Lackin: terrorisme kan niet gedijen in Suriname

93

PARAMARIBO, 9 nov – Elementen die terrorisme in de hand kunnen werken, zouden nooit in Suriname kunnen gedijen. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond Dino Bouterse. De wijze waarop Surinamers met elkaar omgaan, “moet iedereen doen beseffen dat Suriname nooit enig raakvlak kan hebben met terrorisme”, aldus Lackin.

Terrorisme hoort niet bij de levenshouding van de Surinamer. “Als je nagaat welke bronnen er moeten zijn voor aanwezigheid van terrorisme, moeten we direct beseffen dat deze elementen niet in Suriname voorkomen met een bloeiende economie en een land dat zich regionaal goed plaatst”, stelt Lackin. Onder meer de Organisatie van Islamitische Staten en de ACP willen conferenties houden in Suriname. Parlementariërs van ACP en de EU waren vorig jaar in Paramaribo.

“Als je elementen zou moeten vinden voor argumenten voor aanwezigheid van welke vorm van terrorisme ook, dan zou je deze ontwikkelingen nooit hebben gehad”, aldus Lackin. Bovendien wordt hard gewerkt aan beveiliging van de lange en open grenzen van Suriname. De Verenigde Staten is zelfs om hulp gevraagd bij onder meer het maken van wetgeving tegen grensoverschrijdende misdaad. “We zijn zeer tevreden. We hebben goed contact met de Amerikaanse ambassade, we willen de samenwerking uitbouwen.”


93 REACTIES

 1. Als de veiligheidsdienst van de VS zegt dat er bewijzen zijn, dat de dictator ook chemische wapens bezit (ook al is dat niet zo), of terroristen ondersteunt, dan zullen ze dat als legitimatie gebruiken om Suriname binnen te vallen om zijn regime omver te laten vallen…

  En kunnen ze hem gelijk oppakken en berechten a la Saddam…


  Maak melding

 2. Beste meneer Lackin,

  Wat u hier is nonsens , er zijn haast evenveel chinezen in Suriname,en dat hebben jullie gedaan om zo financieringen van china te krijgen.

  Nu Bouterse geen geld heeft probeert hij het land te verkopen voor Hezbollah en dat kan gewoon want Suriname heeft genoeg bos en binnenland, 5 maal groter dat Nederland en heel veel krotten en watervallen om onder gronds te schuilen. En geld van deze terroristen krijgen is gemakkelijk, zij drukken en produceren het zelf.

  Dus kom het Surinaams volk geen citroen verkopen voor appel. Wij zijn niet een achterlijk en dom volk.

  Jullie moeten ophouden het land van het volk naar de klote te helpen, God behoede ons.

  En geen van jullie als ministers durven Bouterse aan te spreken, anders ga je de laan uit. Dino zit er gloeiend bij en de president ook. Waar rook is , is er vuur, maar nu is het geen vuur maar een vulkaan die is uit gebarsten.

  Wat Bouterse nu gaan doen is het volgende: Hij gaat ervoor zorgen door corruptie en macht misbruik aan de macht te blijven om zo te proberen de VS te ontlopen………Maar de 15 december moorden blijven knagen aan zijn geweten en leren uit zijn fout doet hij niet.

  Aan de macht blijven ten koste van alles, maar aan alle macht komt er een einde.

  Verzoek: Volk van Suriname laten wij aller blijven, en laten wij ons niet laten omkopen met geld en percelen gegeven door Bouterse, wij hebben gewoon recht op.

  Hoe kan het zijn dat de chinezen wel groot grond krijgen en bouwen grote bedrijven en winkels.:””? Omdat ze
  gesponsord worden door China en Bouterse pak dat geld.

  Financiën/ centrale bank kas is leeg. Laten we in opstand komen volk van Suriname, Bouterse moet nu verantwoording afleggen en opdonderen. Wij als volk hebben de macht, maar geven een man de macht om ons te vernietigen, dit kan toch niet zo doorgaan??????????????????????????

  STOP DE HEZBOLLAH UIT SURINAME…………….NU……


  Maak melding

 3. U was zeker in december 1982 nog niet geboren of zat
  u reeds in de racket die de eerste Surinamer naar
  de maan moet brengen?!

  De moorden die de vader van Dino (de Drugs en Wapenhandelaar) toen gepleegd heeft en heeft laten
  plegen, kwalificeren zich niet voor de noemer
  vredelievend!


  Maak melding

 4. “Hoe surinamers met elkaar omgaan” volgens Lackin. Excuteren,monddood maken,kaders vervangen door niet kaders,amnestie verlenen voor de moordenaar etc etc


  Maak melding

 5. Ja ja ja ’t is weer lachen geblazen met lafing hahahaa. Lackin Su heeft niks temaken met terrorisme,maar wel met DRUGS bazen/criminelen. Lafing de Amerikanen hebben niet op de school gezeten waar DiDiBrie opzat.Noch de school waar jij op hebt gezeten Lafing.Wat komt de advocaat Inez Weski in Su zoeken/ doen? Weski komt naar Su vanwege vermeende relatie tussen DiDiBrie Botersacht en Piet Wortel….wie kan mij vertellen waarom DiDiBrie en zoon Din(aapje)steeds weer inverband wordt gebracht met DRUG dealers. Lafing criminelen en drugsdealers doen niet onder voor terroristen ze willen en denken allemaal aan(heeeeel veeeeeeel)geld. Waarom werd premier/ president Ferrier, Chin-A-Sen,Shankar,Aron niet in verband gebracht met dit soort mensen? Lafing jij,Dino, DiDiBrie, Ronnie en Somo jullie zijn een schande voor Su. De handelingen die Din(aapje)heeft gepleegd in deze zijn niet niks. Jullie zullen er met z’n allen hier voor boeten.Blijf maar in jullie sprookjes geloven. 1 sing staat vast en dat is dat de Amerikanen beet hebben. Ding Ameerkang no nak miesie Din(aapje) Muntslag en de 3de verdachte wier naam niet is genoemd zitten er dik in. Trouwens de 3de verdachte is volgens mij de vriendin van Muntslag voor wie Din(aapje)naar zeggen(mofo korantie)een auto had gekocht. Any way makoketje Amerika je mag ze hebben makoketje.Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 6. Er zijn genoeg elementen die terrorisme in Su mogelijk maken.
  -De grenzen zijn zo lek als een vergiet.
  -Wapenhandelaar die je voorziet van wapens en oefengebieden.
  -Genoeg moslims.
  -Je krijgt een paspoort van de dictator z’n zoon.
  -Corruptie in alle lagen.
  -Bevolkingsgroepen die elkaar niet moeten.
  -Drugshandel
  -Goede banden met Iran,Cuba,Venezuela en China


  Maak melding

 7. Meneer Lackin is wereldvreemd. Landen waarvan men aanvankelijk dacht niets met terrorisme te maken te hebben zijn nu broeinesten van terroristische organisaties. Ook Suriname. Amerika beschouwt ook Suriname als zijn achtertuin, net als Venezuela. Dus een naïeve reactie van deze minister. Overigens is de enige reden dat Surinamers zich zouden inlaten met dit soort zaken is: GELD, GELD, GELD. Het mogelijk leveren van wapens aan eventuele terroristische organisaties wordt door de VS gezien als deelname aan een terroristische organisatie. Het is waar wat hij zegt dat Surinamers in vrede met elkaar leven, maar zodra er geld aan te pas komt zijn ze in staat om hun moeder te verkopen en je de strot af te snijden. Alsjeblieft Lackin, come back to earth! Is er al overleg geweest met de heer Bousaid? Hij is immers de gevolmachtigd consul van Libanon. De ontkenningsfase moet een keer ontgroeid worden!


  Maak melding

 8. Lafling ik denk dat je de intellect hebt van een garnaal. Het gaat niet om het gedijen van terrorisme in Su, maar het bieden van territoir en faciliteiten aan terroristen zodat ze hun malafide praktijken kunnen ontplooien. Het in de verkoop van de Surinaamse soevereiniteit aan terroristische cellen om de hebzucht en greedy van de familie B te bevredigen. Het bieden van een uitvalbasis aan terroristen.
  Domheid van een getrainde aap.


  Maak melding

 9. we beginnen met terrorisme en 4 reacties verder gaat het weer over die oudbelegen moorden van de jaren 80 waarvoor er niemand is aangehouden laat staan veroordeeld.
  om oude koeien uit de sloot te halen moet je een geile stier zijn.
  stay on topic graag


  Maak melding

 10. Natuurlijk zal terrorisme niet kunnen gedijen in Suriname, zolang je geen facilitaire mogelijkheden daartoe biedt. Hierdoor schiet mij wat te binnen, wel nu; wat deze regering financieel economisch met het volk doet, kan je ook als terroriseren kwalificeren. Nog een voorbeeld; rechtszaken worden door de politiek beïnvloed, er is geen onafhankelijke rechtspraak. De president heeft onzichtbaar plaats genomen op de rechtelijke stoel. Wel weet ik dat de arrestatie en de aantijgingen niet gefabriceerd zijn. Het probleem heeft alles te maken met geld zucht, en geld corrumpeert en daarom liep deze beginnende crimineel in de val. En je niet gedragen en doen alsof Dino een kloosterling is. Je moet gewoon eerlijk zijn en blijven en zeggen dat hij misbruik heeft gemaakt van de macht die men hem had toebedeeld. Hij mocht overheidsgebouwen gebruiken om zijn snode plannen uit te werken. Hoe verklaar je dat ini-mini-ster, en niet doen alsof je van de prins geen kwaad weet. Want je weet toch ook niet wat in het binnenland gebeurt, ergo.


  Maak melding

 11. Errato: de heer Bousaid is honorair consul van Turkije in Suriname. Maar aangezien er slechts een kleine strook ligt tussen Turkije en Libanon via Syrië, heeft hij vast wel een uitspraak over deze zaak.


  Maak melding

 12. Als “terrorisme niet bij de levenshouding van de Surinamer thuishoort” (volgens Lackin), dan heeft hij gelijk…
  Wanneer er tóch Een Paar zijn, die dat wél hebben en de boel dan ook continue verzieken, moet BuZa minister er wat aan doen.
  Zijn het ’toevallig’ ook nog jouw Bazen, dan behoor je het/jouw ontslag in te dienen!

  (In Nederland is bijvoorbeeld nog altijd het adagium “FOUT IN DE OORLOG” van pas)…


  Maak melding

 13. Lach in weet je wel iets van de paspoorten , die zijn verstrekt zonder dat je toesteming (je wist van niets).
  Nu nog Lint heer die nog moet vertellen hoe goed , zijn
  ctu wel niet is.Suriname is weer gloeiend er bij.


  Maak melding

 14. lackin je liegt hoe komt dino aan een diplomatiek paspoort

  dat heb jij gedaan om hem te te beschermen als het fout zou gaan welnu de amerikanen hebben daar gellukig geen rekening meegehouden


  Maak melding

 15. Hoe weet hr. Lackin welke bronnen aanwezig moeten zijn voor terroristen. Ik weet het niet hoor.Terroristen zijn echt geen mensen met lange tanden hoor. Ze zijn net als wij; creool,hindoestaan,javaan,indiaan enz.enz. Juist in SME is het perfect vertoeven denk ik.


  Maak melding

 16. Even het video-praatje van Lackin op Starnews gehoord(!)
  Hij durft NIET te zeggen dat de aanklacht/beschuldiging uit de Verenigde Staten komt, want hij zegt dus: “…beschuldiging van uhh… ergens.”

  Maar daarop wél een heel promotieverhaal richting “de V.S. waar zeer goede samenwerking en contacten mee onderhouden worden”.
  Is dit nu STOM (amateurisme), of is dit nu LAF (realisme)?!

  Stel nu eens voor dat “ene Dino B. in bijvoorbeeld STELLENDAM/Ned. opgepakt” was voor “drugssmokkel & wapenhandel.”
  Dan was de Wereld voor de autoriteiten van Suriname te klein…


  Maak melding

 17. De wijze waarop Surinamers met elkaar omgaan, “moet iedereen doen beseffen dat Suriname nooit enig raakvlak kan hebben met terrorisme”, aldus Lackin.
  Hij is vergeten dat Lon en co tijdens de binnenlandse oorlog als terroristen door het dictatoriaal regiem werden aangeduid.


  Maak melding

 18. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken spreekt over dat elementen die terrorisme in de hand kunnen werken nooit zouden kunnen gedijen in Suriname. Mogelijk heeft de minister gelijk.

  Echter de verzwaring van de aanklacht tegen Dino Bouterse is dat hij leden van een terroristische organisatie een veilige havenplaats had geboden, waar het gastland trainingen en bewapening zou verzorgen en als springplank zou dienen voor operaties in het buitenland.

  Het is geen groot geheim dat leden van Hezbollah in een aantal Zuid-Amerikaanse landen zitten en zelfs gerekruteerd worden, denkend aan Brazilië, Paraguay en Argentinië waar grote Syrische Libanese gemeenschappen wonen. In 1992 heeft Hezbollah vermoedelijk zelf een militaire aanslag ver van haar strijdtoneel uitgevoerd, namelijk in Argentinië op een joods doelwit.


  Maak melding

 19. Lackin, Surinamers zijn mensen en niets menselijk is Surinamers vreemd. Ook terrorisme is een menselijk verschijnsel dus Lackin je spreekt onzin. In de tachtiger jaren van de vorige eeuw dachten we ook dat Suriname geen coups zou meemaken, Suriname was geen typisch Zuid Amerikaans land, in diezelfde jaren wilde men het bijna niet geloven dat er in Suriname politieke moorden mogelijk waren, en toch zijn ze voorgekomen.

  Om Lackin uit zijn mooie droom te halen, dat Surinamers zo vredelievend en vriendelijk naar elkaar toe zijn, noem ik maar een paar recente voorbeelden waaruit het tegendeel blijkt: een Chinese winkelier is te Atjonie beroofd en toen de buit niet naar tevredenheid was, is hij in zijn huis opgesloten en dat huis is in brand gestoken, een oude vrouw van over de tachtig is gisteren in haar huis beroofd en mishandeld, de criminelen die zich intussen bij Belfort hebben gemeld hebben de familie Doerga aan de Hermitage weg vreselijk mishandeld, een bejaarde Chinese winkelier is aan de Verlengde Gemenelandsweg beroofd en toen men de buit te klein vond is zijn vinger afgehakt.

  Terrorisme is in Suriname zonder meer mogelijk. Lackin moet maar met ander ‘bewijs’ komen dat de zoon van de president niet betrokken is bij het plannen van terroristische handelingen en het willen faciliteren van een terroristische groepering in Suriname. Na het proces zullen we wel zien of de bewijzen van de Amerikanen waterdicht zijn of dat Dino zo onschuldig is als een pasgeboren lammetje.


  Maak melding

 20. Lackin, slijmbal je wilt samenwerken met de USA? Je bent bang, Joe frede!! Ze hebben jullie door. Zodra het heet onder jullie paarse voeten wordt, begint het geslijm. Misselijk makend!


  Maak melding

 21. Misschien is dit werkelijk een vooropgezette zaak, en die domme dino, dd, is er ingeluisd. Op deze manier kunnen de vs met gemak de president weghalen zonder dat het totale volk in opstand komt. Want dat bouta 2 jaar geleden geliefd was behoeft geen betoog. Maar nu? Denk dat het een afgelopen zaak is voor hem.

  Zo vlak onder je neus? Wapens en drugs? Infiltranten en herzbola? Dat is dubbel dom.


  Maak melding

 22. Lackin,vraag naar de audio en videobeelden die de amerikanen hebben ter beschikking,mischien ga je het ook verdedigen dat het dino is maar iemand anders of hebben de amerikanen de beelden gemanipuleerd. Hoelang nog ga je je baas en zoontje kunnen verdedigen? Begin je zelf te verdedigen met je mooie praatjes


  Maak melding

 23. Lackin:”Terrorisme hoort niet bij de levenshouding van de Surinamer”.
  De DiDiBrie familie is nu juist de uitzondering die deze uitspraak van Lackin bevestigd.


  Maak melding

 24. @ Michael

  Haha, goede vraag! “Counter Terrorism Unit” is het toch?
  Zelfs het woord staat erin. Misschien neemt hij die “Counter” te letterlijk?
  Ik begrijp sowieso niet dat wanneer DDB zelf heeft aangegeven dat het een privé aangelegenheid
  Is, de mini-ster van Buitenlandse Zaken hier uitspraken over doet.

  Maar goed, elk mens met gezond verstand had kunnen voorspellen dat dit mis zou gaan.
  Bouterse is niet capabel genoeg om een land te besturen. Hij had zoveel commentaar op Venetiaan vanaf de zijlijn, maar nu hij het zelf moet doen bevestigt hij elk vooroordeel; niet verschijnen in DNA, ministers ontslaan, geld uitgeven aan onnodige luxe zaken, z’n vrouw een salaris geven, z’n zoon een functie binnen CTU geven terwijl hij een veroordeling achter z’n naam heeft en daar ging het helemaal mis wat tot deze situatie heeft geleid.

  En met zulke mini-sters als Lackin heb je geen vijanden meer nodig, wat een embarrasment die man.


  Maak melding

 25. Ook lackin is mede plichtig pak hem op en verban hem ook in New York, Anders komen de amerikanen hem halen letop Bouta heeft meerdere malen aan zijn Hart vandaag of morgen zullen wij hem zonder te berechten te aarde bestellen en Lackin wordt alleen president om dollars van terroristen te mogen ontvangen
  Arme Dino,Geen doksa of lekkers in Jail USA maar Dikke Neger LUllen in je achterwerk


  Maak melding

 26. minister Winston Lackin
  „We hebben intensief contact met de Amerikaanse ambassadeur in Suriname en werken samen op het gebied van terrorismebestrijding, witwassen en op inlichtingengebied. We vragen ook hulp voor de zaken waarbij we zelf tekort schieten.”

  Vraag
  Wat gebeurt er dagelijks in de casino’s? Het witwassen natuurlijk
  Vraag
  De criminaliteit blijft een heet hangijzer hoe is dit te verklaren. Is dit geen broeikast voor terrorisme?

  Laat mensen hoor minister Winston Lackin, ga aan de kippen preken want die begrijpen toch niet wat je zegt je kraait als een kip zonder kop!!!!!!


  Maak melding

 27. De Amerikaanse justitie heeft beelden waarop is te zien dat Dino Bouterse een kilo cocaïne en een raketwerper uit een safe in zijn overheidskantoor haalde. Dat schrijft het Amerikaanse Openbaar Ministerie in de aanklacht tegen de zoon van de Surinaamse president.

  Bouterse opende de safe tijdens een gesprek met Amerikaanse informanten. Hij dacht dat het leden waren van een Mexicaans kartel, die voor miljoenen aan wapens en drugs wilden kopen.

  Quincy Muntslag, een handlanger van Bouterse, pochte tijdens het gesprek dat de drugs met chemicaliën waren behandeld, “zodat de drugshonden het niet kunnen ruiken”.

  Lackin wil het maar niet snappen, alles staat namelijk op tape !!

  Dino gaat hangen in de VS. 15 jaar voor wapen smokkel + 40 jaar voor drugshandel = RIP


  Maak melding

 28. Dat handje vol bannelingen is goed op dreef. Niet doorhebbende dat de mensen, die in Suriname wonen allang weer zijn overgegaan tot de orde van de dag. 15 doden is 1, het meer dan tienvoudige is ook niet je kattendreg. Dat varkentje wassen we nog, mind you!


  Maak melding

 29. Dat de minister het allemaal niet zo goed begrijpt, is allang geen nieuws meer. Het faciliteren van een clubje Hezbollah-figuren wil nog niet zeggen dat ze in Su de macht gaan overnemen. Wat die gasten nodig hebben is een instabiel geregeerd land waar ze rustig kunnen trainen voor terroristische aanslagen wereldwijd. Welk land is daarvoor nou beter geschikt dan Su?

  – dichtbij de USA
  – dunbevolkt
  – iedereen loopt er met wapens te zwaaien
  – corruptie viert hoogtij
  – regering is volledig incompetent en gedraagt zich dictatoriaal

  Daar hebben de financiers van hezbollah wel wat doekoe voor over……..

  En daar komt de USA wel even een stokje voor steken!

  Geloof mij maar, in Paramaribo komen ze er pas weken later achter als er in het binnenland een paar precisie bombardementjes zijn geweest.


  Maak melding

 30. Hoe lang wil minister Lakei ons nog voor de gek huiden? Denkt men dat de VS zomaar wat roepen? Hoe kan men zonder grondig onderzoek zo’n onzin verkondigen?


  Maak melding

 31. Woont Lackin wel in Suriname? Er worden wel degelijk mensen in Suriname geterroriseerd. Krijgen journalisten
  en anderen die kritiek op de regering leveren geen kogelbrieven? Journalisten durven nauwelijks kritisch te
  zijn. Ministers verduisteren grote bedragen geld en niemand wordt aangehouden.Is ook een vorm van terrorisme.
  Er wordt niks onderzocht omdat men bang is. Klokkenluiders durven niet op te staan,
  want wie zal ze garanderen dat ze hun leven niet op het spel zetten of hun baan niet verliezen?
  Dino Bouterse is een crimineel en iedereen in Suriname weet dat, want hij is meerdere malen in aanraking
  met justitie gekomen, alleen Lackin niet. Dino Bouterse leidt de aandacht af van zaken die de Surinaamse
  economie echt pijn doen. Mensen als Lackin hadden nooit gedacht dat ze zo’n een belangrijke post zouden
  mogen bekleden en nu mag hij dat en laat zich gebruiken om heel wat onzin ieder keer weeruit te kramen.
  Is jammer. Trouwens, hoe zit het precies met de ambassade gebouw van Suriname in Frankrijk.
  Zijn de miljoenen echt goed gebruikt? En ik blijf het zeggen, VHP en NPS zijn verantwoordelijk dat we
  vandaag de dag met deze regering op gescheept zitten. Ze hadden in het verleden maar hun best moeten
  doen en we hadden nooit van Bouterse, Brunswijk, Somohardjo, Lackin, Abrahams, Dino Bouterse enz enz gehoord. Het zijn Allemaal mannen die keer op keer weer laten zien dat ze niet deugen en het zal mij niet verbazen dat ze weer gekozen worden om een regering te vormen. Indien Lackin zo zeker van zijn zaak is dat terrorisme geen kans maakt in Suriname, mag hij uitleggen wat Dino in Panama is gaan doen. Het zal weer een leugen zijn.


  Maak melding

 32. Bote, wanneer ga je weer op reis naar de VS? AUB doe dat als je kan vandaag nog, het Surinaams volk zal je hiervoor eeuwig dankbaar zijn. En AUB breng de kleinkinderen gelijk mee, misschien zit het negatieve karakter ook in hun DNA want Suriname zou een andere Bouterse aan het roer niet meer te boven komen.


  Maak melding

 33. lakei heeft boter op zijn hoofd….
  coke handel, wapenhandel, faciliteren van terroristen…er is “voicelog” aanwezig. de usa heeft keiharde bewijzen en gaan niet zomaar onzin uitkraaien/liegen in tegenstelling tot de wolf..

  Het zal mij dan ook niet verbazen als er straks ook de wolf bij zijn staart wordt gepakt..


  Maak melding

 34. “Zondag 10 november 2013 om 00:41 uur, door basmatie”

  Dat niemand voor de moorden gepleegd in 7-8 december 1982
  en de andere gepleegde moorden is aangehouden
  of veroordeeld, is de zuiverste vorm van terrorisme!

  Terrorisme gepleegd op het rechtsgevoel van de waarachtige
  Surinamers. Die willen geen crimineel als president.
  Grote kans dat zijn familie zich dan met diplomatieke
  paspoorten in Brazilie, Panama en Miami (Boerenveen)
  het land gaan aanbieden voor het plegen van criminele
  activiteiten.

  Dit keer zit een ndp-amnestie er niet in!!!


  Maak melding

 35. Om mijn twijfels weg te werken moet pres of lackin inderdaad de US ambassade op het matje roepen, want dan pas zal ik geloven dat dina inderdaad onschuldig is.Of desnoods duizend mannen laten lopen op straat.
  Als men weet dat hij schuldig is, dan moet men het niet doen, want anders wordt het van kwaad tot erger.


  Maak melding

 36. Het Openbaar Ministerie meldt ook dat er beelden zijn waarop is te zien dat Dino een kilo cocaïne en een raketwerper uit een safe uit zijn overheidskantoor in Paramaribo haalde. Er zouden volgens het Openbaar Ministerie ook beelden zijn van de gesprekken tussen Dino en de informanten.


  Maak melding

 37. Het valt niet te ontkennen dat de grootste terrorist die Suriname ooit heeft gekend nog steeds vrij rondloopt, zonder dat iemand hem wat kan doen…

  Misschien wordt het dan toch tijd om hem op te pakken, als eigen mensen dat niet kunnen doen dan maar van buitenaf via de VS…


  Maak melding

 38. Toen de zogenaamde terroristen opperden dat Bouterse ook geen goede vrienden was met de Amerikanen, antwoordde hij: “We hebben problemen met de Nederlanders en de Amerikanen.” “Dan fuck jij de Nederlanders en wij de Amerikanen”, zei de undercoveragent tijdens het gesprek.

  Op de vraag of hij ook wapens kon leveren, antwoordde Bouterse: “Zeg me maar wat je nodig hebt”. Ook was Bouterse bereid de paspoorten voor de groep te regelen. De leider van de groep zou zelfs een stempel in zijn pas krijgen waardoor het leek alsof hij al eerder in Suriname was geweest. De terroristen zouden miljoenen neertellen voor de bescherming door Bouterse, werd hem beloofd.

  http://nos.nl/artikel/573065-dino-had-raketwerper-in-kantoor.html


  Maak melding

 39. Bouterse wilde de terroristen ook voor zijn eigen doelen kunnen inzetten. “We hebben zo’n tien man nodig die achterblijven in Suriname. Mensen op wie we kunnen vertrouwen en die we elk moment kunnen inzetten. We hebben zware jongens nodig”, zei hij.

  Na een van de ontmoetingen onderschepten de Amerikanen een sms’je van Bouterse aan zijn kompaan Muntslag. “Dit is de jackpot.” Nog geen maand later werd Bouterse gearresteerd in Panama. Hij kan 15 jaar krijgen voor steun aan terroristen en 40 jaar voor drugshandel.


  Maak melding

 40. beste mensen lees starnieuws;meester ka-naai is aan zet volgens mij de beste jurist in de wereld.wel de amerikanen
  onder anderen Preet barara moet op zijn hoede zijn baja,
  ka-naai is waker (geld doet heel veel mie boi).by the way ze
  hebben lak aan muntslag.alles is dino ze kunnen voor deze
  idioot hun dochter verkopen.


  Maak melding

 41. Lackin Ali Chemicali heeft weer eens gesproken met enorm veel gezag…je ziet dat die man gekweld wordt (innerlijk) omdat hij steeds van die baarlijke nonsens moet verkopen.


  Maak melding

 42. 15 mannen werden uit hun bed gesleurd en koelbloedig afgemaakt…als je dit geen terroristische aanslag noemt ,hoe noemt Lackin de schoothondje van bouta dit dan???!!


  Maak melding

 43. Nu op het menu van restaurant Bouterse,

  GEFILEERDE DINO met een gekarmeliseerde ctu saus en gepofte kogels.
  Nagerecht : dame blance met gezeefde poeder (cocaïne).
  Namens de fam. Een smakelijk eten..


  Maak melding

 44. En als Lackin denkt dat terrorisme niet bestaat in Suriname,waarom wil zijn baasje dan in een gepantsterde wagen rondrijden,voor wie is zijn baasje dan bang,hij kan niet bang zijn voor de surinamers,niemand in Suriname heeft ooit een aanslag op hem gepleegd,


  Maak melding

 45. aah….dat deze regering een regionale player naast de Linkse Chavez (wijlen) en Castro wilde worden is overduidelijk. En dat de amerikanen de lijder openlijk betichtte van betrokkenheid bij Coca deals in het niet verre verleden zal niet in goede aarde zijn gevallen.
  Dat Dino zo uit de vest weg toezeggingen deed dat Surinaamse paspoorten uitdelen aan aspirant Hezbollah terroristen geen probleem zou zijn geeft aan dat er ingang bij BUZA is. Dit doet vermoeden dat Dino’s actie onderdeel is van een breed plan van hooggeplaatsten die de VS een hak willen zetten.

  Su.. u heeft zelf de aboma om uw nek geplaatst.


  Maak melding

 46. Een volk dat voor tirannen zwicht,
  Zal méér dan lijf en goed verliezen
  dan……dóóft het licht. Maar wee degenen die willens en wetens tirannen kiezen als hun leiders.


  Maak melding

 47. Suriname is een vredelievend land. Wij zouden nooit terroristische organisaties ruimte bieden op ons grondgebied. Dit zal heel goed worden uitgelegd tijdens het proces. Uiteindelijk zal blijken dat de Amerikaanse justitie totaal niks heeft om de beweringen te staven”, meent Kanhai. Hij merkt op dat de inhoudelijke behandeling van de zaak nog moet beginnen. Gedurende het proces zullen zaken bloot worden gelegd, belooft Kanhai.

  Een grotere klucht wat deze kanhaai allemaal verkondigd, in dienst zijnde aanhangers en billelikker van de onberechte 8 dec. moordenaar


  Maak melding

 48. Mocht de bijkomende terreuraanklacht tegen Dino Bouterse op waarheid berusten “dan is hier niet enkel sprake van een ernstige zaak en een inbreuk op onze soevereiniteit en rechtsorde, maar eveneens een aantasting van de integriteit van de Surinaamse samenleving. Tevens zorgt de berichtgeving voor een ernstige aanslag op het imago van de Surinaamse natie.” Zo stelt het Nieuw-Front in een verklaring.

  Met dank aan alle domme paarse aanhangers die dit gevolg verdienen, stemmen op onberechte misdadigers.


  Maak melding

 49. Lackin zegt:
  Daarom is ook het border management systeem geïntroduceerd. Aan de Amerikaanse ambassade is juist gevraagd om te helpen om de veiligheid op te voeren.

  Opmerking
  Maar jou mensen bemannen de controle posten die zouden werken volgens het border management systeem en het zijn mensen die zorg dragen voor de controle en naleving.

  Dus Lackin de mensen die controle uitvoeren slaan de groep van terroristen gewoon over en hen niet te controleren.

  Wat een flauwe kul kaait deze hersenloze garnaal nou uit.


  Maak melding

 50. ‘Dino Bouterse niet betrokken bij terrorisme’Dat is wat de paarse knudde graag horen en geloven. Ze zijn net als een misdadiger die vol ongeloof het vonnis moet aanhoren. A fout a no neks sa mi doe krijst hij de rechter toe. Na mi fout a no neks tog? Hahahahahahahahahaha


  Maak melding

 51. Dhr Lackin weet niet waarover hij praat.Landen waar terroristische activiteiten plaatsvinden hebben ook bloeiende economiëen.
  By the way toen Desi Bouterse in 1980 de coup pleegde werd er gezegd dat Suriname een vredelievend land was en dat het niet zou gaan als in andere Zuid-Amerikaanse landen. Surinamers zouden andere Surinamers nooit vermoorden. Wat gebeurde toen in 1982 en daarna meer dan 300 Suriname werden gedood.
  Deze keer moeten wij ons niet laten afvoeren met goedkope praatjes en zand in onze ogen laten strooien.
  Er is wel degelijk een plan voor een prive-leger voor de Desi Bouterse en zoon Dino.Deze heren willen levenslang aan de macht blijven het liefst als president.
  Wij moeten de Amerikanen vragen om de videobeelden van de gevoerde gesprekken met Dino en die beelden uitzenden op de Surinaamse tv kanalen (niet alleen STVS).
  Een grondig diepgaand onderzoek moet sowieso plaatsvinden en het liefst samen met justitie van de VS.
  Hangende het onderzoek moet Desi Bouterse tijdelijk op non actief worden gezet. Als dat onderzoek negatief is dan mag Desi Bouterse terugkeren als president anders niet.
  Deze hele zaak mag niet zomaar onder de tapijt worden geveegd.


  Maak melding

 52. Ray, die 15 beesten waren stuk voor stuk landverraders. Deze lui waren indienst vd witmangs. Ze zijn preventief opgeruimd. Ik zou dit eerder kwalificeren als een daad van patriotisme. Ga lekker verder huilie huilie doen bij chan en z’n makkers. Zgn verenigde homo partij.


  Maak melding

 53. Dit komt er boven op:::::::::::::::::::::::::::::::

  =Advocaat Inez Weski is vandaag vanuit Nederland vertrokken naar Suriname. “Ik ga voor overleg met mijn cliënten”, zei Weski op Schiphol. Haar cliënten zijn onder andere president Desi Bouterse en Piet Wortel.

  Weski is vaker in Suriname voor overleg. Over de aanklacht tegen Dino zegt Weski dat zij zich daar niet in verdiept heeft. Zij heeft kennis genomen van de aanklacht via de media. Weski zegt dat ze pas eind van het jaar mededelingen kan doen over haar bezoek aan Suriname.

  In december begint het proces tegen Wortel. Het gaat om een van de grootste Nederlandse drugszaken in jaren. Volgens Weski, die Wortel verdedigt, zal Roger Khan die in de Verenigde Staten een gevangenisstraf uitzit, via een videoverbinding als getuige worden gehoord. Weski zei eerder aan ‘NRC Handelsblad’ dat ‘onjuistheden’ en ‘irrelevante’ zaken in het dossier de reden zijn voor haar verzoek. Er is volgens haar geen relatie tussen Wortel en Khan.


  Maak melding

 54. zondag 09.12 uur @Paraman…

  …zeg ouwe srudatie: heb je vrijdagmiddag op Onverwacht nog gevoetbald met jouw brandweer-team?!
  En met 30-0 gewonnen zeker…
  Of ben je de tel kwijt geraakt?

  Voor toekomstige ‘doelen’ ben je wél erg zeker: 150 stuks!!
  (In bepaalde, fatsoenlijke landen kun je alleen al om zúlke insinuaties opgepakt worden).
  Om je rot te schamen en zéér grof!!


  Maak melding

 55. Ik heb het gesprek van Lackin over de nieuwe en verrassende “indictments” t.a.v. DINA(of is dat nog niet zó ver,dan maar Dino) beluisterd!
  Nog even dacht ik en hij,Lackin,likte de(justitie van de)VS krik schoon! 😳

  WAT EEN VERSCHIL IN HOUDING T.O.V. “OLLAND”!
  En de “OLLANDERS” volgen dit schouwspel op de voet en lachen zich rot!!!
  Zo zijn ze wel!

  Lackin.
  Deserteer en zoek asiel in Nederland;je zal eerst bij Pauw & Witteman moeten verschijnen en daarna kan je in de vergetelheid verdwijnen.
  Ik kon het aan je merken dat jij ten einde raad bent!
  Hoeveel kan een mens nog hebben en verdragen?


  Maak melding

 56. Lackin: Nederland kan Suriname niet helpen
  Dinsdag 18 september 2012 | 105 reacties | Nieuws uit SR |

  PARAMARIBO, 18 sep – “Als er twee vakken zijn,waarbij Nederland Suriname niet met huiswerk kan helpen, dan zijn het drugssmokkel en mensenrechten.” Dit stelt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Nederland zou het laatste land moeten zijn dat anderen beschuldigt van handel in drugs. Dat het toch gebeurt, duidt op andere zaken.

  NEE,DAT LATEN ZE AAN DE AMERIKANEN OVER!
  DIE ZULLEN HET VARKENTJE WEL SCHOON WASSEN!


  Maak melding

 57. De Spindocter loser probeert nog het volk te overhalen dat het niet zo is,terwijl hij ook spontaan meewerkt met het terreur,hoelang ga je nog door?of hoelang moet je van\voor je MAFIABAAS nog doorgaan uilskuiken?En met het afgelopen Moslims offersfeest hadden de TURKEN nog aantal stieren gestuurd voor de SU.moslims voor de 1e keer.Heel apart!!


  Maak melding

 58. Al t kwade word gerechtvaardigd zo de vader zo de zoon . Surinamers of laat zeggen die domme lakin wilt het goed praten terrorisme moest voor zijn deur staan zou hij anders seizen uit z’n vette asiociale duivelse gezicht . OW en ik hoop dat die mensen zijn opgelucht na dat dino Bouterse hun zoon had dood geschoten in t binnenland om goud . 40 jr celstraf duimpje op dan is hij ergens in de 80+ tja moest je eens weten hoeveel mensen hiermee blij zijn jammer voor z’n kids hoop niet dat ze in hun vaders voetstappen treden


  Maak melding

 59. Parbo,

  Jou woorden zijn echt om te schrikken…

  Sorry maar beseft je wel wat je schrijft…

  Het koelbloedig en lafhartig laten vermoorden van 15 mensen zonder proces omschrijf je al beesten die afgeslacht moesten worden, foei… foei…foei..

  Ik vraag me af hoeveel (hersenloze, mensen) van jou soort rondlopen in SU, die jou dictator-god, moordenaar op deze manier aanbidden…


  Maak melding

 60. Slap statement lackin!

  Het spoor leid wel degelijk naar suri.
  En de buurtjes zijn ook al besmet.

  https://now.mmedia.me/lb/en/specialreports/south-americas-hezbollah-map-tentative-title

  De aanklagers hebben eerder aangegeven dat ze nog druk zijn met een volledig statement.
  Ze hebben circa 6 weken de tijd gehad om hun case hard te maken.
  Bewust niets vermeld, om te voorkomen dat jullie in het geniep alle sporen uitwissen.

  Dino B. heeft 2 maanden uitgetrokken om de deal rond te maken. Wat heeft hij in die 2 maanden bekokstoofd?

  By the way..
  Wat doet die whiskey advocaat in suri.
  Haar aanwezigheid doet vermoeden:
  – somebody is desperate seeking for help.
  – dat wortelding heeft ook een relatie met suri, maar met wie?

  Schandalig hoe deze clan de reputatie van suri te grabbel gooien.


  Maak melding

 61. Liever kijk ik naar Tom en Jerry dan naar de statement van lacky over dino,baas heeft t zelf gezegd dat het een prive zaak is dan wat zit de mini-ster te …….


  Maak melding

 62. Parbo,
  De vrouwen en kinderen die in het binnenland(Moi Wana?) van Suriname zijn vermoord tijdens het bewind
  van Bouterse en zijn kornuiten waren zeker ook in dienst van die witmangs. Ja, ze hadden ook naar Den Haag
  gebeld en om hulp gevraagd.
  Het is wel goedkoop om mensen uit hun bed te sleuren, zonder proces in stukken te schieten en vervolgens
  beweren dat ze voor witmangs hebben gewerkt. Maar ja, te a no ju famiri ding kan jang k.
  Het zal wel een nachtmerrie voor de slachtoffers van 8 december en de mensen in het binnenland zijn geweest.
  In koele bloede dood geschoten te worden door je eige kondre man die zich eerst op wierp als redder van het volk.
  Die zelfde mensen mogen nu het land regeren en de zoon van 1 mag nu zitten in VS.
  Je zou denken dat een vader met bloed aan zijn vingers tegen zijn zoon zal zeggen: Boi no kiri sma en libi bung!
  Maar nee, a bing skippi dji Dino toen die de laatste keer vast zat. Hij, Bouterse vertelde dood leuk op
  de tv hoe gemakkelijk Dino aan een mobiel kwam in de gevangenis om hem te bellen.
  Vaderlief vroeg zich tv hard op de af hoe zijn zoon dat klaar speelde. Hoe zielig kan iemand zijn.
  Ik heb medelijden met Dino en zijn kinderen, want hij heeft niet voor zo’n vader gekozen. Maar ja, Het is jouw omgeving die vaak bepaalt wie je bent.


  Maak melding

 63. ik ben zwart niks aan te doen,maar deze witte blakkamangs,
  maken ons weer slaven blijf maar kijken,en als wij niks doen
  en blijven kijken,en slaafs doen ja pres.nee pres.ja knikkers
  wel dan wil ik graag terug naar de slavernij.ding dagoe o doe,wreed.het gebeurd al mie boi wij slapen..


  Maak melding

 64. Staatsterrorisme kan overal gedijen. Het gedijt thans in Nederland (mensen worden door de Staat flink afgeknepen) en het gedijt in Suriname (geld van de Staat verdwijnt in putten waar niemand een kijkje in kan nemen), alwaar de Staat bestaat uit een handvol mensen.


  Maak melding

 65. Elke keer als La King zijn mond open doet is het een waterval van non sense. Hij is minister van buitenlandse zaken onder lijding van suriname’s meest beruchte terrorist. La king is persoonlijk verantwoordelijk als minister van buitenlandse zaken voor alle diplomatieke paspoorten. Als deze tiengie awarie enige integriteit zou hebben zou hij al lang geleden zijn afgetreden.


  Maak melding

 66. Wat naief van de minister Lackin om zulke stommiteiten te uiten, een minister van buitenlandse zaken onwaardig. Is hij de gechikte man op Buitenlandse zaken dan ???

  Ik hoop van harte dat de minister dit zelf zal mogen ervaren wat er eigenlijk afspeeld.

  Wat is mijnheer Bouterse eigenlijk gaan doen rond de caraibisch gebied en latijns Amerikaanse bossen ???

  Ik denk niet dat hij daar op leguanen ging jagen. Het antwoordt kan hij zelf het beste geven en hij zal het ook weten met wie hij het te maken heeft.

  Zo slim was hij niet om zulke activiteiten te ontplooien waar de vijand op de loer stond.
  Had hij lekker naast papa en mama in een warme omgeving kunnen begeven inplaats in het bosjes te wandelen waar gevaarlijke bijen op de loer staan.
  Dan vind ik Bouterse helemaal niet slim. En nu dan ? In de bajes is ook geen pretje hoor. Zo zie je maar weer hoe de geest van hebzucht en geweldadigheid de mens kan vernietigen.

  Papa heeft toch trouwens ook een geestelijke adviseurs die hem bijstaat??? Pastor Steve Meyer van Gods Bazuin.
  Wat voor adviezen geeft de geestelijke vader nu aan de familie Bouterse?

  Om de Surinaams burgers te misleiden is niet zo moeilijk natuurlijk omdat ze dom en achter worden gehouden.
  Maar daar buiten gaat het toch anders aan toe.

  Dus mister de President en Steve Domme Meyer, open je geestelijke ogen als je dat hebt.

  Laat het licht voor uw voeten schijnen. Want het wordt straks hard aan toe en ik weet wat het is, daaaaaaar waar de strijdt wordt gestreden op de wereld platform.

  Daaaaaaar zal je ogen openen, maar dan is het kwaad al geschiedt.

  Broeder Steve Meyer en Co, God Bless all of you.


  Maak melding

 67. En nu iets voor u, rijken! Weeklaag en jammer om de rampspoed die over u komt. Uw rijkdom is verrot en uw kleding is door de mot aangevreten. Uw goud en zilver is verroest, en die roest zal tegen u getuigen en als een vuur uw lichaam verteren. U hebt uw schatkamers gevuld, hoewel de tijd ten einde loopt. Hoor de klacht van het loon dat u de arbeiders die uw velden maaiden hebt onthouden. Het geroep van de maaiers is tot de Heer van de hemelse machten doorgedrongen. U hebt op aarde in weelde gebaad en losbandig geleefd, u hebt uzelf vetgemest voor de slachttijd. U hebt de rechtvaardige veroordeeld en vermoord, en hij heeft zich niet tegen u verzet.


  Maak melding

 68. Dino Bouterse was hoofd van het CTU (counter terrorism Unit) en dan beweer je dat er geen terrorisme bestaat of kans krijgt in Suriname. Waarom en waarvoor heb je dan zo’n unit nodig. Om Dino te matsen, en waarom koop je dan 7 kogelvrije wagens? Weet je wat leuk is? De Surinamers zien niet in dat ze zichzelf tegenspreken. Zo dom zijn ze.
  Iemand zei dat wij Surinamers geen terrorisme gedogen. De persoon vergeet dat Dino niet onder de noemer wij valt. Zijn hebzucht naar geld maakte hem dom en blind dat hij niet kon inzien dat hij met de DEA in plaats van de Hezbollah zaken deed. Laten we eerlijk zijn. De Hezbollah heeft Suriname niet nodig. Als ik dus iemand van de Hezbollah tegenkom die beweert dat hij Suriname nodig heeft, zou ik hem niet vertrouwen, maar zoals ik al zei: hebzucht naar geld maakt iemand dom en blind.


  Maak melding

 69. Hoi, Hoi, brada
  What about de 13 kinderen van Dino, mensen erger dan een dier, hij is 40 jaar.
  kan je zien dat deze man
  Na zijn eindexamen havo verdiende Dino Bouterse, die uiterlijk veel wegheeft van zijn vader, zijn geld als oppasser op een veebedrijf van zijn vader in het district Saramacca. Daarna ging hij in ‘zaken’ – en kwamen in de …………ja


  Maak melding

 70. Elke keer als ik die Lackin met zijn vuile grijns op de tv zie draai ik de knop om…..Zeer onbetrouwbaar gezicht en zenuwachtige lach. Eens komt de tijd dat ook hij verantwoording zal moeten afleggen tegenover het “vredelievende Surinaamse volk” en tegenover welke God danook. Net zoals de VP…..duivelse lach. Alles komt terecht…niets aan de hand….Ze Mogen van geluk spreken dat het Surinaamse volk zo vredelievend is. Een ander volk had hen gelyncht ! Was de koning van Moengo eens ook geen terrorist ? Wie heft bruggen opgeblazen en mensen vermoord, banken beroofd…? En allen krijgen amnestie….
  Niets aan de hand…alles komt terecht….!


  Maak melding

 71. Lackin is de meest waardeloze Buza minister die Suriname ooit heeft gehad. Indien het onderhavig geval zich had voorgedaan op Nederlandse bodum, dan had hij de ambassadeur in Paramaribo reeds lang bij zich ontboden. Waarom ontbiedt hij de Amerikaanse ambassadeur niet onmiddellijk? Lackin, sleep de Amerikaanse regering voor het gerecht indien de three count indictment van Dino niet klopt zoals Mr. Irvin Kandhai beweert. Sleep ze voor het Internationaal Gerecht en laat Kandhai de rechter ook wraken. Dino fasi en zo is zijn vader en de leden van de paarse bende!


  Maak melding

 72. Het is tijd geworden om afscheid te nemen van de clan van Bouterse. Strafvervolging instellen naar corruptie en andere gepleegde strafbare feiten. Amnestie terug draaien, 8 december strafproces afronden, nieuwe verkiezingen, DNA voorzitter bedanken. Suriname zal een president moeten hebben waarmee ze nationaal en internationaal voor de dag kan komen en dat verdient de Republiek Suriname.


  Maak melding

 73. Lackin doet het nu in zijn broek van angst. Volgens mij is hij zeker betrokken geweest bij die paspoortenzwendel. Geen nood, Je wordt door Dada eervol ontslagen en je mag in jouw verder leven van een leuk pensioentje genieten. Zeker is dat jouw naam genoemd zal worden in het strafproces van Dinootje. Wil je een gouden tip van mij, In tegenstelling van wat Bouterse doet om anderen de schuld te geven, moet je nu Bouterse de schuld geven. Hij heeft jou zeker ertoe gedwongen om paspoorten af te geven.


  Maak melding

 74. lackin realiseert zich wel dat er e.e.a. gezegd moet worden over een niet vals/wel vals surinaams paspoort uitgeprint door of in opdracht van dino b.? nu of voor de verkiezingen van 2015?


  Maak melding

 75. Niemand snapte dit!Maar de Surinaamse regering had al beter moeten weten dat BIG BROTHER WAS WATCHING THEM!

  Suriname in Amerikaans rapport over terrorisme
  Zaterdag 5 mei 2007 | 14 reacties | Nieuws uit SR |
  PARAMARIBO, 5 mei – Suriname is opgenomen in het laatste Amerikaanse rapport over landen die terrorisme ondersteunen. Dit meldt De West. Door Washington als positieve en negatieve punten van Suriname worden beschreven in maar liefst twee paragrafen. Volgens de Amerikaanse ambassade in Paramaribo is er niets aan de hand.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.