Mutsen Zwarte Piet geplaatst op Monument Slavernijverleden

59

Op Youtube verscheen zondag een filmpje waarop te zien is dat er zogenoemde ‘pieten mutsen’ geplaatst zijn op het Nationaal Monument Slavernijverleden in het Amsterdamse Oosterpark.

Het weekend stond in diverse Nederlandse steden in het teken van de intocht van Sinterklaas en demonstraties tegen het gebruik van Zwarte Piet tijdens de intocht.

Wat het plaatsen van de Pieten mutsen op de beelden van het monument te betekenen heeft en wie verantwoordelijk is voor de actie is nog onbekend.

UPDATE ma 18 nov 08.30u: Een groep actievoerders die zich het ‘Djangocommando’ noemt heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor het plaatsen van Pietenmutsjes op het slavernijmonument in het Oosterpark. Dit laat de groep per mail weten aan AT5.

‘De actievoerders van het Djangocommando vinden dat Zwarte Piet een symbool is van het racisme dat vroeger de slavernij mogelijk maakte en tegenwoordig de uitbuiting en discriminatie van illegalen en niet-witten’, schrijft de groep. Lees verder op AT5.


59 REACTIES

 1. -Door de witten gedaan, dan is het een walgelijke actie maar wel een bevestiging van wat wij, tegenstaanders, al die tijd proberen te zeggen: zwarte piet is een uiting van racisme.
  -Door de zwarten gedaan, dan geeft deze actie precies weer, waar Zwarte piet voor staat: een illusie te geloven dat de zwarte mens (voor iedereen) echt vrij is!


  Maak melding

 2. De zogenaamde actiegroep is nog dommer dan de actie die zij voeren. Heb respect vr het monument. Zoek een ander manier om je zelf kenbaar te maken/uiten. Misschien dat dit ook een leugen is vn de media om het te verdoezelen dat een zogenaamd acitegroep dit per mail heeft bevestigd, only GOD knows.


  Maak melding

 3. Eindelijk is het monument af. Ik miste altijd een afwerking.

  En ziedaar, de mutsen staan er vrolijk op.

  Elk nadeel heeft zodoende toch een voordeel.

  Thanks, Djangocommando !


  Maak melding

 4. Wie kan slavernij veranderen ,dat is eenmaal zo,we moeten blij zijn dat het niet meer bestaat,wie terug wil denken aan die tijd ,wil niet vooruit denken,koelieman.


  Maak melding

 5. Koelieman, ik moet je teleurstellen; De plantage slavernij in de Amerikas is afgeschaft, maar slavernij bestaat nog steeds in de wereld. Zelfs in Nederland heb je slaven, wat denk je dat de Poolse arbeiders, die asperges moesten steken en waarvan de paspoorten waren afgepakt, anders zijn dan slaven? Wat zijn (Oost Europese) vrouwen die in Nederland gedwongen in de prostitutie zitten anders dan slaven? Google eens voor de grap Moderne Slavernij.
  http://www.fairwork.nu/wat_jij_kunt_doen/

  En gelet op je naam, Koelieman, ga je ook eens een beetje verdiepen in de situatie in India.


  Maak melding

 6. 18 nov. 2013

  Dit lijkt net op het zetten van hakenkruizen op een Joods monument.

  Maar Srika blijft nuchter wacht liever het komende onderzoek van de politie/justitie af, alvorens verder te reageren.Hoopt dat het onderzoek zeer open en objectief zal zijn.

  Vergeet de minpunten niet.
  Srika


  Maak melding

 7. Ik ben tegen zwarte piet, maar dit is een achterlijke actie. Ik geef Su gelijk. Heb respect voor het monument en laat je protest elders zien. Zie je joden al haken kruizen op het graf van hun voorouders plaatsen to make a point…please


  Maak melding

 8. Dit is een Hollandse actie. Alleen een Hollander kan zoiets bedenken. Sinterklaas is een dom Hollands feestje. Zegt meer over de Hollanders dan over sinterklaas en zwarte Piet.


  Maak melding

 9. Medusa,
  Ik denk liever zwart-wit dan wit-wit!
  En ja, dit zijn de enige scenario’s die mij te binnen schieten.
  Wie is de volgende op wie jij gaat schieten?
  Och, och, och!


  Maak melding

 10. Ik heb altijd gezegd dat er subtiele discriminatiein Nederland is. Niemand wilde mij geloven terwijl ik een voorbeeld daarvan ben. Een ander bewijs dat er discriminatie is is dat wij nog steeds geen zwarte minister hebben, de witten willen alle zaken voor de zwarten blijven behartigen omdat wij a la zwarte piet in hun ogen kennelijk niet zelfstandig kunnen denken.Ik ben blij dat de Nederlanders door die zwarte pieten discussie hun masker hebben laten vallen. Nu kan niemand meer ontkennen dat er geen discriminatie in Nederland is.


  Maak melding

 11. gewoon een belachelijke actie, of je nu voor of tegen Piet bent maakt niet uit, ja moet gewoon met je handen van een monument afblijven die voor een ander misschien heel wat anders betekent dan voor jou, heeft ook iets met respect te maken, gewoon slecht over nagedacht.
  Poeslief die reactie van jou zegt trouwens ook alles over jou, niet zo slim dus


  Maak melding

 12. 19 nov. 2013

  Aan alle gekleurde politici, zittend in de politieke partijen van Nederland:

  Listen to the whisper of your voters, than in March 2014 you don’t have to heir them jeer at you !!

  Jeer at Srika with some minus points !!
  Srika


  Maak melding

 13. Sinterklaas is een feest voor kinderen, maakt deel uit van cultureel erfgoed Suriname (als je wilt of niet).
  Laat het zijn en steek jullie energie in dingen die Suriname vooruit brengen, ipv steeds weer bij het verleden stil te staan.


  Maak melding

 14. beste mensen ik geef mij mening nederland is een land die alle mensen de kans geef om hier in dit land te wonen en ook je zelf op te bouwen op werk gebied als je een bedrijf wil starten verder dit land nederland geef alle landen snel stuun als een land in een probleem zit of door orkaan de land verwoest is kijk maar nu naar filepijn maar ook geef nederland zoo veel geld elke jaar aan afrika ik ben van surinaams afkomst onze kinderen zijn hier geboren dit is hun land maar ook mij land want ik leef en werk en eet in dit mooi land dat men stoor aan sinterklaas feest voor kinderen dit begrijp ik niet ik vind laat de sinterklaas feest gewoon hoe het was en stoor je niet aan de zwarte piet het is een kinder feest nederland laat veel dingens toe in dit land wie in dit land woon moet zich aan passen en niet wetten komen zetten of ga terug waar je wel thuis voel maar kom niet in nederland wet voor schrijven nederland de land moet harder worden tegen elke ander cultier die in dit land woon de nederlanders gaan ook niet in andere land dingens eisen of in suriname afrika amerika wat vroeger gebeurd is was vroeger we leef nu in ander tijd mij familie is gemix bakra molukkers hindustanen javanen en dokla,s en wij vier sinterklaas feest wel voor de kinderen en gaan niet zitten zeuren dit wel over al in de wereld zal altijd rasime blijven op werk of school overal er zullen ook altijd goed mensen zijn in elke cultier en slechte mensen zijn die de boel verziek door haad te zaaien en ook zoo als nu andere op hits ja de blanken pest de zwarte gemeenschap door met zwarte piet kom op mang het is een kinder feest laat de kinderen gewoon genieten en elke persoon die niet mee eens is en klaag ga dan weg uit dit land maar kom niet wetten eisen in dit land nederland moet hard op treden tegen elk burger van welk land dan ook en niet over zich heen laten lopen want ik ben trots op dit mooi land en mij land is nederland en ook suriname groetjes


  Maak melding

 15. Wie zijn hart en gedachte niet beschermt met het positieve stelt zijn leven open voor het negatieve.
  Onkruid neemt elke ruimte die het krijgt in beslag.


  Maak melding

 16. @Dinsdag 19 november 2013 om 10:14 uur, door roberto, Ik heb een nieuwe baan voor je waar jij en je gezin geen nee tegen mogen zeggen.

  Kom bij me schoonmaken en als je de wc heb gedaan, dan mag je mijn teennagels knippen en natuurlijk moet je daarna mijn voeten wassen in een teil met badolie.

  Doe tijdens je werk wel je Zwarte Piet pak aan, zodat ik je kan toe lachen.

  Tijdens je pauze mag je geen boeken lezen, want jou soort moet zo blijven. Is beter voor jou en je kinderen.

  Om 20:00 moet je jou vrouw alleen naar mij sturen, zodat ik het met haar kan hebben hoe het thuis met jullie gezin gaat. Laat haar iets makkelijks aan doen, want in de avond kan het bij mij best warm worden.

  Wanneer je naar huis gaat mag je een zak pepernoten meenemen om tijd te doden, want het kan laat worden voor je vrouw.


  Maak melding

 17. @JustMe,
  Het beste nieuws dat ik vandaag gehoord heb! 🙂
  Er is iemand heel boos! Die haalt jouw plusjes steeds weg!
  En straks de mijne ook!
  Van mij krijg je een paar dikke PLUSSEN , hoor! + + + + + + + + + +
  Deze kan niemand verwijderen! 🙂

  Victory is on our side!!


  Maak melding

 18. Voorzover sommige redimoesoes, die verbeten het neerlands belang bepleiten en zelfs wensen te sterven voor de koning dachten dat zij volwaardige Nederlanders waren, dan weten zij het nu. Wat mij betreft Mogen die ka walgelijke gedrochten per omgaand worden gesloopt!


  Maak melding

 19. Woensdag 20 november 2013 om 02:08 uur, door Tamara

  Odi Tamara, Henry, Henkes, Srika, Sankofa en Afrikaanse leeuw

  En ze gaan maar door!
  Ik heb al eerder vermeld dat andere bevolkingsgroepen die zich verkneukelen en hard lachen om de zwarte mens inzake Zwarte Piet discussie, zich niet onschendbaar moeten wanen in NL!! Jij bent sneller aan de beurt dan je had kunnen vermoeden!

  En zie maar:
  Internetters reageren woedend nadat Gordon op smakeloze wijze een deelnemer van Holland’s Got Talent te woord stond. De jongen, van Aziatische afkomst, doet auditie voor de jury van het RTL-programma en Gordon kan het niet laten iets over zijn afkomst te zeggen.

  http://www.youtube.com/watch?v=2AjJbBMnxts&feature=youtu.be

  Uitspraken van Gordon is in NL misschien “normaal” maar de reacties, zie onderstaande link (uit Telegraaf artikel!) liegen er niet om! Lees ze a.u.b. goed door! Er staan op het forum zelfs foto`s van Black Pete/Zwarte Piet; wat mensen echt als shocking ervaren!

  http://www.reddit.com/r/videos/comments/1r05tb/how_tolerant_are_the_dutch/


  Maak melding

 20. @JustMe & Tamara
  Zwarte Piet mag van de Tweede Kamer ook een ander kleurtje krijgen. Een grote meerderheid stemde dinsdag tegen een motie waarin stond dat Zwarte Piet alleen zwart mocht zijn.

  Jullie worden blij met een dooie mus!

  NIETS AAN DE HAND ZOU IK ZEGGEN.
  ER STAAT NIET :Zwarte Piet MOET van de Tweede Kamer ook een ander kleurtje krijgen. Een grote meerderheid stemde dinsdag tegen een motie waarin stond dat Zwarte Piet alleen zwart mocht zijn.


  Maak melding

 21. @Tamara
  Je zegt:”Medusa,Ik denk liever zwart-wit dan wit-wit!
  En ja, dit zijn de enige scenario’s die mij te binnen schieten.

  Dan vrees ik dat dit een kwestie van intelligentie is!
  Er zijn nog vele nuanceringen tussen zwart en wit te bedenken!
  Als je begrijpt wat ik bedoel!!!
  Waarom kan dit geen kwajongensstreek zijn van zowel 1.alleen zwarte en/of
  2.alleen witte jongens of misschien zelfs
  3.een gemengd groepje zwarte en witte jongens die nu stiekem in hun vuistjes lachen of een
  4.studentikoze grap of
  5.zwarte mensen die juist de discussie rond dit thema een “boost” willen geven of
  6.witte mensen die dit de manier vinden meer aandacht voor de zaak te vragen.
  En zo zijn er nog tientallen scenario’s te bedenken.
  DENK GROOT,DENK BREED TAMARA!


  Maak melding

 22. @afrikaanse leeuw

  Lees ik dat nou goed?
  Je wilt dat een man je voeten komt wassen,teennagels knippen en je lacht hem ook nog toe!De warmte bij jou komt zeker van de open haard of de kachel en voor de liefde kruip je tegen een kerel aan of hij tegen jou.


  Maak melding

 23. JustMe, thanks!

  Black Pete on CNN!
  Kijk hoe die Hollanders (Gordon erbij) zichzelf voor schut zetten.
  Ze nemen afscheid, tje potie.

  Weer een overwinning!
  Kleine winst is zoete winst!


  Maak melding

 24. @MEDUSA zegt:”Waarom kan dit geen kwajongensstreek zijn van zowel 1.alleen ZWARTE en/of
  2.alleen WITTE jongens of misschien zelfs
  3.een gemengd groepje ZWARTE en WITTE jongens die nu stiekem in hun vuistjes lachen of een
  4.studentikoze grap of
  5.ZWARTE mensen die juist de discussie rond dit thema een “boost” willen geven of
  6.WITTE mensen die dit de manier vinden meer aandacht voor de zaak te vragen.”

  1,2,5 en 6 zijn hetzelfde, 3 en 4 zijn onmogelijk!

  Noot: Wat denkt dat mens toch heel BREED en GROOT 🙂 maar vooral ZWART-WIT! Typisch! 🙂


  Maak melding

 25. Woensdag 20 november 2013 om 21:31 uur, door Big Dummy “gup” zou vader Sandford (Red Fox) gezegd hebben. Ik geef hem een kijkje in het verleden. 🙂

  Ik hou van Surinaamse vrouwen met mooie billen. 🙂

  Turkse Surinaamse vrouw, Zwarte Surinaamse vrouw, Hindoestaanse Surinaamse vrouw, Blanke dus Hollandse Surinaamse vrouw, Javaanse Surinaamse vrouw, Marokkaanse Surinaamse vrouw, Chinese(ook met iets minder ronde billen) Surinaamse vrouw, met andere woorden “Alla Kondri, maar wel netjes en schoon. 🙂


  Maak melding

 26. Ik hoop zo dat het Sinterklaasfeest met Zwarte Piet nog een aantal jaar aanhoudt en dat deze regeringsfiguren en oppositie (op PVDA na, maar ik stem niet) internationaal economisch zo op hun bek gaan vanwege dat Zwarte Piet een internationaal symbool wordt voor de getinte mens als het gaat om de denkbeelden van sommige blanken.

  Nederland werd nu al internationaal gedwongen om mee te doen aan de Missie naar Malie. Straks krijg je het dat andere landen die de zelfde technologie en know how kunnen leveren voor een economische opdracht eerder een order krijgen en de Nederlander die het eigenlijk had verdient het nakijken heeft. 🙂

  Het zal Nederland leren om te veranderen 🙂


  Maak melding

 27. @Tamara
  Ik wist niet dat mensen jongens waren!

  3 & 4 onmogelijk?
  Ik begin nu werkelijk erg aan je intelligentie (incl. jouw leesvermogen) te twijfelen.
  SLAAP LEKKER VERDER! ZZZZZZZZZZ


  Maak melding

 28. @afrikaans leeuwtje toch!

  Het verleden biedt geen garantie voor de toekomst en zo blijkt nu ook niet iemand z’n geaardheid.Je hebt het over badolie,nagels laten knippen door piet!Kom op man!Kom uit de kast!Een Leeuw in Zuid Amerika is al een verdwaald dier en piep je meer dan je brult,maar dat is niet erg.
  Die vrouwen zijn er zeker om mee te winkelen?Ons hou je niet voor de gek!Pink panther past beter jou.

  Snap niet waarom je zo loopt te mekkeren over zwarte piet.
  Niemand dwingt je om mee te doen of is sinterklaas nog niet toe aan een nichtenpiet en voel je daarom buiten gesloten?Wat het ook mag zijn,we vieren sinterklaas grootser dan ooit en dat blijven we doen.

  Nederland gedwongen om naar Mali te gaan?hahaha..
  Wanneer is Suriname gevraagd voor een vredesmissie?
  Internationaal is er helemaal niks aan de hand en zal er ook niks gebeuren.Op economisch gebied zullen er vast wel dingen gaan verschuiven,maar zeker niet naar Afrika!

  Tot horens pink panther!


  Maak melding

 29. @MEDUSA,

  Je bent genadeloos neergesabeld door Henkes, geen reactie.
  Ik heb jouw naam gegoogled: In veel talen worden KWALLEN, vanwege hun giftigheid en uiterlijke overeenkomst met MEDUSA`S HOOFD VOL KRONKELENDE SLANGEN VERGELEKEN, ook geen reactie.

  Je kreeg klappen van Afrikaanse Leeuw en Santa, je lijkt spoorloos te zijn verdwenen van het ONDERWERP.

  Ik heb duidelijk aangegeven dat je een MAN bent, je liegt en bedriegt alles wat los en vast zit, ook geen reactie. MEDUSA is de DOCHTER van PHORCYS en CETO!!!!in de GRIEKSE MYTHOLOGIE.

  Je zegt dat je nu werkelijk twijfelt aan de intelligentie (incl. leesvermogen) van TAMARA, maar ik weet zeker dat je SUPER GESCHIFT bent.


  Maak melding

 30. Donderdag 21 november 2013 om 14:42 uur, @guppie puppy, Volgens mij is je huis van binnen rose, je telefoon rose, je tv rose en zelfs je washandje is rose.

  En ja Roberto zijn vrouw moet gekleed komen in iets makkelijks en luchtig. 🙂

  Jammer he dat die baan die je graag gewild had reeds is ingevuld door roberto. 🙂

  Omdat je zo aandringt zal jou vrouw wel een keer oproepen. 🙂

  Misschien is het handig voor jou om hier vast een opensolicitatie te plaatsen. 🙂


  Maak melding

 31. @MEDUSA,
  Als je nu “begint” te twijfelen aan mijn intelligentie is dat jouw probleem.
  Alleen, het interesseert mij geen fluit dat jij twijfelt aan mijn intelligentie.
  Weet je waarom?
  Omdat jíj het zegt!

  Nederland heeft 2 groepen mensen, zwart en wit en dat is het! Punt, uit, klaar! Dat hebben ZIJ zo bepaald!!
  Als jij de groepen wil onderverdelen in kwajongens, studenten, ouderen, jongens, meisjes, gehandicapten, studenten, baby’s, tuig, intellectuelen of psychisch gestoorden, ze zijn in Nederland ALLEN, of WIT of ZWART! Dus hou jezelf maar voor de gek dat je breed en groot denkt!
  Dit zegt niets over MIJN denken maar meer nog over hoe Nederland in elkaar zit, nl zwart- wit!
  En het zegt natuurlijk ook iets over jouw intelligentie!
  Maar dat mag je zelf invullen.

  Voor jou is iedereen mislukt, dom, stupid, trash, waardeloos, garbage, dumb, undereducated, rubbish, gefrustreerd, een donkey, achterlijk, hersenloos en mag elkeen zijn braaksel inslikken.
  Deze woorden zijn een belangrijk deel van jouw Nederlandse vocabulaire en komen met de regelmaat van de klok hier terug op WKN.
  Laatst heb jij iemand hier op het forum zelfs dood gewenst, zag ik.
  Het wordt tijd MEDUSA dat je eens in de spiegel gaat kijken. Je zit vol haat naar de buitenwereld toe.


  Maak melding

 32. @Henry
  Ha ha ha ha ha ha.Henry is gaan googlen.
  Hij komt anno 2013 pas te weten wat/wie MEDUSA betekent/is.
  En maakt het n.b. bekend als “BREAKING NEWS”!!! 😳

  NOOIT EERDER VAN DE NAAM MEDUSA GEHOORD,half analfabeet?
  😆 😆 😆 😆
  Ja,precies!Dat is/betekent MEDUSA ja! Hi hi hi hi hi!
  Zeg,dank je wel google!!!

  Waar ben je school geweest,Henry?CLEVIA?
  En verder nog alleen de buiten muren van de leslokalen van het voortgezet onderwijs gezien?

  Henry ik heb al altijd enorm aan jouw algemene ontwikkeling en verstandelijke vermogens getwijfeld en hoopte stiekem nooit gelijk te krijgen,maar als een duveltje uit een doosje krijg ik voor de 2de x nog weer gelijk ook!
  Nog even en je vraagt een boer in de wei om gemolken te worden;je uiers zijn vol!!!
  😆 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 33. @Tamara
  Je zegt @MEDUSA:”Als je nu “begint” te twijfelen aan mijn intelligentie is dat jouw probleem”.

  JA!EN EEN ZEER GROOT PROBLEEM!
  N.L. INTELLIGENTIE-MILIEU-VERVUILING,zou ik dat willen noemen.
  DOMME MENSEN HINDEREN MIJ!:lol:

  KIJK BIJVOORBEELD NU MAAR!
  JE EMMERT:”Nederland heeft 2 groepen mensen, zwart en wit en dat is het!
  Punt, uit, klaar! Dat hebben ZIJ zo bepaald”!!

  Maar DOMBO Zij hebben ook bepaald hoe hun sinterklaasfeest gevierd moet worden.
  😆 😆 😆 😆 😆
  HAHAHAHA!WAT DOM VAN JE ….. ZEI IK HET AL NIET?
  EEN KWESTIE VAN INTELLIGENTIE!
  Dit zegt ALLES over JOUW denken.

  Je zegt dat ik zeg:”Voor jou is iedereen mislukt, dom, stupid, trash, waardeloos, garbage, dumb, undereducated, rubbish, gefrustreerd, een donkey, achterlijk, hersenloos en mag elkeen zijn braaksel inslikken”.

  WAT HEB JE MIJN LES GOED UIT HET HOOFD GELEERD!
  Maar het is voor jou te laat!je hebt de boot gemist
  UNDEREDUCATED? 😳
  Hahahahahaha …. het is UNeducated!!OEN!!

  Indien je nog gemolken moet worden?
  LOEI MAAR,ik wacht!


  Maak melding

 34. @MEDUSA,

  Je gaat niet in op het gèèn ik jou vraag nl: geen reactie Henkes, geen reactie waarom je je uitgeeft als MAN, terwijl MEDUSA een VROUW is.

  Ik heb je vriendelijk gevraagd te googlen de namen: Jan Schenkman, Elmer Kolfin en mevrouw M.C. Grunbauer-DE ZAAK ZWARTE PIET PAGINA 4 AMSTERDAM.
  Je reageert niet op de klappen die je hebt gekregen van Santa en Afrikaanse Leeuw.

  Je lult voortdurend over hoe DOM en ONGESCHOOLD ik ben, hoe kan het anders JIJ BENT SUPER INTELLIGENT.

  MEDUSA betekent dat je mensen ter plaatse doet verstenen maar ik heb er niets van gemerkt INTEGENDEEL, je loopt als een PUSSY WEG VAN DE DUSCUSSIE.


  Maak melding

 35. Woensdag 20 november 2013 om 18:23 uur, door MEDUSA
  “Jullie worden blij met een dooie mus.
  NIETS AAN DE HAND ZOU IK ZEGGEN”

  De burgemeester heeft gesproken….
  De Stadsdeelvoorzitter heeft gesproken….
  De meerderheid van de tweede kamer heeft gesproken….
  CNN heeft gesproken…..
  BBC heeft gesproken….
  De afvaardiging van de VN heeft gesproken….

  Nederland kan geen kant op….
  Een dooie mus? Een dooie Piet zou ik zeggen.

  Blijf maar lekker geloven in het voortbestaan van Zwarte Piet,
  wiede wiede wiet
  Ik hoor je niet en ik zie je niet…..


  Maak melding

 36. @Henry
  Je bent onbetrouwbaar en dom!!!
  Jij KAN en MAG mij niets vragen.
  Wat heb ik te maken met spekman of Drekman?
  OP AUDIËNTIE bij me komen lijkt me beter!
  Daag!
  Prettig Sinterklaas in het weekend.


  Maak melding

 37. @Santa
  Voor jou heb ik het onderstaande (omdat je niet belezen bent en trouwens ook niet zó overkomt).
  NEDERLAND KAN GEEN KANT OP?

  De VN doet onderzoek naar Zwarte Piet.
  Het hoofd van de werkgroep vindt dat Nederland helemaal moet stoppen met het Sinterklaasfeest.

  De vraag is :-
  A.Heeft de VN überhaupt de bevoegdheid om te bepalen of Zwarte Piet en/of het hele Sinterklaasfeest mag blijven bestaan?
  Of doen zij alleen een aanbeveling?

  B.En in hoeverre heeft de VN zeggenschap over de manier van Sinterklaas vieren?

  Er zijn 4 antwoorden gegeven.

  I.De Verenigde Naties vaardigt resoluties uit die door de Algemene vergadering van de Verenigde Naties zijn aangenomen.
  Een Resolutie is een besluit dat door een orgaan van de Verenigde Naties is aangenomen.
  In deze kwestie,het Sinterklaasfeest,doet de “Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties” (UNHRC) het onderzoek.
  Resoluties van de Algemene Vergadering zijn “NIET BINDEND” voor de leden van de Verenigde Naties.
  De Veiligheidsraad van de VN heeft twee soorten resoluties,een bindende en een niet-bindende.
  Je mag toch aannemen dat Sinterklaas en Zwarte Piet de Veiligheidsraad niet halen.

  Op 10 juli 2013 schreef Roderick van Schreven, Permanent Vertegenwoordiger van Nederland in Genève,aan de Hoge Commissaris van de Mensenrechtenraad dat Nederland vooralsnog geen plannen heeft het Sinterklaasfeest te nomineren op één van de lijsten van de UNESCO.

  II.De resolutie is dus het Besluit waarin een vergadering haar MENING formuleert.
  Een resolutie hoeft niet per sé aanbevelingen bevatten.

  III.De V.N. kan een aanbeveling doen maar die kan een land naast zich neer leggen.
  Niemand kan een feest verbieden en de wat komische toestand omtrent de oude Sint,lange tenen zijn er altijd wel.
  We kunnen ook het kerststalletje wel laten verbieden omdat er een bloot kindje te zien is met drie oude kerels die naar hem kijken.
  Of Pasen omdat het zielig is voor de paashaas, dat gesjouw met die mand eieren.
  Verder mag ik niet meer Othello van Shakespeare lezen omdat er een moor in voorkomt en Moortje van de schrijver Brederode ook niet.
  Poezen mogen ook geen moortje meer heten.
  Kom op!
  Ooit is wel het katknuppelen als feest verboden en het palingtrekken,maar dat was louter dierenmishandeling.
  Als we witte Pieten krijgen,is iedereen die Piet heet boos,of alle ouders van kinderen met ADHD vanwege de drukke pieten en de bond van bejaarden maakt bezwaar tegen die oude Sint die ook een beetje raar is in die onderjurk.
  Kortom,een paar mensen maken zich druk over zaken met een historische achtergrond waar ze het fijne niet van weten maar louter op sentiment afgaan.
  Ooit een racistisch bejegende Piet meegemaakt in de optocht?
  Iedereen heeft een mening, al is die nog zo uit de lucht gegrepen.
  En over lucht gesproken: de stoomboot moet ook worden verboden vanwege de luchtverontreiniging.
  Ik ga fijn op 5 december gevulde speculaas eten ( en niet op Kerst) en tevoren heel veel mooie cadeautjes inpakken in echt Sint Papier….

  IV.De VN is volgens mij niet bevoegd om een kinderfeest in Nederland te verbieden. Maar de niet-blanke mensen vinden het niet OK dat wij samen met Sinterklaas een Zwarte Piet bij de Sint hebben en vinden het discriminerend ten opzichte van de donkere medemensen. Als ze dit nu gaan verbieden dan kunnen ze ook wel alle kerkelijke feesten afschaffen, want deze feesten zijn ook niet bekend bij de moslims en andere religies, zoals mohammedanen, islamieten en ga zo nog maar een tijdje door.
  Zouden wij dan ook niet de suikerfeesten, ramadan en andere islamitische en mohammedaanse en meer van die religieuze feesten moeten verbieden.
  Ik vind het ver gezocht en verwerpelijk dat in Nederland een kinderfeest hiervoor moet wijken.
  Zielige mensen die dit willen.

  EN DAAR ZAL JE HET MEE MOETEN DOEN!
  TOT VOLGEND JAAR!


  Maak melding

 38. Beste MEDUSA?
  Ik heb ECHT met je te doen en dat is NIET ironisch bedoeld.

  Je geeft zooo hoog op vwb Nederland en haar prestaties en verworvenheden en dat is natuurlijk je goed recht.
  Maar is olland nu niet te klein voor jou en je kids?

  Je zegt zelf dat je ze hebt opgevoed tot trotse negers(!!!), maar intussen zitten jullie wel in een land waar de meeste bewoners jullie gewoon niet lusten(uitkotsen). Ze vinden dat ze al teveel hebben moeten opgeven en teveel accepteren van de (buitenlander)immigranten, maar wat hebben ze gedaan of opgegeven of geaccepteerd van de zwarte man?

  Jou kennende heb je zeker en vast verhelderende antwoorden.


  Maak melding

 39. @MEDUSA,
  Wat denk je te bereiken met al dat grof gescheld en onbehoorlijk gedrag hier op WKN?
  Je laat in alle toonaarden zien wie je bent!
  Iemand met een beetje verstand en fatsoen laat zich niet zo gaan….
  Beheers je!

  Quote:”Maar DOMBO Zij hebben ook bepaald hoe hun sinterklaasfeest gevierd moet worden.”

  Hún feest?? Daarmee sluit je jezelf buiten de samenleving! Maak jij daar geen deel van uit?
  Heb jij niets te vertellen? Hou je je mond omdat je in hún land woont?
  Pik je daarom alles, zelfs het feit dat ze jou belachelijk maken met een Zwarte Piet?
  Nee Medusa, het is ONS feest en bij een feest moet iedereen zich prettig voelen.
  Wij gaan niet dokken omdat wij in “HUN” land wonen en alles maar voor zoete koek nemen.
  Wat hebben zíj gedaan toen ze in ons land voet aan wal zetten?
  Breek me de bek niet open.
  En je hoeft niets te zeggen over dokken, IK wil dat woord gebruiken hier en nu.
  Want zo straks ga je weer vluchten in het zoeken naar een taalfout.
  Je bent bang Medusa, bang voor de woede van de Hollanders, bang dat het zich tegen jou gaat richten en daarom slijm je met ze en ben je boos op ons die strijden tegen racisme.

  Over intelligentie gesproken: hoe kun je die van een ander meten als die hoger is dan die van jou??


  Maak melding

 40. @MEDUSSA,

  IK HEB NIEUWS VOOR JE: ZWARTE PIET NIET WELKOM OP AMBASSADE VS

  GEKLEURDE PIETEN BIJ INTOCHT IJBURG, de helpers hebben lippen in verschillende KLEUREN, dragen geen OORRINGEN en hebben in een aantal gevallen ook geen PRUIK.

  DAAR GAAT JOUW TRADITIONELE ZWARTE PIET.

  Dit is in mijn ogen een EERSTE AANZET!!!!!!

  Wat is jouw commentaar hierop, SUKKEL


  Maak melding

 41. Nederland kent:Arisch RAS en Zwarte Ras,geen zwart wit dus.Hahahahahahah sommige Surinamers denken echt dat ze geaccepteerd worden hiero als ze maar Nederland opwaarderen hihih,neem Roberto bv,de arme schaap denkt ohw mijn familie is met een blanke getrouwd dusssss is hij gelijk blank die gaat zelfs zover om mensen terug te sturen naar hun land,zelfde denkwijze als de blanken dus.Roberto je kan kwijlen naar het blanke Ras zoveel je wilt,je bent en blijft een zwarte,dus GEEN ARISCH Ras.


  Maak melding

 42. @Medusa,
  bespaar je de moeite om ellenlange teksten te zitten typen voor mij.
  Ik ben niet belezen en heb dus weinig kennis, volgens jou.

  Dat is jóuw constatering, tegen beter weten in. Het ontbreekt jou aan vaardigheden om een discussie op een volwassen manier te voeren. Dat is jouw zwakte!

  Ik kan je met stellige zekerheid vertellen dat je appels met peren vergelijkt in jouw betoog!
  Met al die honderden woorden zeg je eigenlijk niets!
  Je vergelijkingen van Zwarte piet=racisme trek je gelijk met: stoomboot=luchtverontreiniging
  Kerst=bloot kindje en Pasen=sjouwende paashaas!
  Ze raken kant noch wal omdat ze van geheel andere orde zijn.

  Dit zijn je laatste stuiptrekkingen, Medusa, m.b.t. het Sinterklaasfeest in zijn authentieke vorm.
  De wereld kijkt toe en oefent druk uit en daarom kan jouw geliefd Nederland geen kant op!
  Nederland zal móeten zwichten!
  En dat zwichten is al in gang gezet!
  Jammer voor je, ja!
  En daar zal je het mee moeten doen!
  Tot volgend jaar!


  Maak melding

 43. MEDUSA,
  Je verdeelt de twee groepen, zwart en wit, onder in studenten, kwajongens, jongens, meisjes, enz.
  En dát noem je breed en groot denken. Dáár gaat het om in mijn commentaar. Niet over van wie het Sintfeest wel of niet is.
  Maar jij denkt slim te zijn en de discussie naar je hand te zetten door een bocht te maken. Ik trap daar niet in.


  Maak melding

 44. En toen??……
  Toen was MEDUSA eindelijk stil met haar staart tussen de benen, haar hoofd hangend, volkomen verslagen.
  Zo gaat het steeds weer als ze geconfronteerd wordt met haar eigen domheid.
  Dag Medushahahahaha…….. 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.