Politie betaalt uitvaart Rishi Chandrikasing

17

De politie heeft de uitvaart betaald van de 17-jarige Rishi Chandrikasing die vorig jaar in Den Haag door een agent werd doodgeschoten. Hij kwam op 24 november 2012 op station Hollands Spoor om het leven door een politiekogel.

Politiewetenschapper Jaap Timmer zegt tegen het Algemeen dagblad dat het een uitzonderlijk gebaar is. Hij kent slechts twee voorbeelden van 30 jaar geleden en uit de jaren ’90, waarin de politie tot vergoeding van de uitvaartkosten overging. Hij noemt de betaling ‘heel verstandig’ en een mooi gebaar van medeleven.

De krant schrijft verder dat uit camerabeelden blijkt dat de politie agent niet stilstond toen hij de kogel afvuurde, maar met ‘versnelde pas’ de vluchtende jongen achterna zat. Daarmee heeft de agent, in de ogen van justitie, een onverantwoord risico genomen. Over een kleine maand staat de verdachte politieagent terecht. Lees verder op AD.nl.


17 REACTIES

 1. je kind krijg je hiermee niet terug. en het sust ook niet. de politie dient met meer verklaring te komen. maar wat de politie ook doet je kind krijg je niet terug.


  Maak melding

 2. Ze doen dit omdat het een kleine moeite is en waarschijnlijk om de familie voor te bereiden dat de agent zal worden vrijgesproken.

  Agent zat fout. Hij handelde niet uit noodweer en hij had nooit goed gericht kunnen schieten omdat hij met ‘versnelde pas’ achter Rishi zat.

  Maar, Rishi volgde de bevelen van de agenten NIET op en de agenten hadden een melding gekregen dat Rishi gewapend was.

  Dat is ‘in de ogen van justitie’ genoeg reden om deze agent vrij te spreken. De agent veroordelen zal op veel weerstand stuiten want hoe verkoop je zoiets naar het publiek toe?
  De politie heeft geen problemen om agenten die over de schreef gaan te straffen maar dit was niet met opzet.
  Dat er een dode is gevallen is dan jammer.


  Maak melding

 3. aboi koni schrijft:

  De politie heeft geen problemen om agenten die over de schreef gaan te straffen maar dit was niet met opzet. Dat er een dode is gevallen is dan jammer.

  Jij bent niet van voren op deze wereld gezet, maar vanuit de achter uitgang. 🙂

  Yu Boeriki ! 🙂


  Maak melding

 4. Rishi Chandrikasing nog 17 jaar oud en na uitgaan en te laat maken in de nacht moest hij nog in de ochtend op het station van Hollandse spoor in Den Haag nog de trein hebben naar zijn tehuis.Hij was nog onder toezicht waardoor hij niet aan de regels hield en de 1e keer te laat zou aanmelden bij het internaat en zodoende door verveling ging hij uithangen op het station en kleine kwajongensstreken uithalen.Eenmaal in de wachtruimte zag hij een zwerver{een Engelsman}lag te slapen toen zei Richi tegen die man wordt wakker anders schiet ik je dood en hier geen plek om te pitten of een Hotel is!Uit angst nam die man toen geen enkel risico en terplekke de NS.Politie gewaarschuwd en hun de Haagse Politie ingeschakeld.De aankomst van de Haagse Politie op Hollandse Spoor heeft me tot heden nog Betreurd beste mensen en is sprake van RACISME in NEDERLAND!!Rishi deed heel veel moeite om fatsoenlijk door het leven te gaan ondanks hij het ook heel moeilijk had toen hij nog thuis bij zijn ouders woonde.Jammer het leven zit vol met verassingen en VERASSINGEN!!!


  Maak melding

 5. Hoe zou jij reageren als een wildvreemde jou wakker maakt en tegen je zegt ik schiet je dood, hoe reageer jij dan?, als ik de kans kreeg ramde ik hem gelijk voor zijn kop, heeft dat wat met racisme te maken? anders maakte ik ook dat ik weg kwam, ging echt niet vragen of dat een grap was of dat hij problemen had en helemaal niet ’s nachts, dan loopt er nogal lekker spul bij de stations.Dat die agent fout gehandeld heeft staat buiten kijf, en dat hij zich daar voor moet verantwoorden ook, en hij zal echt wel gestraft worden. Dat de politie de uitvaart betaald is een gebaar niet meer of minder, maar vertel mij nu eens en dan bedoel ik diegenen die hier weer gelijk de bek vol hebben met de termen racisme en disriminatie wat er dan moet gebeuren, denken jullie nu echt voor zover mogelijk met die gefrusteerde koppen dat die agent die avond gedacht heeft die “zwarte” gozer zal ik eens mooi doodschieten, wel een beetje normaal reageren a.u.b.


  Maak melding

 6. @ Afrikaanse leeuw

  Misschien wekt wat ik heb geschreven de indruk op dat ik voor de politie ben maar dat is helemaal niet zo.

  Ik woon lang genoeg in Nederland om te weten dat alles politiek gericht is

  Ik heb alleen aangegeven hoe men vanuit de overheid denkt.
  Als die agent word veroordeeld wat ik haast niet denk (ik kan het ook mishebben) dan geeft dat een bepaald signaal af. De politie heeft al een negatief beeld helemaal met het rapport dat net uitkwam over de politie in Den Haag en dit kan men er niet bij hebben. Vandaar dat Rishi’s begrafenis betaald is.


  Maak melding

 7. Geen begrafenisverzekering zeker? Ik word niet goed van deze discussie. Een delinquent die op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd was? Jammer!


  Maak melding

 8. Mijns inziens had de politie niet moeten schieten maar praten met de aanwezigen die op dat moment op Hollands Spoor waren, namelijk Ritchie en de zwerver. Naar mijn mening heeft de politie roekeloos gehandeld.


  Maak melding

 9. Het gericht schieten op een jongen van amper 17 jaar is een misdaad!!! Hij was een gekleurd persoon dus bij voorbaat crimineel……….dit is duidelijk een teken van vooroordeel. Hij is zwart, dus slecht, een moordenaar, junk etc. Deze vooroordelen komen helaas heel veel voor in de Nederlandse samenleving, ze zien en denken in kleur……….
  Wanneer komt er een eind aan dit bekrompen denken van de witte man/vrouw.
  Hou op met het generaliseren, veroordelen en vermoorden van je gekleurde medemens!!!
  De familie van Richie heeft recht op veel meer dan de kosten van de begrafenis. Deze mensen is onnoemlijk veel leed aangedaan, hun zoon krijgen ze niet terug, maar geef ze op zijn minst enkele tonnen(euro’s) om het leed te verzachten en laat de betrokken agent persoonlijk zijn excuses aanbieden aan de familie! Ik heb gezegd!!!


  Maak melding

 10. Surinette , lees jij die posting van jou nog eens goed door, dat is nl. ook een groot vooroordeel en generaliseer jij net zo goed, op die manier lees jij dit soort trieste berichten, met aannames gezien door een gekleurde bril, in die geval de pot verwijt de ketel dat hij zwart zie, en dat enkele tonnen het leed zouden verzachten? komt mij behoorlijk materialistisch over, dat die agent zijn excuses aan de nabestaanden moet aanbieden lijkt me meer dan logisch en moreel verplicht


  Maak melding

 11. Zelf heb ik één jaar in het zeehelden(!)kwartier in Den Haag gewoond. Nou, als ik dan weer eens (niet eens zo) laat naar huis liep dan werd ik steevast gecontroleerd op identiteit. Het blanke schorem natuurlijk niet!

  Dit gebaar van de politie is in mijn ogen al een schuldbekentenis!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.