‘Santokhi rolmodel voor de Surinaamse jeugd’

64

PARAMARIBO, 19 nov – Chandrikapersad Santokhi is onweerlegbaar een rolmodel voor de Surinaamse jeugd. Dit stelt de Jongerenraad van oppositiepartij VHP. Volgens de raad is hun partijleider precies wat jongeren nodig hebben in het Suriname van vandaag. “Als jongeren van de VHP zijn we de afgelopen weken voor de zoveelste keer onaangenaam verrast en geschokt door schandalen.”

Vooral voor de jongeren zijn deze schandalen zeer schadelijk. “De Jongerenraad van de VHP acht het van eminent belang dat de Surinaamse jongeren voldoende ontplooiingskansen krijgen en rolmodellen hebben die ons kunnen stimuleren en inspireren. Zo een rolmodel is onze partijvoorzitter Santokhi”, stelt de Jongerenraad van de VHP. Aan de andere kant wordt gewezen op ‘personen als Dino Bouterse’ die Suriname en jongeren in diskrediet brengen.

En dat voor iemand die “ooit naar voren is geschoven door een coalitielid als toekomstige president en van wie een goed voorbeeld werd verwacht”, stellen de VHP-jongeren. Totaal onaanvaardbaar is dan dat Santokhi wordt beticht van het meewerken aan de arrestatie van Dino. “De Jongerenraad van de VHP staat achter haar voorzitter en zal niet toestaan dat mensen met een afwijkend gedrag de eer en goede naam van onze voorzitter proberen te besmeuren.”


64 REACTIES

 1. Geachte Jongerenraad van de VHP,
  Santhoki kan voor zichzelf spreken en opkomen. En de jongeren raad is niet degene die hem moet beoordelen, maar het Surinaamse electoraat.
  Een goede partij programma, waar plaats is voor alle Surinamers, ongeacht ras, kleur en etnische achtergrond, het zou niet moeten uit maken. Santhoki moet nu de kans pakken om de NDP een loer te draaien door samen met de betrouwbare partners van het front afspraken te maken hoe ze in de toekomst willen regeren.
  Zo wie zo mogen ze niemand uitsluiten, maar de tijd om met Somohardjo , Soeminta en Brunswijk te werken moeten ze achter zich laten, deze zijn onbetrouwbare partners en gaan alleen voor persoonlijke gewin en macht.
  Ik voorzie dat wanneer VHP, NPS , Doe en andere betrouwbare partijen goede afspraken maken, ze deze regering kunnen verslaan. Ik zou vanaf nu werk van maken en focussen op wat deze partijen binden dan wat ze scheiden. Er is genoeg dynamiek en verscheidenheid binnen de Surinaamse samenleving om verandering te brengen in deze penibele toestand waarin dit land en volk verkeer..
  We voelen nog de juk van de slavernij, de juk van de koloniale overheersing en de juk van de coup en december moorden van de jaren 80.
  VHP jongeren wordt wakker en richt je focus op hoe jongeren te winnen en bewust te maken voor de nieuwe horizon. Dino Bouterse is passe, en jullie kunnen naast dhr. Santhoki ook een rol model zijn door de juiste keuzes te maken….. nu het kan…..Stre de foe stre, wie sa go moro fara…..


  Maak melding

 2. Duidelijke taal, daarom komen mijn creoolse broeders en zuster niet vooruit, zie kiezen ervoor om hun in de maling te laten nemen door drugscriminele massamoordenaar die zelfs zijn bloed eigen zoon geen goede opvoeding heeft gegeven, sterker nog de president van Suriname is trotst op zijn criminele zoon die 14 kinderen heeft verwekt bij verschillende vrouwen.


  Maak melding

 3. Santhoki als nieuwe president is de enige kans voor Suriname om weer iets van zelfrespect terug te winnen na 5 jaar Bouterse die het volledig moreel en financieel naar de klot heeft geholpen.

  Als Suriname nu opnieuw kiest voor de Paarse Roversbende is het een verloren bananenrepubliek gerund door criminelen en moordenaars.


  Maak melding

 4. Santokhi is een rascist een surinaamse Wilders. Mensen pas op met Santhoki !

  Hij weet het Surinaamsvolk niet te binden.

  Hij komt naar Nederland en zijn bezoek is enkelt gericht tot de Hindu gemeenschap en het zal mij niet verbazen dat hij nauwe contacten heeft met het AIVD.

  Uit “angst” zoekt Santokhi zijn kracht buiten de landsgrenzen van Suriname en niet onder zijn mensen de Surinamers in Suriname van welke cultuur dan ook.

  Suriname wilt geen angsthaas als President.

  Meneer Santhoki had een goed voorbeeld moeten nemen van President Ronald Venetiaan die zich niet heeft laten beinvloeden door buitenlandse mogendheden die inval wilden plegen in Suriname.

  Meneer Santhokhi als het werkelijk waar is dat President Bouterse het gemund had op uw leven, dan had u zich vanwege de heersende macht in Suriname nederig moeten opstellen en wachten tot u uw kans zag om toe te slaan. Dit specifiek moment heeft mij duidelijk gemaakt wat voor jongen u was in de buurt en op de schoolpleinen.

  Meneer Santhokhi u heeft zich zelf gediskwalifiseerd.

  De Hindu in Suriname is niet de Hindu in India.

  Wanneer de VHP zijn doelgroepprogramma en naam aanpast tot een algemeen belang, dan kan de VHP een goed voorbeeld worden voor de jeugd van Suriname, zonder de heer Santhokhi.

  Wat Dino Bouterse betreft, mocht het zo zijn dat hij paspoorten heeft geleverd aan terreurleden, dan moet er “ernstig” gekeken worden hoe dit tot stand is gekomen en “Ja” Dino Bouterse heeft zochzelf gediskwalificeerd.


  Maak melding

 5. een debat tussen de jongeren v verschillende kampen zou leuk zijn en ’t liefst live.

  niks geen panka-achtig gedoe, maar netjes/beschaafd de discussie aangaan en kijken waar de pijnpunten liggen, waarom wel voor die partij of juist niet, kortom de totale differentie voor een betere Su.

  zou leuk en leerrijk zijn denk ik!


  Maak melding

 6. Ook nu al sedert wanneer en waar hebben de jongeren van de VHP het vandaan dan DINO als toekomst president naar voren zou worden geschoven dus ook zo een leugenachtige groep als hun voorzitter verhalen maken en verzinnen en trouwens moeten ze niet zeggen dat hun voorzitter een rolmodel is want die heeft ook flink wat op zijn kerfstok en dat weet de SU bevolking ook dat zij hun voorzitter ophemelen is normaal en dat mag maar geen Anasie torie vertellen want wie gaat vertellen dat zijn huis stinkt jullie voorzitter niet en jullie ruiken het en dan toch zeggen ooo wat ruikt het lekker hier dus mensen strijd te wille van land en volk niet om anderen zwarter te maken dan jou baas want die is dan niet alleen ook zwart maar ook zn hart dus scheld de wolf niet uit want de hond is zijn familie.


  Maak melding

 7. Alfa, ik ben het eens met wat je naar voren brengt, maar ik begrijp niet waarom je vindt dat de Jongerenraad niet mag/moet spreken/opkomen voor Santokhi en dat je verder ook nog kritiek levert op deze jongeren, die in mijn ogen al wakker zijn en niets verkeerds hebben gezegd.


  Maak melding

 8. De verkiezingen van 2015 zijn wellicht de laatste verkiezingen van een ongedeeld Suriname. Lukt het nu niet om een sterke coalitie te smeden bestaande uit de 2 oude en grootste partijen de VHP en de NPS dan voorzie ik een opdeling van het land in etnische deelstaten.

  Brunswijk en Somohardjo zijn ras-opportunisten die allebei president willen worden. Dat kan alleen als ze hun eigen staat hebben en de kans daartoe wordt na 2015 steeds groter. Bouterse heeft zijn ware gezicht laten zien: een dictator pur sang !

  De recente gebeurtenissen rondom Dino Bouterse hebben een tweespalt teweeggebracht binnen de Surinaamse gemeenschap. De tegenstellingen tussen de Hindoestanen enerzijds en de Creolen+Marrons is sinds 1973-1975 nog nooit zo groot geweest. De Chinezen en de Javanen spelen hierin een marginale politieke rol.

  Als de voortekenen niet bedriegen dan staan vooral de rijke Hindoestanen in Nederland klaar om een eigen staat binnen Nickerie-Saramacca en delen van Wanica te financieren. Tijdens diverse bijeenkomsten tussen Santhokie en de VHP achterban in Nederland is deze optie als een blauwdruk besproken en in elk geval niet verworpen.

  De regering Bouterse heeft in plaats van eenheid slechts tweedracht gezaaid tussen de bevolkingsgroepen. De president zelf heeft zich als een dictator opgesteld en geen enkele positieve ontwikkeling gebracht voor het land als geheel.

  De Hindoestanen zijn sedert Venetiaan hun economische machtspositie kwijtgeraakt. De sectoren landbouw, handel en industrie waren het domein van de Hindoestanen. In alle 3 genoemde sectoren hebben ze het onderspit moeten delven: de handel die volledig is overgenomen door de Chinezen, de landbouw is ten onder gegaan door vriendjespolitiek van de NPS en NDP, de industrie die wordt gedomineerd door de Marrons (goud- en houthandel) en tenslotte als laatste ontwikkeling in de bouwsector, die steeds meer door de Chinezen wordt overgenomen.

  Als grootste bevolkingsgroep van Suriname is het een zeer gevaarlijke ontwikkeling dat juist zij steeds weer het slachtoffer worden van de politieke instabiliteit in het land.

  De kans dat Suriname na de verkiezingen van 2015 als een land doorgaat is 50-50 !


  Maak melding

 9. Sorry maar de VHP is te ethnish gestoeld, zal niet werken tijnzij hij steun krijgt van t buitenland anders vrees ik van niet
  VB: andere rassen zijn wel goed om de groente van ze op te kopen en geld op ze te verdienen
  heb je een relatie met een dan wordt het andere koek
  Waar zijn we mee bezig man
  Enige hoooooop!, rol model ……..please

  Is more like a monkey , they don’t mix yo know wha I mean


  Maak melding

 10. Echte rolmodel kijkt ook wat in eigenhuis gebeurt of niet of ziet hij alllen de oppositie
  Als je in Suriname maar even waarneemt dan zie je Cambios autohandelaren die allemaal van de vhp komen
  Dat is toch geen welvaart, in tegen deel een slecht signal naar jongeren iedereen weet dat het om witwas praktijken gaat en de vhp zwijgt of faciliteert De fiscus moet erbij gehaalt worden Onacceptabel dat de vhp dit sort praktijen verzwijgt de vraag die gesteld moet worden is hoe komen deze gasten aan het geld en betalen ze belasting rolmodel?????


  Maak melding

 11. Ik denk dat de leiders van deze coalitie als rolmodels kunnen dienen voor de jeugd die graag het criminele pad wil opgaan, die ervan overtuigd zijn dat misdaad loont. (Misdaden tegen de menselijkheid, bankroof, pedofilie, zelfverijking)


  Maak melding

 12. @Alfa : proficiat
  Deze reactie raakt de kern van de zaak. De jongeren zijn degenen, vooral nu, om via hun kanalen af te dwingen dat de progressieve democratische partijen nu al een concrete toekomst beleid ontwikkelen.De VHP heeft met veel tamtam een ” Een ontwikkelingsvisie”gepresenteerd, maar dit is in het vergeetboek geraakt. Dit omdat dit niet realistisch en haalbaar is.

  Het electoraat moet onmiddellijk na aantreden merken dat er een beleid is.


  Maak melding

 13. Met Santokhi als president,zou dit land veel verder ontwikkeld zijn i.p.v.deze moordenaar met zijn criminele coalitiepartners zonder visie die het volk bestelen.


  Maak melding

 14. waarom mag de jongeren raad van de vhp zeg zeggen. de aanhang van ndp ziet alleen maar bot het vlees is al bij hun leiders. santhokie is echtwat suriname nodig heeft ik naar de hindostanen en creolen zelfde school alles het zelfde toch doet die creool niet echt zijn best want a porie kaba anga dansie gouwto. en money. waarheid is soms hard mar creolen hebben geen eenheid. afgunst ,jalouzie .en als ze er maar niets voor hoevente doen. oja babys op jongeleetijd dat kunnen ze en ik zeg het want ik zie het in mijn omgeving ik ben creool


  Maak melding

 15. Santokhi heeft in ieder geval geen criminele achtergrond, en heeft geen bloed aan zijn handen kleven en wordt ook niet gezocht door interpol. Ik denk dat hij van zijn kinderen ook geen criminelen zal maken net als Bouterse en dat hij goed voor de dag kan komen bij beschaafde landen, om zaken mee te doen.
  Om Suriname tot hogere economisch niveau te tillen. Bouterse is niet de type figuur om internationale zaken mee te doen tenzij het cocaïne, wapens of antiwesterse zaken betreft…

  In ieder geval is VHP een partij, hoop ik, die opkomt voor de slachtoffers i.p.v. deze de schuld te geven voor roofovervallen…

  VHP moet samenwerken met partijen die tegen corruptie is. Partijen met de zelfde visie, hoe het verder moet… Ook moet het gaan samenwerken met andere hardwerkende groepen die ook veel last ondervinden van roofovervallen, met vijf losse vingers bereik je niks, maar met een vuist kan je hardere klappen uitdelen…

  Als de criminaliteit gaan stijgen, zoals nu het geval is, zal het automatisch slechter gaan met de economie. Investeerders en toeristen zullen massaal wegblijven…


  Maak melding

 16. laten wij de handen in een slaan en dit land opbouwen .
  de ndp is niet weg te denken ,wij hebben de plaats van de oppo ingenomen zie bij de volgende verkiezingen zal de vhp niet verder komen dan met 9 zetels . het is bekent dat de ndp openstaat voor iedereen en dat is een grote plus punt van bouterse .goed luisteren naar de toespraak van bouterse hij is de bindende factor in deze regering.

  suriname heeft geen tijd te verliezen met de akkevietjes van de vhp wij moeten vooruit . werkgelegenheid is belangrijk ,wroko oppo de doelstellingen van paars moeten worden gehaald .

  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .

  bouta go go


  Maak melding

 17. Pas op de plaats !

  Effe rustig……., de naam Santhoki werkt voorlopig als een ‘rode lap op een stier’.
  Eens met alfa, komt tijd komt raad.

  Rustig op de achtergrond blijven en je ding doen!


  Maak melding

 18. Wat een discussie. Zelf al zou Santokhi DINO VERLINKT HEBBEN WAT Dan nog. Dino heeft het allemaal zelf gedaan.Wie er ook aan de macht zou komen, er zal wenig in positieve zin veranderen.


  Maak melding

 19. Santhoki Surinaams hoop in bange dagen.
  Santhoki u moet de verantwoordelijkheid nemen om samen met de betrouwbare en goedwillende partners van het Nieuw Front Suriname uit de stront te trekken waar het nu zit.
  Santhoki u heeft de kracht, de wil, het intellect, de moed, het netwerk om Suriname weer respect te geven.
  Want het is nu alleen maar bagger met Suriname dit mede ingegeven en dankzij het paarse gebroed.


  Maak melding

 20. ik hoop niet dat de surinamers zo een grote fout gaat maken om voor santoki te kiezen. vhp mag nooit een president in suriname lever anders zijn de andere ten dode op geschreven,,en jullie mogen dit als een grap zien dan gaat het voor jullie komen


  Maak melding

 21. Dat een journalist het in zijn hoofd haalt om de huidige president, vaak gedrogeerd, met vader des vaderland te betitelen, terwijl deze president met zijn uitstraling, net zoveel waarde heeft als een vlag op een modderschuit, dat vind ik een brug te ver. Het geeft duidelijk aan de beperkte vocabulaire van deze “journalist” en ook de meeste van hen, vooral de schrijvende pers. En dat merk je aan hun slechte taal gebruik en zinsbouw, ook geen onderzoek vooraf doen, en meestal na papegaaien. En dat de Surinaamse jeugd een rolmodel nodig heeft is toch overduidelijk, en dit is een braakliggend terrein, waar heel veel nog aan gedaan moet worden. Maar, wel zal er heel veel water door de Surinamerivier moeten stromen alvorens het zover is. Gezien de veroordeelde criminelen die de overheid herbergt, van president tot de bode in het parlement. Ook nu Santhoki uitverkoren is als rolmodel voor de jeugd, zal hij een dikhuid moeten hebben. En dat de jeugdigen voor hem kiezen is normaal daar heb je geen electoraat voor nodig, het is een goede keus, ook zijn er meerdere die hiervoor in aanmerking komen, de jeugd heeft het voor het kiezen, voordat het te laat is. Want nu dit uitgekomen is moet hij rekening meehouden met modderspuiterij in zijn richting.


  Maak melding

 22. ECHT WAAR!!!!! ik lach me krom bij het lezen van het wie van de reacties!!! wie van de drie grote drugs bazen van suriname kan een rol model zijn voor de jeugd. niet te vergeten die ene die niet met zijn poten kan afblijven van jonge meisjes en die met de breedste kant van zijn mond toegeeft dat zijn jongste kroos nauwelijks 5 jaar jong is!! zijn deze vier rolmodellen??? ik sla hard op me dij en lach me een ei krom. chan, desi, brunsi en somo rolmodel????? hahaha volgens mij heb ik nog nooit zo schatter gelachen als nu.


  Maak melding

 23. @Micheal schrijft:

  Als grootste bevolkingsgroep van Suriname is het een zeer gevaarlijke ontwikkeling dat juist zij steeds weer het slachtoffer worden van de politieke instabiliteit in het land.

  De kans dat Suriname na de verkiezingen van 2015 als een land doorgaat is 50-50 !

  Afrikaanse Leeuw schrijft:

  Ten eerste moeten de Hindustanen een andere leider zoeken, want Santokhi is een “Biggi Bobbo”.

  Als de Hidoestanen echt zo slim zijn, dan hebben ze zeker een kwalitatief goede leider die geen verdeeldheid zaaid in Suriname en daar twijfel ik niet aan. Santokhi is niet stabiel, hij spreekt erg angstig als je hem hoort praten (denk aan zijn jeugd).

  Waar is de leider die deze Biggi Bobbo kan vervangen ?

  Mi lob mi Rotti, Mi lob mi plawri nanga Mi lob ding sma dissie, ma ung mus mik sma yerri ung sting en no arki a fridi Biggi Bobbo Santhoki, want ta faja a mang e long gwi richting Bangladesh en lib unu Hindustani in ing dotti.
  A mang no sab tai Sranangmang.

  Deze man zorgd voor verdeeldheid, daarom hebben de Hindoes de afgelopen jaren veel macht in Suriname moeten inleveren.


  Maak melding

 24. Afrikaanse Leeuw: “Santokhi is een racist, een Surinaamse Wilders”.

  Afrikaanse Leeuw, leeuwen zijn over het algemeen heel slimme, opmerzame dieren, maar door je uitspraken kom je niet al te opmerkzaam over. Je vergelijkt Santokhi met Wilders? Heb je ooit meegemaakt dat Marokkaanse jongeren Wilders hebben uitgenodigd om hen toe te spreken en dat ze daarna verkondigd hebben dat ze zich bij de VVV aangesloten hebben? Enkele Marrons uit Moengo hebben Santokhi uitgenodigd om hen toe te spreken en ze hebben zich toen aangesloten bij zijn partij. Je kunt van Marrons (de Surinamers met de meest uitgesproken Afrikaanse achtergrond) van alles beweren, behalve dat ze gek zijn. Hoe wil jij als Afrikaanse leeuw verklaren dat deze Surinamers met Afrikaanse roots zo sympathie tegenover Santokhi kunnen aankijken als hij een racist is? In Moengo heb je een leider rondlopen die op die jongens uit Moengo lijkt en hij strooit letterlijk met geld, Santokhi beloofde aan deze jongeren geen gouden bergen en luchtkastelen, hij beloofde hen alleen om samen met hen ervoor te zorgen dat er ontwikkeling komt in Marowijne en dat ze daarvoor keihard moeten gaan werken. Jij ziet in het vertrouwen dat deze jongens uitgesproken hebben in Santokhi alleen maar dat ze gek zijn, ik zie daarin dat ze doorhebben dat hij betrouwbaar is of in ieder geval betrouwbaarder overkomt dan de meeste Surinaamse politici die nu in de coalitie zitten, die zijn namelijk stuk voor stuk per definitie onbetrouwbaar.


  Maak melding

 25. Als de VHP jongeren Santokhi als rolmodel willen zien dan is dat hun goed recht. Deze man heeft internationaal aanzien verworven om zijn degelijk beleid als minister van justitie. Jawel, hij heeft de misdaad goed bestreden waarvoor hij veel lof, nationaal en internationaal heeft ontvangen! Ook heeft Santokhi leiding gegeven als voorzitter van de Inter Amerikaanse Regionale Drugscommissie. De huidige regeerders zijn helaas allen afzonderlijk opgezadeld met een crimineel verleden (drugs,sexueel wangedrag,moorden). Elke imbeciel kan dat constateren.

  Hoe is het om te weten dat enkele van deze ‘leiders’ geen voet buiten Suriname kunnen en durven zetten, omdat ze onmiddellijk in de kraag gevat zullen worden voor begane misdrijven. Ook sympathisanten van hen hebben uiteraard de keuze en het recht dezen als hun rolmodel te zien.
  Het is echter treurig te zien hoe met name de raciale politiekvoering langs etnische lijnen van de afgelopen decennia weer bewust aangewakkerd wordt en met name de NDP deze etnische kaart weer uitspeelt en de spanning tussen met name de creolen en hindostanen wil opvoeren. Echter, het zijn diezelfde hindostanen binnen de DNA die als parlementariers de NDP in grote getale dragen. Parmessar werd als lokaas gebruikt en misleid om kiezers van Nickerie naar de NDP te trekken, daarna werd het hem in het vooruitzicht gestelde presidentkandidaatschap terstond ingetrokken.

  De verbroederingspolitiek en de politiek van de buigende riethalm van wijlen Lachmon heeft ertoe geleid dat de hindostaan zich altijd dienstbaar heeft opgesteld en hem is opgedrongen immer de tweede viool te spelen.
  Aan die tijd lijkt terecht een einde te komen en daar is Santokhi een representant van. En daar is ook niets mis mee!! Santokhi presenteert zich oprecht als partij en leider waar iedere Surinamer ongeacht ras, geloof etc. welkom is en een plaats heeft. Er geldt voor Santokhi geen enkele selectieve toegankelijkheid voor zijn partij.

  Als DDB de politieke strijd wil aangaan met Santokhi dan moet zij dat beiden doen als man tegen man. Als DDB of welke andere nu zittende leider zo zeker is van zichzelf en zijn kwaliteiten dan heeft hij het niet nodig dat hij nu de etnische kaart speelt of laat spelen. Hij speelt die etnische kaart nota bene ook uit tegen zijn eigen hindostaanse aanhang binnen de NDP!! Dat zal hem dan ook geen windeieren leggen.

  Laat de discussie gaan om de kracht van argumenten en politieke visie tussen de leiders en niet om het halen van zoveel mogelijk buit (we willen geen roversnest meer) voor de eigen achterban (hetgeen nu zo beschamend plaatsvindt in de huidige regering van Suriname).
  Langs deze weg wil de kiezer overtuigd worden wie de beste vertegenwoordiger zal zijn voor het volk.


  Maak melding

 26. 20 nov. 2013

  Srika citeert uit de posting van Micheal, van 19 nov. 2013, 12.26uur:

  ‘Als de voortekenen niet bedriegen dan staan vooral de rijke Hindoestanen in Nederland klaar om een eigen staat binnen Nickerie-Saramacca en delen van Wanica te financieren. Tijdens diverse bijeenkomsten tussen Santhokie en de VHP achterban in Nederland is deze optie als een blauwdruk besproken en in elk geval niet verworpen.’

  Allereerst moet Srika opmerken, dat de VHP als slager, haar eigen vlees keurt.

  Uit de posting van Micheal, een VHP-aanhanger,blijkt hoe goed deze man geïnformeerd is in de toekomstige plannen van Santokhi en zijn rijke volgelingen.

  Ja, hier in Nederland heeft Srika ook signalen ontvangen dat kapitaalkrachtige VHP-ers koste-wat-kost, na de verkiezingen van 2015 in Suriname, de economische macht in Suriname terug willen.Maar het zijn toch Nederlanders en wonen toch al jaren in Nederland? Waarom investeren ze hun geld niet hier in Nederland?

  De Hindoestanen vormen niet de meerderheid van de bevolking in Suriname. Het maximale wat zij kunnen behalen bij de verkiezingen in Suriname is 10 zetels van de 51 zetels. En dat weet Santokhi/VHP heel goed! Een samenwerking met Somohardjo en Brunswijk, naast de NPS, zal dan toch noodzakelijk blijven, maar biedt geen perspectief voor ontwikkeling. Santokhi heeft niet die overredingskracht om die twee heren in het gareel te houden.Daar is Santokhi te zwak voor.

  Volgens de berekeningen van Srika zal de NDP, uitgaande van het slechtste scenario, uitkomen op 14 zetels en zal voor Somo en Brunsie aantrekkelijker blijven.

  Hoeveel ‘minzetels’ krijgt Srika ?
  Srika


  Maak melding

 27. Je kunt lullen wat je wilt maar de hindoestanen zijn , letop iets beter opgeleid dan de andere bevolkingsgroep en samen zouden ze wel op een lijn kunnen komen als ze niet die materialische mentaliteit krijgen.


  Maak melding

 28. @ Srika

  Zoals gewoonlijk ben je weer uit je dikke nek aan het kletsen.

  En al zou ik een VHP aanhanger zijn, SO WHAT !

  Je bent weer op je pinkeltje getrapt, maar je valt met je reactie goed door de mand.

  ” ” Volgens de berekeningen van Srika zal de NDP, uitgaande van het slechtste scenario, uitkomen op 14 zetels en zal voor Somo en Brunsie aantrekkelijker blijven. ” ”

  .JIJ BENT EEN GROTE BOUTA AANHANGER !


  Maak melding

 29. @Henkes, Santokhi is een wolf in schaapsvacht en een baby in luiers. Bij Wilders heb je ook surinaams imbeciele aanhang net als toen met wijlen Pim.

  Die Blakka mangs moeten op zoek gaan naar echte leiders en geen Biggi Bobo’s.

  Santokhi heeft “een” grote fout gemaakt als zogenaamd toekomstigleider en dat is bijna huilend hulp zoeken in het buitenland, waaronder hulp in Nederland. En het is niet erg om hulp te zoeken in Nederland, maar de manier hoe !

  Nederland heeft het land Suriname door zijn economische boycot bijna 30 jaar de verdoemenis ingeholpen.

  Die Nederlanders zijn slimmer dan een aantal van jullie Surinaamse Hindoestanen.
  Kan je niet zien dat door die economische boycot Suriname bedelend hulp zoekt, dat corruptie zegevierd en de nodige criminele problemen ?

  Het is niet alleen de decembermoorden naweeën hebben voor problemen gezorgd, maar de manier hoe Nederland Suriname heeft achter gelaten. Met andere woorden de problemen zaten voor de decembermoorden met smart te wachten.

  Op school zouden de leraren zeggen:
  “Je bent niet over ! Je blijft zitten Tang Pokko !”

  Mede door Nederland zijn landen als Suriname en de antillen ontstaan.

  Kijk naar de antillen ?

  Nederland is er honderden jaren al de baas en tot op de dag van vandaag leven er mensen in krotten en op een lager armoedepijl dan de armoede pijl in Nederland.

  Terug naar Santokhi.

  Santokhi komt bijna huilend op tv om hulp bedelen bij Nederland. Heb je tijdens de bijna dertig jaar ellende President Ronald Venetiaan ooit zo op tv gezien of zelfs President Bouterse ?

  Door deze houding weet Nederland hoe ze jou (laat het duidelijk zijn dat ik bedoel de Hindustanen en de rest van de Surinaamse bevolking) mensen in Suriname klein kan krijgen waardoor jullie in een bedelende houding naar buiten moeten treden.

  Eerlijk gezegd ik heb geen Hindu bloed in mij, maar als ik het wel had, dan zou ik mij echt schamen voor zo’n leider.

  Laat het een les zijn en je ruggegraat geven om het niet zo te doen zoals Santhoki het heeft gedaan en kom met een waardige leider.

  Volgens mij komen Hindustanen oorspronkelijk uit India en omstreken ?
  Een land dat ieder jaar vele academisie afleverd, meer dan Nederland.

  Jullie zijn Hindustanen en geen “Koelies” gedraag je er naar.

  Santokhi is een Biggi Bobo.


  Maak melding

 30. Beste mensen,waaraan moet een volwaardige PRESIDENT aan voldoen.
  Valt wel op dat niet een ieder weet waaraan een volwaardige PRESIDENT aan moet voldoen.
  Voor mij is het ook verwarrend!


  Maak melding

 31. De nazaten van de slaven en immigranten zijn beide nog steeds niet bevrijd van het door de koloniale heersers afkomstige en zo gehate verdeel- en heersdenken. Overstijg dit voor het te laat is in het belang van je vaderland.


  Maak melding

 32. JEROME,dit is geen plaats voor jou denk ik suske-wieske-sidonia-en lambik zijn er ook niet en jij dan met jou strip verhaal wel ik zeg jou dat de NDP geen etnische partij is en dat weet jij daar zijn alle volkeren welkom en pas nu ano 2013 word er vanuit andere partijen gegild dat ze het samen moeten doen was het niet zo dat BOUTERSE het voorbeeld gaf waren alle partijen nog steeds etnisch maar nu doen ze als of alleen om regeermacht terwijl hoe dan ook wij allen SURINAMERS zijn maar in andere partijen ziet de 1 zich meer dan de ander in NDP ieder zelfde zo hoort het is niet wat wezen moet maar begin en beter; trouwen niet zo luid van de daken want SANTOKHI is niet schoon en wat internationaal,NEDERLAND+AMERIKA is dat het wel hij word niet gebruikt maar misbruikt om eigen land en volk te verkopen en let op mijn woorden want NL EN DE VS weten ook dat hij toen in de drugs zat maar nu kunnen zij hem even gebruiken om UNASUR tegen te houden nog nooit zijn er zoveel landen in SU geweest dat is pas internationaal en weet wat je zegt want eerst schold zelf jij onze marron broeders uit voor rovers moordenaars en veel meer maar nu zijn ze wel goed tenminste de groep die SANTOKHI uit genodigd heeft en zij zullen niet alleen gebruikt maar ook misbruikt worden ga in elk ander partij en vind mij een ander ras in hoofd centrum geen 1 alleen in de NDP dus wat is waar niet om SANTOKHI zwart te praten maar ik heb er gewoon geen goed gevoel bij want zo heeft ook AMERIKA veel landen kapot gemaakt en om regeermacht zal deze meneer SU te grabbel gooien aan westen.


  Maak melding

 33. ‘Santokhi rolmodel voor de Surinaamse jeugd’

  En bovenstaande stelt de JONGERENRAAD VAN DE VHP.

  De eerste vraag die bij mij opkomt, is dit een nieuwswaardig bericht, dat even terzijde.

  Nu de hamvraag, is de jongerenraad van vhp representatief voor de SURINAAMSE JEUGD? Maw is de etnisch denkende en handelende Santokie een rolmodel voor de Surinaamse jeugd of alleen voor de etnische vhp jongeren?

  Dat deze man gebombardeerd wordt tot rolmodel gebombardeerd moet ons niet verbazen, vhp is in paniek nu duidelijk is dat deze landverrader door de mand is gevallen met zijn geheul met buitenlanders. Deze Wannabee president zit nu in Miami de volgende zet te bekokstoven, maar het zal niet lukken, President van Suriname zal je NOOIT worden.

  De vhp mediaraad en nu jongerenraad mogen overuren maken met hun flutverhaaltjes, straks zullen we overspoeld worden met vhp ouderen en vrouwen -raad berichten, het zal niet baten.

  Enne wie het nou nogsteeds niet wil geloven hoe die etnische gasten denken, lees maar het bericht van Michael maar “rijke hindustanen die een eige Hindustan” willen creeren op Surinaamse bodem.

  Als het Santokie toch lukt President te worden, mogen de blakamangs hun borst nat maken.

  Santokie als president de zetbaas van het buitenland, de man die een verdrag met Frankrijk had gesloten dat de Gendarmerie Surinamers tot op Surinaams gebied mogen komen arresteren, ja het verdrag was duidelijk (tot Moengo mochten de Fransen Surinamers komen arresteren), Brunswijk heeft daar wijselijk een stokje voor gestoken.

  De buitenlandse zetbaas die buitenlandse inlichtendiensten afluister apparatuur heeft laten installeren in Suriname.

  De man die werd beveiligd met buitenlandse middelen en die een eigen leger met buitenlandse middelen zonder medeweten van de toenmalige President had opgezet.

  Ja de man die in elke toespraak het woordje “buitenland” meerdere malen laat vallen.

  Deze man is geen rolmodel voor geen enkele Surinamer maar een rolmodel van het buitenland.

  Maar ook het buitenland als die goed zijn weten genoeg van hem, die weten ook dat het niet zijn toenmalige vrouw was die met segebai heulde, die weten ook dat die 90 kilo niet is verdampt, die weten ook waar zijn rijkdom vandaan komt.

  Laat hij zich maar lekker misbruiken door het buitenland, die weten wel raad met hem nadat ze hun doel hebben bereikt.

  I rest my case


  Maak melding

 34. @Papa Rot ben je Melvin Lin(k)s(k)eer vergeten die schoot een 14/ 15 jarige jongen dood aan de rust en vredestr. En let wel deze jongen was in bijzijn van zijn vader…..fawakw, waar wil je ’t over hebben….waar praat je over ….waar denk je aan na(nu je dit hoort/ weet) Baja vele NDPers moeten hun mond niet open doen of ’t zelfde waarover zij ’t (willen)hebben kijkt hen recht in de ogen. Heel veel kwaad is aangericht door jullie DiDiBrie precedent en Co. Blijven jullie NDPers maar met onzinnige dingen/ verhalen spuien…Jullie zijn behoorlijk al op achterstand gezet door deze clean guy Chaaaaaan Santhoki…odiii. Glenny.


  Maak melding

 35. Woensdag 20 november 2013 om 11:27 uur, schrijft Afu Sensie:

  De man die werd beveiligd met buitenlandse middelen en die een eigen leger met buitenlandse middelen zonder medeweten van de toenmalige President had opgezet.

  Welk eigen leger ?

  Suriname wordt niet opgedeeld !

  Suriname is waar dan ook toegangkelijk voor iedere Surinamer.


  Maak melding

 36. He Glenn Pengel

  “Jullie zijn behoorlijk al op achterstand gezet door”

  Nee hoor, je vergis je duidelijk. NPS, SPA en al die andere crioro partijen hebben voor gezorgd dat deng blakamang op achterstand zijn gezet.

  Wat hebben jou nps en spa voor de blakamang gedaan? Wat rest voor de blakamang mocht jou clean guy Chaaaaaan Santhoki aan de macht komen, zijn kruimels en roven.

  Ben je soms die 600 hindstanen vergeten die werden aangenomen op OW vlak na de verkiezingen van 2010.

  Hoeveel blakamang werden aangenomen op welke ministerie na de verkiezingen die front heeft gewonnen.

  Denk a torie bun, want Bouta e bruja un verstang.


  Maak melding

 37. Afrikaanse leeuw,

  Toen deze man minister was, heeft hij een eigen beveilingsleger opgericht zonder medeweten van iemand, het werd niet eens in de ministerraad besproken, de President wist er niet eens van.

  Zijn legertje had de zwaarste Amerikaanse wapens en werden getraind door buitenlanders.

  Naar zijn eigen zeggen, was er geen ministeriele besluit nodig om zijn leger op te richten.

  Waarom denk je dat CTU is opgericht?

  Deze gast is voor geen cent te vertrouwen, zelfs binnen de top van de vhp vertrouwen ze hem niet. Niet vergeten dat Sardjoe hem in 2010 niet op een verkiesbare plaats heeft gezet, hij is met voorkeurstemmen gekozen.

  Momenteel loopen er bijna 8 ondervoorzitters in de vhp, hij wordt op de vingers gekeken, vandaar dat die man steeds in het buitenland zit.

  Waarom denk je dat Sardjoe een aparte stichting heeft opgericht die het hele vhp finenciele gebeuren beheerd, waarvan hij de voorzitter is.

  Surinamers moeten zich niet in slaap laten sussen door deze slang.


  Maak melding

 38. Surinamers zijn het zat dat ze belazerd worden door criminels lijders (zoals DDB), ongeschoolde opportunisten, eigenbelang en vriendjespolitiek, landroof, misbruik overheidsmiddelen, wanbeleid etc.
  Halve wilden die het land naar de klote helpen.

  Santhoki is de enige kandidaat die kan zorgen voor versterking van de rechtstaat, wet en recht, stabiele economische situatie, internationaal positief profileren en meedoen met verdragen en samenwerking.
  Suriname staat aan de drempel van een mooie toekomst, maar moet nu de juiste leiders kiezen. Oprechte Surinamers, Hindoestaans, Creools, Javaans, Marron of wat dan ook die op basis van kennis, kunde en respect samenwerken aan de opbouw van het land. Santokhi is de enige bindende factor, hij betrekt zelf Surinamers in diaspora erbij, die krijgen ook een warme plek.
  De Hindoestanen zijn de grootste bevolkingsgroep in Suriname, en hebben altijd Venetiaan geaccepteerd en ondersteund in zijn presidentschap. Waarom zouden zijn geen president mogen leveren?? Dat is discriminatie.
  Santokhi is voorbeeld voor de jeugd van Suriname, ongeacht ras of geloof.


  Maak melding

 39. Onderstaande wil ik jullie niet onthouden.

  Ja lees maar, waar de NDP jongeren mee bezig zijn, onderdeel van diezelfde Surinaamse JEUGD.

  Wat een wereld van verschil.

  ——————————————————

  NDP-jongeren benadrukken recht op participatie 20 Nov, 05:00
  20 november 2013, ‘de internationale dag voor de rechten van het kind’, een markant moment om stil te staan bij het: ‘Verdrag van de Rechten van het Kind’.
  Ieder jaar wordt rondom deze dag internationaal de bewustwording over kinderrechten gepromoot. Dit jaar willen wij de nadruk leggen op het recht op participatie van het kind volgens artikel 12 en 13 van dit verdrag.

  Een markant moment voor de beleving van kinderrechten en dit recht in het bijzonder was in 1996 bij de installatie van een Nationale Jeugd en Jongeren Raad door de toenmalige president Jules A. Wijdenbosch.
  Deze visie over jongerenparticipatie is thans uitgegroeid naar een jongeren inspraak orgaan: ‘Het Nationaal Jeugdparlement’, waarmee kinderen en jongeren de ruimte krijgen om duurzame beleidsvraagstukken die met hen te maken hebben met beleidsmakers te bespreken.
  Wij juichen de vele inspanningen van de regering toe om jongerenparticipatie op nationaal, regionaal en internationaal niveau te vergroten. Een grootse beleving hiervan zijn de aanstaande verkiezingen van het Nationaal Jeugdparlement, op 10 december 2013.

  Daarnaast het ondersteunen en faciliteren van de Caricom en UN MDG jeugdambassadeurs en hun korpsen en het onlangs gehouden jongeren Unasur- congres. Onze president Z.E. Desire D. Bouterse heeft zich als portfoliohouder van jeugd in Caricom en voorzitter van Unasur, nationaal en regionaal sterk geprofileerd en ingezet voor de verdere ontwikkeling van de jeugd van en buiten Suriname.
  Suriname geeft hiermee belangrijke signalen aan de regio en wereld over het beleven van jongerenparticipatie op beleidsniveau.
  Op 20 november 2013 staan wij ook stil bij de vele uitdagingen die kinderen hebben binnen opvanginstellingen, in strafinrichtingen, kinderen die geestelijk en lichamelijk misbruikt worden en zij die hun recht op onderwijs moeten ontberen.

  Wij doen hierbij een oproep op alle instanties die daartoe geroepen zijn serieus aandacht aan deze jongeren in kwetsbare posities te geven.
  Wij roepen vervolgens alle Surinaamse jongeren op gebruik te maken van hun recht op participatie en massaal op 10 december 2013 naar de stembus te gaan in verband met de verkiezingen van het Nationaal Jeugdparlement.
  Het jongerenbestuur van de NDP feliciteert alle Surinaamse kinderen en jongeren met de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Ook de ouders en verzorgers. Samen zullen we verder moeten werken aan een kindvriendelijke(r) Suriname.
  Wij blijven streven naar een 100 % beleving van het recht op participatie: “Mee doen, mee denken en mee beslissen…voor iedereen.
  Dat is waar de NDP voor staat. Strey de fu strey, wi no sa frede, Gado de wi fesi man.

  Het NDP Jongeren bestuur


  Maak melding

 40. Naar de VHP toe worden heel wat racistisch getinte beschuldigingen geuit om de naam van de partij negatief te beinvloeden.
  Bet your life ondanks deze kritieken zou deze zelfde MEKAcombinatie, de VHP met open armen ontvangen voor een eventuele samenwerking.


  Maak melding

 41. zijn de jongeren van VHP alleen hindustanen,’als dat zo is,wordt er alleen van de hindustaanse gemeenschap gesproken,en niet over alle jongeren in suriname.

  het lijkt wel racisme.

  santokkie,hari na dang,met jou jongeren partij.

  wat voor rol model wil jij dan zijn,’ik weet het wel hoor,’Rol model voor de hindustanen.

  huigelaar.


  Maak melding

 42. Woensdag 20 november 2013 om 13:17 uur, @Afu Sensie, Zo zie je maar dat ook ik lang niet alles weet over Suriname met name Surinamers. Ik ga zelf opzoek, maar indien je info heb lees ik het graag terug.

  Ik las ergens een aantal jaren geleden iets over dat hij ervoor is om onvrijwilige exgedetineerden en gedetineerden te gebruiken met het risico gevaar voor hun leven om zo zijn doelen te bereiken. Ik bedoel daarmee dat hij mensen offers niet schuwd. Er kan een moment komen in Santokhi’s leven dat hij op zijn knieen zal vallen en smeken om genade.

  Woensdag 20 november 2013 om 15:23 uur, @Big Dommy kipFilet, (denk aan Red Fox) Het waren voor de coup de geschoolde figuren met een aardappel in de keel die met staatsgelden de studie van hun kinderen financieerden, vrienden en familie bedrijven financieerden, corrupte aanbestedingen en een deel in hun eigen zak doen belanden.

  De hoge corruptie tijdens deze regeerperiode van President Bouterse is bijna gelijk aan de periode voor de coup, alleen had je toen geen media zoals het nu is, dus hoorde je en zag je niet alles.

  Denk ook aan de kwestie in Nederland oud gedeputeerde van Noord-Holland Ton Hooimaijer:
  http://nieuwsuur.nl/onderwerp/569702-zonnekoning-van-haarlem.html

  Of je nou niet of wel gestudeerd heb wilt niet per defenitie zeggen dat je dom of slim of corrupt bent en dit zeker in het geval van academisie. Denk aan onrechtmatig verkregen diploma’s, waar veel van dit soort mensen rondlopen.

  Ik meet breed als het gaat om het beoordelen van personen en hun kunnen.


  Maak melding

 43. Alle partijen met een etnische benaming of ideologie passen niet meer in deze tijd van globalisering en zeker niet in Suriname.

  Als deze partijen dit niet aanpassen tot een partij bedoelt voor alle lagen van de Surinaamse bevolking, dan mag je hen betitelen tot ras / cultuurgericht ideologisch xenofobische partij als vergelijk de PVV.

  Dit soort partijen mag je dus aanmerken dat zij als doel hebben een samenleving te splitsen door hun xenofobische angstcultuur te sprijden onder de Surinaamse samenleving.

  Kies voor verandering.

  Stilstaan is achteruit gaan.


  Maak melding

 44. Het is manifest dat Suriname nu al 38 jaren aan het worstelen is met zichzelf, als je dat onderkent kunnen we verder gaan. Omdat men toen het “Neokolonialisme” werd toen (on)bewust geïntroduceerd en nog steeds te merken is, vooral in het onderwijs wat als het onder geschoven kind behandeld wordt. De zwakste politiekeloyalisten mochten leiding geven aan dit meest belangrijke instituut. Voor zo weinig mogelijk kader zorgen, niet te veel wetende mensen om jou heen hebben, dan moet je veel vragen beantwoorden. Tampi a no don! Een land met zoveel latente rijkdommen is de hand blijven ophouden, het niet zelf kunnen ophouden van de te groote broek die je aan hebt. En vooral het steeds naar een ander wijzen, want jij bent nooit fout. Maar wel is het zo; die met een vinger naar een ander wijst, houdt er zelf drie op zichzelf gericht. Eerst een heel goede kijk in de spiegel nemen, logisch is; het maakt niet uit of de kat zwart of wit is, als hij maar muizen vangt. En daar gaat het nu om, het is nu of nooit; “unu mus drai anu par à boto”. Je hoeft geen politiekekleur te hebben om te zien dat deze huidige regering Suriname een (internationale imago schade) deuk gegeven, die zijn weerga niet kent, en dit is nog lang niet afgelopen, gezien de huidige stand van zaken informatie, dus transparantie, de bal ligt nu bij jullie. If you can’t do the time, don’t commit the crime. En steeds naar anderen wijzen, wat een naïevelingen dit straatschuim. Overduidelijk is gebleken, vanuit internationaal perspectief beschouwd is dat vele overheidstopfunctionarissen zich bezighouden met internationale grensoverschrijdend criminele activiteiten. En dit is niet nu pas bekend het ging om zoveel mogelijk informatie vergaren, wat hen ook gelukt is. Dit dit is geen loze kreet, van deze beschuldigingen is er audio en video én telefoonnummers met gesprekken natuurlijk als bewijs materiaal, jij nu. Over het diplomatiekepaspoort zij Lafkiek dat het zo kan zijn als gezinslid van de president. Wat een ongegeneerde duidelijk Apekool een man van 41 jaar is nog gezinslid van vader en moeder, wat een oen zelf verzinnen kan hij niet.


  Maak melding

 45. @kolibri

  Je zegt:”Je kunt lullen wat je wilt maar de hindoestanen zijn , letop iets beter opgeleid dan de andere bevolkingsgroep:.

  Heb je meer informatie van waarover je hier staat te emmeren?
  Wie is de onderzoeker en geef mij een link of literatuur waarin meer informatie staat over dit onderzoek.
  Ik zou het ook heel graag willen lezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.