Boek over Surinaamse eet- en leefgewoonten

2

In vergelijking tot andere bevolkingsgroepen, lopen mensen van Surinaamse afkomst meer risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Ze krijgen deze aandoeningen op jongere leeftijd en sterven ook vaker aan de gevolgen ervan. Voor een deel is dat genetisch bepaald, maar ook verkeerde voeding speelt een grote rol. In een poging gezonder te leven, startte initiatiefneemster Grace Jagdewsing drie jaar geleden een zoektocht naar een dieet of leefstijl die past bij haar Surinaamse eet- en leefgewoonten.

Tot haar verbazing vond ze in de kiosken en op internet weinig informatie over verantwoorde alternatieven in de Surinaamse keuken. Ze besloot met hulp van journaliste Petra Schouten er zelf iets aan te doen. Dit resulteerde in het boek MAKANDRA SU lifestyle waarmee Jagdewsing & Schouten op ongedwongen wijze hopen bij te dragen aan een gezonde levensstijl voor een ieder. Uiteraard vanuit een Surinaams perspectief.

Het boek biedt naast verantwoorde SU dagmenu’s en SU recepten met een gezonde twist, interviews met een SU internist, een SU cardioloog en een SU diëtist, scherpe columns en bijzondere portretseries met in de hoofdrol bekende – zoals tv persoonlijkheid Sylvana Simons, presentator en programmamaker Narsingh Balwantsingh en Olympisch zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo – maar ook onbekende Surinamers. De rode draad in het boek is: voor een gezondere leefstijl hoef je over het algemeen echt niet zwaar te lijnen, je bordje witte rijst te laten staan of jezelf vijf keer per week in het zweet te werken. Ook met kleine veranderingen in je eet- en beweegpatroon boek je veel gezondheidswinst.

MAKANDRA SU lifestyle is vanaf 2 december 2013 verkrijgbaar.


2 REACTIES

  1. Er is ook een interssant boek sinds september j.l in de boekhandel. De titel is “Vervlogendagen in de DDR” dit boek is te bestellen onder isbn nummer:978-90-9027792-9.
    Als je je afvraagt wat hebben de decembermoorden met de DDR, dan moet jet boek lezen.

    Veel plezier.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.