Parlement bespreekt tekort aan rechters

23

PARAMARIBO, 5 nov – Het parlement heeft het tekort aan rechters besproken. Tijdens de openbare vergadering over sociale opvanghuizen, is het tekort aangesneden. Volgens Anton Paal (Mega Combinatie/Palu) mag ook de rechterlijke macht de hand in eigen boezen steken.

Steeds wanneer weer het onderwerp wordt aangesneden, is het de regering die de joker wordt toegeschoven. Die zou te weinig doen om het tekort op te heffen. Maar volgens Paal is het ook tijd dat er gekeken wordt naar de manier waarop de rechterlijke macht te werk gaat. De organisatie is ‘traag.’ Het duurt lang voordat rechters voorgedragen worden voor benoeming. Uiteraard zal de regering het hare moeten bijdragen, maar de rechters hebben ook huiswerk.

De Orde van Advocaten heeft het tekort aan rechters onlangs weer te berde gebracht. Gerechtelijke procedures duren te lang, soms wel jaren. Vooral civiele processen nemen te veel tijd in beslag. Door het tekort worden rechtszaken almaar uitgesteld. De orde vindt het hoog tijd voor het treffen van noodmaatregelen, zoals het inzetten van ervaren advocaten. Het aantal rechters bedraagt nu negentien. Er zijn minstens evenveel nodig.

Bekijk ook:

23 REACTIES

 1. mister;Paal,zou het niet beter zijn om het orde van ma at te volgen of in de orde van acvocaten in suriname presenteren,op die manier zal er nooit een tekort in het advocaten systeem zijn.

  wat de orde van ma at is zal ik op deze site niet bekend maken,’ik wil namelijk slapende honden niet wakker maken,om,blaffen zonder inhoud te verkomen.
  succes met het herstellen van de orde van advocaten.


  Maak melding

 2. Tekort aan rechters of niet, sinds 1980 is er sprake van afgang van recht en wet. Na de wrede moordslachtingen in dec. 1982 was het ook gedaan met de rechtsgang in het land. Kijken we anno 2013 dan is het niet verwonderlijk. Corruptie viert hoogtij en enkele rechtsgeleerden hebben hun ziel verkocht aan didibri voor wat macht en het slijk der aarde. Ma wacht af en zie.


  Maak melding

 3. volgens mij heb je een deken van advocaten..

  deze moet aan geven wat er allemaal tekort of te veel is lijkt mij en verder geen tijd verlies….


  Maak melding

 4. koos

  jij overdrijft.

  bouterse heeft ook aangegeven dat hij zijn woordt terug genomen heeft,omdat het verkeert begrepen is door bepaalde leden die aanwezig waren.
  hij heeft ook inverband met surishopping beschuldiggingen richting de regering aangegeven hoe ernstig het is.


  Maak melding

 5. De gunningsbrief die de vice president heeft afgegeven is gedateerd op 23 september.
  Check het even, de dagtekening is getypt / geprint terwijl 23 met de hand is ingevuld. Je ziet duidelijk dat er gewerkt is met correctielak of zoiets.
  Hiermee wordt gedacht dat met correctielak alles kan worden weggeveegd!!!!!!!!!!!!!

  Check het op STAR nieuws


  Maak melding

 6. Winston Jessurun van het Nieuw Front (DA’91) gaf aan dat van de achttienduizend beloofde woningen de regering in drie jaar slechts 180 heeft gebouwd. Wil Bouterse deze belofte nakomen zal hij volgens de politicus nog driehonderd jaar aan de macht moeten blijven.


  Maak melding

 7. Enkele beloftes uit de regeringsverklaring van 2010 die niet zijn ingelost: De Kruistocht tegen corruptie; een hoog specialistische Nationale Raad voor Wetenschap en Technologie; Algemeen Medisch Centrum Wanica; Open Universiteit in Wanica; militaire dienstplicht; 5000 banen per jaar; 8 flats van 250 wooneenheden; 18.000 woningen, niet eens 500 gebouwd. Puert’America project: Diep zeehaven en internationale luchthaven, de BTW, flat-tax belastingssysteem; flyovers; viaducten, achtbaanswegen, Highway naar Brazil, Tapajai project, Voedselschuur, Bruggen over Corantijn en Marowijnerivier .


  Maak melding

 8. Als Paal van de PALU praat,kijkt heel Sur.met open mond naar hem.Die man is zo slim dat hij een PSA heeft gemaakt zonder de diaspora te kennen.Dat is pas helderziendheid.Zo nu ook hebben de rechters schuld aan een tekort van rechters.Paal de orakel van Coronie.


  Maak melding

 9. Ze moeten al die oude en bejaarde rechters de laan uit sturen ze deugen van geen kant.
  De grondwet moet men zo snel mogelijk aanpassen,want je kunt niet je hele leven rechter blijven spelen.
  En ook niet te vergeten de zwakke rechters die alleen maar op politiek uit zijn.


  Maak melding

 10. Wie wil rechter zijn in een land waar een massamoordenaar en drugsdealer het voor het zeggen heeft???

  Wie wil rechter zijn in een land waar je bang moet zijn als rechter voor je leven, als je bepaalde mensen moet berechten die daadwerkelijk zware misdaden hebben begaan???

  Wie wil rechter zijn in een land waar criminelen meer mensenrechten hebben dan slachtoffers en waar sommige criminelen onschendbaar boven de wet staan…

  Wie wil rechter in een land zijn waar rechters alleen maar voor het gewone volk geldt, de echte zware criminelen blijven altijd buiten schot, door bedreigingen en intimidaties naar rechters toe…


  Maak melding

 11. Advocaten hebben diplomatisch aangegeven dat de rechtsorde in Suriname zoek is en criminaliteit toeneemt en hinder-paal geeft hun juist de schuld.
  Laat paal alvast zijn distriktsgenoten leren wat manieren zijn nadat hij zichzelf wat beschaving aanleert.


  Maak melding

 12. @ gup
  Er is geen tekort aan rechters en ook geen overschot aan criminaliteit. Wel een tekort aan Planning. Met een goede planning kan men van te voren berekenen hoeveel rechters, leraren, politieambtenaren en ga zo maar door nodig zullen zijn in een bepaald jaar, rekening houdende met pensionering, ontslag etc. Maar ja, het woord planning is nog niet bekend in Suriname. Gevraagd rekenmeesters, planners en organisatiedeskundigen voor Suriname.
  N.B. één troost niet alleen Suriname maar ook het geweldig ontwikkelde Nederland schijnt dit probleem te hebben.


  Maak melding

 13. Ergens heeft Suriname geen rechters nodig.De baas van de rechters is Dada zelf.Dada DDB is de opperrechter,want de
  final besluit is in zijn handen.Het is toch een Poppenkast.


  Maak melding

 14. nogmaals deze man heeft schijt aan land en volk,je kunt lullen wat je wil hij is oppermachtig..

  hij gaat jou gewoon fileren.

  het zal mij niet verbazen,als de verkiezingen niet door gaan en de grond-wet wordt terzijde gelegd wat nu al het geval is..

  hij houdt zich niet aan wet-recht..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.