Centrale Bank van Suriname ’te introvert’

14

PARAMARIBO, 4 nov – De Centrale Bank van Suriname, CBvS, zich minder introvert gedragen. Deze ‘instructie’ is vanuit het werkkabinet van president Desiré Bouterse gegeven. De bank zou te weinig communiceren met het bankwezen. Bepaalde foute ontwikkelingen in de economie en de financiële sector moeten ook aan dit euvel geweten worden.

Het bankwezen zelf heeft eerder geklaagd. De CBvS zou te weinig overleg voeren over de financiële staat van de economie. Ook het soort maatregelen dat nodig is wordt niet besproken. “Het is een heel goede zaak als er zo een opdracht is geweest. Er moet aan transparantie en communicatie worden gewerkt”, zegt parlementariër Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) tegenover de Ware Tijd. Hij vermoedt dat de instructie van Bouterse zelf komt.

Communicatie en goede afstemming in de financiële sector wordt als vitaal aangemerkt. Directeur Jim Bousaid van de Hakrinbank zei onlangs dat meer geluisterd moet worden naar Surinaamse experts. Die hebben voldoende in huis om de economie de juiste richting op te helpen. Gebrek aan transparantie was één van de redenen voor het ontslag van Adelien Wijnerman als minister van Financiën. Het heeft er veel van dat ook de centrale bank het een en ander verweten wordt.


14 REACTIES

 1. effe de feiten op een rij!!!

  mega combi, iedereen krijgt een beetje v/d koek

  de somo (dreig) ministerie…de lonnie (dreig Amofo gratis kaart) ministerie

  DADA start binnen de regering een eigen (help mij) regering *kost veel boerenveen/linscheer/limbo geld*

  mijn vrouw en mijn priester…kost veel geld!

  aanbesteding van 30.000 verhogen naar 1.5 miljoen, (toen ging Abraham uit zijn boeven dak)

  geld gereserveerd (FRONT) om dijken te verzwaren gebruikt hij om het plein te “versieren” terwijl hij zelf niet aanwezig mocht zijn!

  Ocer feesten waarbij hij Bigi Sma ontvoerde uit ASHIANA om aan te geven “”een grote bijeenkomst”

  jullie zijn vijanden van Su bij monde van zijn *pater Meye* als jongeren gingen ageren (kogelbrief)

  ik vlieg met een boog om Europa laat passagier’s slm maar geduld hebben kost geen geld tog

  13 gereshuffeld vertoeven thuis (gratis)

  een dure CTU/Faya Blo/Hoefdraad verder vraagt de het bankwezen om meer transparantie van de CBvS,….

  …ondertussen vreten zij allemaal uit die bigi patoe 🙂


  Maak melding

 2. Hoe moeten we deze mededeling plaatsen?
  Maakt het allemaal er niet duidelijker op. Integendeel.
  De een moet de functie neerleggen en de ander kan het doen met een vrij algemene waarschuwing.
  Moet de Pres niet handelen in het landsbelang en zonder aanzien des persoon?


  Maak melding

 3. CBvS, zich minder introvert gedragen. Deze ‘instructie’ is vanuit het werkkabinet van president Desiré Bouterse gegeven. De bank zou te weinig communiceren met het bankwezen.

  Wat zijn de kwaliteiten van Introvert gedrag?
  Rustig, Bescheiden, Bedachtzaam, Doorzetter, Geduldig, Zorgvuldig, Kan goed luisteren, Gedisciplineerd, Toegewijd, Kan goed analyseren. Valkuilen zijn: Aarzelend, Onzichtbaar, Traag, Koppig, Passief, Pietluttig, Gesloten, Star, Afstandelijk, Te kritisch.

  Uit de kwaliteiten blijkt dat de schrijver niet weet wat introvert als geheel betekend.
  Geen van de genoemde kwaliteiten worden onderkend binnen de CBVS als organisatie in zijn geheel maar nog erger de president van de CBVS laat zich door de politiek leiden Zelfs een hond die een blinde geleid weet beter dan zijn baas te behoeden voor gevaar.
  Maar de dik verdienende schoonzoon lijkt zelfs de kwaliteiten van een blinde geleide hond te missen tenzij schoonvader dicteert en hij voorleest als een kip zonder kop zijn reputatie te schande leggen voor enkele tienduizenden SRD per maand.


  Maak melding

 4. Maar waarom wordt de Governor van de Centrale Bank dan niet de laan opgestuurd evenals collega Wijnerman? Nepotisme of vrees voor contractbreuk met Hoefdraad?


  Maak melding

 5. Nog een tijd en wijle en het hek is van de dam. Nieuwe bankbiljetten zullen worden bijgedrukt, zoals in jaren tachtig en na midden negentig. Meka schulden blijven niet uit. Devaluatie v/d srd wordt een feit. Nu al is het verboden om valuta over te maken voor aankopen en dergelijke. Het is te verwachten dat het er niet beter op zal worden met deze rovers en boeven binnen de Meka Combinatie. De geprofeteerde rust,vrede en voorspoed door de valse ndp apostelen zijn uitgebleven. Het is stil op de paarse berm, of stilte voor de komende december storm.


  Maak melding

 6. Daar gaan wij weer!

  Ik verdiend EUR 20000 per maand, ver volgens geef ik
  iedere maand EUR 40000 uit.
  Na drie jaren heb ik uiteraard serieuze problemen!
  En wat doe ik vervolgens, ik geef mijn buurman de schuld
  van mijn belabberde situatie!

  De onzin, die de duurbetaalde stumperds nu weer vanuit het
  KAbinet van Poepejantje de schoolzieke mini-President
  uitkramen raakt kant nog wal!!!


  Maak melding

 7. Onderstaand artikel uit Starnieuws van vandaag geeft een heldere inkijk hoe deze Surinaamse regering dmv vriendjespolitiek de staatskas leegplundert.

  Verder commentaar is overbodig. Lees en huiver.

  Quote

  Surishopping beschuldigt Raad van Ministers van corruptie

  04 Nov, 10:52

  De directie van Surishopping op een persconferentie vandaag in Theater Unique. Algemeen directeur Ramsoender Jhauw wordt geflankeerd door financieel directeur Jiten Bisessar (links) en commercieel manager Roy Saharie. Surishopping beschuldigt de Raad van Ministers ervan het land met ruim SRD 2.196.000 benadeeld te hebben.

  NV Flex mag goederen leveren voor de Brandweer, terwijl dit bedrijf de hoogste inschrijver was. Ramsoender Jhauw, directeur van Surishopping, zei zojuist op een persconferentie dat zijn bedrijf al jarenlang goederen levert voor de Brandweer zonder enige klacht. Hij begrijpt niet waarom NV Flex voor dezelfde producten de goederen mag leveren tegen een veel te hoge prijs.

  Jhauw zegt dat hij diverse malen vicepresident Robert Ameerali heeft gebeld, maar hij heeft geen gehoor gekregen. Jhauw benadrukt dat velen bang zijn om de kat de bel aan te binden, maar dit is volgens hem te grof. Hij heeft besloten niet te zwijgen en de samenleving in te lichten over wat er gebeurt.

  Flex heeft voor diverse goederen ruim honderd procent hoger geoffreerd en heeft de gunning toch gekregen. Dit is volgens de ondernemer niet normaal. Jhauw heeft van de brandweercommandant Cecil Waal vernomen dat de raad van ministers heeft besloten dat NV Flex de gunning krijgt. Dit buiten de gunningscommissie om. Ook het kabinet van de president heeft niet gereageerd op alarmsignalen van Surishopping.

  “Het moet nu stoppen met de corruptieve praktijken. Het land wordt enorm benadeeld”, zegt Jhauw. Hij benadrukt dat Flex een nieuwkomer is in deze branche en de hoogste inschrijver was. “Als wij al die jaren de beste kwaliteit hebben geleverd en er zijn geen klachten. Wij zijn de laagste inschrijver en agent van de producten. Waarom is de gunning aan Flex gegund. Als ze weer zo doorgaan, zullen wij de samenleving opnieuw inlichten. Dit kan niet. Dit is zielig voor het volk en de Staat. Ik kom op voor mijn recht. Ik heb harde gegevens hier”, stelt Jhauw.

  Bron: Starnieuws


  Maak melding

 8. wie heeft gekozen voor deze meneer die lak heeft aan alles iedereen..

  het land / volk kan de pot op letterlijk..

  als hij morgen zin heeft om obingoo te bezoeken in afrikaaa voor een joint,dan pakt hij gewoon de s l m en gaat,niemand die wat kan zaeggen..

  dus,, sme is een dictatuur


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.