Niet regering maar commissie koos leverancier

41

PARAMARIBO, 6 nov – Niet de regering maar de aanbestedingscommissie heeft de keus gemaakt voor een andere leverancier van spullen voor de brandweer. Volgens vicepresident Robert Ameerali heeft hij het uiteindelijke besluit genomen, maar dan op advies van de commissie. De oppositie vindt de reactie op aantijgingen van ondernemer Ramsoender Jhauw maar magertjes.

Jahauw had het op een persconferentie over een verschil in offertes van ruim twee miljoen Surinaamse dollar (ongeveer zeshonderd duizend euro). “Daar gaat het om”, zei Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP) in het parlement. Maar volgens Ameerali is helemaal niets aan de hand. De commissie heeft het voorbereidend werk gedaan en ook de brandweerleiding ging akkoord. De oppositie wil het naadje van de kous weten en eist dat de regering tekst en uitleg geeft.

Jhauw vindt het vreemd dat hij s overgeslagen. Hij levert al jaren en er is nooit geklaagd over de kwaliteit van zijn materiaal. Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP) kan zich niet voorstellen dat de ondernemer zo de publieke opinie opzoekt. Als zakenman zou Jhauw moeten weten dat je niet eeuwigdurend voorrang kan krijgen. Dat er ook nog over corruptie gesproken wordt, zou aanleiding moeten geven om naar de rechter te stappen.


41 REACTIES

 1. Wie helpt mij met het samenstellen van de top 100 corrupte Surinamers die men als de pest moet vermeiden.
  Geef de naam en nummer op de ranglijst.


  Maak melding

 2. “Wij zijn wel verantwoordelijk maar het is niet onze schuld”

  Het motto van de Paarse Roversbende van de afgelopen 3 en voor de komende 2 jaar.

  13 ministers ontslagen in 3 jaar tijd en de hopeloos falende coach ( Bouterse) blijft zitten.


  Maak melding

 3. Ik proef een behoorlijke frustatie van Surishopping. De aanbesteding is ditmaal niet aan hun gegund.
  Beste heer Jhauw bij een opdracht bij een aanbesteding wordt aan de laagste inschrijver gegund mts wordt voldaan aan de overige specieke gefromuleerde inkoopvoorwaarden zoals: kwaliteit product, service en aftersale, levering, innovatie, Social return on investement gelijke kansen voor iedere inschrijver en ga maar door.
  Verder is het ook zo dat er geen alleenrecht kan zijn van 1 bedrijf (surishopping) aan wie opdrachten wordt gegund. Dit vormt een extra risico en werkt oneerlijke concurrentie en corruptie in de hand. Mijn advies, accepteer uw verlies.


  Maak melding

 4. Per direct de aanbestedingscommissie schorsen en onderzoek instellen naar het handelen van de commissieleden.

  1) wat waren hun drijfveren om in zee te gaan met Wholesale
  2) zijn er banden tussen de commissieleden en Wholesale
  3) hoe groot zijn de verschillen tussen de offertes en voorwaardes zijn daar aan verbonden

  Offerte verschillen van ruim twee miljoen Surinaamse dollar (ongeveer zeshonderd duizend euro) is moeilijk recht te praten. Een politicus als Panka moet dat toch begrijpen ? Het gaat hier om gemeenschapsgeld tenzij Dhr Panka het verschil uit eigen zak wil betalen.

  Ramsoender Jhauw is een moedige ondernemer.


  Maak melding

 5. Ik betrap de VP op onwaarheden:de branweercommandant heeft niet voor accoord gerekend,naar slechts voor gezien. Bovendien moet de gunningscommissie slechts nagaan of de inschrijvers voldoen aan de gunningsvoorwaarden.Wanneer de comissie hogere kwaliteit verlangt ,moet dat in de voorwaarden verwerkt zijn.Deze zaak toont duidelijk aan dat er sprake is van corruptie en dat de gunningscommissie niet berekend is voor haar taken.De leden van de commissie roep ik op om onmiddelijk hun mandaat terug te geven en zoek te gaan naar werk waarvoor ze wen geschikt zijn.


  Maak melding

 6. ai boi VP-ALI schaam je!

  en Panka mi boi…ken jij meneer de uil???

  ,oogjes dicht en mondje toe’ dat is jou tori noh?

  wij kennen jou perscensuur nog heel goed jo vuile beest ju


  Maak melding

 7. De VP liegt met zijn verklaring dat de commandant van de brandweer en de directeur Politie lid waren van de gunningscommissie.

  Bij de ondertekening van beide functionarissen staat duidelijk dat zij tekenen VOOR GEZIEN. De directeur politie is handgeschreven toegevoegd.
  Tekenen voor gezien doe je alleen als je je ergens bij neer moet leggen en de eindverantwoordelijke later geen gedoe wil. De eind verantwoordelijke maakt je medeplichtig voor het advies en de keuze.

  Als de VP de DNA met zo iets doorzichtigs de DNA kan bedotten is het heel droevig gesteld met de democratie en de kwaliteit van de regering.


  Maak melding

 8. PARAMARIBO, 28 okt – De maatregel om importen vooraf te inspecteren, heeft Adelien Wijnerman haar positie als minister gekost.

  Met name de overeenkomst die gesloten werd met Société Générale de Surveillance, SGS, bleek fataal. De overeenkomst kostte 🙂 miljoenen dollars 🙂 en dat niet alleen aldus DADA!!!

  alleen maar pinokkio’s in die mega-comi mang


  Maak melding

 9. Het zou de NDP en aanhang sieren om als was het maar 1 keer het boetekleed om te doen en te zeggen dit was verkeerd dit hebben wij niet goed gedaan


  Maak melding

 10. Wijnerman naar huis DADA gaat shoppen (bigi wagi)

  VP zegt; mag ik ook!

  Belly wil ook shoppen,.. hij wil rambo-achtige wapens!

  gelukkig krijgt Latour (defensie)zijn spullen gratis uit china!!

  vwb jou wk droom DADA; deze bokaal verdienen jullie, echter niet als voetballers 🙂


  Maak melding

 11. tang lafoe makkelijk suggeren zonder achtergrond informatie.je gaat bij voorbaat alweer rechtpraten waar een luchtje aan zit.maar ja we zijn niet anders gewend,van frusties die nu ze de macht ruiken de weelde niet kunnen dragen.


  Maak melding

 12. De ervaring leert mij dat als Armeali en Panka houdt de dief schreeuwen,ik hun op hun woord geloof.Voor Armeali zijn nu de poorten van de Walhalla open gegaan om geld te maken.En Panka koopt Smalkalden op met alles erop en eraan.Ook de mensen die daar wonen zijn in zijn bezit gekomen.Als zij vandaar weglopen,worden zij de nieuwe marrons.Welkom slavernij!!


  Maak melding

 13. Tang Lafoe
  Je hebt van de koe horen loeien maar weet niet eens waar de koe staat laat staan wat loeien inhoud.
  Ooit gehoord van corporate governance die men predikt in Suriname.

  Kijk naar de getekende gunning en zie dat boven de datum is geschreven (23). Hoe komt dat?
  Kennelijk gemanipuleerd. Er is zoiets als controle en gunningsvoorwaarden.
  Man man ga toch heen en doe wat anders. Het zijn onze centen en niet die van de vice president noch van de president.
  Zo meteen is de koers van de US$ 4 SRD en de Euro 6 SRD
  dan is er eer een probleem. Hopelijk springen dan familieleden in om de zoveelste lijn Nederland Suriname met hulppakketten op te stellen.


  Maak melding

 14. dit zijn mafia praktijken van de heer jhauw, ben jij de enige met een bedrijf ??
  heb jij alleen kanshebber ?
  om te zien hoe het voor 2010 toeging in suriname ,jullie je werdt door het nieuwfront aangewezen als alleenheerser , maar nu is het een ander tijdperk .
  dus geen tjoekoe meer , wacht je beurt geduldig af .


  Maak melding

 15. Als zakenman zou Jhauw moeten weten dat je niet eeuwigdurend voorrang kan krijgen. Dat er ook nog over corruptie gesproken wordt, zou aanleiding moeten geven om naar de rechter te stappen.

  Wereldwijd weten velen wie deze rijke parasieten zijn en paarse geurende poepvliegen. Het gaat deze volkverlakkers niet alleen om macht, maar ook om het leegroven van de staatskas zoals ze gewend zijn met deze nieuwe marionetten, geplaats door hun baas.

  Met nog anderhalf jaar tegaan moet het niemand verwonderen dat alles zal worden gedaan om zoveel mogelijk te roven en te stelen zoals in tachtig en midden jaren negentig. Ma kut, zeg het die paarse aanhangers niet, ze gaan je bedreigen met hun gekrijs, a fout a no notie neks. Ondertussen treden vele paarse aanhangers hun lijder op, zdoor hun naaste het leven zuur maken.
  Zes scholen in Nickerie opgelicht door schoolleider
  Gebrekkig onderwijs binnenland wordt dringend vraagstuk in DNA
  Regering heeft hoop op productiesector de grond ingeboord
  Betaling euro 5 miljoen Ballast Nedam niet op begroting
  Vier mannen staan terecht voor beroving
  Drie arrestanten ontsnapt uit cellenhuis Santo Dorp
  Jessurun: Suriname stevent af op enorme budgettaire ramp
  Cassevebdrijf IAP NV dumpt eerste partij opgekochte cassave
  Vier mannen beroofden bejaarde vrouw en haar kinderen
  Euro 5 miljoen schadeclaim gestort op rekening Ballast Nedam
  Drie criminelen ontsnapt uit cellenhuis Santo Dorp
  71-jarige man verdacht van misbruik 5-jarige
  Regering is vrouw onvriendelijk”
  Straatrovers aangehouden
  etc.Met onberechte misdadigers aan de macht zal de misdaad/criminalitiet blijven stijgen zoals in vele afrikaanse landen, waar aanhangers onberechte dictators en warlords geloofden. Ondertussen gaat het roven en stelen van de paarse lijders en co. gestadig door, a fout a no neks krijsen ze het volk toe, zoals Bello, Misjeekaba,Pankaka en arro Paultje. Ze houden hun domme aanhangers graag het klokje van paars voor. Hahahahahaha


  Maak melding

 16. Personen die een reactie willen geven op dit bericht wil ik aanraden de persconferentie,zoals uitgezonden op radio Apinti te beluisteren. De heer Jhauw heeft meer gezegd dan in dit verslag te lezen staat.

  Voor mij is dit andermaal een voorbeeld van de roofzucht van het corrupte schurkenbewind in Paramaribo.http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=8646


  Maak melding

 17. En?! Welke commissie heeft een schenking aan het volk
  van Suriname, aan Kamla Madho (partner van minister
  Winston Lackin) en Robert Power, agrarisch adviseur
  van de president gegeven???

  Kijk! Voor dit gegeven moet het volk aangifte doen.
  Een schenking gegeven door de onderdrukkers van het
  Tibetaanse volk (China), aan het bijna onderdrukte
  Surinaamse volk is ingepikt door Kamla Madho en
  Robert Power. Weer twee ndp-leden met een Gouden Kerst!

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/20067

  Met dank aan StarNieuws.


  Maak melding

 18. Doorgaans in een rechtsstaat bij inschrijvingen – voor openbare aanbestedingen – wordt het project aan één van de laagste inschrijvers gegund en niet nooit en nergens aan de hoogste bieder. Maar natuurlijk met een overheid die in kleptomanen grossiert kan je geen eerlijke gunning verwachten. Dit omdat het overvraagde bedrag, het verschil wordt dan aan die ambtenaar of functionaris – deze openlijke vorm van valsheidingeschifte – die gezorgd heeft voor de gunning, krijgt het verschil toe gestopt. En deze vorm van staats oplichting is meer schering dan inslag. Je kan gerust spreken van wanbeleid waar openlijk de staat en de gemeenschap worden opgelicht. Deze verwerpelijke vorm van diefstal van gemeenschap geld en goederen, leidt regelrecht naar de opstapeling van financiële tekorten. Er wordt geld uitgegeven dat nóg verdient moet worden. Waar moet dit geld vandaan komen?, want de staatskas is leeg (empty), dus, wordt het stokpaardje de “illusiepolitiek”, van stal gehaald – veel beloven en weinig geven, doet een gek in weelde leven – met het serveren van hun “jorkasupu” dat nu aan het verzuren is. Aan deze regering kan/mag je vragen stellen, het probleem is de antwoorden die uitblijven, dus, water naar zee dragen, in een mand!


  Maak melding

 19. Ameerali handelde op advies van de aanbestedingscommissie (waarin alleen Paarse Pieten zitten), hij is slechts vergeten ons te vertellen dat de commissie hem een uzi tegen het hoofd heeft gehouden (owru gwenti van paars) waardoor hij niet kon/kan weigeren. Zou ik in zijn plaats ook gedaan hebben, stel je voor dat ze hem anders contant betalen en hij het kleingeld ook nog mag houden (ook zo’n oude traditie van paars).


  Maak melding

 20. Surischopping is een gerenomeerde gebrijf die al tientallen jaren haar diensten heeft bewezen. Flex shopping is pas voorig jaar geopend en heeft een goede band met de NDP.

  Rarara, wie kan me hierop antwoord geven


  Maak melding

 21. Er is niets aan de hand, we hebben teveel geld, dus voor 2 miljoen dollar duurder inkopen dan mogelijk is, is voor ons geen probleem…

  Dit doet me denken aan die toiletpot van een half miljoen van Abrahams…

  ik blijf maar lachten, Tang lafoe, dit heb je alleen maar in een bananenrepubliek…


  Maak melding

 22. @Tang Lafoe.
  Ik kan deels met jou meegaan, maar de algehele conclusie van jou is niet correct.
  Ik me nl niet voorstellen dat de VP, zoals hij wil doen geloven, zijn handtekening zet onder het advies van de commissie, zonder erbij na te denken. Dat doet hij zelf ook niet in privé situatie net als jij ook niet blind iets zal doen.
  Er bestaat ook zoiets als een begroting. Dan ga uit van de laatste inkoop met mogelijk inflatie correctie \ kostprijs stijging. Ga er ook vanuit dat de bieding van alle partijen conform specs zijn geweest. Als dan de nwe aanschaf 2 keer hoger uitpakt dan de vorige aanschaf dan klopt er iets niet en is het de taak vd verantwoordelijk om dit uit te zoeken.
  In het relaas van de VP zie ik nergens een onderbouwing van de keuze. Hij verschuilt zich nu simpelweg achter het advies welke hij heeft gehad vd commissie . Als het om een aanschaf van SRD 5000 gaat tot daar aan toe. Maar we hebben hier over SRD 1 milj of SRD 2 milj. Dat is veel geld. En geld is schaars bij de huidige regering Dan mag je toch wat scherper zijn en als VP om onderbouwing vragen?
  Het maakt mij niet uit wie de gunning krijgt. Als die Surishopping niet conform specs heeft geoffreerd dan meld je hem dit en moet het ook simpelweg te verklaren en te staven zijn. Alles staat nl op papier.
  De vraag die nog steeds op tafel ligt is de volgende: Waarom als 2 bedrijven conform voorwaarden, kwaliteitseisen, garantie en deugdelijkheid een aanbieding doen, kiezen ze bij de staat voor de duurste? Ieder normaal denkend mens gaat toch voor de goedkopere. En precies hier wringt de schoen.
  Als een bedrijf niet conform specs aanbied dan meld je hen dat ze niet mee doen in de gunning omdat ze niet conform hebben aangeboden. Maar dat is nl niet gedaan. Daarom hangt er een mist boven dit hele verhaal, zoals jammer genoeg bij meerdere zaken.
  De VP kan dus nog steeds klaarheid geven door de DNA gemotiveerd en degelijk onderbouwd te informeren. Eventueel kunnend e stukken van de aanbieding aan de vaste Parlementscommissie in vertrouwen worden toegezonden. Einde verhaal.
  Maar omdat ze dit gaan doen blijft er een luchtje aan de zaak hangen.


  Maak melding

 23. Surishopping en Flex NV hebben ingeschreven voor dezelfde kwaliteit materiaal. Hoe is het dan mogellijk dat de levering wordt gegund aan de hoogste inschrijver en niet aan de laagste inschrijver in dit geval Surishopping.


  Maak melding

 24. @Ram Singh
  We moeten eerst weten wie de 100 corruptelingen zijn die de lijst zullen bemensen en dan kunnen we pas een ranglijst maken.

  Hier volgen voor de vuist weg een paar namen.
  I.Graanoogst.
  R.Abrahams.
  D.Bouterse. sr.
  D.Bouterse. jr.
  D.Balesar.
  E.Alibux.
  S.Punwasie.
  S.Somohardjo.
  W.Soemita.
  R.Brunswijk.
  R.Ameerali.
  D.Sardjoe.
  R.Sardjoe.
  C.Santhoki.
  R.Parmessar
  M.Jogi.
  M.Gopi.
  R.Doekie.
  R.Goedschalk.
  S.Gilds.
  A.Amafo.
  M.Linscheer.
  J.Simons.
  C.Limburg.
  E.Jozefzoon.
  E.Van der San.
  R.Venetiaan.
  S.Mansaram
  M.Djawallapersad
  Ch.Pahlad
  R.Jiawan
  J.Sew A Tjon
  E.Boerenveen
  D.Poki.
  A.Paal.
  M.Bee.
  A.Wijnerman.


  Maak melding

 25. Tang Lafoe,

  Wat klets jij toch vreselijk dom …

  Dus omdat Surishopping al zo vaak heeft geleverd voor een goede prijs/kwaliteit verhouding moet een onbekend bedrijf in deze buisiness (die niet eens zelf rechtstreeks leveren kan) maar de voorkeur krijgen met extreem extra hoge kosten voor de Staat.

  Voor welke politieke partij jij ook mag zijn maar dit is duidelijk slecht beleid en als jij dat niet zien kan … dan zou Zimbabwe wel voor jou het Paradijs zijn.


  Maak melding

 26. Vandaag boodschappen gehaald, hmm,..een potje pindakaas bij de Albert Hein €1,65 ,..2 km verder dezelfde potje pindakaas bij de Jumbo €0,95 ct,..je mag 3 keer raden waar ik voortaan mijn boodschappen ga doen. het is geen reclame, maar bewust inkopen doen,..en daar hoef je geen econoom voor te zijn.


  Maak melding

 27. Corruptief gedrag zit in hun genen ingebakken. Zit in de weefsels van paars ingeweven. Het is een puinzooi daar in Su die elkaar indekken en ook het smerig corruptief gedrag vanuit het parlement legitimeren. Grote samenzwering om het land bankroet achter te gelaten. Bloedzuigers en parasieten. Mensen zonder enig greintje verantwoordelijkheid en moreel besef. In de militaire periode hebben ze ooit eens al het goud van de Centrale Bank van Su weggedragen.De geschiedenis herhaalt zich.


  Maak melding

 28. Niet Bouterse, maar de rechter te velde besloot tot de executie van de 15 onschuldigen over te gaan in december 1982. Deze mededeling van de Nationale Liegdienst is gewoon belachelijk.


  Maak melding

 29. Precies hoe het verleden afgelopen was bij basis zorg verzekering offertes nml dat de indiener van de laagste bedrag in aanmerking was gekomen, precies zo moest dat gebeurd zijn bij de aanbesteding van brandweer spullen.
  Als de commissies akkoord waren gegaan met een leverancier met hogere offerte, terwijl er ook een leverancier was met laagste offerte, moest de VP als indirecte verantwoordelijke niet akkoord zijn gegaan en gerapporteerd hebben aan de Pres DDB die hoofd verantwoordelijk is.
  Ik wou aan de VP/Regering beleefd vragen om zijn fouten in te zien, verontschuldigingen aan te bieden aan het volk en gelijk corrigeren.


  Maak melding

 30. Niet de regering maar een commissie koos voor deze leverancier. Dit is toch het zelfde laken van een pak. Wie houdt deze hypocriet zich Panka noemend voor de gek. De commissieleden zijn toch een verlengstuk van deze criminele regering. Want anders zou het ondenkbaar zijn dat zij zouden kunnen beslissen. Deze regering of welke raden dan ook, het zijn allemaal rovers uit het “roversnest” wat zich overheid mag noemen. Het zijn echte schaamteloze kleptocratische landverraders, die enkel en alleen bezig zijn het land te “plunderen”. Dat is waar deze bende mee bezig is. Deze misdadigers kosten het land bakken vol geld en leveren of beter gezegd leiden het land naar een niveau van armoede.


  Maak melding

 31. And the beat goes on!

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/20095

  Met dank aan StarNieuws

  En!

  http://dwtonline.com/laatste-nieuws/2013/11/07/corruptiepoging-brandweeraanbesteding-doorzichtig/

  Met dank aan Dwtonline.

  De zelfde brandweerhelm van de zelfde fabrikant
  is door de ndp geleverd van betere kwaliteit!

  Hoe kan dit!? Is het omdat Paraman en RobG lees Anna_Z
  er ook aan moeten verdienen?!

  Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!
  En de ndp-kiezers slapen vrolijk verder!!!
  Onder het mom, HIJ IS ONZE president!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.