Staking grootste haven Suriname gaat door

11

PARAMARIBO, 23 nov – De protestacties op de Nieuwe Haven gaan door. Dit zegt vakbondsleider Robby Berenstein. De ‘halsstarrige’ houding van het management van havenhuurder Integra Port Services wordt immer van de hand gewezen. De acties zijn verplaatst naar de straat. Bij het parlement werd aangeklopt voor het zoveelste beklag.

In een petitie wordt om aandacht gevraagd van parlement en regering. “Onze rechten als arbeiders worden geschonden, men weigert onze vakbondsrechten te erkennen” zei Berenstein tijdens een ontmoeting met parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Het bedrijfsmanagement zou onder meer willen bepalen wie in het vakbondsbestuur komt te zitten. Volgens Berenstein s dit onaanvaardbaar. De haven zal net zo lang worden lam gelegd tot er een oplossing komt.

Dat zal uiteindelijk ten koste gaan van de economie. Berenstein, die voorzitter is van vakcentrale C47, vindt bemoeienis van de overheid daarom raadzaam. De acties zijn begonnen om betere sociale voorzieningen zoals een pensioenregeling. Het werk op de haven is niet compleet lam gelegd. Er wordt wel geladen gelost maar wel in een veel lager tempo. Met het oog op de feestdagen wordt dit als lastig ervaren door importeurs en het bedrijfsleven.

11 REACTIES

 1. Dit nieuws is zo oud als Methusalem. Al sedert de komst van Bouterse worden mensenrechten betrapt en geschonden. tegenwoordig is rechtspreken in Suriname nog steeds taboe. Dus wat is dit weer voor een oeverloos gelul van deze havenarbeiders met hun Bond, en geloof me de meesten zijn geloviger dan hun ouders. Aldus nog immer met blindheid geslagen, want ze hebben de Bijbel niet goed gelezen die permanent onderdrukking propageert als de wil van God. Ze hebben zich aan de wil van hun Masra Gado te houden volgens het principe “Horen Zien en Zwijgen”(zie de drie aapjes.)

  Het heeft mij steeds erg beziggehouden waarom mijn duivelse kondrémangs maar aldoor in de sloot van de bakra’s zijn blijven steken. Daarom heb ik uit puur medelijden en menslievendheid een biblios geschreven die in alle toonaarden de Bijbel in elk opzicht vervangt. Dit boek is gratis te verkrijgen na betaling met geld. Tja zo moet ik dit formuleren “gratis betalen”, want zo word ook de zogenaamde bijbelse verhalen gebracht door de kerk “Geven en Nemen”, je betaalt de kerk en je krijgt de Bijbel Gratis….Ja tochh!
  django


  Maak melding

 2. Dit valt onder de noemer miserabele halsstarrigheid, door tunnelvisie en onpragmatisch handelen. Dan krijgt je geheid dit soort excessen, wat nodeloos geld verslindend en chaos te weeg brengt, weer is van geld verdienen geen sprake. En de gebeten hond in deze is de gemeenschap, die zeer zeker deze vorm van onbehoorlijk bestuur, zal gaan voelen in de “portemonnee”, daar mag je gif opnemen. Of is dit zeer waarschijnlijk de opmaat naar een algemene staking, maar dan heeft de president een reële rede om zijn, verborgen “agenda” te voorschijn te halen?. Want overduidelijk broeit er wat, maar wat!?. Voor de regering geldt; een kat in het nauw gedreven, maakt rare sprongen. Een peala capriolus is een antilope die ingang wel tien meters springen kan!


  Maak melding

 3. Berenstein denkt dat de regering met een oplossing zal komen aandragen? Hij kan het vergeten, Bouta kennende slaapt die nog steeds als een roos (zoals hij grote problemen benaderd). In dit specifieke geval denkt hij dat met de diepzeehaven die hij zal laten aanleggen, alle havenproblemen in Suriname uit de wereld geholpen zullen worden. Bouta denkt als goed regeerder vooruit, waarom zou hij zich bezighouden met onbeduidende figuren als Berenstein en zijn ontevreden haveharbeiders?


  Maak melding

 4. vroeger had DADA zijn Fort-Zeelandia methode toegepast, nu moet hij tandenknarsend toezien hoe alles en iedereen staakt om zijn Moderne Inzichten!!!

  dit tandenknarsen heeft gemaakt dat hij niet kan verschijnen in de DNA vanwege slecht gebit!

  a mang e vreet ing nieri 🙂


  Maak melding

 5. =Berenstein,er is al genoeg ellende in het land dan heb jij nog lef dit erbij te gooien voor het volk. Reden:::er zijn vele mensen die wachten op hun spullen vanuit het buitenland. In vele van die dozen zitten ook levensmiddelen die bijna weggegooid kunnen worden door jou stommiteit.

  =Berenstein, de vakbond moet erkend worden, omdat je vind dat mensen te lange uren maken.
  -Heb je aan die arbeiders gevraagd of ze ook uitbetaald worden?
  -hebben die arbeiders geen mond om te praten???

  =Vergeet niet dat jou zak steeds dikker wordt en jij met jou staking een ander in problemen bent.

  =DENK A.U.B. NIET AAN JE ZELF.


  Maak melding

 6. @django, jou IQ verbaasd mij weer steeds en vraag mij daarom af wanneer jij nou een goede mening zal geven.
  -Alweer heeft een ander het gedaan!!!!!

  =Die bakara”s houden niemands handen vast om iets te doen. Daarvoor ben jij zelfs verantwoordelijk.


  Maak melding

 7. @Ira

  Dat mijn IQ jou verbaasd, verbaasd mij helemaal niet, want het blijkt m,aar weer, dat ik in mijn pink meer IQ heb dan jij in je hele lijf. Dit blijkt uit jou laatste zin van die bakra’s dat jij helemaal niet snapt wat er in de wereld speelt. Buiten dat ga eens Nedelands leren.
  django


  Maak melding

 8. @Ira

  Bij het nalezen van mijn reactie op jou heb ik te snel gereageerd en ben tot de conclusie gekomen, dat Nederlands wel degelijk met de r er tussen is. Tjonge tjonge tjonge, ik wordt zo moe van jouw domme opmerking
  django


  Maak melding

 9. Vandaag proclamatie Platform Surinaamse Diaspora

  23 Nov, 07:00

  2c5fe1b0d9ab65fc42d97b94899c1384.jpg
  Vandaag, twee dagen voor de 38ste viering van de onafhankelijkheid, wordt in Driebergen, Nederland, het ‘Platform Surinaamse Diaspora’ (PSD) geproclameerd. De stichting Kenniskring Nederland Suriname, stichting Surinaams Inspraak Orgaan, en de Vereniging Surinaamse Nederlanders tekenen dan een samenwerkingsconvenant.

  Een van de initiatiefnemers, Robby Makka van Kenniskring Nederland Suriname, zegt aan Starnieuws dat de organisaties samen meer dan veertig jaar ervaring hebben. “We gaan het glas heffen en het volkslied zingen. De Surinaamse ambassade en het consulaat doen niks, dus moet er een compensatie zijn”, merkt Makka.

  Drie bergen

  Makka merkt op dat het Platform dwars door landen, partijen en organisaties heengaat. “It takes three to tango en de locatie is Driebergen, want de drie organisaties zijn als drie bergen”, legt Makka uit.
  Het PSD zal activiteiten organiseren over de diaspora op basis van de expertise van partijen. Het voorzitterschap zal rouleren, waarbij om de zes maanden een van de drie organisaties de leiding zal hebben.

  Het werkgebied van het PSD beslaat ook andere continenten buiten Europa. De landen waar de nadruk naast Nederland zal liggen, zijn: de Verenigde Staten, India, Indonesië, de voormalige Nederlandse Antillen en het overige grondgebied van de Caricom.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.