Suriname heeft nieuwe minister van Financiën

59

PARAMARIBO, 22 nov – President Desiré Bouterse heeft Steven Relyveld aangewezen als nieuwe minister van Financiën . Relyveld zelf heeft dit bevestigd tegenover Radio 10. Zijn functie als minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) is intussen overgenomen.

Volgens de Ware Tijd wordt Cornelly Strijdhaftig-Culley de nieuwe minister op RGB. Relyveld nam sinds oktober waar op Financiën, direct na het ontslag van Adelien Wijnerman. Hij is jurist en was voor zijn ministerschap topfunctionaris op het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. Strijdhaftig-Culley was ooit al topfunctionaris op RGB. Met de benoeming van Relyveld komt een eind aan een periode van speculaties.

Voor de functie op Financiën werden verscheidene namen genoemd. Tot de ‘kandidaten’ behoorde Subhaas Mungra, Suriname’s ambassadeur in Washington en voormalig minister van Financiën. Vooral oppositie in het parlement vond dat de post te lang open bleef. Dat zou niet goed zijn voor de economie en het financiële imago van Suriname. Steven Relyveld is de derde minister op Financiën sinds het aantreden van de regering Bouterse.

59 REACTIES

 1. De volgende marionet heeft zich laten verleiden om minister van deze criminele regering te zijn. De overheids financiën is één grote puinhoop en de bodem van de schatkist is al zichtbaar. Nog even en ze moeten de schatkist zelf verpanden om de rekeningen te betalen.

  Na de zoveelste shuffle dans verwacht je dat de leider ook de eer aan zichzelf houdt maar niets is minder waar.
  Deze schijtzak is bang om verkiezingen uit te schrijven wetende dat hij deze verliest, de amnestiewetgeving van tafel gaat en daarmee zijn verblijf in Santo Boma een stuk dichterbij komt.

  Deze wolf denkt sluw te zijn maar aan alles komt een eind. De beerput gaat langzaam en met de aanhouding van zijn zoon heeft zijn imperium flink moeten incasseren.
  De bolwerk vertoont barsten en ze maken blunders op blunders.

  Suriname zal de gifbeker moeten leegdrinken en in 2015 schoonschip moeten maken.


  Maak melding

 2. Tja, een jurist die minister van financien wordt en staatsfinancien moet beheren. Is dat de allerbeste man voor de job? Ik hoop het beste voor Suriname.


  Maak melding

 3. 1…2…3….Stuivertje verwisselen!!
  Adelientje eruit, Steven erin,
  Steven eruit, Cornelly erin

  Adelientje: te veel Wijn in de man
  Steven: ruimt het relyVeld
  En cornelly, strijdhaftig als die is!
  Veel succes!
  Tot de volgende ronde…….

  En wie geen centjes meer heeft mag gaan halen bij De Petjilkredietbank van Plengpleng Somo!
  Of visjes gaan vangen in zijn todobere vijver.
  En wie geen slaapplaats heeft mag gaan slapen op één van de vele monumenten aan de Waterkant.
  Poepen en plassen mag in een grijze bloempot, dan krijgen de uitgedroogde bougainvilles een beetje mest.


  Maak melding

 4. Sorry, met alle respect, maar ik heb er een zwaar hoofd in, daar de post financien volgens mij het hoofdpijnministerie van Suriname is. Kennelijk is de voorraad economisch/financieel geschoolden die Wijnerman moet vervangen op. Volgend jaar is er weer rumble in the jungle.


  Maak melding

 5. De regering is verworden tot een grote culturele klucht met Bouta aan het roer; Wajan Wong, Poppenkast, Ramlila,Winti prey, Spokendans en Gebedsbijeenkomst samengesmolten tot een unieke Sranan Ala Kondre Poptyi Prey.


  Maak melding

 6. Wow, is kunnen zeg. Bewering van Misiekaba “er is geen kader op de ministeries wegens het regelen van stemmers.”
  Vraag als er geen goed kader aanwezig is hoe moet een jurist zich eigen maken met economische termen en bevindingen.
  Hoe moet zo een minister nou begrijpen en vertalen naar het parement als zoiets van met het hedgen op termijnvaluta’s is een zeker risico die afgedekt kan worden door……… maar opgelet inflatie die grotendeels door import wordt veroorzaakt zgn import inflatie.

  Lafoe joe kang lafoe want deze jurist zal dan vragen “welke deur moet ik nemen de linkse of de rechtse en welke secretaresse is bereid mij de inside story te laten zien denkende dat hij verwacht een egel te zien met een open rug.
  Woeha woeha woeha


  Maak melding

 7. Dit is het zelfde als nieuwe wijn in (oude)zakken. Waarom weer een keus van een die ongeschikt is in het nemen van zeer belangrijke veslissingen?, zijn er geen andere goede vak economen in Suriname?, waarom bepaald steeds deze zeer laaggeletterde president die zelfs niet eens geschikt is waarvoor hijj (gekozen?) is. Een die nu weer met illegale internationale frauduleuze goudzaken bezig is, waar een gearresteerd is een ook De Surinaamse Bank betrokken is. Over een kruistocht tegen corruptie gesproken en zelf de kat in het donker knijpen, jij nu! Dit is natuurlijk niet de monetaire autoriteit waar Suriname nu op zit te wachten, een marionet daar moet zeer zeker rekening mee gehouden worden, nog ruim anderhalf jaar te gaan, dus; the benefit of the daught taken! Learn this; “don’t commit the crime, if you can’t do the time, and also if you can’t pay the price don’t roll the dice”! En dat heeft deze “egoïstische-narcist” met zijn hedonische verwerpelijke levensstij, niet door.


  Maak melding

 8. De kredietcrisis bij de grote banken is oa ook veroorzaakt omdat veel juristen in het topmananagment zaten zonder enige kennis van economie en wiskunde op WO niveau. Deze bestuurdérs hadden totaal geen idee hoe ze de financiële cijfers die veelal wiskundig zijn geformuleerd moesten begrijpen. En nu ook weer een jurist die weinig snapt van economie en wiskunde als minster van Financiën. Het uit je hoofd leren van regeltjes is echt iets anders dan het begrijpen van macro economische lineaire vergelijkingen met wel tientallen variabelen.


  Maak melding

 9. Dit is te verwachten van de negatieve haat dragers hier altijd wat te zeggen niks is goed zij vergelden jouw altijd goed voor kwaad dus er werd niet anders verwacht van deze profesoren.


  Maak melding

 10. Relyveld hoeft geen verstand te hebben van financieel monetaire zaken, als hij verstand heeft van spek en bonen is dat voor Bouterse al meer dab genoeg.


  Maak melding

 11. Ach,… als de bevolking er voor kiest een sportleraar tot president te bombaderen, moeten ze er mee moeten leven dat hij er een grote puinzooi van maakt…


  Maak melding

 12. Een jurist op DEPARTEMENT FINANCIEN maar waarom geen ECONOOM???
  Potie baja, DDB kon niemand vinden voor deze functie!!!
  =========================================================
  Omdat er al genoeg economen rondlopen op dat ministerie uilskuiken! Met een juristenbul is Relyveld echt wel in staat om te zien wie werkt, steelt en of saboteert. Het is ook nooit goed in de klooootenogen van sommigen!


  Maak melding

 13. De paarse zombies begrijpen niet dat Steven Relyveld de 3e minister in 3 jaar tijd wordt op dit departement. Lees goed, de 3e minister !!! De paarse rovers bende hebben de staatskas leeggeplunderd. Steven Relyveld zal best kwaliteiten hebben echter hij zit daar voor spek en bonen. De megalomane president bepaalt uit eindelijk alles.


  Maak melding

 14. Natuurlijk , slim bedacht van bouta , een jurist op financien . Twee vliegen in een klap. Adelientje kon bouta geen geld meer voorschieten en nu dinootje in de gevangenis zit is het toch gemakkelijk om op juridische wijze geld weg te sluizen om de advocaat kosten te betalen voor dinootje. Want bouta heeft geen hulp meer van buitenaf en ja dan moet je maar neerleggen bij een juridische vriend. Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 15. eey Rely schrijf een check uit van 2 miljoen als zakgeld voor srefidensi en voor jou zit ook wat lekkers bij!

  Ok DADA… ma wij moeten die Paraman niet vergeten hoor 🙂


  Maak melding

 16. Kijk hoeveel beste stuurlui aan de kant staan toe te schreeuwen, waarom heeft geen van jullie het gewaagd? Hij, de president, had zeker een van jullie die functie gegund.


  Maak melding

 17. @Paraman,

  Natuurlijk is het niet goed in de mijn kloooooteogen omdat jouw HELD DDB het land naar zijn MALLEMOER helpt.

  DDB voert een CORRUPTIE-FACILITEREND BELEID, hoeveel ha grond heb je al van DDB gehad??

  Volgens jou heeft DDB een jurist benoemd op het ministerie omdat er genoeg economen rondlopen op het ministerie, waaaaaaaiiii je laat me echt lachen.

  Relyveld is met zijn juristenbul in staat om te zien wie werkt, steelt en of saboteert.
  Nu mag Relyveld tegen DDB vertellen dat hij minder mag snoepen uit `slandkas.

  Je wordt alvast gefeliciteerd met je 3e speldje die je gaat krijgen op 25 november van je HALFGOD DDB.
  Jij bent de LIMBO op WKN!!!

  Ik weet dat je hoofd DIEP in DDB zijn KONT zit.


  Maak melding

 18. Ook hij gaat niets ervan bakken op het ministerie van Financiën.Daarvan moet je verstand ervan hebben.Niet omdat hij Jurist is heeft hij verstand van geld en economie.Zelf Dino Bouterse zou daar kunnen zitten.


  Maak melding

 19. Zelf onze “paraman” kan nu zelf minister worden van Financiën. Bouterse heeft slechts een “poppetje” nodig,..
  De vraag is heeft Bouterse Suriname een grotere hoogte gebracht dan voor 2010??


  Maak melding

 20. Nu DDB daar een marionet heeft geplaats kan de regering gewoon geld uitgeven. Relyveld gaat gewoon tekenen en de weinige economen van het ministerie te negeren. Zo kan DDB veel geld uitgeven aan kansloze megaprojecten. Daarom wou geen enkele verstandige econoom deze functie onder megalomane president.


  Maak melding

 21. De keuze is toch op hem gevallen.Had dit wel iemand kunnen anticiperen?De SLAGER heeft toch nog een vluchtdeur gevonden dat niet op slot stond!!De laatste loodjes beginnen al zwaarder te wegen…


  Maak melding

 22. 23 nov. 2013

  In een moderne organisatie gaat het om het intern proces voor alle deelnemers inclusief te maken, kennis en vaardigheden te bundelen, kansen te bieden, communicatie te versterken en de efficiëntie van werken (productie) te doen toenemen.

  Steven Relyveld is geen econoom, wel academisch geschoold.

  Aan de ene kant kan dat leiden tot een beperking in het economisch strategisch denken, maar aan als academicus zal hij wel het vermogen van organiseren bezitten, om zo interne insluiting (het inclusief worden), bundelen van kennis en vaardigheden en daardoor een bewuste, gemotiveerde en efficiëntere werknemer te doen ontstaan.

  Wijs is wel, dat deze nieuwe minister een binnencirkel vormt van ervaren, kundige, bewuste en betrouwbare ambtenaren (adviseurs) op zijn ministerie.Ook het extern communiceren met andere instanties, gericht op het strategisch economisch beleid van Suriname wordt een noodzakelijkheid. Dit heft dan de specifiek ontbrekende kennis en vaardigheden, betreffende deze minister op. Srika hoopt, dat dit ook in het denken van deze nieuwe minister zit.

  Met de benoeming van Strijdhaftig-Culley tot minister van RGB wordt duidelijk dat de regering Bouterse niet veel keus heeft, wat betreft academisch geschoolden.

  Onder Wijdenbos had deze dame een politieke benoeming op NH, maar dat zegt Srika niets over haar juiste inzichten van modern leidinggeven.Alleen dat ze erg trouw is aan de NDP en een ‘binder/bouwer’ is.
  Plus is RGB een belangrijke ministerie betreffende grond en de weer opkomende schreeuw om grondenrechten. De tijd zal (ons) dat wel leren hoe het haar vergaat!

  Srika had al enkele maanden terug gezegd dat het grootste probleem van de regering Bouterse is, het niet voorhanden hebben van goed opgeleide inzetbare krachten. Daar zal in de toekomst vanaf RR-niveau, politiek gezien, en vanaf de basisschool, maatschappelijk gezien, aan gewerkt moeten worden.

  Echter krijgt Suriname, ook andere landen, mogelijk binnenkort een probleem met haar brain-drain!

  De Nederlandse regering heeft het plan om buitenlandse afgestudeerden van de universiteit een onbeperkte toestemming te verlenen om in Nederland te mogen werken.
  De kans is dus dat een groot deel van deze studenten in Nederland zal blijven. Bijvoorbeeld gaan de Surinaamse afgestudeerden dan niet meer terug naar Suriname. Srika blijft dit volgen.

  En Srika blijft ook de minpunten volgen. Die worden ook al onbeperkt gegeven.
  Srika


  Maak melding

 23. Ook hij gaat niets ervan bakken op het ministerie van Financiën kijk zijn omvang het is buikvuller geen werklui.
  deze soort ministers komen en gaan .de president zit alleen met minister die buik vullen maar geen werk kunnen vullen het is een land met nog geen 500.000 mensen . een minister die land met nog geen 500,000 niet kan op oreden krijgen moet toch beetje schaamte gevoel geven.
  de minister die 7 even werken moet de Surinaamse bevolking alle minister naar sturen in opstaan komen stuur alle zakken vuller naar huis desnoods met geweld


  Maak melding

 24. Om iedereen zijn gedachten over die stinkende torie van “dinootje”af te leiden is onze “vriend” druk en gul iedereen een “lintje”te geven, want het kost niks en mensen worden er blij van,….om te kotsen,…bah.


  Maak melding

 25. De voorgaande ministers waren materie deskundig en hadden haar op hun tanden en moesten weg omdat zij handhaafden en streng waren.

  Nu komt er een jurist die er voor moet zorgen dat er legaal gestolen kan worden en niemand de schuld kan krijgen voor de lege schatkist en het niet nakomen van overeenkomsten.


  Maak melding

 26. @Srika
  Wijs is wel, dat deze nieuwe minister een binnencirkel vormt van ervaren, kundige, bewuste en betrouwbare ambtenaren (adviseurs) op zijn ministerie..

  Je gelooft nog in sprookjes…
  Zelfs de honden zijn niet meer betrouwbaar..


  Maak melding

 27. Whizkidd Relyveld!

  Deze mini-ster is op 27 juni 2013 gestart bij het Ministerie van RGB.
  En wat zijn de verworvenheden tot heden, van deze aan het ADEK, afgestudeerde Jurist, met als specialisme Arbeidsrecht (arbeidsrecht in suri :)):

  •Minister RGB brengt werkbezoek aan Witagron
  •Regering sluit Carifesta zingend af
  •Minister Relyveld viert dag der Inheemsen samen met dorpbewoners van Colombia
  •Ministerie RGB werkt onzekerheid occupenten Rahemal 1 weg
  •Nickeriaanse gemeenschap hoeft niet meer naar Paramaribo voor grondzaken
  •Occupenten Rahimal 3 hebben vertrouwen in Minister Relyveld
  •Minister RGB brengt werkbezoek aan DDD en GI
  •RGB organiseert geslaagde Secretaressendag

  Kom op vrienden, hij past precies in het plaatje.
  Relyveld kan nu uitgebreid feesten, dankzij de suri portemonnee.

  Of niet dan…..


  Maak melding

 28. @srika,

  “De Nederlandse regering heeft het plan om buitenlandse afgestudeerden van de universiteit een onbeperkte toestemming te verlenen om in Nederland te mogen werken.”

  Hou je punt vast.
  Geloof je nu echt na die bullshit met het pietverdriet gedoe, dat ze nog kans maken?

  De realiteit ziet er vandaag iets anders uit.
  Soll-gesprekken bestaan uit: klassieke vragen, star-vragen en vragen die eigenlijk niet gesteld mogen worden, maar die wel de doorslag geven.
  “En wat vind je van het sintfeest?”

  Wat denk jezelf.
  Jullie hebben het mooi verpest voor de jeugd en mensen die bezig zijn zich op te bouwen.
  Hou je punt, want strax zal je weer komen klagen dat het percentage onder werkeloze allochtone jongeren, is gestegen van 30 % naar 50 %.

  Het mag absoluut niet dat klopt, maar dit is de realiteit.


  Maak melding

 29. @surinam patriot

  Hij heeft een indiaan tot mini-ster gebombardeerd.
  Relyveld is ook zo’n wannabe ingie.

  Alias b, heeft geen tijd voor de echte indianen!


  Maak melding

 30. Jaja ….. Een jurist kan bepaalde zaken goed onderbouwen zo dat hij zijn eigen zakken kan vullen. Juristen, advocaten etc. zijn beëdigde leugenaars. Ze mogen wettelijk liegen alsof het gedrukt staat. Goed gedaan jongens, complimenten, op naar de volgende ellende. Zo zie je maar weer, dat God zijn eigen ellendelingen kiest om nog meer sores in Suriname teweeg te kunnen brengen. Waarom heeft de door God gekozen President niet iemand met een economische achtergrond gevonden die volgens recht en vakkundigheid zijn mannetje kan staan? Het zal wel weer vriendjespolitiek zijn hè… of had hij geen vriendjes meer die economie hebben gestudeerd? Alle sores begint dus van voren af aan, en het feest kan beginnen, de buit is binnen, ze gaan goud winnen en de zakken(Relyveld en comparanten) zijn binnen.
  django


  Maak melding

 31. LOL

  OMG

  Steven Relyveld was wel de laatste die ik had verwacht als minister van Financien.

  Hij is uit armoede rechten gaan studeren omdat hij een hekel had aan wiskunde en economie was al helemaal niet zijn ding. En ook rechten was bijna te hoog gegrepen.

  Dat is hetzelfde als een MacDonalds hamburgerfreak een vol bord spruitjes laten eten.

  Wijnerman was in elk geval een vakspecialist en om die om te ruilen voor iemand die elk cijfermatig inzicht ontbeert is vragen om de grootste problemen.

  Maar dat geldt ook voor de president van het land.


  Maak melding

 32. Dit is zuiver “autocratie” getoond door de president, overduidelijk vertoont deze president autocratische trekken of moet misdadig zijn dat niet te vinden, dit omdat je juist echte economische zwaargewichten als kandidaat had, en weer wordt niet voor deskundigheid gekozen. Omdat partijpolitieke belangen nu eenmaal voor landsbelang gaan, bij deze duivelaanbidder, natuurlijk niet, hij kiest voor een (surrogaat-marionet), en juist de monetaire crisis waar Suriname in verkeerd. Zou je zeggen, boter bij de vis, dit is wil ik wel zeggen, het is niet in het landsbelang genomen. Dit is mag je rustig aannemen 100% eigenbelang, en het land heeft weer het nakijken. En weer valt overduidelijk op; de paarden die de haver verdienen, krijgen hem niet. Hierachter schuilt zeer zeker arglisme, een bozere opzet kan je niet met jouw gezond verstand bedenken, neem dat van mij aan.


  Maak melding

 33. Het is ontzettend opletten geblazen met deze benoeming. Want deze nieuwe bestuurder, pas ‘koud’ in het zadel gehesen beloofd nu al “goede bergen”. Het doet denken aan de zeven vette jaren die er wel kwamen, maar niet voor volk en vaderland.


  Maak melding

 34. Waarom moet een academicus een minister post aanvaarden die overeenkomsten vertoont met zijn studieobject??

  Bovendien weten velen onder ons niet dat je tijdens de afronding van je rechtenstudie (doctoraal) de gelegenheid wordt geboden te kiezen voor keuzevakken m.b.t. verdieping t.a.v. openbare financiën en/of macro economische theorieën.

  HIERONDER EEN PAAR NEDERLANDSE VOORBEELDEN VAN BESTUURDERS (MINISTERS EN STAATSSECRETARISSEN) DIE HET ONDANKS EEN ANDER STUDIE TERREIN HET VOORTREFFELIJK VOOR MEKAAR KRIJGEN.

  Minister president en minister van Algemene zaken Mark Rutte overwoog na het behalen van het diploma gymnasium-A naar het conservatorium te gaan (Rutte speelt piano),maar het werd een studie geschiedenis aan de Universiteit Leiden,waarin hij in 1992 zijn doctoraalexamen haalde.
  Hij was daarna werkzaam bij Unilever.
  Tot 1997 was hij, onder andere bij het toenmalige Unilever-onderdeel Loders Croklaan in Wormerveer, verantwoordelijk voor opleidingen en trainingen van medewerkers en begeleidde hij enkele reorganisaties.

  Lodewijk Asscher (PvdA), Vice-Minister-President en Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam.
  In 2002 promoveerde hij op het proefschrift Communicatiegrondrechten.
  Een onderzoek naar de grondwettelijke bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting en het communicatiegeheim in de informatiesamenleving.
  Tot 1 januari 2006 was Asscher universitair docent Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam.

  Jetta Klijnsma (PvdA), Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid groeide op in een gereformeerd gezin in Hoogeveen en studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  Na haar afstuderen kwam ze als medewerker in dienst van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer der Staten-Generaal. In deze periode was ze assistent van de Kamerleden André van der Louw, Marcel van Dam en Thijs Wöltgens.

  Stef Blok (VVD), Minister voor Wonen en Rijksdienst ging na het Stedelijk Gymnasium in Leiden bedrijfskunde studeren in Groningen.
  Na zijn studie had hij verschillende betrekkingen bij ABN AMRO.
  Bovendien was hij sinds april 1994 gemeenteraadslid in Nieuwkoop,waar hij voorzitter was van de VVD-fractie.

  Minister van Buitenlandse Zaken
  Frans Timmermans studeerde van 1980 tot 1985 Franse letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en van 1984 tot 1985 Europees recht en Franse letterkunde aan de universiteit in het Franse Nancy. Timmermans werkte als ambtenaar op het ministerie van Buitenlandse Zaken en als tweede secretaris op de Nederlandse ambassade in Moskou en was medewerker van Europees Commissaris Hans van den Broek en adviseur van Hoge Commissaris inzake Nationale Minderheden van de OVSE Max van der Stoel.

  Minister van Financiën in het kabinet-Rutte II Jeroen René Victor Anton Dijsselbloem studeerde in 1991 af in de landbouweconomie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen

  Frans Weekers (VVD), Staatssecretaris van Financiën volgde van 1980 tot 1987 middelbaar onderwijs aan de Philips van Horne Scholengemeenschap te Weert alwaar hij zijn vwo-diploma behaalde.
  Hij studeerde van 1987 tot 29 februari 1992 economie en econometrie en van 1990 tot 29 januari tot 1993 rechten aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.
  Vervolgens was hij van 1 april 1993 tot 1 augustus 1994 werkzaam als juridisch medewerker van een assurantietussenpersoonbedrijf, van 1 april 1993 tot 1 augustus 1994 als medewerker van een Tweede Kamerlid, van 1 augustus 1994 tot 1 juni 1998 als advocaat en procureur te Weert, van 19 mei 1998 tot 23 mei 2002 als lid Tweede Kamer der Staten-Generaal voor de VVD, vanaf juni 2003 als advocaat en procureur te Weert (eenmanszaak gelieerd aan Hoebrechts Advocaten), en van 3 juni 2003 tot 14 oktober 2010 alsmede van 20 september tot 5 november 2012 als lid Tweede Kamer der Staten-Generaal.

  Ronald Plasterk (PvdA), Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties groeide op in een wederopbouwwijk in Den Haag.
  Na het afronden van het gymnasium aan het Sint-Jans College in Den Haag studeerde Plasterk economie aan de Universiteit van Amsterdam,waarvan hij de propedeuse afrondde.
  Daarna studeerde hij biologie aan de Rijksuniversiteit Leiden,waar hij in 1981 zijn doctoraalexamen cum laude behaalde.
  Plasterk promoveerde in 1984 tot doctor in de natuurwetenschappen op een proefschrift over genetisch onderzoek naar de platworm.

  Jet Bussemaker (PvdA), Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  Bussemaker volgde lager onderwijs en vwo-B in Oegstgeest. Na de middelbare school studeerde ze politieke theorie en moderne staat aan de Universiteit van Amsterdam, waarin ze cum laude afstudeerde.
  In 1993 promoveerde ze in de politieke en sociaal-culturele wetenschappen aan dezelfde universiteit.
  Naast haar promotie werkte ze voor het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks.
  In 1995 zegde ze het lidmaatschap van deze partij op.
  En werd in 1997 lid van de PvdA.
  Bij de Tweede Kamerverkiezingen 1998 werd ze voor deze partij gekozen in de Tweede Kamer.
  Tussen 1993 en 1998 was Jet Bussemaker werkzaam als universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam. Bussemaker is woonachtig in Amsterdam.

  Sander Dekker (VVD), Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkte na zijn studie bestuurskunde eerst als onderzoeker en docent aan de Universiteit Leiden en deed daar veel op het terrein van politie en justitie.
  Hij werkte voor de staf van de Commissie Evaluatie Opsporingsmethoden (commissie-Kalsbeek) van de Tweede Kamer (1998-1999).
  Ook was hij via het COT | Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement betrokken bij het opzetten en verzorgen van onderzoek, opleidingen en trainingen op het gebied van rampenbestrijding en crisismanagement (1997-1998).

  Edith Schippers (VVD), Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport(Utrecht, 25 augustus 1964) is een Nederlands politica voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).
  Sinds 14 oktober 2010 is zij minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Rutte I en vanaf 5 november 2012 in het kabinet-Rutte II.
  Schippers heeft politicologie gestudeerd in Leiden.
  Zij was van 1993 tot 1994 de persoonlijk medewerker van Tweede Kamerlid Dick Dees.
  Daarna werkte ze drie jaar als fractiemedewerker voor de Tweede Kamerfractie van de VVD. Van 1997 tot 2003 was Schippers secretaris gezondheidszorg en arbeidsmarkt en secretaris ruimtelijke ordening van VNO-NCW.

  Martin van Rijn, Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Rotterdam, 7 februari 1956) is een Nederlands politicus, bestuurder en voormalig topambtenaar.
  Hij studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en was onder meer directeur-generaal Gezondheidszorg (DGG) bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 2003 tot 2007, directeur-generaal Management en Personeelsbeleid (DGMP) bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 2000 tot 2003 en plaatsvervangend directeur-generaal van Volkshuisvesting op het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer van 1995 tot 2000. Vanaf januari 2008 was hij CEO van pensioenfonds PGGM. Van Rijn is lid van de PvdA.
  Op 5 november 2012 werd hij staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Rutte II.

  Minister van economische zaken Henk Kamp was na het behalen van zijn havo-diploma (Twents Carmel College) tot 1977 werkzaam bij twee groothandels in Enschede, Tilburg en Borculo.
  Van 1977 tot 1980 volgde hij de controleursopleiding aan het Opleidingscentrum Belastingdienst te Utrecht.
  Tot 1986 was hij daarna rechercheur bij de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD).

  Co Verdaas (PvdA), Staatssecretaris van Economische Zaken studeerde planologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.
  In 1996 promoveerde hij aan deze universiteit.
  Voor zijn politieke loopbaan was Verdaas onder meer manager woondiensten van de woningcorporatie SWZ en werkte hij bij de gemeente Zwolle.

  Ivo Opstelten (VVD), Minister van Veiligheid en Justitie
  Opstelten studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden, waarbinnen hij zich specialiseerde in staats- en publiek recht.Hij studeerde eind 1969 af en werkte vervolgens van 1970 tot 1972 bij de gemeente Vlaardingen, alvorens aan een langlopende burgemeestersloopbaan te beginnen,slechts onderbroken van 1987 tot 1992 toen hij directeur-generaal Openbare Orde en Veiligheid was op het ministerie van Binnenlandse Zaken.

  Fred Teeven (VVD), Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie behaalde na de havo van 1970 tot 1977 een controleursopleiding bij de Rijksbelastingdienst van 1977 tot 1980,studeerde hij vanaf 1987 in de avonduren Nederlands en notarieel recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
  Hij behaalde hier zijn doctoraalexamen in de rechten (Mr.) in 1990.
  Teeven volgde vanaf 1999 een post-academische studie aan de Universiteit Twente,waar hij in 2001 zijn Master of Public Management (MPM) haalde.
  Hij werd belastingcontroleur en vervolgens officier van justitie.
  Hij stond bekend als crimefighter, omdat hij diverse onderzoeken leidde naar de georganiseerde misdaad.

  Minister van defensie:Hennis-Plasschaert volgde haar middelbare schoolopleiding aan het katholieke St.-Antoniuscollege in Gouda en volgde vervolgens aan de European Secretarial Academy (Europese Academie voor Secretariaat) haar beroepsopleiding bij Instituut Schoevers in Utrecht.

  Melanie Henriëtte Schultz van Haegen-Maas Geesteranus (Laag-Soeren, 28 juni 1970) Minister van Infrastructuur en Milieu,is een Nederlandse politica van de VVD.
  Voor deze partij was zij van 22 juli 2002 tot 22 februari 2007 staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat.
  Na het behalen van het diploma gymnasium-B in 1988 op het Fioretticollege te Lisse studeerde zij bestuurskunde aan de universiteit van Leiden en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam,in 1994 behaalde zij haar doctoraalexamen en voltooide daarmee haar universitaire studie.
  Vanaf 1995 was zij als onderzoeker en adviseur, vanaf 1997 als senior adviseur werkzaam bij de B&A groep BV te Den Haag. Vervolgens was zij inspecteur bij de Inspectie der Rijksfinanciën van het ministerie van Financiën tot 1999.
  Sedert 14 oktober 2010 is zij minister van Infrastructuur en Milieu in het kabinet-Rutte I en vanaf 2012 in het kabinet-Rutte II.

  Wilma Jacqueline Mansveld (Hilversum, 11 september 1962) is een Nederlands politicus namens de PvdA. Sinds 5 november 2012 is Mansveld staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu in het kabinet-Rutte II.
  Wilma Mansveld (PvdA), Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu was werkzaam op de boekhouding van Jaguar Cars Nederland en was van 2001 tot 2011 secretaris van de Sociaal-Economische Raad (SER) Noord-Nederland. In 2003 werd ze verkozen tot lid van de Provinciale Staten van Groningen en in 2011 werd ze gedeputeerde voor economische zaken, energie en jeugdzorg. Mansveld is woonachtig in Groningen

  Lilianne Ploumen (PvdA), Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking is dochter van een katholieke melkboer; haar ouders stemden KVP.
  Tussen 1974 en 1980 volgde Ploumen het Atheneum-A aan het Henric van Veldeke College in Maastricht.
  Vervolgens studeerde zij tussen 1980 en 1988 Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit. Tijdens haar studie werkte ze als sociaal cultureel werker in Rotterdam-Crooswijk.
  Sinds 1983 werkte ze bij het Instituut voor Psychologisch Marktonderzoek, eerst als medewerkster bij de afdeling statistiek en sinds 1985 als projectleidster onderzoek.


  Maak melding

 35. O ja en gaat deze minister meewerken aan verduisteren van gelden? Want dat zoekt Bouterse. Een moordenaar mag aanblijven, diens zoon zet Suriname wereldwijd voor paal en deze president wantrouwt zijn ministers? Waar is die zaak van Abraham gebleven?


  Maak melding

 36. @ medusa

  Zonde van de tijd om te de cv’s van de mislukte kabinetsleden te publiceren.

  Zoveel presteren ze niet, de werkeloosheid is de hoogste in 30 jaar, zelfs aan de begrotingsnorm van de EU wordt niet voldaan ondanks de keiharde economische maatregelen. Het consumentenvertrouwen is de laagste in 30 jaar en de huizenprijzen zijn met een derde gedaald. Nederland presteert het slechtste van alle EU-landen.

  Inderdaad, Mark Rutte heeft geschiedenis gestudeerd, dat zie je ook aan zijn prestaties. Een nulletje teveel of teweinig, het maakt hem niet uit. Nog vers in het geheugen ligt zijn “slippertje” over de Nederlandse bijdrage aan Griekenland.

  Ik kan zo wel doorgaan. Dus zo trots hoef je niet te zijn op de prestaties van de Nederlandse kabinetsleden. Ook allemaal geen vakministers die geen kaas hebben gegeten van de economische wetmatigheden. En dan vooral van macro en monetaire economie. De bankiers lachen zich krom om zoveel onbenul bij onze kabinetsleden.

  Weleens van Keynes en Friedman gehoord?

  Denk ik niet, anders had je de tijd wel anders besteed.


  Maak melding

 37. Ai Boy,

  Zijn we vergeten dat dezelfde man achter het RGB beleid stond? stuivertje wisselen soms boutje? of ben je inmiddels uitgetroefd? Lastig he om die knippa ede van je te gebruiken! NIet alle schroeven hebben dezelfde moersleutels. Deze boef van formaat gaat nu over financien.


  Maak melding

 38. Het is behoorlijk naïef om nu in SU te zoeken naar rechtvaardigheid. Als de huidige machthebber niet eens bereid is zijn vaderlijke verantwoordelijkheid jegens zijn zoon te nemen (“hij is maar een burger”), waarom verwachten alle andere zonen van het land dat er momenteel rechtvaardigheid zal geschieden in het land? Er is hoop, hopelijk verbeterd de situatie voor de burgers na de verkiezingen van mei 2015. Maar dan moeten de kiezers echt een keuze maken.


  Maak melding

 39. @michael
  Domme michael.
  Ook jij kan niet lezen.
  Waaruit blijkt dat ik trots ben op dit kabinet?
  Ik wil met de lijst van de ministers en staatssecretarissen alleen maar aan het duister in jouw hersenen laten zien,dat zij ook ingezet kunnen worden voor andere functies dan hun studieobject.
  Indien je iets hebt tegen deze regering moet je het niet op mij afreageren,maar ga lekker naar het Binnenhof!
  Daar kan je ze dagelijks zien lopen en ze aanranden.


  Maak melding

 40. Wie is de baas in Suriname.
  Volgens van der San is minister relyveld slechts tijdelijk minister van Financieen.
  De Poppenkast wordt met de dag extremer.

  De geschiedenis herhaald zich nagenoeg letterlijk.


  Maak melding

 41. @JoJo

  De baas in Suriname is BAAS BOUTA.

  HIJ is de minister van financien, de staatskas is niet voor niets helemaal leeggeroofd.

  1 + 1 = 2……..zo simpel is het (behalve voor de slaafse volgelingen)


  Maak melding

 42. @ Medusa

  Jij bent degene die dweept met hun fantastische cv’s.

  Heb je gerealiseerd dat er haast geen economen in het Nederlandse kabinet zitten.

  Hoewel, de minister van Financien heeft LANDBOUW ECONOMIE gestudeerd !

  Mijn punt is dat je geen JURIST als minister van financien kunt aanstellen !

  Dit is een cruciale functie binnen het kabinet en daarvoor heb je een vakminister nodig met kennis van macro- en monetaire economie.

  Een (oud-)bankier als minister van financien aanstellen zou nu het beste zijn geweest.

  Je mag mij dom noemen, maar ik ben tenminste wel een afgestudeerde econoom en weet wel wat voor iemand voor dit departement nodig is: een ECONOOM !


  Maak melding

 43. Een jurist die de portefeuille Financien heeft, wordt bijgestaan door een team van adviseurs die economische expertise hebben. Dat geldt voor elke ministerspost.


  Maak melding

 44. Je hoeft geen verstand te hebben van economie om Minister van financiën van Suriname te worden.El lul kan het worden.
  De president heeft alleen maar verstand van wapens.Dat spreekt al heel wat.


  Maak melding

 45. President Desiré Bouterse heeft Steven Relyveld aangewezen als nieuwe minister van Financiën.

  Ai mang de weg is nu weer vrij om de kas leeg te roven.

  Nog 5 jaar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.