‘Genoeg aanhang’ voor kredietbank Somohardjo

29

PARAMARIBO, 21 nov – Politicus Paul Somohardjo geeft een geheel eigen betekenis aan het adagiumpje ergens klinkende munt slaan uitslaan. Volgens eigen berekening mag zijn politieke partij Pertjajah Luhur zich verzekerd weten van zo’n veertigduizend man aanhang. Daar moet meer mee gedaan kunnen worden dan wat verkiezingsoogst.

En als het even meezit zal het gebeuren ook. “We hebben zo’n ruime aanhang. Dat hoef je niet alleen te gebruiken bij de verkiezingen. Je moet er echt gebruik van kunnen maken. Als we onze aanhang kunnen motiveren om elk tien Surinaamse dollar (ongeveer twee euro) per maand aan een kant te zetten. Dan heb je al gauw vierhonderd duizend op maandbasis”, rekent Somohardjo voor. Dat moet genoeg zijn om een bank te beginnen. En niet zomaar een bank.

Het moet een heuse kredietbank worden. Van Somohardjo mag dit het zoveelste hoogtepunt op de sociale toer van de ‘partij die nooit slaapt’. Burgers moeten bij Pertjajah Luhur terecht kunnen voor een sociale woning. Als de regering de grond geeft, zal daar goedkoop op gebouwd worden. Een huis van iets meer dan twaalfduizend dollar bouwen en aanbieden is dan een fluitje van een cent. Intussen gaat het programma van goedkopen levensmiddelen door, op weg naar de verkiezingsdag.


29 REACTIES

 1. Wat een simpele redenering van de geest. Ik weet niet wie aan deze boevenbende zijn/haar geld zal toevertrouwen. Het is bovendien politie onethisch dat een politieke partij zich op dit terrein gaat begeven. Er moet een nieuwe baan voor mevrouw worden gecreeerd en Somo zal ook zelf commissaris zijn van die bank. Aanhang van PL: Jullie zijn gewaarschuwd. Laat een oud-dobbelaar jullie niet om de tuin leiden met zijn verhaaltje. Want een vos verliest zijn haren, maar zijn streken niet.


  Maak melding

 2. Volk van suriname, let op pae spreekt. Zijn vrouw is bijna terug uit indonesie en die moet hij gaan onderhouden en dat gaat hij bij jullie verhalen. Wees op je hoede. Kredietbank, ?weet hij wel wat dat is. Waar zijn die huizen die je voor goedkoop kon kopen. Laat deze idioten niet meer aan de macht komen.


  Maak melding

 3. De vos is alweer bezig zijn passie te preken, de boer is nu wel superalert.
  Onze vos is niet meer in staat om percelen te verkopen dus probeert hij een andere methode toe te passen om zijn verkiezingspropaganda te financieren.
  Somo, je hebt samen met een andere crimineel jullie stemvee verraden, door in zee te gaan met ene DiDiBrie, die jullie tijdens de verkiezingscampagne zo fel hadden bestreden.
  2015 zal je de rekening gepresenteerd krijgen.


  Maak melding

 4. Krediet van Krupoekbandiet

  Hij neemt ook betaling in natura aan … en als het moet hardhandig….dus hopen op geen kas tekort
  Deze man is niet te vertrouwen laat hem lekker verder dromen.

  Daal


  Maak melding

 5. Klein probleempje: grond wordt (door overheid) gegéven? En anders………..?
  Wie beheert het geld?
  Kosten en onderhoud gebouw/kantoor
  Wie bepaalt volgorde uitgifte?
  Grond bouwrijp maken, nutsvoorzieningen realiseren,
  kosten bouw woning, arbeidsloon etc. voor iets meer
  dan 12.000 dollar?
  Vraagje: US-dollars of SRD?


  Maak melding

 6. DADA laat gouden munten slaan in A’DAM!

  Parmessar wil een kwartje benzinebelasting voor dijkenbouw!

  hoe kan Somo dan achterblijven; … voor 2 euro p/mnd huizen bouwen!

  zo,.. en nu wachten op een masterplan v Lonnie 🙂


  Maak melding

 7. IK denk dat Somo een piramidespel wil beginnen net als n.v. Roep.
  waar is meneer Roep.
  waar is het geld.
  dus opgepast mensen.

  niet aan beginnen.

  Somo leeft nog in een kampong.

  hij denk dat de surinamers achterlijk zijn.

  Bamma


  Maak melding

 8. Een Borgoe bangie Hahaaa… misschien heeft hij een eigen geldpersmachine,wie weet? en niet 4duizend maar opnieuw een Bingo getal van 40 duizend man aanhang.Wederom een onbereikbare droom van deze Pseudoloog of Vijvervisser.


  Maak melding

 9. ik lust parrrrrdi,en rauw ook,wat een lekkere wijf,somo pas op,horrr .somo een tip,kleed haar met een rode jurk en een swarte string boi dan hoef je geen moeite meer te doen voor de welbegeerde bank geloof mij,maar voor deze tip wil ik mini-ster worden van motjo zaken.


  Maak melding

 10. Bamma, Roep ligt onder de groene zoden, of misschien was hij hindoe en is hij verwerkt in de schmink van Zwarte Piet want mensen als Roep moeten uit alles, ook hun as dat overblijft na hun crematie, een slaatje slaan. Somo is van hetzelfde laken een pak, ik zou deze ‘Orang Puspusi’ nooit vertrouwen ‘fu luku mi merki’.


  Maak melding

 11. LOL

  Ik denk dat de PADDO verslaving van PAE erger is geworden.

  Zeker de verkeerde PADDO opgegeten. Dan krijg je dit soort hallucinaties van !

  Een jaar in een afkick-kliniek opsluiten en hij komt vanzelf wel terug in de real world !


  Maak melding

 12. @ Pasew

  Masterplan van Lonnie ?

  Elke Marron moet maandelijks 2 bomen planten !

  Over 10 jaar kappen ze die bomen en kan iedere Marron met de inkomsten daarvan een huis kopen !

  Geen gek idee van Lonnie.

  Elke Marron verkoopt over 10 jaar ca. 200 volwassen bomen a 100 dollar per boom en dat is genoeg voor een woning van 20.000 dollar.

  Zo heeft in 2025 elke Marron een eigen woning verdiend.

  Die Marrons worden steeds slimmer !


  Maak melding

 13. “We hebben zo’n ruime aanhang. Dat hoef je niet alleen te gebruiken bij de verkiezingen.
  Je moet er echt gebruik van kunnen maken. “

  Somo bekend zonder enige gene, dat hij zijn stemvee misbruikt!

  Ik lach me rot als ze hierin trappen.

  Inderdaad een doorzichtig middeleeuws piramidespel.


  Maak melding

 14. Aaaai Roep Ramtahalsingh met zijn ” Koe en Melk ” bank. Wie heeft genoten. Tucajana boys en DiDiBri + kornuiten.

  Wie kent nog de geschiedens van ” Papa Miranda Chor ”

  En nu waaaaw “Pae wanni chode chode”

  Chaari baka na brumberie nivo


  Maak melding

 15. Dit is een van de pseudo ontwikkelingsvisioenen van tjekre tjekre. de man moet doen waarin ie goed is nl. ophoepelen. Zoals in de tijd toen ddbrie hem niet nodig had, maar op de hielen zat. Pae ga naar blanda, wonen in een senioren huis liefs in hoogezand waar je de mensen van Bakki naartoe heb verbannen.


  Maak melding

 16. somo,no tjali witmang systeem in su,ju fu fulu man,na so ju wani legie na saka fu unu srananman.
  ju saka furu nanga moni,ju oso span,sang ju wani molo,’ju na leki den witmang sang e poti wan sani in a kondre fu oli den sranan man na ondro,’unu no wani wang credit bank,ju fu fulu man.

  amoro betre if ju go na java,go du ju sani drape,’dang ju o sji sang den o du nanga ju.


  Maak melding

 17. De roversbende grijpt weer de macht in 2015
  Wat fijn dat er zoveel mensen reageren op een achterlijk plan van Somohardjo. Terecht wordt hij gezien als een beroepsoplichter en vrouwenversierder. Dit is kenmerkend voor het land Suriname, waar vooral criminelen, drugsfamilies en moordenaars de dienst uitmaken. Surinamers, met name de jongeren in Suriname zijn naief en onwetend.Ik vraag me af of ze nog trots kunnen zijn op hun huidige politiek leiders: Ronny Brunswijk – Somohardjo etc. en niet te vergeten het hoofd van de drugsfamilie.
  Bouterse had meteen moeten aftreden, na de vernedering door zijn zoon en de amnestiewet die hij op advies van zijn adviseurs doordrukte. Maar goed, de appel valt niet ver van de stam, zegt men wel eens.
  Reken maar op dat deze bende de verkiezing in 2015 weer winnen en hun duivelswerk, gedreven door de Satan, vervolgen. Hun verkiezingscampagne is begonnen: dansfeesten, eten en drinken, cadeautjes, salarisverhogingen- percelen en sociale woningen gaan grif onder tafel. De hersenen ontbreken hier. Dat is het beeld dat vele Surinamers en outsiders hebben van de huidige leiders van Suriname. Je kan deze machthebber niet kwalijk nemen. Achterlijke, onbekwame en ongeletterde lieden handelen niet anders.En de domme massa profiteert !


  Maak melding

 18. Somo begint ook aan de opwellings ziekte van Bout te lijden!Nu is alles haast compleet.Het ontbreekt nog dat iemand een plan voor legt om naar Mars een excursie te organiseren.


  Maak melding

 19. iedereen die geld instopt kan jk nu al zeggen dat je het kwijtraakt daar heft de gluurder alias de pieper in het verleden al vaker gedaan hij doet dat voor al die buitenvrouwen anomina heeft een grote stijl van leven dus pieper abie doekoe fa nowdoe pas op voor deze dementerende bejaarde

  s de pieper je kunt je nu het beste beztghouden met anomina want ze is zeer gelust bij anderen om opwindende talenten


  Maak melding

 20. @rufus

  ik heb over papa Miranda vaak gehoord.Maar het fijne van het verhaal ken ik helaas niet.Dus al je wat er over kan vertellen?

  Eerst dacht ik dat het verhaal van Ram was dat toen hij ging trouwen en van zijn vader een stuk bos kreeg en zich daarmee moest redden aan de Poelie kreek.En toen Ram wilde uitbreiden en geld nodig had,hij uitkwam bij papa Miranda die een geldschieter was met een hedendaagse dievige inslag.


  Maak melding

 21. We hebben genoeg banken en creditbanken in Suriname.
  En waarom moet de regering ook grond geven om een bank te bouwen? Is de grond van de regering dat ze aan jan en alleman grond kunnen en mogen geven. What about de mensen die wel erg hard een grond nodig hebben voor hun zelfstandigheid?

  Als de regering Bouterse de PL een grond geeft, op wiens naam zal het komen te staan. En als hij grond krijgt dan riekt het naar corruptie. Want zij kunnen zelf een grond kopen als ze het aangeven dat ze zelf kunnen bouwen. Tevens als het een coöperatieve bank is dan brengen de leden geld samen en kopen een eigen grond en bouwen het zelf, zonder de overheid en andere instanties lastig te vallen. Ik ben er helemaal niet mee eens, Somo houdt de boel voor de gek……..Hij vraagt gewoon aandacht……………….


  Maak melding

 22. Op zich is het geen slecht idee van Somo,maar later zal het geld misschien in zijn eigen zak verdwijnen.
  Somo luku san yu kan Du, mi monie no é go na yu zaka bikassi
  mi sréfi no abbi keen moer!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.