Surinaams bedrijfsleven verwacht aanpak corruptie

26

PARAMARIBO, 21 nov – De regering moet maatregelen treffen tegen corruptie. Dit stelt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB. De recente publieke aanklacht van ondernemer Ramsoender Jhauw tegen vermeende corruptie bij de aanschaf van brandweermateriaal geeft reden tot zorg. VSB vindt ten minste een onafhankelijk onderzoek op zijn plaats.

Weliswaar betreft het een ondernemer die zich benadeeld voelt bij een publieke aanbesteding.
De indruk overheerst dat de hele samenleving wordt benadeeld. “Het is dan ook de plicht van een zichzelf respecterende overheid om vermeende onmaatschappelijke handelingen ten nadele van de staat een halt toe te roepen en maatregelen te treffen tegen functionarissen en bestuurders die zich hieraan schuldig mochten hebben gemaakt”, stelt VSB .

Voor de werkgeversorganisatie kan het besluit om de levering van brandweermateriaal te gunnen aan de hoogste bieder niet worden afgedaan met een dooddoener. De regering spreekt van ‘nieuwe inzichten’, “De VSB had verwacht dat de regering, gelet op haar beleidsvoornemen voor goed bestuur en bestrijding van corruptie, een diepgaand onderzoek zou instellen. Dit zou bij voorkeur dienen te geschieden door een deskundige en onafhankelijke commissie.”

26 REACTIES

 1. gewoon een ,memorie v grieven’ opsturen naar de NDP jeugd in de hoop dat zij Mw Silos kunnen doen overtuigen dat zij moet ophouden telkens excuses maken namens de regering, want transparantie staat hoog in het vaandel!

  oeps.. ik ga hier in de fout,

  ndp jong is tog ook aanhanger van **** sorry 🙂


  Maak melding

 2. Zelfs een heel simpel ding zoals een onafhankelijk commissie is onmogelijk in Suriname, tenzij deze commissie uit het buitenland moet komen wat weer een paar miljoenen gaat kosten…

  Onafhankelijk commissie bestaat niet in SU, deze commissies zijn ook met geld omkoopbaar, er wordt openlijk gestolen en niemand kan daar wat aan doen…

  Kwestie van mentaliteitsverandering moet plaatsvinden maar dat is verdomd moeilijk in een land waar zelfs de President en zijn familie criminelen zijn. Hoe kan zo een president tegen zijn volk zeggen jullie moeten niet stelen…


  Maak melding

 3. op de lijst v urgentie prijkt v nummer 1 t/m 10 de naam Baby Dino!!

  in deze zal ook Silos zijn opgetrommeld alsook die Inez Weski v Noordzee, want DADA heeft alle hulp nodig!!

  desalniettemin een Bigi Bravo voor de moed v Jhauw!


  Maak melding

 4. Het is op zijn minst gezegd; “naïef om er vanuit te gaan, dat deze regering hieraan wat zal doen!”. Hoe kan je van een regering die uit “kleptocraten” bestaat verwachten dat zij zichzelf gaan aanpakken?. Omdat niemand tegen zijn/haar schaduw vechten kan, je bent het of je bent het niet, snap ie! Het selectief beleid van deze regering laat er geen ruimte over voor kritiek. Dit veelal door onpragmatisch handelen onstaan dit soort situaties, wat weer door niemand gecorrigeerd wordt. Dit bij gebrek aan inzichten zo u wilt (sociale)vaardigheden, wat velen ontberen die het voor het zeggen hebben. Het is zo erg dat vaak niemand weet wie wat doet. Nooit vooraf overleggen, je hoeft niet te weten wat ik doe mentaliteit. Het ontberen van een visie wel gaan ze met oogkleppen “tunnelvisie” te werk, want dat is overduidelijk waarneembaar, heb je een andere politieke kleur, dan heb je best kans uit de boot te vallen. Hoe vaak bereiken ontvangen gelden nooit de ontvanger?, waar blijven deze gelden?, ga dat eerst even na, met een beetje administratieve kennis, merk je al hoe rommelig het op sommige afdelingen is. Bij sommige instantie wordt het als een familie bedrijf gerund. Zolang we met deze regering te doen hebben, zijn er geen veranderingen opkomst, en er zijn ook helemaal geen goede vooruitzichten te verwachten. Suriname doet er goed aan een “zakenkabinet” in te stellen, Suriname is een zinkend schip (als het zo door blijft gaan) en ook zonder koers. Overduidelijk koerst men met deze dorpspolitiek op een fiasco af met een inflatie wat nu al ruim 24% is. We moeten af van het nepotisme vriendjespolitiek onkundige personen op belangrijke posten, dit mag niet de bepalende factor is onze gemeenschap gaan worden.


  Maak melding

 5. Nou corruptie moet bestreden worden maar een ieder die het niet naar zijn wil krijgt kan gaan schreeuwen corruptie en moet dat altijd onder zocht worden deze meneer denkt dat omdat er jaren voor hem gekozen is dat het nu niet anders dan een verplichting is omdat hij dan goedkoper is wel het is toch de koper die beslist was het al die tijd geen corruptie toen er bij hem gekocht werd kregen anderen geen kans dat het elders duurder gekocht is zegt niet dat het niet goed is er zal wel een rede zijn en die rede hoeft men niet aan deze meneer uit te leggen het zal wat moois zijn om een ieder uit te gaan leggen waarom hij niet van mij gekocht heeft dat mag in het parlement als er daarom gevraagd word maar deze meneer die huilt alsof zijn leven er van af hangt dat zijn wereld in stort het is de koper die bepaald en dan als er vragen zijn dan doet het parlement dat want als er niet bij een ander gekocht word kan ook die gillen corruptie is het alleen zijn bedrijf die eten moet. want vergeet niet de chinees is goed koper zou het dan corruptie zijn om bij chinees en niet bij hem te kopen weet zeker dat hij ook zou klagen want deze meneer ziet het als een verplichting bij hem te halen omdat het altijd zo was en nu niet wel dat is het niet en dan gelijk corruptie Hahahaaa echt een REMIE alleen op de wereld.


  Maak melding

 6. Lach de ballen uit mijn broek 🙂 VSB roept deze criminele regering op maatregelen te treffen tegen corruptie. Dit is een naïeve wanhoopskreet dat bestemd is voor dove mans oren.

  Als of Bouterse met z’n dik volgevreten pens en doorgesnoven neusholtes maar enige seconde hiervan wakker ligt. Zijn beruchte quote “al staat Paramaribo in brand” is alom bekend… Met deze criminelen kun je geen fatsoenlijke zaken doen.


  Maak melding

 7. De regering moet maatregelen treffen tegen corruptie. Vergeet het maar dames en heren. Ook al doen jullie nog zo je best om de paarse mislijder dat bij te brengen, al die stinkend rijk geworden paarse parasieten en poepvliegen die hem in het zadel houden en die de Meka C. staande houden weten een ding zeker, met die wet, gaan we allemaal vroeg of laat de bak in als er ooit onderzoek wordt gedaan vanwaar ons vermogen vandaan komt. Ma kut, tot in de hoogste gelederen, sinds het aantreden van deze Meka C.-marionettenregering zijn er genoeg schandalen over corrupte. En de aanhangers? Die krijsen zich paars van ontgoocheling a fout a no neks, want loekoe no, baas na oenoe lijder, stree de foe stree, didibri na mang, wiens we K. Hahahahahahaha op naar weg naar verdere verdoemenis. Met de aanname van de i’m nasty wet zijn de wegen voor verder ontkrachting en verval van de democratie en rechtstaat in werking gezet, richting dictatoriaal Suribabwe. Alle tekenen zijn er aanwezeg en het volk? SH….en de aanhangers? Die zijn te beklagen en vele jongeren onder de aanhangers begeven zich op het pad der misdaad. Want zo redeneren ze loekoe noh, va dat kang dat sma e taki dat oenoe lijders kiri sma en e doe droga? Va dang , maar de mang na moro bigi mang na kondre leki a paarse lijder en zijn vroege lijfwacht en knecht, fa dang, na oenoe dong of na so a moes de no? A fout a no neks. Hahahahahqahqahahahahahahahahahaha, Ondertussen weet de hele wereld wat de paarse lijder heeft voortgebracht, een zoon als crimineel.


  Maak melding

 8. Geen wonder dat Suriname in de top 100 staat International Transparancy. Door het gevoerde funeste beleid de “Illusiepolitiek” zal er ook geen verandering in komen. Er was een Kruistocht tegen corruptie beloofd, de vorige regering trok het op het laatst in, dus. En juist, dit is koren op de molen van deze inzichtloze anti-beleid voerders. Tientallen projecten entameren het volk of de gemeenschap openlijk in de maling nemen. Waar moet het geld weg komen geld dat je nog niet eens verdient hebt, kan je niet uitgeven. Want niets wordt geïmplementeerd en steeds doen alsof er anti-krachten spelen. En nu met een lege staatskas en de goudreserves gehalveerd (gestolen) is. Weer krijg je een situatie waarin; de slager die zelf zijn vlees mag keuren. Zo krijg je nieuwe wijn in oude zakken. Er moet een bezem door de totale regering incluis de president, die juist door zijn aanwezigheid de vooruitgang stagneerd, laat dat duidelijk zijn. Het volgende moeten we niet vergeten, in de regio kijkt men sinds laatst met gefronste wenkbrauwen of met argusogen naar Suriname, met de UNASUR top toen aanwezig, keek toen de hele wereld mee. Deze imagoschade zal nog lang na klinken, vooral voor de echte rijzende diplomaten, als ze pech hebben, uit de rij gehaald worden en als diepvries tomaten behandeld worden.


  Maak melding

 9. Weer zo,n redenering die aan deze regering niet besteed , is, doordat corruptie voor deze bende alleen maar goed uit komt om zich zelf te kunnen verrijken en de Ndp kas te kunnen vullen, om in 2015 te kunnen strooien met geld wat geroofd is van het volk, om d.m.v. omkoperij mensen achter zich te krijgen om te stemmen op die paarse partij.
  Dus aanpak van corruptie door deze regering blijft een grote illusie.


  Maak melding

 10. Surinamers moeten bewust worden gemaakt van het belang van goed Leiderschap,een nieuwe leiderschap brengt een hoop verantwoordelijkheid met zich mee en met hulp aan regering is het momenteel heel moeilijk te achterhalen of het geld bij de juiste mensen terecht komt.Corruptie blijft en blijft een erg groot probleem in een land als SU.


  Maak melding

 11. De VSB, had gelijk na het protest van dhr. Jhauw, moeten bundelen en protest aantekenen.
  Het verhaal van ondernemer Jhauw, komt niet zomaar uit de lucht vallen.
  Dit is een opeenstapeling van grieven afkomstig van diverse ondernemers.
  Dhr Jhauw heeft het voortouw genomen, zijn nek uitgestoken, dit was jullie kans en wat doen jullie……niets,
  helemaal niets…………..

  Ik vind jullie allemaal lafaards. Stelletje laffe, laffe sukkels!

  Wat denk jezelf, al langer dan een kwartaal heeft suri geen minister van Financiën, maar jullie willen de corruptie aanpakken, whahahahahahahaha.
  Ik kom echt niet meer bij, dit is echt lachen, gieren brullen………

  Er is niemand die enige verantwoording aflegt, over de inhoud van de Surinaamse portemonnee, en wat doen jullie daar…………gelaten als zombies afwachten…………..

  Sluit die tent.
  Het doek is gevallen.

  Alias b. ligt in coma, pas in febr, zal hij ontwaken.


  Maak melding

 12. Ondanks waarschuwingen dat de goudprijs een structureel dalende trend vertoont, blijft Hoefdraad optimistisch over de obligatielening voor de gouddeal met Newmont.

  Hieronder een artikel, waarin Goldman Sachs wederom waarschuwt voor de goudhype.

  Quote

  Goldman Sachs: Blijf af van goud en koper

  do 21 nov 2013, 16:10

  De risico´s voor ‘aanzienlijke’ verdere correcties van goud en koper in het komende jaar nemen steeds meer toe. Dat concludeert Goldman Sachs in een uitgebreid rapport over de vooruitzichten van de financiële markten.

  De analisten van Goldman denken dat de aanhoudende druk die al op de edelmetalen rust in 2014 een vervolg zal krijgen. Zij houden daarbij rekening met dalingen van 15% of meer.

  Ook voor de landbouwgrondstof sojabonen zien de analisten het somber in. Daarnaast wijzen ze er op dat ijzer eveneens flink onder druk kan komen.

  Unquote

  Bron: DFT


  Maak melding

 13. Het hoofd van de Regering kan niet anders dan deze zaken toe te staan en maar te laten gaan.

  Omdat hij zelf de mensen heeft moeten “kopen” om hem b.v. de Amnestiewet te doen geven.

  Dus in het hele circuit verwacht iedereen weer wat terug
  met als gevolg een volkomen corrupte overheid en parlementsleden zoals Panka die zeggen dat men aan het zeuren is wanneer hierover wordt geklaagd.

  In plaats van de beloofde vooruitgang (dacht er zelf ook zo over) is Suriname bezig in versneld tempo de afgrond in te storten.

  Met dank aan Misiekaba, Simons, Hoefdraad, Bouva (die denkt de volgende President te worden) en die vreselijke sukkel van een Panka.


  Maak melding

 14. de regering is er al mee bezig.

  als er ambtenaren ontslagen moeten worden in verband met de beschuldigging naar de regering toe die helemaal niet, op grond van onderzoek,waar bleken te zijn,maar een persoonlijk afkeur tintje van die ondernemer naar de regering.
  die beschuldigging van die ondernemer moet ook tersprake komen,omdat het een publieke interest door die ondernemer geworden is.
  zulke negatieve met haat uitgesproken valse beschuldigging,moet ook onmiddelijk de kop ingedrukt worden,om herhaling te verkomen,’tenzij het terecht zou zijn ,maar in dit geval is het niet terecht.


  Maak melding

 15. – De regering moet beginnen de grootschalige fraude op ministerie van OW te onderzoeken. Dat durven ze niet want Abrahams is een paarse (bende)lid en vriend van DDB.

  – Grote percelen voor paarse topper Gopi, die wel ontslag krijgt.

  – Hoogste bod krijgt aanbesteding op advies van Commissie van de assemblee.

  – Onduidelijke grote declaraties van assembleeleden die diensten leveren aan de naschoolse opvang.

  – Goudvoorraad van Centrale bank wordt verkocht aan wie? Nergens rapportage of verantwoording.

  – Deviezenreserve centrale bank slinkt schrikbarend.

  – Cassavebedrijf in handen van ministersvrouw wordt voor een miljoen dollars gesubsidieerd.

  – Niemand van de regering kan uitleg geven over de precieze rol en salaris van baby DB bij CTU/ overheid.

  Praatjes van DDB over kruistocht tegen corruptie zijn misleiding van het volk.


  Maak melding

 16. De aanklacht van Ramsoender Jhauw bevestigd nog eens in wat voor banabah republiek wij leven.In een land waar crimi’s de dienst uitmaken,kan er geen onderzoek naar klachten plaats vinden.
  Ik heb krokodillen altijd lelijke beesten gevonden.Dan maakt het niet uit of ze uit de Everglades kwamen,de Nijl of Zambezi.En bij aankondiging van het monument voor de soldaten,zag ik ook nog lelijke kroks tranen huilen.


  Maak melding

 17. Bouterse gaat de corruptie pas aanpakken wanneer alle 18000 beloofde woningen, de twee bruggen over de Corantijn en de Marowijne, de diepzeehaven te Nieuw Amsterdam, de spoorlijn van Paramaribo naar Belem en de trambaan van Paramaribo naar Para er staan EN alle hanen en hennen van Hilly’s Farm en Sranan Fowru tanden hebben gekregen.


  Maak melding

 18. Maar natuurlijk moet corruptie aan gepakt worden het verwondert mij wel waar deze mensen toen 3 a10j geleden waren of was er geen corruptie zelf VENITAAN gaf dat toe en waarom hij SOMO niet weg kon sturen maar het lijkt alsof corruptie in 2010 begonnen is wees eerlijk tegen anderen maar vooral tegen je zelf al weet ik dat het moeilijk is voor velen die hier gillen over deze regering het is niets anderen dan haat vind ik tenminste mijn mening sorry.


  Maak melding

 19. Vreemd dat sommige mensen op deze site beweren dat ondernemer R Jhauw zielig doet en alleen aan zich zelf denkt.
  Ja, die meneer denkt zeker aan zijn bedrijf en zijn werknemers die elke maand betaald moeten worden.
  Wat is er mis mee als iemand wil weten waarom hij niet de job heeft gekregen en wel iemand anders die veel meer voor dezelfde job vraagt?
  Ondernemer Ramsoender Jhauw zal van iemand die aanwezig was toen het besluit werd genomen om de job aan een ander te geven op de hoogte zijn gesteld van het feit dat hij de job niet krijgt. En notabene door een bedrijf dat zich nog nooit eerder heeft bewezen zulk project aan te kunnen. Het hoeft geen corruptie(tjuku) te zijn, wel mag ondernemer Jhauw sterk twijfelen over de manier hoe dit alles is verlopen. Zeker in een land waar mensen omkopen schering en inslag is.
  Deze site zou in waarde kunnen stijgen als mensen niet altijd als een kip zonder kop kritiek leveren. Heb ik het niet alleen maar over aanhangers van Bouterse, want de tegenpartij blinkt ook vaak uit in onzin uitkramen.
  Ja, Boegroe heeft gelijk, in het verleden was de corruptie ook aanwezig en toen durfde men ook nauwelijks wat van te zeggen. Boegroe moet wel begrijpen als niemand wat zegt dat er ook nooit iets wordt ontdekt. En ook nog insinueren dat die man misschien op een vreemde manier aan zijn jobs kwam. Wat weer aangeeft hoe gemakkelijk mensen op deze site beschuldigd worden.
  Er moet een organisatie opgericht worden die zich alleen maar met corruptie bestrijding moet bezighouden.
  De werknemers van die organisatie moeten goed betaald worden en men moet als straf hoge geldboetes uitdelen. En indien een werknemer in de fout gaat, moet hij ook een geldboete krijgen, ontslag krijgen en gaan zitten.


  Maak melding

 20. HEt bedrijfsleven moet eerst leren “een beter milieu begin bij jezelf. Bedrijven zijn in grote getallen debet aan corruptie. Zij houden corruptie in stand. Vertel me welk bedrijf echt de btw op de centjes betaald. Alle bedrijven fungeren als stichting. Grote huizen en ja hoor allemaal onder de stichting naam…


  Maak melding

 21. De regering heeft heel wat rotte appels die aan zichzelf denken en niet belang van de samenleving.Vandaar dat de chinezen tegenwoordig heel wat vergunningen krijgen.Corruptie kan leiden dat ons land wat stappen achteruit zal gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.