Eerste ambassadeur Argentinië in Suriname aan de slag

6

PARAMARIBO, 11 nov – De eerste residerend ambassadeur van Argentinië in Suriname, Alicia Beatriz de Hoz, is al op haar nieuwe post. Hoewel het ambassadegebouw nog niet ter beschikking is, is De la Hoz al aan de slag gegaan.

Onder meer heeft zij een ceremonie bijgewoond van een training voor laboratoriumpersoneel. de training is betaald door Argentinië. De ambassadeur werkt vanuit een lokaal hotel. Volgens dagblad Suriname staat het ambassadegebouw aan de Prins Hendrikstraat, dichtbij het centrum van Paramaribo.
De Hoz zegt nog geen kennis te hebben gemaakt met president Desiré Bouterse. Argentinië trots is met de zuid-zuidsamenwerking, zegt de ambassadeur.

De Argentijnse Cristina de Kirchner besloot vorig jaar de diplomatieke banden te bezegelen met het vestigen van een ambassadeurspost in Paramaribo. De Hoz was tussen 2001 en 2007 permanente vertegenwoordiger van haar land bij internationale organisaties in Genève. Ook heeft ze gewerkt op de Argentijnse ambassades in Israël en Griekenland. Alicia Beatriz de Hoz heeft internationaal recht gestudeerd.


6 REACTIES

  1. Kan er ook een training gestart worden voor de ministers van buitelandse zaken worden, waarbij metname dat Lachertje(buitenlandse zaken) van Su kan leren niet voor zijn beurt te sreken…kan leren zaken van elkaar te scheiden….kan leren om zichzelf NIET voor de gek te houden…..leren dat je de zaak van een burger niet als een zaak van heel Su te maken……leren dat jouw pre-cedent DiDiBrie niet zoooo kan zeggen vandaag en de minister van buitenlandse zaken(Su) morgen zus zegt….. leren om dat land Su niet veel meer schande te geven en of schade te berokkenen, houdt dus aub je mond Lafing. Tapoe joe mofo in de KWESTIE Din-Din. Odiiiii.
    Glenny.


    Maak melding

  2. Uitstekend! Een bekwame Argentijnse ambassadeur kan voor Suri in het continent America de Sur veel betekenen.Ik vind,dat deze ambassadeur veel Spaans sprekende Staten van de Caricom kan bewegen voor intensieve samenwerking.Dus voor Dada DDB als voorzitter,kan gunstig zijn.Good luck…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.