‘Hezbollah-link’ inbreuk soevereiniteit Suriname

67

PARAMARIBO, 10 nov – “Mocht de informatie op waarheid berusten dan is hier niet enkel sprake van een ernstige zaak en een inbreuk op onze soevereiniteit en rechtsorde, maar eveneens een aantasting van de integriteit van de Surinaamse samenleving. Tevens zorgt de berichtgeving voor een ernstige aanslag op het imago van de Surinaamse natie.” Dit stelt de Nieuw Front-oppositie naar aanleiding van de Amerikaanse aanklacht over Hezbollah-links van Dino Bouterse.

Om de strijd tegen het internationaal terrorisme aan te binden heeft het parlement recent nog wetgeving goedgekeurd op ”strafbaarstelling van terrorisme en de financiering van terrorisme.” Suriname heeft dus een juridisch instrument om alle vormen van terrorisme te onderzoeken, zowel binnen als buiten. Daarom vraagt het Nieuw Front de regering of de informatie die vrijgegeven is op waarheid berust en of deze informatie geen aanleiding geeft voor een grondig onderzoek in eigen land.

Ook wordt gevraagd of in deze zaak Surinaamse paspoorten verstrekt zijn aan vreemdelingen. Aan de procureur-generaal wordt gevraagd ‘terstond’ een aanvang te maken met een strafrechtelijk onderzoek. Ook moet worden nagegaan welke andere strafbare feiten gepleegd zijn volgens Surinaams recht en die ook te onderzoeken. Ook zou de procureur-generaal samen met de justitiële autoriteiten van de Verenigde Staten van Amerika een ‘diepgaand’ onderzoek moeten instellen.


67 REACTIES

 1. Die Fronters zijn allemaal geschift. Laat ze een onderzoek starten naar die landverraders.
  Eigenlijk verdienen ze een kogel en begrafenis op het vuilnisbelt.


  Maak melding

 2. Damage controle vanuit Suriname. Men probeert daar met het tegen geluid dat het Surinaamse volk een vredelievend volk is de schade te minimaliseren. Dat zou best kunnen kloppen. Een vredelievend volk welke geleid wordt door verschillende slagers. Leiders en mensen die hun eer hebben aan gedaan met de kwalificatie psychopathische- en seriemoordenaars. het volk is vredelievend maar de leiders zijn een stelletje wolven. Mensenrechten en het recht op leven staat niet in hun vocabulaire.
  En ingegeven door hebzucht is Dino in de geval gelopen. Hij is en was bereid materiële hulp te verlenen aan een terroristische cel om een uitvalsbasis in Su te vestigen.
  Er was al een begin van uitvoeringshandelingen aanwezig.
  En trouwens uitlokking mag in de Amerikaanse wetgeving.
  De leiders van Su mogen blij zijn dat Su een vredelievend volk is, die steeds voor zijn eigen veiligheid en hachje hebben gekozen. Misschien soms een beetje te slap en laf.???????


  Maak melding

 3. Ik sta helemaal voor 100% achter deze stelling inname en houding van het nieuw front .
  Het kan en mag nooit gebeuren dat wie dan ook Suriname verkwansel door ruimte te bieden aan terroristen. Er lopen nog steeds mensen getraumatiseerd rond over de gebeurtenissen rond de jaren 80. Elke recht geaarde Surinamer moet dit afkeuren, nu hoor je niets van Brunswijk noch Somohardjo.(Idioten allemaal)

  Ik wil een oproep doen om massaal op 25 november te gaan protesteren.
  Want nu gaan ze tijdens 25 november activiteiten organiseren om zand in ons ogen te strooien.

  Stopt HIZBOLLAH in Suriname …. Het is tijd……Genoeg is genoeg.


  Maak melding

 4. “”Aan de procureur-generaal wordt gevraagd ‘terstond’ een aanvang te maken met een strafrechtelijk onderzoek. Ook moet worden nagegaan welke andere strafbare feiten gepleegd zijn volgens Surinaams recht en die ook te onderzoeken.”

  Nieuw Front heeft van 1996 tot 2010 de tijd gehad om Bouterse voor eens en altijd uit te schakelen. De Amerikanen hebben zelfs een militaire interventie aangeboden aan de regering Venetiaan. Dit aanbod werd steeds verworpen, met als argument dat dit een binnenlandse aangelegenheid betrof. Men kneep ogen en oren dicht en liet alles toe.

  Welnu, als je doof en blind bent voor alle argumenten die Nederland en Amerika toen inbrachten om Bouterse uit te schakelen, dan ben je oliedom om nu aan dezelfde persoon en thans president te vragen om een onderzoek naar hemzelf te starten.

  Nu is Bouterse de machtigste man in Suriname, hij is ongenaakbaar voor de Surinaamse justitiele autoriteiten. Alleen de Amerikanen zijn nog in staat om hem uit te schakelen. Maar ik voorzie dat ook daar weerstand tegen zal komen, aangezien ook zijn tegenstanders wederom zullen prostesteren tegen een buitenlandse inmenging.

  De Surinamers hebben deze president gekozen en geaccepteerd dat hij het land naar de afgrond zou voeren. Nu huilen ze krokodillen tranen. Alleen heeft het schip genaamd Suriname nu flink slagschip gemaakt en al goed zinkende. De reddingsboeien zijn met opzet aan wal vergeten. Het schip zal weldra met man en muis vergaan.

  Wie kan dit zinkende schip nog redden van een totale ondergang?


  Maak melding

 5. Nu is men dit onsmakelijk misdadig gedrag (één met een diplomaten paspoort reizende) met een aanklacht aan het bagatelliseren. Vooraf is er grondig onderzoek naar deze wolf in schaapskleren gedaan, vooral afluisteren(telefoontaps). Want al drie jaren wordt er inbreuk op de soevereiniteit van Suriname gedaan door deze zelfde overheid, dus, wie houdt wie voor de gek. De grondige onderzoeken van deze criminele regering zijn bekend; “de-slager-die-zelf-zijn-vlees-mag-keuren”. Dit klinkt als muziek in de oren. We moeten niet naar de Amerikanen kijken, en maar vinden dat het een complot is. Want er zijn ernstige criminele daden gepleegd. Volgens de DEA door een hooggeplaatste (chef van het CTU) Surinaamse diplomatieke vertegenwoordiger, staat letterlijk in de Amerkaanse dagbladen. Alleen het feit dat hij dit paspoort opzak had compromitteert de soevereiniteit van Suriname. En nu is Suriname een show aan het opvoeren met hun “illusiepolitiek” met hun diepgaand onderzoek instellen, erg lachwekkend (lafking lafkiek)vind ik dit. Hoe vaak zijn er in vele gevallen diepgaand onderzoeken gepleegd met eindstand een politieke inplaats van een rechterlijke uitspraak. Het is toch publieksgeheim dat Dino een eigen agenda had, het onderzoek moet op het ministerie van BuZa beginnen, want dit ministerie verstrekt diplomatiekepaspoorten, dus. Begin eerst daarmee dan komen we een heel end en dat weet je net zo goed als ik.


  Maak melding

 6. Kanhai de kwade genius achter de Amnestie Wet kan empirisch/uit ervaringen vertellen hoe vredelievend het Surinaamse volk is. Hij kan zich vrij en blij bewegen in de Surinaamse samenleving. In een ander land zou hij body guards nodig hebben.
  Laat Kanhai het vredelievend zijn van het Surinaamse volk niet misbruiken voor propaganda doeleinden en drogredenen.


  Maak melding

 7. Enige tijd geleden had iemand in zijn reactie geschreven, dat een zeer groot huis(te groot voor Sur. maatstaven) staat aan de Livornoweg bij de eerste drempel vanuit de Indira Gandhi weg. Het huis moest zijn gesponsord door enz.
  Ik hoop niet dat de Hezbollah daar iets te maken heeft. Lijkt wel geen vredelievende organisatie die daar opereert. Zij hebben eerst het perceel geocupeerd, daarna listige kunstgrepen toegepast om het terrein met de geprojecteerde weg en al te omrasteren. Dus de straat en de gemeenschap woonachtig daar mag de stenen muur op.


  Maak melding

 8. de oppositie heeft tig keer gevraagd;

  wat is CTU?

  wat verdient Dino?

  hoe legitiem is deze orga binnen onze wetgeving??

  …hoe kan een knul amper 35 jaar oud zo’n dure auto importeren???

  wat speelt er dagelijks af in deze Boerenveenachtige kabinet van DADA??

  is Meriba vrijgekomen om ge-shuffelden te wijzen op hun handgranaat-gooi-kunst en dus mondje toe??

  hoe zit dat met die goudroof via buurland Guyana!

  is 🙂 piet 🙂 Wortel een 2ling broer van Dino?


  Maak melding

 9. Fractieleider Carl Breeveld van DOE, zegt dat ook zonder een anti corruptiewet de regering zich zou moeten inzetten om zaken die met corruptie te maken hebben grondig aan te pakken. Op aandringen van Breeveld heeft president Desi Bouterse toegegeven inderdaad in gebreke te zijn gebleven om de wet bij het parlement ingediend te krijgen.
  Aan dovemansoren gezegd, met deze corrupte marionettenregering komt er geen enkele anti-corruptiewet, mark my words. Ijdele hoop voor allen die dachten dat addergebroed rust,vrede en voorspeod zouden brengen. Kijk wat het paarse addergebroed land en volk hebben gebracht. Wereldwijd weet men nu hoe dom dat deel van het volk is dat koos voor hun paarse lijder. de paarse aanhangers zijn niet alleen oliedom maar ook nog paars bezeten door de misdaaddemon.


  Maak melding

 10. Heeft nou helemaal niemand, na al die jaren, in de gaten dat de Surinaamse cultuur 1 diepgeworteld kankergezwel is met uitsluitend leugenaars, rovers, dieven, moordenaars en overig gespuis.


  Maak melding

 11. O,o,o!Dino!Moordgozer,je maakt een wereldreis!
  Eerst de VS (indien jij vrij komt)dan Colombia (die om jouw uitlevering zal vragen wegens wapenhandel met de terroristische groep “FARC”)en daarna thuis wegens paspoort fraude (met misschien een grote kans op amnestie)!


  Maak melding

 12. Mijnheer de advocaat van de duivel: hoeveel mensen heb u geen verdriet aangedaan door uw Amnestiewet. Broers, zussen,kinderen, moeders en slachtoffers van de decembermoorden hebt u verdriet aangedaan. U hebt ze verdriet aangedaan doordat ze voorlopig nog geen strafrechtelijke voldoening hebben kunnen krijgen.
  Ja, mijnheer na dit alles zou ik mij ook de borst kloppen. Zie ik kan vrij en blij rond lopen in de Surinaamse maatschappij na mij duivelse Amnestiewet.
  Mijnheer, vergeet niet er zijn ook nog sociale wetten. Wrekende sociale wetten. Wetten waarop we geen grip hebben.
  En mijnheer welke plaats zou je willen innemen in de Geschiedenis van Su die nog geschreven moet worden????


  Maak melding

 13. DDB moet vertrekken als so-called president als blijkt dat ZOONLIEF crimineel de Terreurgroep Hezbollah wilde faciliteren in Suriname.

  VADERLIEF crimineel moet als de sodemieter het ambt van President vaarwel zeggen.

  Deze man mag zich geen dag langer president noemen van Suriname als ZOONLIEF crimineel is veroordeeld voor zijn CRIMI-activiteiten.

  Bij een veroordeling van ZOONLIEF crimineel is DDB gegarandeerd Voorzitter UNASUR af .


  Maak melding

 14. @ PARBO jij landverrader ,schaamteloze zwerfhond die hun ziel aan moordenaars en drugscriminelen hebben verkocht.
  Wat deden die twee drugscriminelen in het buitenland ?
  Laat Lacking en zijn criminele bende de bevolking vertellen waarom Dino met een diplomaten paspoort naar het buitenland moest .deze moet een kogel door zijn kop en Pa ook ,DAN IS HET ELLENDE OVER IN SUR.


  Maak melding

 15. We mogen God op onze blote knieën dankbaar zijn dat de Hezbollah connectie van Dino Bouterse geen vaste voet aan de grond heeft gekregen in Suriname. Hezbollah is een heel andere koek dan de Jungle Commando of de Angulagroep, Mandelagroep, Kofimakagroep en Tucajana Amazones. Hezbollah bedient zich van zelfmoordaanslagen en alle andere soorten aanslagen. Daarbij vergeleken waren de Surinaamse opstandelingen theedrinkers en jeu de boules spelers.

  Hezbollah leden zijn meedogenloze gehersenspoelde walking deads. Die geen respect hebben voor hun leven, dus laatstaan dat van de burgers die als bijkomende schade in de straal van de zelfmoordbommen uiteen gescheurd op straat komen te liggen.


  Maak melding

 16. @Parbo,ik heb het gevoel dat het bericht heel erg hard is overkomen naar jou en voor vele NDP stemmers.

  =GOD’S MOLEN MAALT LANGZAAM MAAR ZEKER.

  =Ik hoop dat men bij de eerst volgende verkiezing goed over gaat nadenken voor wie ze gaan stemmen.

  =Heeft men enig idee als deze groep werkelijk in suriname zou opereren en een op de ander dag het land in zijn greep zou hebben wat de consequenties zouden zijn???

  —ALLE SURINAMERS ZOUDEN VERPLICHT MOSLIMS WORDEN=====


  Maak melding

 17. Het wordt tijd voor een echte revolutie. Van mij mag de VS ingrijpen als het ten goede komt van het volk welke al decennialang wordt bestolen door criminelen aan de macht.


  Maak melding

 18. Heel goed!
  Prima statement, de oppositie laat zien dat ze niet slapen.

  Gezien de reacties van het paars front, zou je bijna medelijden krijgen met
  Junior. In hun mind is het allemaal onzin.

  Maybe they are right!
  De onderkoffer mensen hebben zich vergist, het zijn maar paintball-dingetjes.

  http://www.youtube.com/watch?v=dxp1kLsUPLs

  Velen hebben wel eens een paintball samenhorigheid op de zaak meegemaakt.
  Nou, het ziet er wel degelijk echt uit en behoorlijk eng!

  Of niet dan………….


  Maak melding

 19. deze geldt hetzelfde…Lackin Ali Chemicali heeft weer eens gesproken met enorm veel gezag…je ziet dat die man gekweld wordt (innerlijk) omdat hij steeds van die baarlijke nonsens moet verkopen


  Maak melding

 20. Dino komt niet vrij amerika heeft zijn huiswerk goed gedaan.
  Al die ratten daar komen ook aan de beurd.
  Laat het duidelijk zijn naar de advocaten.Ze moeten niet namens het su volk pleiten.


  Maak melding

 21. Hoe zou lackin reageren als dino met de echte hezbollah leden onderhandelt,want hij was in staat alles voor te bereiden voor de leden. Zelfs een raketwerper of hoe dat ding mag heten was in zijn kantoor te bezichtigen. Die hele CTU gedoe opdoeken. Seni poespoesi go loekoe merki.


  Maak melding

 22. kan me niet voorstellen dat een organisatie als hezbollah ongezien hier een trainingskamp zou kunnen opzetten. Dit dorp Suriname weet iedereen altijd alles van elkaar.

  Ik heb meer het idee dat de VS Dino B. een worst heeft voorgehouden en, Surinamer eigen, geil geworden van de miljoenen en overal maar ja op gezegd. Mag ik nu vast vangen?


  Maak melding

 23. Dankzij de amerikanen weten de meeste Surinamers nu (volgens de videobeelden van de DAE) dat dinootje zijn kantoortje gebruikte als drugs en wapen ruimte. En papa weet er niets van? CIVD opdoeken


  Maak melding

 24. @Henry
  Formeel heeft de verdachte niets te maken met het presidentschap van zij Vader.
  Probeer het dan ook niet met elkaar te verbinden.

  De Vader heeft hoofdpijn genoeg van het achterlijke gedrag van de “verdachte” zoon.

  Het zal je maar overkomen dat jouw zoon het vertrouwen van de Vader zo beschaamt. Je zult een zoon hebben die bereid is voor enige miljoenen het land, waar zijn Vader President is, zo in diskrediet te brengen.
  Wat de aanhangers van de Vader en/of President ook beweren de zoon is geheel zelfstandig ingegaan op de voorgehouden verleiding. Noch de oppositie, Noch Nederland hebben de zoon gedwongen in te gaan op criminele voorstellen. En ook al zouden ze mee gewerkt hebben aan de verleiding, de hinderlaag etc. dan geeft het alleen maar aan dat de Zoon bereid is voor geld het land en de Vader te misbebruiken.

  Surinamers u wordt internationaal voor schut gezet door een los geslagen zoon van de President.
  Als je als Vader je eigen familie niet enigszins onder controle kunt houden kan ook niet verwacht worden dat de Vader in de functie van President de regering en het land enigszins onder controle kan hebben.

  Doe als misbruikte landgenoten aangifte en initieer een justiteel onderzoek naar wat er in eigenland fout gegaan kan zijn, zoals:

  1) Hoe is het mogelijk dat een Surinaams staatsburger zonder formele overheidsfunctie reist met een diplomatiek paspoort.
  2) Is het waar dat de verdachte in Suriname met Undercover agenten gesproken heeft over drugstransporten en wapens getoont heeft.
  3) Is er door verdachte 10 kg Cocaine verzonden naar Trinidad en de VS.
  4) heeft de verdachte een Surinaams paspoort verstrekt aan een undercover medewerker van de VS.

  Het voorgaande lijkt voor een zoon van de president in combinatie met diens strafblad en vermeende functie in de contra terrorisme bestrijding van Suriname meer dan genoeg om goed te onderzoeken om daarmee de negatieve internationale publiciteit te bestrijden.


  Maak melding

 25. Heb net naar Wayne Telgt (bespaar mij voor de spelling mocht ik verkeerd zitten)geluisterd op radio apintie!
  WAT IS DIE MAN TOCH VERDOMDE GOED,zeg!
  Dino(de drugssmokkelaar,wapenhandelaar en vermeende Hezbollah-fan),Papa “pres” Desi en Winston”Pinoccio”Lackin zijn helemaal binnenstebuitengekeerd!


  Maak melding

 26. Ondertussen schamen vele paarse jongeren zich heel diep. Ai boi, loekoe noh, mi beng bribi dat ndp beng de echt wang partij gi jongoesma sa de eerlijk, leki fa Noureen Cheung beng overtuig oenoe, stem ndp, ieja, er komt vernieuwing en verbetering, ook Melvin Bouva beng lobby tapoe a skoro jari, kijk noh we willen de jeugdigen in ons paarse kamp, zodat er ontwikkelingen komen ten goede voor de jeugd,onze toekomst. Ook in een gemeente aan de Verl. keizerstraat werd de jeugd geestelijk ingepompt om een bijdrage te leveren aan de paarse gemeente, want zo sprak de tiendeneisende paarse apostel vol lof over zijn baas, hij is bekeerd, maar ook zijn zoon. Na drie jaren Meka Combinatie olv van hun paarse afgod weten vele wijs aan het worden jonge ndpers nu beter. We zijn belazerd en ze hebben tegen ons gelogen,onze paarse lijder met zijn valse apostele en valse profeten die ons rust,vrede en voorspoed beloofden. We zijn zo dom, ieja oliedom geweest om onze zielen te verkopen aan deze paarse leugenaars, wolven in schaapskleren. Als jongeren dachten we aan een nieuwe wind, maar nu zijn onze ogen en oren geopend. Sinds de amnestiewet begonnen onze ogen en oren open te gaan en verbitterd gingen vele jongeren het pad der misdaad op, want zo dachten zij, het loont. Ma met de aanhouding van de zoon van de paarse lijder zijn alle schellen van onze ogen afgevallen als ook de demonisch greep uit de paarse beneveling, met de leus a fout a no neks. Help, wie kan ons behoeden voor de ondergang van dit land en volk. Niemand, geen mens.


  Maak melding

 27. Is de Minister van Binnenlandse Zaken niet verantwoordelijk voor uitgifte Sur. paspoorten ?
  Een strafrechterlijk onderzoek…….zijn wij daar niet al jaren mee bezig ? 8 December kan niet eens opgelost worden.
  Nu begrijp ik waarom die pantserwagens besteld zijn. Sommigen hier te lande voelen zich onveilig. Maar de Amerikanen of Fransen zijn niet dom. Het volk gaat gebukt onder deze lawine van criminele activiteiten en ja, het is een vredelievend volk…..of laf…..?


  Maak melding

 28. Vanwege de perscensuur konden Herrenberg en zijn bende de zaak van Boereveen verdoezelen. Ha, ha, nu kan het niet meer he vanwege de persvrijheid. Ik weet zeker dat DDB en zijn bende heel boos zijn op de vrije pers, maar dit is nu eenmaal de kracht van de democratie. Conclusie, geen censuur berichten meer van de Nationale Liegdienst onder de sergeanten-majoor de Mees en Doedel.


  Maak melding

 29. @Paraman
  Jij zegt:”Wanneer dan valsspel aan de orde is, is de escalatie nabij. Dan zullen de maskers vallen en aangepakt wie zulks behoeft”.

  Jij bent dus een waardeloze laffe en valse verliezer.
  Jij gaat nu bij verlies dreigen en bedreigen.


  Maak melding

 30. Het was een grote voorbereiding, voor de komende verkiezingen van didibrie. Er zou een extra groep komen om de boel in de hand te houden als bouta niet herkozen zou worden. Hij zou dan niet kunnen rekenen op de steun van binnenuit dus daarom ook die strijders die hem opnieuw aan de macht zouden helpen. Hij zal nooit vrijwillig aftreden! Zoals je nu al kunt zien.het zou hier in Su een tweede Syrië worden! met heel veel bloedvergieten!!. Een president wiens naam zoveel smet draagt zou al lang afgetreden moeten zijn.maar zoals men ook weer kan zien heeft vader ook stront in zijn kop. Dan die 6 auto’s eentje voor bouta zelf de rest voor die terroristen. We mogen blij zijn dat dino zo een groot dom varken is die dacht dat hij met de hezbollah aan het onderhandelen was. Er is gelukkig geen contact geweest met dit volk maar gewoon de dea. Daar mogen we van heel veel geluk spreken. Hee yu bouta! Kom voor de dag met dat domme hoofd van je! Ook jij wist van dit alles af! Kom van die presidentsstoel af en zout op! Je zou nog niet eens meer in Su mogen wonen! Ga naar je vrienden in libanon!. Kan je leren met een kameel te rijden , ook best leuk hoor!???,hihihihihihihiii


  Maak melding

 31. NDP lijders verkopen paspoorten aan hezbollah. Elke parlementslid, parlementsvoorzitter, minister en hoge ambtenaren moeten hiervoor persoonlijk verantwoordelijk gesteld worden.


  Maak melding

 32. Mensen toch, wat een lijkentrapperij hiero tegen de heer D. Bouterse. Ik geef toe dat de ontwikkelingen met het arrest van onze landgenoot Dino inderdaad allemaal best triest is om te horen. Het is onbegrijpelijk dat een belangrijk lid van het Surinaamse volk zich heeft ingelaten met zware criminaliteit en ook van plan was om zijn netwerk te verbreden door in zee te gaan met omstreden wereldwijde criminele organisaties. Deze beweringen gaan in als zoete koek, temeer omdat Dino bij zijn aartsvijanden de populariteit niet met zich mee heeft.

  Volgens tegenstanders was Dino geen lekkere jongen om zaken mee te doen noch in de omgang. Hij regeerde, in de wereld die hij met behulp van gelijkgestemden gekweekt heeft, met harde hand, en daarbuiten blijkt hij ook niet al te zachtzinnig geweest te zijn; getuige een ellenlange strafblad. Hierom mag men vooral niet voorbijgaan aan het feit, dat met de aantijgingen door de VS de integriteit van de Surinaamse regering in onbalans is geraakt, aangezien de verdachte nauwe banden onderhield met één of meerdere regeringsfunctionarissen(zijn achterban.) …is het Waar of is het Waar?

  Ondanks zijn onaangename reputatie is Dino, in alles wat hem ten laste is gelegd door derden, voor mij onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Alleen opdat het Surinaamse volk een hoop internationale ellende bespaard blijft hoop ik dat zijn onschuld bewezen wordt of dat hij op z’n minst een redelijke onschuldig-verklaring kan weerleggen aan het Surinaamse volk over deze hele affaire, ook al wordt hij schuldig verklaard en berecht voor één of meerdere feiten.

  Er gaan al geluiden rond, dat Dino er in geluisd is door belanghebbende regeringen/instanties, en velen roepen al geestdriftig, dat dit onwaarschijnlijk is, ….. “maar wat onwaarschijnlijk lijkt hoeft nog niet onmogelijk te zijn. Dit omdat gelovigen nergens ter wereld meer veilig zijn voor elkaar. Gelovigen zijn in het algemeen slechte en gemene mensen en als ze dit nog niet zijn dan worden ze dat.”

  In het algemeen beroept de meerderheid van de Surinaamse massa zich maar al te vaak en vol trots op hun onderlinge tolerantie voor andere godsdiensten etc., hierover passeren allerlei overtrokken mooie propagandapraatjes de revue. Maar ook deze religieuze verdraagzaamheid gaat over, dit is gebleken tijdens de “1000 Duivels Loop” die onlangs gehouden werd tijdens Divali waarin Divali feestgangers(ook idioten) in aanvaring kwam met de “1000 Duivels van de BRIBI sekte”….

  Daarom zal het t.z.t. geschieden volgens het godsgericht en Bijbelse scenario’s, zeggende; “alle aanwezige volken zullen tegen elkaar ten strijde trekken namens God; de stad zal ingenomen worden, de huizen zullen worden geplunderd en de vrouwen geschonden. De helft van de stad zal wegtrekken in ballingschap, maar de rest van het volk zal in de stad uitgeroeid worden, zo waarlijk helpe God hun almachtig.”

  Maar God is dood en nu de kwaadaardige gelovigen nog. Dood kost niets, het is Gratis! ”God is the Devil himselff!”


  Maak melding

 33. Lackin is de enige in Suriname die niet weet dat Dino Bouterse een crimineel is. Indien hij Belfort had
  gebeld, zou hij niet zulke domme uitspraken doen. De Amerikanen hebben niet een onschuldige man gearresteerd
  maar iemand die vaak in aanraking met justitie is gekomen. Hij(Lackin) doet nu alsof Suriname wordt beschuldigd van terrorisme, terwijl iedereen weet dat de Amerikanen over de crimineel Dino Bouterse praten.
  Lackin is een voorbeeld van wiens brood men eet, diens taal men spreekt. Hij weet dat dankzij Bouterse hij
  minister van Buza mag spelen, dus er wordt een tegenprestatie van hem verwacht.


  Maak melding

 34. @Jojo,
  Ik heb kennis genomen van je reactie en kan ik niet anders stellen dat je voor een heel groot deel het GELIJK aan je zijde hebt.

  Maar is het niet dezelfde president die Dino heeft benoemd tot één der leiders van het CTU=BEHOORT tot het Overheidsapparaat.

  Derhalve heeft deze CRIMINELE president zijn CRIMINELE zoon in de gelegenheid gesteld dit soort CRIMINELE DADEN te plegen.

  Vandaar dat ik stel dat deze CRIMINELE president het veld moet ruimen als Dino schuldig is aan het faciliteren van HEZBOLLAH leden in Suriname.


  Maak melding

 35. Sommige gewezen bewindslieden hebben hun diplomatiek
  paspoort na hun ambtsperiode niet ingeleverd. Lackin noemde onder andere de naam van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi, ex-minister van Justitie en Politie, die nu naar het buitenland zou reizen door gebruik te maken van dit paspoort.

  Ook Sharmila Mansaram die onderdirecteur op Justitie was, beschikt over zo’n staatsdocument. Hij deelde mee dat nog meer mensen een diplomatiek paspoort hebben.

  Lackin zei dat het diplomatieke paspoort wordt verstrekt door de minister van Buitenlandse Zaken. “Het gaat om mensen in de regering,
  *** personen die speciale opdrachten moeten uitvoeren voor het land*** bron Starnieuws 04-09-2013

  speciale opdrachten noh 🙂


  Maak melding

 36. en toen de reactie boze v/e Sharmila Kalidien-Mansaram

  Deze liegende minister raaskalt en verkondigt bewust onwaarheden met het kennelijke doel zijn mogelijke bijdrage aan de criminele activiteiten van Dino Bouterse te verdoezelen en opponenten door het slijk te halen ter verwezenlijking van dat doel. Liegende minister Lackin moet ophouden met het koeioneren van onschuldige burgers en het volk komen uitleggen in welke hoedanigheid Dino Bouterse het land vertegenwoordigt en hoe hij in aanmerking is gekomen voor een diplomatiek paspoort waarmee hij zwaait op een naar zijn zeggen privé reis. De minister moet ook komen uitleggen wanneer de subjecten die wettelijk in aanmerking komen voor een diplomatiek paspoort zijn verruimd en als hij kaas heeft gegeten van het Verdrag van Wenen of dat Verdrag in ogenschouw is genomen.

  Voor de rest is naar de mening van velen minister Lackin niet alleen een marionet van oud legerleider Bouterse en ontbreekt hem elk greintje verstand om het ministerie van Buitenlandse Zaken te leiden, maar aan zijn curriculum vitae kan hij nu ook toevoegen een doctorale graad in het raaskallen. In ieder geval ben ik inmiddels overtuigd dat deze minister liegt alsof het gedrukt staat. Ik waarschuw bij deze de minister mijn naam niet te gebruiken voor zijn verfoeilijke toneelopvoeringen en op te houden met het verkondigen van leugens. Foei toch minister Lackin!

  🙂


  Maak melding

 37. @Django
  Waarom eindig je een zo mooi genuanceerd verhaal met 2 ongenuanceerde alinea’s ellenden over geloof. Heel jammer wat mij betreft.
  Het voorgaande deel was een oase tussen veel gebrek aan nuance.

  Laat Suriname zelf rechtzoeken in deze heel pijnlijke zaak. Of je nu supporter of tegenstander van deze regeringsclan bent.


  Maak melding

 38. Hoe zou deze president, zijn kabinet, Limbo, de CTU reageren als een naaste familie van Santhoki of van Venetiaan op soortgelijke wijze zou zijn gearresteerd door de Yankies?
  De justitie zou op aandringen van de president de kwestie heel anders aangepakken en heel hardhandig optreden.
  Wat in dit geval de Surinaamse justitie verzuimd heeft te doen is o.a.:
  -in zijn kantoor te zoeken naar cocaine.
  -naar paspoorten.
  -naar wapens.
  -zijn connecties met het CBB, connecties in het criminele circuit.
  -zijn telefoongesprekken nagaan
  -nagaan of de familie hand en spandiensten heeft verleend.

  We weten dat dit niet zal gebeuren, ik vraag me alleen in gemoede af hoe anders het zou zijn toegegaan indien het om een andere persoon ging.


  Maak melding

 39. Ik raad iedereen aan om de officiele verklaring van minister Lackin goed te bekijken.

  Met zijn onzin statement waarin hij de naam van Dino Bouterse angstvallig uit te weg gaat en slap lult over multi culturele samenleving en lekker eten, geeft deze marionet van Bouterse zijn ultieme brevet van onvermogen af als minister van buitenlandse zaken.

  Wat een amateur!


  Maak melding

 40. Paraman
  Wanneer dan valsspel aan de orde is, is de escalatie nabij. Dan zullen de maskers vallen en aangepakt wie zulks behoeft.

  Aldus het hoofd corvee van het Surinaamse leger.

  Weer een bedreiging van een Paarse Kakkerlak die in het nauw komt omdat zijn Paarse Rovers Bende onder leiding van de Bouterse Clan nu definitief door de mand valt.


  Maak melding

 41. ik snap heel wat reacties niet omdat het westen aangeeft dat Hezbollah een terroristische organisatie is moeten wij dit ook geloven.Zijn wij vergeten dat Amerika wapens heeft geleverd aan Sadam Hoessein en na een aantal jaren sturen zij andermans kinderen om te zoeken naar deze zelfde wapens.
  Israel/Amerika zijn al jaren bezig de moslims uit te roeien en hun land te bezetten en omdat deze dan terug vechten om hun land weer in eigen bezit te krijgen zijn het dan terroristen.


  Maak melding

 42. @mundo

  hmm, wat zal ik zeggen, ok, ik zeg dit: als je hebzuchtig bent en je geeft jezelf geen kans om te zien of en zo ja, in welk wespenest je zit, dan verdien je het om in het wespenest te zitten.
  waar dacht je aan toen je aan het onderhandelen was? aan je 13 kinderen?
  nog een punt: surinamers weten niets van onderhandelen. dat moeten ze aan andere overlaten die er veel ervaring mee hebben, zie gouddeal. of ze moeten minder onderhandelen met in hun achterhoofd zichzelf en hun portemonnee.

  wat mij betreft is het genieten van de braziliaanse bijen in new york.


  Maak melding

 43. Mundo,

  De kwestie Israel-Amerika tegen de Palestijnen is een ander geval, waarbij beide partijen schuldig zijn…

  De beschuldiging tegen Bouterse Jr. is dat hij wapens en drugs ging leveren. Nog erger, dat hij Hezbollah leden, toegang wou verschaffen, tot Suriname. Deze leden konden dus in Suriname trainen en aanvallen voorbereiden op de VS… (als het waar is tenminste)

  Suriname wordt dan direct medeplichtig aan aanslagen tegen de VS. Gevolg van dit feit is dat de VS dan alle reden heeft om Suriname plat te bombarderen en dat kunnen ze als geen ander…

  Als je van Suriname houd, wil je niet dat dit prachtig land gebombardeerd en vernietigd gaat worden als Afghanistan. De familie Bouterse heeft het land meerdere malen vernietigd en wij moeten het weer gaan opbouwen.

  Familie Bouterse kan daarna mooi met zijn miljoenen vluchten maar waar moet het volk gaan vluchten…


  Maak melding

 44. vraag: wie staat er nu voor de rechtbank? dino, de diplomaat met een diplomatiek paspoort, dus een lid van de regering van suriname?

  dino, de vrijbuiter, de prive-persoon?

  in beide gevallen: wie is verantwoordelijk voor de betaling aan de advocaten? wat e.e.a. gaat ongelooflijk door elkaar heen lopen.

  indien de overheid betaalt, dan krijgt het parlement recht van spreken en dan zou ik hun wel harder horen gillen.


  Maak melding

 45. Allen,

  Als het klopt wat de Amerikanen beweren(let op als het klopt want voor Amerika is iedereen een terorist), moet Dino veroordeeld worden en niet Suriname.
  In Suriname leven mensen met elkaar, ongeacht geloof of kleur.
  Wou dat het ook zo was hier in Nederland.


  Maak melding

 46. LANG LEVE AMERICA

  Laat Lackin zijn smoelwerk houden. Hij moet Suriname niet in een adem noemen met familie Bouterse. Het zijn verschillende instituten. De ene instituut (Suriname) is inderdaad vredelievend maar in die 2e instituut zitten moordenaars, boeven, drugshandelaren, wapenhandelaren.
  Dus mi boi Lackin, strooi geen zand in de ogen van het volk.

  We mogen heel blij zijn dat er zoiets bestaat als de USA.
  anders was het leed niet te overzien. Wat de Surinaamse Openbaar Ministerie niet kan, doet de USA voor ons. Wij weten dat de Surinaamse Openbaar Ministerie door Bouterse in zijn tang wordt gehouden en dat ze niet vrijuit alles megen onderzoeken. Dus is het logisch dat de amrikanen die rol op zich hebben genomen.

  We mogen de amerikanen knielend heel dankbaar zijn.
  Trouwens, wie is goed in (karikatuur)tekenen? Ik zou graag een tekening willen hebben waar het Surinaamse volk biddend op hun knieen de Amerikanen bedanken voor bewezen diensten.(met de tekst: THANK YOU AMERICA)


  Maak melding

 47. @Mundo
  Dat wat je op maandag 11 november 2013 om 12:23 uur schrijft zou allemaal waar kunnen zijn.
  We weten het sinds ’s mensenheugenis dat Amerikanen duivels zijn indien het erop aan komt.
  Maar dat geeft het toenmalige hoofd van de CTU,de wapenhandelaar,moordenaar,drugshandelaar en eigenaar grootste goudconcessie,mede-eigenaar steenslagbedrijf en wederom arrestant/verdachte in Amerikaanse gevangenis,Dino Bouterse niet het recht achter(?) de rug van de regering(zijn vader en DNA) om ons land in gevaar te brengen!
  Snap j’m?


  Maak melding

 48. @ FADSO,
  Jij en IK en het grootste deel van SURINAME weten van wanten.
  Het zou SANTHOKI OF EEN OFANDER FRONTER MOETEN ZIJN,DAN WAS HET HEK VAN DE DAM.

  Of nog erger niet de AMREICANEN, maar de NEDERLANDERS hadden hem moeten arresteren.

  DE WERELD ZOU KLEIN ZIJN VOOR LIMBO EN DAT PAARS GESPUIS.


  Maak melding

 49. ja, ja Mundo. En wij nette en vredelievende Surinamers hebben via het Jungle Commando, Mandela, en Tucajana onze eigen vredelievende mensen afgeslacht.


  Maak melding

 50. Hesbollah is al gerume tijd in suriname kijk maar hoe ze elkaar inhet binnenland afmaken om goud.
  In suriname is het niet ondenbaar aangezien haast niemand in de verste verte van het binnenland komt.
  En velen onder het volk zijn niet geintereseerd wat er inhun land gebeurd.Totdat dit soort dingen gebeuren,dan praten ze anderen zoals pres,limbo.lackin en linscheer .Onder welke terreur groep kunnen wij de daders van 1980 plaatsen,was ook een terreur groep,Want velen van ons weten dat we rond die periode flink geterroriseerd werden.Dus over terrorisme is er reeds lang sprake.Mij verbaast het niet dit krijg je als je denkt macht te hebben.Vredelievend,uhhmm dat zegd lackin,Maar die bevind zich echt in het circus van de bouta,s.Alle gangsters krijgen ooit een plekje.Dino is in crime opgevoed,niet werken en aan grof gel willen komen.Een bently,nooit gewerkt.TELL ME.


  Maak melding

 51. haha die gepantserde auto’s zijn besteld in… de VS.
  Compleet met onzichtbaar GPS systeem en zoveel microfoons erin dat menig radiostation daar jaloers op is.


  Maak melding

 52. Er wordt door de regering, Lackin voorop, steeds geroepen dat er in Suriname geen voedingsbodem is voor terrorisme. Dat mag wel waar zijn, maar daar gaat het niet om. Waar het wel om gaat, is dat de politieke leiding, vader en zoon Bouterse voorop, bereid en in staat zijn om tegen betaling van heel veel geld het vredelievende karakter van Suriname en de meeste Surinamers te grabbel te gooien. En dat allemaal voor eigen gewin en zonder gewetenswroeging. Weg met die criminele bende!


  Maak melding

 53. Deze Lijder mag geen president van Su zijn, er druipt alleenmaar macchiavelli van af. Ik geloof niet dat rechtschapen suri’s geassocieerd willen worden met deze maffia bende of met trots kunnen zeggen dit is onze leider. De man haalt su letterlijk en figuurlijk neer. Impeachment Yeah.


  Maak melding

 54. Een ieder moest een gezegde opzeggen;
  Pres ;Ik ben de staat, na mij mag de zondvloed komen.
  Dina ;Gelegenheid maakt de dief.
  Obama ;Wie niet horen wil moet voelen.
  La Kien ;Wiens brood men eet diens taal men spreekt.
  Kanhaai ;In het land der blinde was ik koning met 1 oog.
  GMAP ;Gods molen maalt langzaam maar zeker.
  SME ;na regen komt er zonneschijn
  Sape ;Peet Bharara is uit ander hout gesneden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.