Suriname’s meest gezochte veroordeelde vast

28

PARAMARIIBO, 6 nov – Suriname’s meest gezochte crimineel is aangehouden na een ‘gouden tip’. Volgens berichten is Pearl ‘Kabouter’ Morgenstond in de kraag gevat door het Arrestatieteam van de politie. Dit gebeurde in de ouderlijke woning in het zuiden van Paramaribo.

De ressortcommandant van Santo Dorp, Sandra Claver en politiewoordvoerster Dropatie Ramkhelawan bevestigen de aanhouding tegenover Dagblad Suriname. Morgenstond is veroordeeld wegens moord en wist eerder dit jaar te ontsnappen. Dit gebeurde toen hij voor behandeling was overgebracht naar het ziekenhuis. Het Korps Politie Suriname voerde onlangs een beloningsysteem in. Tips die tot aanhoudingen leiden zijn goed voor vijfduizend Surinaamse dollar.

Volgens Dagblad Suriname is de tipgever intussen beloond. Kort na de ontsnapping had advocaat Guno Rijssel alarm geslagen. Zijn cliënt zou gevaar lopen. De politie zou opzettelijk een gewelddadig beeld hebben geschetst van Morgenstond om een executie in te luiden. “Er wordt een klimaat geschapen waarin mensen zullen zeggen ‘net goed, we kunnen weer ademen, aldus Rijssel. Hij riep zijn cliënt op zich maar aan te melden, maar die legde het advies naast zich.

Bekijk ook:

28 REACTIES

 1. Een leugen of niet, de meeste gezochten criminelen lopen vrij en blij rond en worden met man en macht, met alle terhande middelen, ook met staatsmiddelen uit het gevang gehouden, door zeer rijke paarse poepvliegen en parasieten die baat hebben bij neerwaarste ontwikkelingen zoals de aanbesteding voor de brandweer. Ma kut, de kleine paarse man is altijd de lul, omdat hij geen geld heeft. De grootste misdadigers lopen vrij rond en wat ernstig is het niet,om te overdenken hoe laag dat deel van het volk niet gevallen is bij het maken van hun stemkeuze, zegt heel veel over het paarse gevogelte aan aanhangers. De paarse gevolgen zijn dan ook voor hun rekening en hun nageslacht. Meka schulden aflossen liggen in het verschiet.


  Maak melding

 2. Geweldig en nu de rest nog,surinamers houden van geld je zal zien ze gaan de een na de andere tip,doorgeven.
  Het moet nu afgelopen zijn met deze rovers/criminelen.


  Maak melding

 3. Is bericht wel wat aan de late kant want er stond 2 dagen geleden in een ander nieuwsblad dat ie ergens anders is gearresteerd en in het bezit was van een AK 47.


  Maak melding

 4. Mensen waar hebben we het over. Als surinames grootste massamoordenaar tot president schopt verdiend Dhr Morgenstond toch ook amnestie. Wat een land !


  Maak melding

 5. In Europa en met name in Nederland hebben we de Sprookjes van Grimm en de Sprookjes van moeder de Gans waarin kabouters, heksen en reuzen figureren. In Suriname hebben we tegenwoordig de Sprookjes van de partijdige heks Jenny en de Sprookjes van PanKa de Oger. Ook in deze sprookjes figureren kabouters en reuzen met ongebruikelijke kwalificaties. Een kabouter die in een Surinaams sprookje slechts 1 dodelijk slachtoffer maakt wordt de meest gezochte crimineel van het land genoemd en voor vele jaren opgeborgen in Santo Boma, een mega reus die in één klap niet 3 maar 15 en meer dodelijke slachtoffers maakt, wordt zijne excellentie genoemd en mag in de meest luxueuze voertuigen in binnen- en buitenland (voor zover mogelijk) rondtoeren.


  Maak melding

 6. De titel roept om zulke Reacties.
  Maar goede zaak. De rest nog.
  Hoe meer achter tralies des te beter.
  Doe het land ook goed.
  Beter voor economie en Toerisme.
  Maatschappij moet verantwoording ook nemen en mensen anoniem kunnen aangeven.(Zonder dat de NSA meeluistert)


  Maak melding

 7. @pokai tongo
  Jij verwart de 2 beruchte criminelen met elkaar!

  Op 28.10.2013 is de voortvluchtige bankrover Ronny Rattan alias “KLEINE” vanwege zijn kleine gestalte zo genoemd,met in het bezit van een AK 47 in een woning aan de Libanonweg gearresteerd.

  De andere kettingroofmoordenaar,Pearl Morgenstond alias “Kabouter” is eergisteren in zijn ouderlijk huis gearresteerd.


  Maak melding

 8. ALS HET OM GAAT SRD’s,$’s of €’s GAAT,ZIJN SURINAMERS ERG VINDINGRIJK.
  Ben bang dat de beloning van SRD 5000,- een gemeen spelletje zal worden.
  1.Penitentiaire ambtenaren laten gedetineerden opzettelijk ontsnappen.
  2.Deze geven op hun beurt dan het adres waar de voortvluchtige zich schuilhoudt op,
  3.strijken wegens aangifte (verklappen van de schuilplaats) een beloning dan SRD 5000,- op.
  4.Daarna tot slot,wordt dit bedrag verdeeld tussen PA,gearresteerde en alle andere collaborateurs.
  DAAR ZULLEN ZIJ HUN HAND NIET VOOR OMDRAAIEN.


  Maak melding

 9. Gearresteerd in zijn ouderlijke woning. Geen pardon.De ouders zijn mede schuldig om hem voor de wet verborgen te houden. De ouders moeten minimaal 5 jaren brommen.IK HEB GEZEGD.


  Maak melding

 10. Gelukkig dat kabouter is aangehouden,zij die graag het anders willen zeg ik dit ,doe alsof jullie opsporings ambtenaren zijn en arresteer hem maar.


  Maak melding

 11. @Paraman ” wij weten dat de meest gezochte jullie probleem is. Maakt jullie borst maar nat, na hem zijn er nog tientallen”

  Jij zult je daar zelf ook wel toe rekenen, geen haar beter dus


  Maak melding

 12. Ohhhh gut, hij was braaf thuis bij mammie en pappie.
  Zekers had moeders een lekkere okersoep klaargemaakt 🙂

  En belfort kon niet zelf bedenken dat deze crimineel zich in het ouderlijk huis bevond?


  Maak melding

 13. @takkie
  Morgen is de grote dag.Dan mag onze veertigjarige eerder in Suriname veroordeeld voor wapensmokkel en inmiddels tot Dina omgedoopte kroon presidente en voormalig Dino,hoofd van de Counter Terrorism Unit, CTU als een piejè piejè picolet fluiten voor de rechtbank in Manhattan, Southern Court of New York.
  Hij is geleverd,zegt men in beschaafd Surinaams Nederlands.

  En zijn vader?
  Hou dat GOED in de gaten “MORO Ê DORO!”
  Wil je hebben dat wij hem moeten komen arresteren?
  Keba toe mang taktakkie.
  Burgers kunnen geen militairen arresteren.
  Militairen arresteren militairen.
  ZEG DAT TEGEN DE AMERIKANEN!WAAR WAS DIE GROTE BEK VAN JE TOEN DINO GEARRESTEERD WERD.
  Lag je toen nog al weer onder jouw manjaboom in de zon met je laptop op je buik en een djogo naast je 12-hoog in de Amsterdamse Bijlmer (bajes)?


  Maak melding

 14. @ takkie

  ,, praten vullen geen gaatjes hoor odi,odi ”

  Nou, toen die waardeloze president van jou zich moest verantwoorden in het parlement (DNA), zat hij toch mooi bij de tandarts gebakken lucht te happen !

  Hij lachte de ganse natie uit als een bakroe met kiespijn !

  LOL


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.