Gespleten overheid werkt chaos in de hand

16

PARAMARIBO, 20 nov – De gespleten manier waarop de overheid veelal te werk gaat, werkt overal chaos in de hand. Volgens Mohamed Kasto, districtscommissaris van Paramaribo Noordoost is het fenomeen in alle geledingen van de samenleving merkbaar. Onlangs nog klaagde parlementariër André Misiekaba over een gigantisch bouwwerk middenin een woonwijk.

Het was volgens Misiekaba onduidelijk welk deel van de overheid toestemming had gegeven voor de aanleg. Toch is het al grotendeels af en werd pas ingegrepen na steeds luidere klachten van buurtbewoners. Een unicum is het niet. In meerdere woonwijken in en rond Paramaribo wordt al jaren steen en been geklaagd. Magazijnen, winkelpanden tot zelfs malls verrijzen in haast niet bij te benen tempo. En naar de mening van de buren wordt niet gevraagd.

Maar ook als die mening gewicht in de schaal legde, is er nog altijd de gespletenheid. “In het verleden hebben we de situatie gehad, waarbij de ene dienst zegt ‘stop’ en een andere een uur later zegt dat het werk door mag gaan”, zegt Kasto tegenover STVS. Burgers die de regels willen omzeilen, wordt het zo doodmakkelijk gemaakt. Gewoon de ene dienst tegen de andere uitspelen en je kan je gang gaan. Nog zijn er die zich verbazen over ook de wildverkoop op straat.


16 REACTIES

 1. De religieuze overheid werkt chaos in het land, dit klopt wel als een bus, dit is het klootjesvolk dat alles Hels doet verlopen met de verwijzing naar hun God en op de Bijbel gebaseerde grondwet. Vandaar alle ellende dus, gelovigen zijn in het algemeen geijkte ellendelingen. Alhoewel de sympathisanten op de goedheid zweren van het godsdienstig kolonialistische sprookjesboek kan hierbij alleen worden opgemerkt, dat zij die de onwaarheid van religie trachten te verbloemen nog slechter zijn dan diegenen die geloviger zijn dan de Paus.

  Daarom religieuze Surinamers, wees alert op de wolven in schaapskleren, want dit zijn mensen die zeer verstandig overkomen maar wel ook zoals gij geschoeid en behept zijn met hetzelfde gif dat religie in hun hoofd heeft gebracht. Zo kan men hier op waterkant de zogenaamde wijze padré’s aantreffen die overkomen als dwazen die wijze woorden spreken, maar als het erop aan komt moeten deze dwaze albedillen noodgedwongen als de eersten geëlimineerd worden. Het is al erg genoeg dat er mensen zijn die religieuzer zijn dan de Paus, maar nog erger zijn degenen die met hun wijze van godsbelijdenis en kolonialistische geleerdheden het Surinaamse volk proberen te imponeren teneinde ook te geworden als de huidige heersende klasse.

  Laat al deze zogenoemde geleerde heren en dames zich met hun adviezen in hun eigen vet gaar smoren, want de meeste landgenoten in diaspora zijn moedig maar vele malen erger dan de gevestigde religieuze Surinaamse orde. Suriname en bevolking zullen door beheer van dezen niet beter op worden maar juist veel slechter wanneer dit soort valse geleerden de hand op een regeerzetel weten te bemachtigen. Deze zogenaamde Surinaamse geleerden die in Nederland op waterkant.net hun idioterieën via hun mond uitpoepen zijn de eersten die aan de beurt komen bij “Matkamayau.” Laat dit soort figuren altijd kansloos blijven, want ze beginnen vaak met “Alfa maar het volk dat in hun theorieën trapt krijgen allemaal als dank de “Omega” voor hun kiezen te verwerken.

  Dit soort wegwerpmensen hebben een gemeenschappelijk gespleten kenmerk waarin “de een tegen de ander uitspeelt volgens hun vooropgezet gehaaide genre, maar de ellende, kommer en kwel die deze geleerde sujetten met zich meebrengen zijn desastreuzer dan ooit. Dit geeft meteen duidelijk aan, dat dit soort schijnheilige betweters die zich te pas en te onpas Surinamer noemen in werkelijkheid niet goed zijn in hun bol vanwege hun ziekelijke zucht naar macht, medezeggenschap en bemoeizucht.

  Dit zijn de onderdrukkers in de dop, wachtend op een kans om op dievenjacht over te gaan zoals hun hielenlikkende verraderlijke voorouders ook vroeger in Suriname hebben gedaan door samen te heulen met hun onderdrukkers. Jaloezie en misgunning van de ander zijn de normen en waarden van de geleerde religieuzen, die zich veel beter voelen dan de geijkte Surinaamse massa. Take it, but you may not leave it, because the religious mankind is the devil in the grass! Ik ben volgens gelovigen niet schijnheilig maar barslecht, omdat ik niet religieus ben. Ik ben derhalve zeer content, dat het verschil tussen ongelovigen en gelovigen door een deel van de religieuze mensheid apert is uiteengezet, namelijk “religieuzen zijn schijnheilig en ongelovigen niet!
  django


  Maak melding

 2. Bestemmings plan ??? NOOIT van gehoord….
  Het enige wat telt is GELD GELD GELD…
  Corruptie op en top ZONDER enige schaamtegevoel…
  Zoals ik al vaker heb aangegeven is er al geruime tijd sprake van moreel verval…
  Normen en waarden hebben plaatsgemaakt voor moreel verval.


  Maak melding

 3. @Ira
  Het leven van een mens is thans niets meer waard in ons geliefde land…
  Het is triest dat men nog steeds niet wilt inzien wat voor ELLENDE deze moordenaar allemaal heeft aangericht…
  Het adoreren van deze moordenaar, verkrachter, terrorist, drugsdealer staat gelijk aan ziekelijk gedrag…


  Maak melding

 4. Ira natuurlijk gaan de mensen in Su weer op de verkeerde Partij stemmen, de Partij die de meeste petjes, T-shirts, en vlaggetjes geeft, daar zijn deze domoren wel mee om te kopen, als het maar paars is


  Maak melding

 5. Het was voorzegd. Denk aan het gevolg bij het maken van uw stemkeuze. Misleidt door de paarse demonische beneveling lieten velen zich gaan. Ach, geef ons gratis eten,drinken,spelen en kabouterhuisje hamerde het in hun hoofden,dan stemmen we op de paarse lijder. Met veel paarse fanfare en geblaat, verkondigde hij zijn knudde allerlei voorspoedigheden voor. Ma kut, vol hoon en spot werden vele paarse odo’s aan kritiek met het welberuchte paarse sausje, mi e warskow blablabla no stem Front tijdens vele bermshows op de Abrabroki wijze gedemonstreerd. Vele oliedomme aanhangers zongen en krijsten uit volle borst, uitgelaten hun paarse afgod de lucht in. De ver-looser van het land is komende krijste een paars valse apostel. Na drie en een halfjaar paars addergebroed aan de macht weet de hele wereld het nu, op de paarse oliedomme stommelingen na, wie de paarse elite zijn en wie, wie is. Wat recht is wordt krom, en wat goed is wordt kwaad genoemd door de paarse elite en wat erg is, de diehard paarse oliedomme stommelingen krijsen des te harder, stree de stree didibri na onoe lijder, a fout a no neks, wiens a mang fout dat na neks eti. Suriname waarheen, de paarse verdoemenis alla jaren tachtig, zevenmaal slechter en erger. Wacht maar af.


  Maak melding

 6. Ik weet dat het onherroepelijk is, maar!
  De doodstraf handhaven voor mensen die corruptie plegen.
  Dus, bij bewezen corruptie de doodstraf tot gevolg!!!

  En! Uiteraard ook bij zware criminaliteit!


  Maak melding

 7. Beste Ira, nog 5 j. Bouterse en Suriname is op het niveau van Kenia, Zambia, Burundi, Congo en Rwanda. De beerput gaat langzaam open en ik voorspel dat in 2015 de stank niet meer te harden is. Intellectuelen, journalisten, vakbonden, top ondernemers en overheid gelieerde instanties klagen nu al over gevoerde beleid van deze criminele regering.

  Destijds werden de mooiste plannen gepresenteerd. Inmiddels heeft de waarheid hun achterhaald. Ondernemers, leveranciers en ambtenaren wachten soms maanden op achterstallig betalingen. Op een gegeven moment is het mooi geweest. Santhoki zit op de hielen van Bouterse en de kans is groot dat VHP straks de nieuwe president mag leveren wat ik overigens terecht vind.

  Zoals forumlid Henk Molenaar al voorspelde er bestaat een kans dat Bouterse in 2015 per decreet gaat regeren, dus ook geen verkiezingen = dus geen strafvervolging. Waarschijnlijk zal hij als argument aanvoeren dat de economische situatie verbeterd dient te worden en de corruptie uitgeroeid moet worden. Immers zijn grote voorbeeld Nicolas Maduro, Pres. van Venezuela heeft dit ook vandaag voor elkaar gekregen. 1 jaar lang mag hij zijn goddelijke gang gaan. Bouterse kan zich niet veroorloven om geen president te zijn. Een kat in het nauw maakt rara sprongen.

  Laten we voor de democratie hopen dat Bouterse zsm opzout naar Santo Boma. Suriname wordt al meer dan 30 gegijzeld door deze gek.


  Maak melding

 8. 20 nov. 2013

  Dat volgens Mohamed Kasto, districtscommissaris van Paramaribo Noordoost het fenomeen van wild bouwen in alle geledingen van de samenleving protest oplevert, is voor Srika zeer opmerkelijk.

  Mohamed Kasto heeft als districtscommissaris voldoende handvatten om de bouw te stoppen. Waarom heeft hij daarvan nooit gebruik gemaakt?

  Tevens is opmerkelijk dat Mohamed Kasto, als onderdeel van de regering, in dezen de Pendawalima van Somohardjo, de daadkracht van de regering op dit punt te berde brengt.Wat is de strategie van Somohardjo hierachter?

  Wel moet Srika hier opmerken dat de groep van Somohardjo een geschiedenis heeft van rommelen met percelen en vervalsen van het kadaster van Suriname.

  Srika had op 02 augustus 2013 al een posting gedaan van een soortgelijke item. Lees onderstaande posting van Srika, van 02 aug. 2013.

  02 aug. 2013

  Ondernemersgenot en woongenot schragen elkaar, maar zijn tegelijkertijd elkaars antipolen. Om het schragen toch de beslissende factor te laten worden ontwikkelt men bestemmingsplannen.

  Voor zoverre Srika het weet, heeft Suriname nog geen wet m.b.t. bestemmingsplannen. Srika weet wel dat er gebieden rondom Paramaribo in het verleden zijn aangewezen voor (klein) industriële activiteiten.

  Een van die gebieden lag achter Flora-A, in het gebied van het kantoor van Staatsolie.

  Door de politiek van toen, zowel van NPS/VHP/NDP/PENDAWALIMA, zijn deze aangewezen gebieden verdeeld onder politieke vrienden. Niet om daar te ondernemen, maar om te wonen (of zelfs door te verkopen). Bekijken jullie eens de klapper van Domeinkantoor.

  Paramaribo en omgeving is praktisch al uitgegeven aan politieke vrienden.De staat Suriname heeft daar weinig tot geen vrije grond meer over.

  Dat het ministerie van HI niet weet hoe dit te kunnen oplossen is in de ogen van Srika gewoon kolder.Het ministerie bekent zwakte. Dit krijg je als er niet gebruik wordt gemaakt van integere vakbekwame mensen, die direct kunnen snappen wat er gedaan moet worden.

  Lappen grond die aan politieke vrienden zijn uitgegeven en waarmee niets gebeurt dienen dan ingetrokken te worden en als deze buiten de woonwijken zijn, dan uitgeven aan ondernemers, die binnen een bepaalde tijd wel hun bedrijf daar moeten opzetten.

  Als de minister dat niet ziet of kan, wordt aan pres. D.D. Bouterse gevraagd om Srika ten minste te benoemen tot adviseur, in deze.Doordenkend in de trent van PSA.
  Het moet gaan om inzicht, overzicht, strategische beleid,(geschreven)politiek beleid, communicatie en durf voor het creëren van positieve ontwikkeling.

  Binnen de economische ontwikkeling van een land is grond een van de belangrijke factoren waarmee groei bevorderd kan worden. Maar als je de grond krijgt en er niets mee doet, dan alleen maar speculeren,is dus begrijpelijk dat de ondernemersgeest in Suriname onder niveau blijft, er een uitwijking gezocht wordt naar woonwijken toe die logischerwijs in opstand komen tegen de zo gewilde ondernemersgeest in Suriname.

  Henk Molenaar / Roy e.a.,
  Mijn posting past precies in jullie straatje. Maar Srika is en blijft objectief en als de Surinaamse regering van D.D. Bouterse even op feiten gewezen moet worden, doet Srika dat ook.

  Srika geniet van jullie minpunten. Doe maar!!!
  Srika

  Beoordeel Thumb up Thumb down +7

  Maar nu gaat Srika zoals hij mag verwachten voor de minpunten.
  Srika


  Maak melding

 9. De gespletenheid is “inherent” aan onze “ambivalente” instelling het probleem is het niet willen/kunnen onderkennen. En zolang dit uitblijft is het dweilen met de kraan open. Natuurlijk hoeft je hiermee niet eens te zijn, jouw volste recht. Ben je rationeel, dan ontkom je niet aan deze indruk en ook emperische beschouwing en daarom is pragmatisme in deze een pre, en dat in dacht nemend. Wat nu gaande is bij de overheid is; sw’efteki à taki wante tai hori, dit vertaalt zich toch overduidelijk in het gedrag wat in het parlement bij “tij en ontij” gedemonstreerd wordt, zelfs de president neemt hieraan deel, en vaak ook nog (gedrogeerd) en dat wordt genegeerd. Van pragmatische instelling is er geen sprake, een ieder ( vooral partijloyalisten) maken er een potje van, eerder Bakbawinkry mentaliteit, kom me niets vertellen of vragen, punt! Het betuigd van openlijke desavoueren van de licht gelovige Apolitieke volgelingen, en ook de gemeenschap in haar totaliteit, en die ook vaak zeer laaggeletterd zijn, zo ook die het op dat moment het voor het zeggen hebben., en echt nergens van weet hebben Op de ministeries struikelen ze over elkaar, over wie welk project eerst had goedgekeurd (tjuku) overeengekomen. En derhalve krijg je van die; “yu o har’ yu o trusu” discrepantie, meki nyan competitie. Ook moeten we in ogenschouw nemen; de gene die het vaak voor het zeggen hebben. En vergeet het niet; ambivalent (dubbelhartigheid), verklaart ook gespletenheid in sommige gevallen, daarom is het zijn intermenselijk, dus liefde haat verhouding in de positieve zin,(pragmatisch handelen is hierin vereist) je vecht met jouw broer, maar je houdt tegelijkertijd ook van hem, ja toch.


  Maak melding

 10. Ongeletterde overheidsambtenaren in overvloed, wat wil je dan???
  Een President die niet capabel is en onbeert aan integriteit, triest, triest en triest.
  Corrupte bendes, rovers, drugsdealers, criminelen etc. etc. hebben toegang tot binnen de kern van de overheids apparaat.
  Woorden schieten tekort om dit alles uiteen te zetten.

  Alles gaat gewoon door he.

  Sterkte Surinamers,


  Maak melding

 11. @ROY
  Je bedoeld zeker ontstemmingsplan. Nooit van gehoord wel dagelijks meegemaakt.
  Je kunt dit moreel verval oplossen door datgene wat ze doen in landen waar het volk dit niet pikt. Meer zeg ik niet.


  Maak melding

 12. De helling waar in de koers ingezet is is onafwendbaar, het is Obiaman styley aan het worden. Of het wordt Maduro; “patria o meurte decreto stiley”, quien sabes, waar blijven de recht geaarde Sociologen die Suriname rijk is?, het kan toch niet zo door blijven gaan, niet omdat ik het wil, maar zo hoort het, ja toch. Waar blijven de echte kaderleden, de geschoolden en die zijn er nog wat. Laat jouw gevoelens spreken, maak van jouw hart geen moord kuil. De regering heeft ook al geen geld, betalingen blijven achterwegen en lopen op, maar met; “illusiepolitiek” wat ze bedrijven onderhebben zij hun aphatische volgelingen. Was het niet el Vene die in 2003 op de Nederlandse televisie verklaarde dat; “in mijn regeer periode komt er (geen) 8 december proces! En daar heeft hij ook steeds zelf voor gezorgd (gesaboteerd) tot het geen doorgaan kreeg/vond, of is dit in vergetelheid geraakt?, maar, enfin!


  Maak melding

 13. In plaats van Eldorado lijkt Suriname steeds meer op El Paso. Geen wet- en regelgeving, geen strikte handhaving, maar de macht van de sterkste (lees geld en omkoping) regeerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.