Werkgevers hekelen ‘oncontroleerbare regering’

19

PARAMARIBO, 18 nov – Handelingen van de regering zijn moeilijk te volgen of te controleren. Dit stelt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, in haar jaarverslag. Vooral de manier waarop publieke opdrachten voor projecten worden aanbesteed wordt op de korrel genomen.

Het ondoorzichtige overheidsbeleid komt onder meer tot uiting in onderhandse en willekeurige aanbestedingen. “Het is zorgwekkend dat in het laatste verslagjaar niets of weinig is gedaan om deze vorm van corruptie aan te pakken”, stelt VSB-voorzitter Ferdinand Welzijn in het verslag. Ook de uitvoering van projecten zelf is niet wat die wezen moet. Met name de grootschalige projecten zoals de exploitatie van goudmijnen door multinationals, verdienen aandacht.

Hoewel de economische vooruitzichten positief zijn, is tijdige uitvoering van deze projecten een essentiële voorwaarde voor succes. “Er moet voor gewaakt worden dat een ongecoördineerde uitvoering van projecten zou kunnen leiden tot overbelasting van de relatief beperkte lokale uitvoeringscapaciteit en tot oververhitting van de economie. Van belang is ook dat een structureel pakket maatregelen wordt genomen voor ontwikkeling van de lokale private sector”, aldus de VSB.

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. Ook Dhr Welzijn kan binnenkort een paarse kogelbrief ontvangen. El presidente is niet gediend van enige kritiek. Het ondermijnd zijn gezag en geloofwaardigheid. Het valt mij overigens op dat steeds organisaties afzetten tov deze criminele regering. Enige manier om Bouterse weg te krijgen is massale dagelijkse protesten in comb. met een interventie van de VS. Vakbonden zouden eigenlijk de voor touw moeten nemen.

  Mind you de aanhouding van Dino is een forse tegenslag voor El presidente. Het ndp hoofdkwt is veranderd in een crisescentrum en het gratis bordje BBR gaat ook niet meer helpen. Graag reactie van de paarse paupers.


  Maak melding

 2. Beste Koos,

  De Paarse Paupers zijn en blijven angstvallig stil.

  Ik denk dat Bouterse net als Maduro in Venezuela het parlement gaat vragen om per decreet te regeren. ( verkaapte staatsgreep) Het is toch van de zotte dat er na een maand na het ontslag van de minister van financieen er geen opvolger is benoemd. En dat in een periode dat het land in een financiele crisis zit.


  Maak melding

 3. Goedemorgen Henk M, zat net aan mijn koffie 🙂 sinds zoonlief aangehouden is durft pappa ook niet meer naar het buitenland te gaan. SLM vliegt punctueel !

  Per decreet regeren betekent voor Bouterse diplomatieke onschendbaarheid = is geen vervolging. De vraag is dus of er in 2015 verkiezingen komen. interessant. Een coupe sluit ik ook niet uit. In 2015 kan het gaan spoken.


  Maak melding

 4. De overheid moet faciliterend zijn richting bedrijfsleven en ondernemers, deze verdienen namelijk het geld en betalen belasting. Een betrouwbare overheid is een voorwaarde voor een stabiel investeringsklimaat. Dit beleid is afwezig bij deze corrupte regering, dus gaat ook de vereniging van bedrijven nu ook klagen. Met name over de vriendjespolitiek bij gunningen etc.De paarse paupers zijn stilgevallen.


  Maak melding

 5. Wel heeft het langgeduurd alvorens het door te hebben en naar buiten mee te komen, met het bedriegen van Jan en Alleman. En vooral het komend jaar zal overduidelijk worden wat de werkelijke bedoeling van deze criminele- en incompetente regering is en wat er uit de pijplijn komen zal. Het komend jaar zal het jaar zijn van zoveel mogelijk binnenhalen, dus roven en stelen, je zou kunnen spreken van “proletaris winkelen” de man in de straat noemt dit (georganiseerd stelen). En van regeren zal er weer geen sprake zijn, vooral nu de president alles naar zich toe getrokken, om er persoonlijk ongestoord zijn roof- en plundertochten voort te zetten.


  Maak melding

 6. Wat een idee interventie van VS in SURINAME wel Koos jij bent geen SURINAMER of jij woont niet in SU laten ze maar op jou dak landen en de eerste die ze af knallen moeten de jouwe zijn of weet je wel wat een interventie is malloot.


  Maak melding

 7. En de VSB denkt dat ze met deze opmerkingen, in haar jaarverslag, verandering zal brengen in het gedrag van de regering? Beste Ferdinand Welzijn, deze opmerkingen van jullie zullen net zo veel effect sorteren als een scheet/puf die je ’s morgens op het toilet laat; deze regering luistert naar niemand behalve naar de Baas en die heeft er tot nu toe (samen met die KKF djinipi) geen blijk van gegeven de corruptie aan te willen pakken.


  Maak melding

 8. boegroe,

  jij bent iemand zonder enige identiteit en een laffe, angstige, slaafse, geindoctrineerde paarse kakkerlak.

  Jouw agressieve houding t.o.v. andere forumleden geeft wel aan dat jouw IQ niet hoger is als 10


  Maak melding

 9. @Pauper Boegroe, een interventie van de VS in Suriname is een reële optie.

  -Suriname is een producent en distribiteur van cocaïne.
  -Daarnaast zijn er elementen in de surinaamse samenleving die niet schuwen terroristen onderdak te bieden.

  En dit alles gebeurt in de achtertuin van de VS. En jij denkt dat de VS lijdzaam toekijkt ? De familie Bouterse wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Zoonlief zit vast in Manhatten. Voor wat ik begrepen heb is hij de nieuwe motjo van de Aryan Brotherhood.

  Mi gado Boegroe in mijn ogen ben jij een ekte landverrader, een poeplap. Het land wordt leeggeroofd door de Me(ka) Combinatie en jij staat erbij en klapt ervoor. Een ekte patriot zou dit niet pikken. Wie is er nu een ekte Surinamer? 🙂

  Stel voor een SLM toestel te charteren en jullie paarse paupers boven de Atlantische Oceaan te droppen. Een Julio Pochje 🙂 Ik teken daar vandaag nog voor. Een beetje verkoeling kan geen kwaad toch. Have nice day …


  Maak melding

 10. Degenen onder hen die op de nationale dedesma partij op handen dragen en hebben gestemd moeten niet klagen, maar mee helpen dragen. Velen die het oprecht meenden om binnen familie-,vrienden- en werkkringen te waarschuwen de vele aanhangers van de paarse lijder te waarschuwen werden uitgemaakt voor landverrader,redi musi, anationaal e.d. en dom. hahaha. Nu hun paarse lijder. zoon en co. door de mand zijn gevallen moeten ze niet doen alsof ze het erg vinden. Allen die stemden op onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugsbaronnen en bankrovers zijn te beklagen. Ma kut, de komende ontwikkelingen zien er uiterst somber uit voor land en volk, op de stinkend rijke paarse parasieten en poepvliegen na. Als het volk blijft zwijgen en hun lot in handen willen overlaten van onberechte mensenrechten schenders dan zal het gevolg zijn als in vele Afrikaanse landen, waar misdaad,armoede,onrust,onvrede en onderdrukken hen te wachten staat.


  Maak melding

 11. Henk Molenaar; Grotere hoogte, grotere hoogte mang.
  Het was deze DiDiBrie en Co die Su en vooral paarse hang tot/ naar grotere hoogte zou brengen.Het heeft meer van een Klotere hoogte.Hi hi hi ha ha ha ’t Su volk staat erbij en kijkt er naar. Hopelijk komt’t Su volk de kerst goed door; de Goudenkerst bleef uit ,misschien krijgen ze een zilverenkerst deze keer(met of zonder geld) Hmmm ik hoor ze weer piepen in Commewijne; de uitbetaling van de naschoolse opvangkeukens laat alweer 5 maanden op zich wachten. Ja-mang mooi-mang het is toch de ndp(Suries) stemmers die het beter zou hebben/ krijgen. Oting dan????Ondanks Bimbo met zijn peptalk zie/ hoor en voel je als mens dat het niet botert in en bij de NDP. Ook NDPers geven dit(hoezeer) schoorvoetend maar toch toe. Ding ndp-leba vaja.Rest ons nog 17 mnd en 12 dgn tot 25 mei 2015, nogmaals mijn part EERDER. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 12. het bedrijfs leven moet zich bij het boekje houden,en niet bemoeien met staats aangelenheid.
  omdat zij geen overzicht hebben wil niet zeggen dat de handelingen van de regering moeilijk te volgen zijn.
  als de economische vooruitzichten positief zijn,’waarom maakt het bedrijfs leven zich dan zorgen,’ik denk dat zij meer te zeggen willen hebben om meer macht te verwerven,als dat het geval zou zijn,zou,suriname in de korste tijd een groote bedrijf zijn waar normaal leven niet meer mogelijk zou zijn.


  Maak melding

 13. @Sra
  Het bedrijfsleven heeft wel degelijk wat te zeggen aangezien veel van haar rekeningen niet betaald worden en zij daarmee de overheid financiert.

  Het bedrijfsleven moet wel wat zeggen aangezien bevriende bedrijven voor precies de zelfde leveringen miljoenen (90%) meer betaald krijgen. Ofwel het bedrijfsleven kan en moet de verspil zucht van de regering aan de kaakstellen om zich zelf en de belastingbetaler een beetje te beschermen tegen potverteren door de president en diens clan.


  Maak melding

 14. Wat deze regering nu doet is uit een gebakken ei een kuiken broeden.Of het werk van Sisyphus doen.Het momentum hebben ze gemist toen het daar was.Voor de Ingi boi wat gedaan had,verschanste hij zich in Tor tot hij uitgerookt werd.


  Maak melding

 15. Mensen mensen, geen punt.
  Er zijn veranderde beleidsinzichten.
  En deze zijn: anarchie en ondoorzichtigheid. De mensen die een poging doe om het een en ander inzichtelijk te maken komen gefrustreerd van een koude kermis thuis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.