Andy Ristie wint Glory 12 in Surinaamse vlag

7

PARAMARIBO/NEW YORK, 24 nov – Kickbokser Andy ‘The Machine’ Ristie (31) heeft de Amerikaanse Glory 12 voor lichtgewichten in stijl gewonnen. De geldprijs van honderd en vijftig duizend dollar mocht hij opstrijken na twee knock-outs. De beide tegenstanders, waaronder een Nederlander, moesten er grondig aan geloven.

Het was meteen raak in New York toen de als favoriet gedoodverfde Giorgio Petrosyan tegen het canvas werd geslagen. De ‘man out of Suriname’, zoals de conferencier aankondigde, bleek niet te stuiten. Tot dan gold Petrosyan als ‘the greatest kickboxer on the planet’. Het was voor het eerst in zes jaar dat Petrosyan tegen een nederlaag aan moest kijken. Ook Robin van Roosmalen uit Nederland moest eraan geloven, hoewel hij als toernooiwinnaar was getipt.

Van Andy zei een commentator: “Als iemand me zou zeggen dat Andy Ristie zich met gemak door het Glory 12 Lightweight tournament heen zou knokken en zowel Giorgio Petrosyan als Robin Van Roosmalen knock-out zou slaan, had ik hem in zijn gezicht uitgelachen.” Voor en na de gevechten hulde de in Nederland wonende Andy zich in de Surinaamse vlag. Met zijn zege in New York klimt hij van plaats acht naar zes op de internationale middelgewichtlijst van LiverKick.com.

7 REACTIES

 1. Het is des meer te waarderen gegeven de zeer gecompliceerde omstandigheden waaronder topsporters het in ons land moeten stellen. E.e.a. ten aanzien van hun dieet, woon-, werk- en of onderwijsomstandigheden. Anthony Nesty won goud onder het bestaan van nauwelijks een fatsoenlijke zwembad in Suriname. Andy Risty yu bigi!!! Heel veel succes in jou verdere sport carriere en anderszins.


  Maak melding

 2. Respect Andy!
  The first secret to success is believing in yourself!
  The second one is visualize that you have the belt!
  And the third one is doing it !
  With 2 KO’s mission complete!

  Respect hoor and keep on doing those three steps!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.