Surinaamse showbizz niet blij met schoonmaakheffing

10

PARAMARIBO, 20 nov – De organisatoren van shows zijn alles behalve gelukkig met de heffing voor het schoonmaken van achtergelaten troep. Minister Rabin Parmessar van Openbare werken, OW, wil vijfduizend Surinaamse dollar (ongeveer duizend euro) per show. De organisatoren vinden het maar link.

De indruk is eerder dat hen geld uit de zak wordt geklopt. Het eisen van geld voor het opruimen na shows of andere evenementen, zou geen zoden aan de dijk leggen. “Kom met een structurele oplossing”, zegt Sammy Doerga van de Verenging van Showorganisatoren tegenover de Ware Tijd. Het ergste vuil wordt namelijk niet geproduceerd door de organisatoren zelf. Daar zijn vooral straatventers voor verantwoordelijk die bij elke show leuren in de marge.

Het is dus vaak ook niet de plek van de show zelf, maar de omgeving. Bovendien zijn de organisatoren contractueel al verplicht schoon te maken waar opgetreden wordt. Volgens districtcommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Zuidwest is het onredelijk om de overheid steeds te laten opdraaien voor de kosten. Daarom wordt bij elke aanvraag voor een showvergunning nu een schoonmaakheffing geëist. Doerga vindt het eerlijker als de overheid vuilbakken verhuurt.


10 REACTIES

 1. JAJA verdienen valt altijd goed nou het mag ook zo zijn dat als er een feest is dat jullie het zelf op ruimen en ook een stuk uit de buurt en zo niet een boete van 1500,- dan of al bij het verhuren de opruim kosten rekenen en wie niet wilt nou dan maar geen feesje, dan maar waar is het feesje


  Maak melding

 2. een show organiseren met een opruimbrigade inclusief warung in eigen beheer (uiteraard is ete/drinke tegen betaling) ,,ie sabi tog deng Paraman moeilijk”

  de onkosten doorberekenen in de entree en klaar is die tori

  Parmessar… hoeveel vang ik??? 🙂


  Maak melding

 3. wie heeft opgeruimd al die *pleinpret* v DADA alsook dat ocer vuil!

  1000 bussen & 25000 Bigi Sma te colakreek.. wie heeft gedokt????

  “first lady” Amofa reist het land af om BSDAY te vieren.. suma e pai

  Lonnie strooit met ***** wie ruimt op 🙂


  Maak melding

 4. Shows en vuilnisbakken gaan niet samen meneer Doerga dat ook geen goede oplossing. Betaal een goed schoonmaakteam maar dan nog moet het vuil worden afgevoerd. Hiervoor mag er best ook betaald worden. Net als voor de mauteursrechten. If yu wan kondre drai yu mu pai. If yu yep pai a kondre e draai. Ik hoop dat de minister het geld wel geoormerkt heeft. want er zijn grijpgrage handjes op het kabinet


  Maak melding

 5. Minister,nu daar u op de valreep toch bezig bent,vergeet u – DE BRANDGEVAARLIJKE EN ONGEZONDE ZOGENAAMDE TOERISTISCHE ATTRACTIE C.Q. VOLKSFEEST “PAGARRAESTAFETTE” A/D DOMINEESTRAAT niet.
  Er kan door de staat hier ook flink wat mee verdiend worden,immers de vervuiler betaalt!


  Maak melding

 6. Laat die vervuilers vooruit zelf betalen ze kunnen alle andere kosten en hun winsten wel doorberekenen, en dan ook nog voldoende toiletten, eerste hulp, veiligheid & politie regelen. Of geen vergunning verstrekken.


  Maak melding

 7. Het wordt tijd dat de Surinamers ook kennis gaan maken met allerhande heffingen want hier is het niet mals.

  Ik heb net een simpel mobieltje gekocht bij de Mediamarkt, en wat zie ik als extra bedrag op de bon: ’thuiskopieheffing’: EUR 6,05 ??????

  Toen ik vroeg wat dit betekende en ik geenszins van plan was te kopieeren en alleen wilde bellen met het toestel werd mij gezegd; sorry meneer maar dit is een wettelijke heffing dus u ‘moet’ dit betalen ! Anders geen mobieltje !

  En weer heeft deze regering Rutte (in naam van de wet) extra geld weten af te troggelen van een hard werkende burger, dus mag dit ook van mij in Suriname gebeuren.


  Maak melding

 8. Het is dus vaak ook niet de plek van de show zelf, maar de omgeving.

  ook de omgeving hoort erbij,’bv,zonder een evenement zou de plaats van organiseren niet vuil worden,dus,de omgeving hoort er ook bij,’zoniet,geen vergunning.


  Maak melding

 9. niemand in suriname is blij met het betalen voor het opruimen van zijn rommel.

  ok: laat het in vaste regels opstellen, behoorlijk bestuur, en houd je dan ook aan de afspraken.

  de surinamers moeten nu zo langzamerhand begrijpen dat voor niets de zon opkomt, die hebben ze al. de rest kost een beetje geld. en met een beetje geluk hebben zij dit ook geleerd met hun bedrijfsvoering. een beetje maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet zo gek verzonnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.