zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse ondernemer baalt van 'corruptie'

Surinaamse ondernemer baalt van ‘corruptie’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 nov – Ondernemer Ramsoender Jhauw van importbedrijf Surishopping baalt als een stekker. Anders dan de afgelopen jaren, is zijn bedrijf niet in aanmerking gekomen voor het leveren van schoeisel voor de brandweer. Op zich niet zo erg. Maar wat steekt is dat de concurrent die in aanmerking kwam ruim hoger inschreef.

Het verschil was maar liefst twee miljoen Surinaamse dollar (ongeveer zeshonderd duizend euro). Waarom de ministerraad dan toch voor leverancier Flex Wholesale & Retail koos, is een raadsel. Jhauw komt er ook niet uit. Tijdens een persconferentie zei de ondernemer dat vicepresident Robert Ameerali hem niet te woord wil staan. Wat ook bevreemdt, is dat de ministerraad zelf bepaalde wie de opdracht kreeg. Doorgaans is dat werk voor de zogenaamde aanbestedingscommissie.

Het verschil is te groot om niet op te vallen. Overheid en samenleving zouden enorm worden benadeeld door het besluit. “Wij zijn een bonafide bedrijf, we lopen met geheven hoofd. Wat we willen is rechtvaardigheid en integriteit zijdens de beleidsmakers”, aldus Jhauw. Het kan er niet in dat Surishopping al jaren levert aan de brandweer en dat ineens niet meer mag. Volgens Jhauw is het ook opmerkelijk dat Flex Wholesale & Retail de opdracht kreeg als vrij nieuw bedrijf. Er zou maar zo snel mogelijk een eind moeten komen aan corruptie, vindt Jhauw.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

53 REACTIES
 1. Aha , Ameerali heeft zeker 1 of ander vriend(matie) bevoordeeld zoals Abrahams het ook gewend was te doen!
  Flex Whole sale zal zeker wel persoonlijke banden hebben met Ameerali .


  Maak melding
 2. Arthur Tjin A Tsoi: ‘Corruptelingen in regering Bouterse blijven ongestraft’

  ‘Het is heel jammer dat de president helemaal niks doet aan corruptiebestrijding, terwijl hij volgens mij over genoeg harde feiten beschikt.’ Woorden van NPS-parlementariër Arthur Tjin A Tsoi die tot de minder fraaie conclusie komt dat corruptelingen in en tijdens het kabinet Bouterse/Ameerali ongestraft blijven. Corruptieve zaken worden volgens Tjin A Tsoi heel gemakkelijk afgedaan en niet onderzocht zoals beloofd. ‘Acties ondernemen na een ingesteld onderzoek blijven gewoon uit. Het resultaat is dat velen met een politieke functie bij deze regering denken dat ze hun corruptieve praktijken ongestraft kunnen voortzetten.’ De parlementariër heeft in DNA verschillende kwesties aan de orde gebracht. De meest opvallende zaak is de 95.000 hectaren bos in concessie die ex-onderminister van RO, Mahinder Gopie (NDP), ‘cadeau’ heeft gehad van de Staat. De concessies zijn uitgegeven aan twee ondernemingen, waarvan Gopi de eigenaar is. Die onthulling gedaan op 21 december 2012 kostte Gopie het onderministerschap. De zaak zou tot de bodem worden onderzocht door president Bouterse. Het is echter bij deze belofte gebleven. Gopi werd eervol ontslagen. In januari 2013 bracht Tjin A Tsoi de ‘occupatie’ van grond toebehorend aan NV Staatsolie door de NV EBS naar voren. De enorme verkwisting van staatsgelden door de huidige regering is een zaak die Tjin A Tsoi op dit moment enorm hindert. ‘Er is sprake van financiële chaos en instabiele ontwikkelingen met betrekking tot het tot nu toe gepresenteerde en gevoerde beleid.’ Het assembleelid plaatst kritische kanttekeningen bij bedragen die op de begroting zijn opgebracht met betrekking tot het uit te voeren beleid in relatie met de afgelopen drie jaar. Bij de volgende ronde van de algemene politieke beschouwingen in het parlement zal het assembleelid van zich laten horen voor wat de slechte financiële staatshuishouding betreft.

  Men de anti corruptiewet vergeten, zolang de Meka Combinatie aan de macht blijft verwordt het als in vele arme afrikaanse landen.


  Maak melding
 3. Ondernemer Ramsoender Jhauw, ik zou uitkijken als ik
  u was! André Misbaksel zal de autoriteiten vragen
  om u op te pakken. Ook al kunt u het gedocumenteerd
  staven dat deze boeven ons helemaal uitkleden!

  ndp = Indien er geen Drugs meer naar USA gesmokkeld
  kunnen worden, de National Boeven Partij!!!


  Maak melding
 4. Beste mijnheer,
  Het is nu oppassen geblazen. Extra beveiliging noodzakelijk.Want niet alleen regering vernedert maar de geldverdiener bekladt. En kom niet aan het brood van de schurk. Winst EURO 600.000 OF 0,6 MILJOEN verdien je je hele leven niet met ploegen en sjouwen.

  En weer een belediging voor de kiezer die het ziet zitten met deze Mega Combinatie.

  Op alle fronten heb je om een probleem gevraagd.


  Maak melding
 5. Het is helemaal niet opmerkelijk!

  In Suriname van Bouterse& Kornuiten met in hun amorele(niet integere) houding is alles mogelijk ,wat het dag licht niet kan verdragen!!!!

  Waarden en normen zijn al jaren zoek in jullie swieti Sranang!

  Groet,Ram Ramn,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding
 6. Het is geen kwestie van corruptie , hij kan het niet hebben dat hij en z’n mensen geen tjoekoe meer kunnen betalen .
  toen het nieuwfront aan de macht was hoorde je deze parias niet , nu daar ze geen alleen heerser zijn hebben ze zoveel te ouwehoeren .
  Het is altijd de zelfde groep parias die de lakens wil uitdelen .


  Maak melding
 7. Sorry mensen, maar het stinkt in Suriname al jaren van alle kanten.
  Corruptie, zelf verrijking, vriendjes politiek, etc.
  De ondernemer heeft wel een punt, maar het het is iets van alledag in Suriname. Iedereen heeft boter op zijn hoofd en probeert zelf ook een slag te slaan. Dat is het motto waar alles om draait. Mikie wan njang. Je bent een rund als je niet meedoet.
  Who cares? Na lanti e pai.
  En daarmee wil men zeggen, maak je niet druk man, jij betaald het toch niet.


  Maak melding
 8. sme is langzaam langzaam onbestuurbaar geworden op weg naar bandeloosheid..

  het is een soort afrikaans-land geworden onderleiding van keizer bosaka meer bekend als ddb de moordenaar..

  het spijt mij,maar kon het niet anders zeggen..


  Maak melding
 9. Niets nieuws denk ik zo. Een ieder neemt mee wat er mee te nemen valt. Lieden die arm waren zijn nu de rijkste van het land. De armoe sloebers achterlatend en lachend door het leven gaan.
  Niets is ze te zot een ieder weet het het is publiek geheim en nog gebeurt er niets. En waarom? Omdat tot en met de rechterlijke macht meedoet aan dit circus om zogenaamd te proclameren dat er sprake is van een democratisch gebeuren in Suriname.
  Welnu de vraag is wat er moet gebeuren? Maar ach wij zijn er te schijterig voor ook ik.
  Neem Egypte maar als voorbeeld.


  Maak melding
 10. Ander voorbeeld van corruptie:
  De politie van Livorno heeft bij een inval vorige week donderdag, de 35-jarige ondernemer K.S. betrapt op het illegaal verkopen van brandstof. De inval is gepleegd op een locatie langs de Martin Luther Kingweg. De politie had een tip gekregen over de strafbare handelingen van de man.
  De zaak is buiten proces afgehandeld met het betalen van een boete door de verdachte. De in beslag genomen brandstof zal op een nader te bepalen tijdstip in het openbaar worden verkocht.

  Deze ondernemer is al zeker 5 jaar bezig en heeft dik en dik verdiend aan zijn smokkelwaar.
  En nu een kleine boete en weg gaat ie om zijn activiteiten voort te zetten.
  Zelfs de belastingdienst treedt niet op door een naslag te heffen op de mans illegale inkomen.


  Maak melding
 11. Ik heb altijd al betoogd dat Suriname een tjoekoe maatschappij is. Voor elke wetmatige en rechtmatige overheidsdienst moet je tjoekoe betalen. Zonder tjoekoe kom je niet verder. En als ze weten dat je van Nederland bent, dan zijn alle poorten van hebzucht open gegooid. Hebzucht, Hebzucht en Greedy. Het is een stront maatschappij dat nooit verder zal komen.
  voor elke wisse wasje willen ze tjoekoe. Vraagt het maar de DC van Commewijne. Vraagt het maar aan de heer Abraham van OW. En als je gaat beweren dat ze tjoekoe vragen, dan gaan ze dreigen met rechtszaken.
  Ik wil bij deze bevestigen dat tjoekoe, hebzucht inherent is aan de Surinaamse samenleving. Zonder tjoekoe komt je geen millimeter verder in deze maatschappij. Het is een corrupte maatschappij, corrupt in elke vezel en tot het bot.


  Maak melding
 12. Het is niet toevallig de ondernemer, die individuele commissie leden enveloppen stuurde met inhoud, rara met welke bedoeling?
  Die pogingen maken mij de pis echt niet louw hoor. Wij kijken naar prijs en kwaliteit. Al het andere is bijzaak!


  Maak melding
 13. De een zegt dat er een kruistocht tegen corruptie zal starten. De ander verzameld heel moedig hantekeningen tegen corruptie enz. enz.
  Feit is dat Sme na Haiti de meest corrupte land is op het westelijk halfrond. Als we nog even ons best doen dan kunnen wij Haiti verslaan zullen de beledsmakers denken, daarom wordt er niets gedaan tegen corruptie denk ik.


  Maak melding
 14. A man dies law. Hij schreeuwt omdat hij niet mag verkopen.
  Ik denk dat deze hindoestanen het meest geprofiteerd hebben van de macht.

  Ze moeten in hun grijze massa s gaan kijken. De hindoestanen hebben nu een grote zeggenschap in Suriname dank zij de revolutie.

  Arron had ze zwaar vernederd. En dat vergeten ze.


  Maak melding
 15. De prijs die nu betaald wordt is ongeveer het dubbelle. Kortom ongeveer de helft van de overheids uitgeven die wordt op deze manier weg gesluist. Dat zijn vle 100-de milfoenen per jaar.

  En wat doet de rekenkamer. Die hoort hier bovenop te zitten.


  Maak melding
 16. Als de baas van deze regering zich niet wilt en hoeft te verantwoorden voor 15 moorden …

  Dan hoeven zijn ondergeschikten zich toch niet druk te maken over een paar miljoen SRD’s die men extra laat declareren.

  Voor Ndp-ers die bestuursmacht hebben is er een nieuwe manier van extra inkomen ontstaan (à la Abrahams).

  Zorg ervoor dat een vriendje of neefje een bedrijfje begint, laat die dan meedoen met een inschrijving … jij zorgt ervoor dat de opdracht aan dat bedrijf gegund wordt, en KASSA …

  Uiteindelijk ga je zien dat de gehele Surinaamse samenleving corrumpeert … (neks no fout).


  Maak melding
 17. Tijd om in Suriname een onafhankelijke corruptie gerechtshof op te richten. Mijnheer Santhokhi, dit is uw kans om het volk aan uw kant te krijgen met deze mededeling.


  Maak melding
 18. Men probeert nog voor de komende verkiezingen zoveel mogelijk njang te maken.Ik ben benieuwd hoe deze njang van SRD 3 miljoen zal verdelen? Wie krijgen allemaal hun deel?


  Maak melding
 19. Jhauw, alle aflopende contracten zullen niet meer verlengd worden, dat is de prijs die je betaalt als je de waarheid naar “buiten” brengt.

  @neus
  daadkracht ontbreekt bij de rekenkamer ..
  Alle verantwoordelijken krijgen een trap onder hun kont als ze niet eens zijn met het rovende beleid van de moordenaar, verkrachter, drugsdealer…
  Zij die de kont van hem kussen en blijven kussen mogen mee delen/graaien.
  Normen en warden heben geruime tijd plaats gemaakt voor moreel verval.


  Maak melding
 20. Bedrijven van regeerders, familie en vrienden gaat altijd voor, ook al zijn ze twee keer duurder…

  Ze stelen openlijk en kunnen alles doen. Ze staan boven de wet…

  Tot nu toe is niemand die hun wat kan doen, ze zijn democratisch gekozen om te stelen dus ja…


  Maak melding
 21. De knuppel in het hoenderhok, de beerput moet eindelijk open.
  Hulde voor deze dappere ondernemer.

  Ook ik heb in het verleden tientallen offertes uitgebracht die tot de helft lager waren dat de offerte die uiteindelijk werd verkozen. Het verschil verdwijnt in de zakken van de ambtenaren, beleidsadviseurs, politici en ministers.

  Niet voor niets staat Suriname in de top 3 van meest corrupte landen in de wereld.


  Maak melding
 22. Paraman: “Kwaliteit is altijd duurder dan rotzooi en geloof me, ik kan het weten!”

  Paraman, het woord kwaliteit zonder bijvoeglijk naamwoord zegt niets, jij moet het hebben over producten van GOEDE kwaliteit tegenover producten van SLECHTE kwaliteit. Hoe heb jij in zo’n korte tijd (gisteren hield Surishopping de persconferentie) de verschillende producten met elkaar kunnen vergelijken?


  Maak melding
 23. Door de corruptie en vriendjespolitiek is alles in Su een derde wereldland 2 keer zo duur.Internet is peperduur bellen is duur. Ik betaal in Su 4 keer zoveel dan in NL.Het volk lijdt maar het was hun keuze leve DDB


  Maak melding
 24. Beste Paraman,

  Alles wat krom is praat jij weer recht …

  Straks ga jij het in je eigen portemonnee voelen en dan nog geef je de vorige regering of de bakra’s de schuld.

  Je hebt zeker niet in de gaten dat wanneer er van de Staat gestolen wordt er ook van JOU wordt gestolen en op den duur is dat achteruitgang !!


  Maak melding
 25. Flex wholesale & retail is een verzonnen naam, van een verzonnen bedrijf, om nog even snel, voor het dramatisch einde van deze regering, een njang te maken.
  (morgen zullen ze zich gaan inschrijven, net echt)

  En dan durft die, moiwana en 8 december veteraan paraman, iets te roepen over kwaliteit.
  Whahahahahahaha, welke kwaliteit?
  Dit bedrijf heeft zich nog niet bewezen grandpaa, omdat het recent op papier is opgericht.

  Dat je in suri niet verder komt zonder cash, connectie en corruptie das een feit, maar deze alias b, heeft het rotste onder de verrotten geholpen om het land plat te vreten.
  We call them rotten tomatoes!!!!

  Coup veteranen, moiwana veteranen, ex-militiemensen, drugsdealers, allen hebben in een wip en een zucht, gronden gekregen om hun malafide praktijken te continueren.
  De drugsdealers kunnen rustig er op los, witwassen. Heel veel recreatieoorden, eetcafés, hotels zijn van deze dealers.
  Oude (surined) troepen zijn van stal gehaald, en stelen openlijk van het volk.

  Begrijpt u nu, waarom er zovelen zijn geremigreerd, uitzonderingen daargelaten.
  Begrijpt u nu waar al die villa’s vandaan komen.
  Speciaal bestemd voor de jaren 70 surineds, gebruik je brains een keer……. (uitzonderingen daargelaten).
  Lekker naar suri, en niet bemoeien met de politiek, ja jij ja, vroeger op wkn en nu durf je je s ’mond niet open te doen.
  Wel, al bemoei je niet met de politiek, de politiek bemoeit wel met jou.
  Lekker puh voor je……..


  Maak melding
 26. Henk Molenaar, idd hulde voor deze dappere ondernemer echter de paarse kogelbrief is al onderweg.

  Ik wacht nog steeds op de eerste president die de ballen heeft om corruptie de kop in te drukken.


  Maak melding
 27. meneer jhauw stap gewoon naar de rechter bij meneer poen-waie PG-OM en dien een klacht in wegens corruptie..

  Dit in het algemeen belang en sme..

  je zult zeker heel veel anhang krijgen..


  Maak melding
 28. Tigri Snor schijnt ook te profiteren van deze deal, nu snap ik waarom hij de taal van het Surinaamse geboefte zo goed spreekt, hij is zelf een grote boef, alleen gaat hij niet met een koevoet te werk, hij berooft ons op een nette manier.


  Maak melding
 29. Alweer een rijp geworden bittere paarse vrucht van de Meka Combinatie. Ma kut, a fout a no neks krijsen vele paarse sekteleden in koor, wiens corrupte de na top, ndp na mang, wiens we K.


  Maak melding
 30. Weet je wat ik altijd aan mijn kinderen zeg als ze iets gedaan hadden wat niet door de beugel kon? “Jullie moeten met nieuw dingen komen, wat al die geintjes van jullie heb ik in het verleden ook uitgehaald”. Deze constructie (noem het overfacturering)om het land en dus ook de Surinaamse belastingbetaler te benadelen is al heel oud. Abrahams deed het volgens Parbode ook en iedereen kent deze constructie intussen. Het wordt dus tijd dat onze legale oplichters met nieuwe dingen komen. Vraag rijst natuurlijk wanneer dit een keertje ophoudt omdat dit de meest opvallende en openlijke vorm van corruptie is. Het OM zou hiertegen strafzaken moeten beginnen.


  Maak melding
 31. Amerali beweert dat de directeur Politie en Brandweer het advies ondertekend hebben. Dat betekend dat ze er mee instemmen. Zie de gelinkte PDF hier staat dat ze voor gezien getekend hebben.Dat is heel iets anders

  http://www.starnieuws.com/index.php/beyond_files/get_file/18404c47104c491ba8f0d2eb9317af7a.pdf

  Bij een aanbesteding mag verwacht worden dat de aanbieders op een eenduidig uitvraag document (vraag specificatie) en gelijke voorwaarden aanbieden.
  Hoe is het mogelijk dat alleen Newflex Wholesale & Retail adequaat ingespeeld heeft met nieuwe inzichten.
  Hoe kunnen nieuwe inzichten een 90% hogere inkoopwaarde vertegenwoordigen als de vraag voor iedereen het zelfde geweest is.

  Er is hier een fantasie advies achteraf geproduceerd.
  De directeur Brandweer is opgelegd te tekenen. Als je het ergens niet mee eens bent teken je onder dwang VOOR GEZIEN en niet voor meer. Dan kan iedereen verder.


  Maak melding
 32. Als het verschil 600.000 Euro is (Wat overeenkomt met meer dan 6000 paar brandweerlaarzen van de beste kwaliteit van de fabrikant inclusief verzending),dan vraag ik me toch af of niet heel Suriname brandweerman is?


  Maak melding
 33. De ondernemers in Suriname zijn ook verantwoordelijk voor de corruptie. Ook in het verleden werden overheidsambtenaren omgekocht. DNA leden, politie, douane, belastingdienst enz enz verdienen allemaal geld op een illegale manier. Er zijn ook harde werkers die niet omkoopbaar zijn, maar naar het schijnt te weinig. En zoals altijd is de burger de lul. Kijk maar naar de prijzen in de winkels. De ondernemers worden niet armer en zo loopt de staat Suriname heel wat geld mis. In een land waar ministers niet ter verantwoording worden geroepen, kan je moeilijk verwachten dat de rest eerlijk en naar geweten zal blijven werken. Het zal niet iedereen lukken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES