‘Moderne slavernij in Suriname onderzoeken’

14

PARAMARIBO, 6 nov- Suriname moet maar zelf data verzamelen over moderne slavernij. Dit zegt parlementariër Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP). Hij ergert zich aan rapporten van buitenlandse organisaties, waaronder de Walk Free Foundation. Die melden een aantal van ruim vijftienhonderd personen die in één of andere slavernijrelatie gevangen zitten.

“Wij moeten zelf nagaan of dit waar is, onze eigen instituten oprichten om onderzoek te doen”, zei Pankan in het parlement. Hij vermoedt dat bepaalde NGO’s opzettelijk valse informatie doorspelen. Dat die informatie ook zonder meer wordt gepubliceerd, is helemaal te gek voor woorden. Volgens Panka moet Suriname zich weerbaar maken tegen dit soort verdachtmaking. Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) vindt enige bezorgdheid wel gepast.

Er zal wel serieus gekeken moeten worden naar de rapporten. Hoe dan ook, in Suriname doen zich gevallen voor die niets weg hebben van gezonde werkrelaties. Het is beslist niet alleen de Walk Free Foundation die Suriname schuin aankijkt. “In de visserij- en in de bouwsector komt het ook in Suriname voor dat mensen schulden hebben en men ze dwingt om te blijven werken. De schulden worden alleen maar hoger door de rente, je komt dan nooit vrij”, zegt Wijdenbosch.


14 REACTIES

 1. Panka ergert zich aan de keiharde realiteit…
  De waarheid is hard om aan te horen…
  Hij is gewend te liegen en te bedriegen…zoals zijn baasje…
  de awarra valt niet ver van de stam..


  Maak melding

 2. ‘Moderne slavernij in Suriname onderzoeken’ Dit zegt parlementariër Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP)

  Watte wil deze NDP’er aan zelfreflectie doen?
  Is het geen publieksgeheim dat alle Surinamers slaven zijn de huidige regering.
  Een slaaf mag:
  Niet zelf beslissen
  Moet luisteren en gehoor geven aan hun eigenaar
  Heeft geen rechten doch alleen maar plichten
  Moet gedwee steeds ja knikken
  Heeft geen eigen inbreng
  Mag niet denken
  Etc

  Herkend u dit???????
  Zo ja dan is er sprake van slavernij in geheel Suriname..
  Zo neen maar deels dan is er sprake van oppositie


  Maak melding

 3. In jaren tachtig was bijna het geheel volk in gevangschap en in moderne slavernij door zijn paarse afgod. Ma kut, machtzucht en hebzucht hebben de paarse lijders in hun greep. Bittere paarsdonkere vruchten krijgen de domme aanhangers straks door hun kelen gedrukt. Wacht maar af, wie leugenaars en onberechte mensenrechten geloven,vertrouwen en verafgoden waxcht hetzelfde lot als hun slachtoffers, zie Mali,Senegal,Zimbabwe en vele andere arme afrikaanse landen.


  Maak melding

 4. Oke, verkapte slavernij komt voor in de prostitutie en quasi prostitutie. Met quasi prostitutie bedoel ik die banen waar mensen zwaar onderbetaald worden en in feite gedwongen worden om horizontale diensten te gaan verlenen om rond te komen. Ik zal die beroepen niet noemen omdat het jullie taak is dit uit te zoeken. Zodra ik met vakantie in Suriname ben ga ik in deze kringen op zoek naar een vakantievriendin die iets bij wil verdienen. En het is iedere keer weer raak.
  Kinderarbeid en arbeid bij en door illegalen en gehandicapten. Laatstgenoemde groepen accepteren alles vanwege hun maatschappelijk achtergestelde positie, waardoor hun werkzaamheden meer op slavernij gaat lijken, dan een normale arbeidsrelatie.


  Maak melding

 5. Dit fenomeen is niet van vandaag en niet alleen in Suriname komt dit voor. Het is kan je zeggen, een regionaal of overwegend een Derdewereldlanden probleem. Omdat de werkgever bepaalt wat je (verdient) of wat je waard bent. Van loon naar werken hebben deze (moderne slavenhandelaren) nooit gehoord. Deze vormen van het uitbuiten van arbeiders is een veel voorkomend fenomeen in de Surinaamse gemeenschap. En de vakbond leiders zijn collaborateurs tegen de werknemers die zij beloofd hebben te verdedigen. Ze beschermen de arbeiders helemaal niet, die zijn meer met het heulen met de politiek bezig, dus de arbeiders zijn van het tweede echelon. En de parlementsleden moeten niet doen alsof het een verzonnen verhaal is, het is publiekgeheim. Want dit is een alom voorkomend gebruik in ons Suriname, en als een probleem niet onderkent wordt, dan bestaat het zogenaamd niet. Dus, hoeft je er niets aan te doen. En maakt men het vaak met een Jantje-van-Leiden af.


  Maak melding

 6. Gouden tanden en gouden oorringen status symbool van de zwarte mens !

  LOL

  Lees onderstaand artikel uit de Telegraaf vandaag en je komt niet meer bij van het lachen ! Ik pies bijna in mijn broek en met mij de hele Nederlandse bevolking !

  Quote

  Geen gouden oorring Zwarte Piet

  De Zwarte Pieten die dit jaar meelopen tijdens de Sinterklaasintocht in Amsterdam blijven gewoon zwart. Maar op last van de organisatie dragen de pieten geen gouden oorringen meer.

  Dat is besloten naar aanleiding van de heftige commotie die is ontstaan over het vermeende racistische uiterlijk van Zwarte Piet. De organisatie van de 75 Sinterklaasintocht in de hoofdstad op 17 november wil zo recht doen aan alle emoties, schrijft Het Parool.

  ,,Gaan er dingen veranderen? Ja! Piet draagt geen oorbellen”, aldus een van de initiatiefnemers gisteravond tijdens een bijeenkomst voor alle pieten die zullen meelopen. Dat is overigens een bont gezelschap. Er doen ook Pieten mee van Surinaamse, Antilliaanse en Marokkaanse afkomst.

  Eerder liet burgemeester Van der Laan al weten dat de intocht iets wordt aangepast. Hij wilde toen nog niet zeggen wat er verandert.

  Unquote

  Bron: de Telegraaf 6 nov. 2013


  Maak melding

 7. Hai Baja Panka,je hoeft niks te gaan onderzoeken.
  Kijk maar hoe bij de duizenden, nazaten van de slaven zich nog gedragen als slaven,ze noemen het een genetisch ding, kijk maar hoe ze zitten te wachten om uitbetaald te worden ,geld waarop ze helemaal geen aamspraak maken. Hun noemen wij de modern slaven van Suriname, Vrij maar te bang om te gaan werken!


  Maak melding

 8. Ja baja meneer panka, jij heb makelijke praten want alles wordt voor jouw betaald door die corrupte regering. Wat dacht u van die jonge meiden , vooral in het binneland die zichzelf verkopen om aan geld te komen. Soms in omstandigheden die jij niet wilt weten.
  Daf is ook een soort van kinderslavernij .


  Maak melding

 9. 06 nov. 2013

  Het leger aan Chinese bouwvakkers en de kuddes aan Braziliaanse prostituees moet al een indicator zijn van arbeid onder dwang.

  Ik denk dat Henk Molenaar hierover meer kan vertellen.
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.