Misdaad maakt Chinezen in Suriname nerveus

23

PARAMARIBO, 7 nov – Chinese ondernemers in Suriname zitten met de handen in het haar. Het aantal criminele aanslagen op vooral supermarkthouders neemt rap toe. Mensen worden niet alleen beroofd, ze worden vaak ook ernstig mishandeld. De Suriname – China United Association luidt driftig de noodklok.

Pas geleden nog verkeerde de belangenorganisatie in andere sferen. Bij de herdenking van honderd en zestig jaar immigratie van Chinezen, werd getoast op voorspoed. Het weer lijkt omgeslagen. “Nu hebben we te maken met een golf van inbraken in Paramaribo”, zegt Stephan Tsang, voorzitter van de associatie, tegenover Apintie. Alleen al de afgelopen twee weken zijn ruim tien gevallen gerapporteerd. De associatie maakt zich grote zorgen.

De ervaring leert dat berovingen toenemen tegen het jaareind. Kennelijk hebben ook zware jongens wat meer nodig voor een pittige jaarafsluiting. Tsang denkt dat met wat moeite beter kan worden ingespeeld. Met de politie wordt gesproken over kortere aangifteprocedures. Door de lange duur willen slachtoffers soms geen aangifte doen van berovingen. “Het is de tijd van het jaar dat het vaker gebeurt, mensen moeten toch zoveel mogelijk aangifte doen”, aldus Tsang.


23 REACTIES

 1. valt niet goed te praten,ze zien de chinezen om zich heen steeds grotere gebouwen neerzetten.Dus denkt men dan, daar valt wat te halen.De regering zou meer moeten doen voor de Bouta stemmers,want die z
  ijn er het slechts vanaf gekomen.


  Maak melding

 2. In plaats van het aanschaffen van gepantserde limousines had de regering beter kunnen investeren in de aanschaf van een aantal DRONES.

  Hiermee wordt de pakkans vergroot, aangezien deze drones 24 uur of langer in de lucht kunnen blijven en tot diep in het binnenland de boeven kunnen achtervolgen en in de gaten houden.

  Ook voor de goud- en houtsector zou opsporing via drones een goede zaak zijn.

  Investeren in moderne opsporingstechnologie is een must. Investeren in mankracht is een doodlopende weg, aangezien de opleiding veel geld kost en politiemensen niet in alle gevallen bestand zijn tegen de aanlokkelijkheid van corruptie.

  Laat de Chinezen zelf voor hun drones zorgen, desnoods in drones uitgerust met aanvalswapens.


  Maak melding

 3. Volgens Belfort zijn de criminaliteitscijfers sterk gedaald…

  Het is aan het volk, waar het de volgende verkiezingen op stemt. Stemt men op de partij van de criminelen met al zijn mensenrechten en amnesties of stemt men op de partij die opkomt voor de slachtoffers waar niemand naar omkijkt. De keuze ligt aan het volk…

  Het wordt tijd dat mensen toestemming krijgen om zichzelf te mogen beschermen. Als de regering dat niet kan dan moeten de burgers het recht krijgen om zichzelf te mogen beschermen…


  Maak melding

 4. laten wij niet vergeten de gewone burgers!!

  niet vrij kunnen lopen op straat, ook oudjes worden niet ontzien, zelfs op je erf in je hangmat ben je niet veilig!

  maar er is hoop!!!

  wij hebben thans een moderne rattenvanger v Hamelen;

  Kenny B (elfort) 🙂


  Maak melding

 5. Het bevreemd mij dan ook dat de coalitie een dergelijk gedrag heeft toegelaten in het parlement van Suriname.
  Als ik afga op de berichten over de criminaliteit cijfers, denk ik dat deze behoorlijk zijn gemanipuleerd.
  de suri bevolking moet nogmaals op ndp stemmen en de moordenaar,crimineel,drugsdealer,veroordeelde weer de hoogste functie van het land geven dan komt het helemaal goed met het land.wat verwacht men,moordenaar,crimineel,drugsdealer,veroordeelde aan de top functie ,dus de rest wordt automatisch top criminelen
  tang boeng


  Maak melding

 6. De Braboneger in Nederland vindt dat de mensen die tegen Zwarte Piet zijn hun mond moeten houden en kunnen opzouten naar hun eigen land, Zwarte Piet is immers een Nederlandse traditie.
  http://www.youtube.com/watch?v=_LZK1Ih-rm4

  Net als de Braboneger vindt Miesikaba dat de Chinezen hun mond moeten houden en kunnen opzouten naar hun eigen land als ze het er niet mee eens zijn dat ze beroofd worden, het beroven van Chinezen is immers een oude Surinaamse traditie, als ze daarover gaan klagen maken ze de rest van de Surinaamse samenleving nodeloos bang alleen maar om de zittende regering te schaden.


  Maak melding

 7. Niet alleen de Chinezen worden overspannen in het land voor de levensgevaarlijke boosdoeners{zware jongens},maar ook de Hindoestaanse gemeenschap lijdt nu aan gespannen zenuwen omdat het te allen tijde{iedere keer} slecht afloopt.De politie eenheden mogen harder gaan optreden is mijn voorstel.


  Maak melding

 8. Paramaribo is dan pas in last wanneer deze Chinesen alles wat in hun domein, hen niet pluis voorkomt, het bed, de rolstoel of doodskist injaagt. Die richting gaat het wel op.


  Maak melding

 9. Logisch toch Sranang kondremangs,de Chinezen zijn de grootste ondernemers in ons geliefd Suriname.Deze mensen
  moeten met rust gelaten worden.De heer Belfort van Justitie
  bevestigd aldoor,dat de crimi minder is geworden.Het is niets van waar meneer de Minister!Ik denk,dat er geen orde
  en dicipline heerst in Sranang kondre.Volgens mij moeten de
  Chinese ondernemers hun brood rustig kunnen verdienen.Want
  het volk heeft ook deze winkelieren nodig om te leven.


  Maak melding

 10. Even dit:-
  Pas geleden nog verkeerde de belangenorganisatie in andere sferen.

  “Pas geleden”??
  “Pas” is (al is er een honderdste seconde voorbij)evenals “geleden” verleden tijd,passé.
  Dus :Pas nog verkeerde ….etc. of …enige tijd geleden verkeerde …. etc.


  Maak melding

 11. De koppige paarse sekteleden werd bergen goeds beloofd alsook een gouden toekomst vol rust,vrede en voorspoed. Rijke landen zouden grote interesse hebben om investereingen aan te gaan in het land. Anno 2013 weet de hele wereld wie de Meka Combinatie vertegenwoordigen. Allemaal paars geboefte aan leugenaars en oplichters. Naast onberechte warlords die boven recht en wet willen staan. Hoe verder met de vele investeerders? Het verwordt als in Zimbabwe en waarom? Simpel, zolang paars geboefte de scepter blijven zwaaien, zolang zullen alleen nog dictators en warlords misschien interesse hebben om in het land te investeren, maar dan in drugs en wapentransporten, zoals in jaren tachtig. Ma kut, straks breekt de hel los in het binnenland en kan iedereen zich in de stad alvast beveiligen. Ook de paarse lijder en gevolg, maar die hebben dure limousines tot hun beschikking, allemaal gekocht en betaald met belastinggelden en de paarse knudde is te beklagen, maar zij krijgen geen gehoor, noch gratis eten,drinken en kabouterhuisje. wat ze krijgen zullen zijn de Meka schulden aan lasten.


  Maak melding

 12. Niet alleen de chinezen zijn de wanhoop nabij.

  Als zelfs de pres van suri bang is, dan is het begrijpelijk dat de onderdanen ook angstig zijn.
  Helaas verkeert het volk niet in de gelukkige omstandigheid, om zich zelf te verplaatsten in gepantserde vehikels en om beschermd te worden door bodyguards.

  Ik begrijp het volkomen hoor alias b. ,reuzebaby danootje heeft zijn mondje laten roeren.
  Dus voorlopig is het buitenland een no go area.
  Bovendien weet je maar nooit hoe en waar de leverancier infiltreert, dus pantseren maar.

  Zijn alle wknners op stok, iedereen, ja…?
  Je weet maar nooit, er is een dooie in een trens gevonden en een onthoofd persoon ergens.
  Voorzichtig ja…

  Trouwens wanneer is de uitspraak?
  Wie…, vrienden in de United States what’s going on?


  Maak melding

 13. Met de politie wordt gesproken over kortere aangifteprocedures. Door de lange duur willen slachtoffers soms geen aangifte doen van berovingen. “Het is de tijd van het jaar dat het vaker gebeurt, mensen moeten toch zoveel mogelijk aangifte doen”, aldus Tsang.

  Opmerking:
  Een aangifte doen is één ding. De boeven vangen en de schade vergoed krijgen is een ander ding.
  Ik vraag me af waarom er niet wordt gevraagd om de winkeliers een wapenvergunning te geven waardoor er op een legale wijze een verdediging aanwezig is en binnen handbereik is.
  De politie heeft geen wapens, die moeten ze lenen van de militairen, om op een goede en adequate wijze tegenstand te bieden aan de heren.
  Belfort zou ik adviseren om als een dolle roepende in de woestijn op de hoek van de straat te roepen “kondre mang no doe moro. Gi joe srefi aan befosoe skotoe sa soekoe joe”
  Sari torie allemaal en de beoven zullen blijven overvallen en moorden en mishandelen en verkrachten.


  Maak melding

 14. Gut en ik was toch echt in de veronderstelling dat Suriname een stuk veiliger en minder crimineel was geworden, uitgaande van uitspraken van de politici ( zelf trouwens ook min of meer crimineel)


  Maak melding

 15. Dat Kung-fu een probate zelfverdedigingsmiddel is voor het Chinese volk kan meteen verwezen worden naar het rijk der fabelen. De Surinaamse crimi’s denken; “koengfoe of niet … “Freeze China people” en STAY… give me your money, anders krijgen jullie paipai. En de rijke Chinese slachtoffers bibberend als een espenblad en schijtend in hun broek van angst doen alles wat de criminelen vragen, en als ze niet snel genoeg zijn vallen er rake klappen waardoor ze driekleurig worden, namelijk bont, blauw en geel.”

  Ondanks de zwakke maatschappelijke positie waarin de Surinaamse Chinezen verkeren moet men niet gaan denken dat ze doetjes zijn of de barbaarsheid van Surinaamse criminelen vrezen! Neen! Zo begaan de Surinaamse criminelen keer op keer de grote fout tegen het zachtaardige Chinese volk, niet beseffend, dat jongstleden hiermee een begin is gemaakt met de komst van een delegatie van Chinese premiejagers, bestaande uit vertegenwoordigers van de meest gevreesde en crimineelste Chinese gangstersyndicaten ter wereld z.a. Sai Yee Tong, Luen To Ying, Wu Hung Shing, Wo Lee Kwan, Tong San Wo en King Yee. En in China krioelt het er van de gangstersyndicaten, vraag maar aan omoe snesie.
  Vandaag of morgen slaat in de Surinaamse onderwereld de vlam in de pan, dan gaan die zogenaamd gevaarlijke Surinaamse criminelen tranen met tuiten huilen onder handen van Chinese gangsters. In 99% van de gevallen zal de geweldige politiemacht in Suriname machteloos toekijken maar niets kunnen zien noch iets kunnen doen voor de onfortuinlijke Surinaamse gangsters wanneer in de dagen van vergeldingen de straten van Paramaribo bloedrood worden gekleurd. Ze lopen zelf gepakt te worden bij gebleken onrecht jegens een van hen misdaan, dit zijn gewoon Hrakiri mensen, die nergens voor terugdeinzen en desnoods hun leven erbij laten als het niet anders meer kan.
  Mafia praktijken zoals ontvoeringen en onthoofdingen van Surinaamse kruimeldieven, die voor de vrome Surinamers gevaarlijke roofdieren in mensengedaante heten te zijn, zullen weldra als honden worden afgeslacht.. Het Surinaamse misdaadcijfer zal worden gedecimeerd en tegelijkertijd gecontroleerd overgenomen door Chinese gangsters teneinde ook hun eigen soort uit te kunnen melken, zoals oudsher. Tja, het zijn criminelen hé, maar wat is beter? Afgeslacht worden omdat je hard voor je centen werkt, of bescherming krijgen tegen een schijntje wat elke hardwerkende burger best kan missen voor zijn eigen veiligheid. Dit geeft een veilig gevoel van binnen. Iemand moet toch voor de zwakkeren opkomen voor daar waar constant falen de uitkomst is van een corrupt justitiële en rechterlijke macht, en een vermoeden van Justitie is geen bewijs. Dan maar een confrontatie aangaan met de criminelen in het pikke duister. Ieder die zeurt over “eigen rechter spelen bla bla bla” mag zijn eigen troep opruimen wanneer het hem of haar overkomt badend in het bloed met een gat in zijn hoofd, dan mag hij/zij van geluk spreken dat hij/zij nog leeft.

  Alleen het aantal van Chinese gangsters kan Suriname al 10 keer overspoelen, de lijst van Chinese Gangs in China liegen er niet om. Daarnaast is het alom bekend dat Chinezen gelovigen overtreffen in bevolkingsgroei, ze kunnen kinderen maken als ratten teneinde hun aantal sneller te vergroten dan de gelovigen kunnen hollen of lopen.

  Al met al; wees gewaarschuwd Surinaams geboefte. Dit betekent, dat iedereen vanaf de Top tot aan de stam, dus vanaf de president tot aan de boitie mensen vanaf heden gewaarschuwd zijn! En ik ga rustig een kiek nemen op de werkwijze van de Chinese Gangs in Suriname in hun ridderlijk streven ter bescherming van belaagde Surinaamse Chinese broeders en zusters. Ik zal verder er op toezien dat mijn Chinese broeders geen fouten maken door een keer lief en aardig te zijn tegen inheemse criminelen o.i.d.. Aardig zijn tegen gelovigen van welke soort dan ook betekent “Vandaag krijgen ze een vinger, maar morgen willen ze de hele hand en nog veel meer.” Zorg er wel voor Chinese broeders, dat de Suricrimi’s geen “handen over houden” zoals dit gebruikelijk is bij straffen tegen andere crimi’s in de onderwereld van China bij gebleken schuld.

  In afwachting van de “big Chinese Boys” zouden enkele van mijn illegaal in Suriname verblijvende spleetogige broeders in de illegaliteit moeten blijven om alvast silence af te kunnen rekenen met de betrokken criminelen en familieleden c.q. handlangers, en wel “achter gesloten deuren.” Neem een voorbeeld aan de vroegere werkwijze van de huidige President van Suriname, die in de jaren 80-tig samen met zijn manschappen een tiental vermeende criminelen en opruiers achter gesloten deuren heeft geëxecuteerd. Beestachtig…Ja tochh!…een beter voorbeeld is er nog niet. Ni Hao Kee!
  django


  Maak melding

 16. Mij kreet komt uit mensen, en weet je wat het volgende is:mag je wel if mag je niet een wapen aanschaffen en wannner mag je schieten en wie mag schieten. Mensen schrijf het op dit is het begin van een volks oorlog in su.de chinezen zullen hoe dan ook zelf hef recht in handen nemen, en geloof me ze gaan keihard terug schieten .


  Maak melding

 17. Chinaman too short. Negroman too tall. Chinaman gonna lose battle. Het enige Surinaamse woord dat de Chinezen kennen is ‘Goloe’. En het enige wat de negercriminelen kennen is ‘Koegroe’. Wat zal het winnen? De Goloe of de Koegroe?


  Maak melding

 18. Ik erger me wezenloos aan het hele politie-apparaat in mijn geliefd Suriname.Zo’n klein land kan toch simpel in de gaten worden gehouden.Waar blijft de sociale controle,waar blijft de bevolking die het niet meer pikt en waar blijft de regering met haar eindeloos gelul over verbeteringen.
  Als deze chineze medelanders er niet waren,waar zou dan de economie blijven?Deze mensen zijn hard werkende mensen en dienen goed te worden beschermd.Maar ook iedereen moet vrij en veilig kunnen rondlopen in mijn geliefd Suriname.Voor je het weet komen hier geen toeristen meer.We moeten geen apen,moordenaars,roofovervallers en luiaards kweken in Suriname.Kill them before they grow.Wie de schoen past trekt hem aan.


  Maak melding

 19. Wat kan je anders verwachten van een volk wanneer vooral de voorbeeldfiguren crimineel zijn en ook crimineelgedrag vertonen. En het wordt steeds erger met de beleidsmakers openlijk roven en stelen, waar zij zich dagelijks mee bezig houden. Opvallend vind ik het parlementlid Asabina NDP die zijn corrupte criminele collegae oproept zich aan te geven. En mochten zij zich aangeven dan zullen wij een leeg parlement hebben. Want negen van tien leden zijn dan aangehouden. Wie denkt deze smuigerd in de maling te nemen, met zijn zedenpreek. En dan te bedenken dat hij ook lid is van de grootste roversbende wat het land rijk is. Dat de Chinezen door het roven en stelen nerveus worden vind ik opvallend. Het is alom bekend dat in China de criminaliteit vele malen erger is dan in SME plaatsvindt. Maar wat er in SME haast dagelijks plaatsvindt is op generlei wijze goed te praten.


  Maak melding

 20. Het zou goed zijn om de rollen om te draaien.
  De rovers moeten overvallen, mishandeld worden.
  De handen en vingertoppen moeten gechopt worden.
  Want op politie hoef je niet te rekenen.

  Altijd worden de stemmers gelokt met bruine bonen en zoutvlees, ze krijgen een pen en een t-shirt.
  En al die jaren pinaren ze nog steeds wanneer gaan deze mensen een keer hun verstand gebruiken??

  Ik weet dat een bepaalde bevolkingsgroep niet blij zal zijn dat de rovers overvallen en mishandeld worden maar dat is het enige redmiddel om Suriname te behoeden tegen voor verval decadentie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.