donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameQuorumgebrek blijft parlement parten spelen

Quorumgebrek blijft parlement parten spelen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 nov – Het zelf in stand gehouden gebrek aan quorum blijft het parlement parten spelen. Het is weer eens niet gelukt een openbare vergadering te houden. Die werd keurig bijeen geroepen om het wetsvoorstel over sociale opvang te bespreken. Maar het aantal leden dat nodig is om de vergadering te openen, werd niet gehaald. Er is urenlang gewacht en gehoopt.

Allemaal ijdele en verloren energie, naar achteraf bleek. Het Nieuw Front was er wel, maar weigerde de vergaderzaal te betreden. De coalitie was in zijn eentje weer eens niet in staat het magische aantal van zes en twintig te halen. Urenlang is nog gewacht op een lid, dat maar niet verscheen. Uiteindelijk werd besloten de vergadering maar te verdagen. Een schandalig voorlopig einde van een schandelijk fenomeen. Het blijft opmerkelijk.

Om een vergadering van het parlement te laten aanvangen zijn zes en twintig leden nodig. Zo goed als elke keer wanneer weer eens geen quorum is bereikt, zijn er meer dan zes en twintig parlementariërs aanwezig. Alleen, niet iedereen neemt plaats in de zaal om wat voor reden dan ook. En dit al decennia lang. Het is eenvoudigweg niet te vatten dat in een land met zoveel echte problemen, de ‘volksvertegenwoordiging’ er maar niet in slaagt zichzelf te ontstijgen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

32 REACTIES
 1. Dit is defakto je reinste oplichting van het kiezersvolk. Stelletje volksbedriegers!!! Waarvoor strijken zij maandelijks dan die duizenden Srd’s op?


  Maak melding
 2. Misschien moet men boete opleggen of inhouden op de salaris. Want zodra je hen in hun portomonnee raakt dan verschijnen ze wel die oplichters


  Maak melding
 3. DADA heeft per brief uitleg gegeven over het ontslag v Wijnerman alleen wat blijkt,…de postduif heeft niet bezorgt maar de “vleugel” genomen en is bezig met asiel-aanvraag in fransee 🙂

  Oppositie houdt de poot stijf en betreedt niet dit muppet theater van Jenny.


  Maak melding
 4. Ik vraag me af of deze DNA leden wel ooit hebben gehoord van een agenda en van plannen.
  Het is toch niet dat deze vergadering plots is aangekondigd.
  En als je dan op zondag “veldwerk” moet doen (wat mij wel erg vreemd in de oren klinkt) dan zorg je maar dat je dit beter regelt.

  Was het niet de dreiging van de DNA voorzitter om de mensen die niet op de vergadering komen aan de schandpaal te nagelen? Waarom doet ze dit nu niet?
  Allemaal verkwanselen van staatsgelden.


  Maak melding
 5. Kijk als je als coalitie zulke controversiele wetsartikelen als het constitutoneel hof fo nog veel en veel erger en echt schandalig en crimineel als de non wet AMNESTIEWET erdoor drukt…zeg maar de strot in duwt dan moet je daarna niet klagen…in een parlemnent is het geven en nemen…in iedere democratie is het geven en nemen…de ultimo democratische middel bij zulke vraagstukken is een goede voorlichtingscampagne en daarna een REFERENDUM…dat wist de coalitie maar men wilde dat niet…dus nu niet zeuren.


  Maak melding
 6. Mijn advies is om een hangmat aan te schaffen!
  De suri-pres voelt zich als een ‘vis op het droge’ in een hangmat.

  En ik jok niet lees:
  “Bouterse: Die fase zijn wij allang gepasseerd. U als media heeft geen idee wat er allemaal schort aan ons onderwijs. Ik nodig u uit om met mij te Brokobaka, liggend in een hangmat te discussiëren over het onderwijs in het algemeen en dat van het binnenland in het bijzonder. U zal wel moeten overnachten want het zal een lange discussie worden.”
  Bron:obsession

  Dus…dna-leden, kom op, hangmat of slaapzak aanschaffen.
  Doe maar voor het gemak je joggingbroek en patta’s aan, en vergeet je kokolampoe niet hoor…, want het worden lange nachten te brokobaka.

  Suc6


  Maak melding
 7. Aan jullie handen kleeft bloed!
  Was je, reinig je,
  maak een eind aan je misdaden,
  ik kan ze niet meer zien.
  Vermijd alle kwaad
  en leer goed te doen.
  Zoek het recht, houd tirannen in toom,
  bied wezen bescherming, sta weduwen bij.

  De HEER zegt: Laten we zien wie er in zijn recht staat.

  Je vorsten zijn schurken, ze houden het met dieven,
  ze denken alleen aan geschenken en steekpenningen.
  Wezen bieden ze geen bescherming,
  het lot van weduwen laat hen koud.

  Verworven schatten worden tot kaf
  en wie ze vergaarde tot een vonk;
  samen zullen ze branden en niemand dooft het vuur.

  Schenk de mens niet langer aandacht.
  Wat is hij zonder adem in zijn neus?
  Wat heeft hij te betekenen?


  Maak melding
 8. Het oog van de meester maakt het paard vet!
  Maar… als de meester zijn oog op andere dingen richt, zoals zijn eigen hachje, dan vermagert het paard en sterft een langzame dood!
  Follow the leader, toch??
  Wat een decadentie, schaamteloze vertoning en normverval.
  Slecht voorbeeld voor de jeugd!
  Deze regering is het ergste dat onze republiek is overkomen!


  Maak melding
 9. President voelt zich niet geroepen om naar een poppenkast te gaan. Een ander roept dat de voorzitter DNA dictatoriaal gedrag vertoond. Oppositie wordt niet serieus genomen. DNA neemt wet aan terwijl de rechtszaak gaande.Oude voorzitter schopt een DNA lid in elkaar.


  Maak melding
 10. Als de muren van de Oranje tuin gesloopt worden dan is er te verwachten dat er meer spoken gaan ronddolen.Ook de quorum spook zal zich in het parlement nestelen.En anderen zullen uit angst voor de spook wegblijven.Ook de kinderen op school worden lastig gevallen door spoken.Maar deze komen uit de huizen die door de Chinezen gesloopt worden aangezien Par’bo een oude stad is met veel spoken.Spoken van alle rassen.


  Maak melding
 11. ja, @Winston Hermelijn

  Arm Suriname (o land van mijn dromen, statig …. door de ruisende zee…..surinaam gij zijt mij dierbaar, land vol schoonheid bovenal…..)

  UNESCO, he? ik ben blij dat ik net gek ben en dus niet de enige ben wiens hart bloedt wanneer zij naar paramaribo kijkt, rondloopt, mijn god, mijn god, mijn god!


  Maak melding
 12. mevrouw simons mijn enig advies…

  ,,,,ontbind het kabinet en laat die boef moordenaar nieuwe verkiezingen uit schrijven.,,,,

  dat is het aller beste voor het land om verdere vernietiging te voorkomen….

  aan deze manier van poppenkast spelen heeft niemand en ook niemand wat aan..


  Maak melding
 13. Dat krijg je ervan als je incapabele mensen de ruimte geeft om het land te besturen. Je zou een wet moeten hebben van aanwezigheidsplicht. Of bestaat die er al? Teveel feestdagen en weinig verantwoordelijkheidsgevoel. Parlementariers, dat je je zakken vult, daar kan ik niets aan doen. Maar ik zou wel willen dat je je plicht serieus neemt of anders, hoe zeg ik het netjes, even goede vrienden, maar lever je zetel in en ga bananen planten. Laat het werk over aan mensen die capabel zijn en verantwoording weten te nemen voor hun taken. Maak van het land geen bananenrepubliek. Get up or get out!


  Maak melding
 14. Een bericht voor Para(Pinto)Man.

  Een ‘goed voorbeeld’ doet volgen, ze waren naar de Tandarts
  of ze voelden zich zwak, ziek of misselijk.

  U weet wel net al uw halfgod de cocaïne veroordeelde
  mini-president, die komt helemaal niet!


  Maak melding
 15. Morgen is een fijne bijzondere dag{6nov 2013} waarop een ieder zich verheugd heeft dus geen ziekmelding morgen!! Een heel slimme ezel is bang voor`t eindstreep,hij\zij gaat het eindstreep nooit van zn leven willen voorbijsteken!!


  Maak melding
 16. In Suriname geen gebrek aan squorum. Ze zijn verenigd in de Mega Poeder Combinatie en hebben lak aan alles. Wat de bevolking gedreven heeft om te stemmen op deze malloten is mij nog een raadsel. Waren het de hoopvolle praatjes van de megalomane president of waren ze gezwicht voor het bordje bruine bonen. Wie zal het zeggen…


  Maak melding
 17. Wie niet komt opdagen moet 50 % van hun salaris inleveren. Klaar is jenny,t goeie voorbeeld van niet verzuimen aan de schoolkinderen moet daar beginnen.


  Maak melding
 18. Dit is te verwachten opzettelijk geen quorumverlenen. Dus, het traineren van een procesgang waar de financieel economische situatie belabberd is. Helemaal geen verantwoordelijkheid betrachten, zich over hun visieloze instelling, zo wil ik het en niet anders! Overduidelijk laten deze antagonisten blijken dat ze ongeschikt zijn het land te besturen. Men heeft helemaal geen oog voor de noden van het volk. Het is duidelijk dat er een aansturing is naar een “autocratischestaat”, dit omdat de president alle ministeries via zijn kabinet laat lopen, geen decentralisatie, je kweekt een “molloch” een waterhoofd, een te grote broek aan hebben die je niet zelf ophouden kan. Dus, zo ook zal deze monetaire autoriteit direct onder hem functioneren – marionette-stily -, dat is de nieuwe constructie opkomst. En reken maar dat er nu een “marionet”, het financiële monetaire instituut gaat beheren. Je hoeft dan geen econoom te zijn om door te hebben – de slager die zelf zijn vlees mag keuren – dat je onherroepelijk inflatie tot gevolg zal hebben. Het is erg jammer wat nu overduidelijk aan het gebeuren is, zo lang een parlementszetel een bijbaantje is, zal dit voortduren. Het is toch niet meer van deze tijd dat zogenaamde voorbeeld figuren overduidelijk ingebreke blijven, zich alzodanig te gedragen. Willen deze het niet door hebben dat ze bewust het zinkendschip verloren laten gaan. Terwijl ze de deskundigen opzettelijk negeren, want luisteren naar een ander wordt niet geaccepteerd. Waarom omdat je niet de partijkleuren draagt, en onkundige mensen die verkeerde besluiten nemen. Hier val op dat het landsbelang ondergeschikt is aan het hunne, landverraad noemt men dit. Let wel; “alla pir tifi à no lafu”, neem dat in overweging.


  Maak melding
 19. Forumleden,
  Toen de NDP fractie in de oppositie zat, hadden ze toch een andere opinie about quorum? Jules Wijdenbosch heeft toch gezegd: “Quorum is iets van de coalitie,” de man die het Tigrigebied militair zou binnenvallen? Nu huilt hij met de wolven (DDB c.s) in het bos. Maar, waar blijven de trotse 36 zetels van de MC combinatie?


  Maak melding
 20. Vlees met botten kan hij niet meer eten wegens zijn laatste bezoek aan de tandarts.A mang no habi tifie moro.De cerberus moet maar voor filet zorgen in de nieuwe democratie…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES