Rechters maken na twaalf jaar haast met vonnis

10

PARAMARIBO, 1 nov – Het Hof van Justitie heeft ineens heel veel haast met het uitspreken van een vonnis. En dat in een arbeidsgeschil dat al ruim tien jaar onaangeroerd bleef. Volgens burger Stanley van Exel is zijn zaak maar liefst zeven keer uitgesteld. Hij kan maar geen genoegdoening krijgen in zijn ontslagzaak bij staatsbedrijf Grassalco. Zijn advocaat stuurde de heren en dames magistraten onlangs een scherpe brief.

Volgens de Ware Tijd liet mr. Gerold Sewcharan per deurwaarder weten dat hij een ‘procedure uit hoofde van rechtsweigering’ overwoog. Kennelijk bracht dit schot in de zaak en is gebroken met de traditie van oneindig rekkende civiele procedures. Van Exel kreeg bericht dat zijn zaak ‘op de rol’ staat. Wellicht kan de rechter het met wat minder slechte reclame in een tijd van onderhuidse wrijvingen met andere staatsmachten. Superblij is Van Exel niet bepaald.

Omdat er zoveel tijd voor nodig was heeft de gang naar de rechter zich nauwelijks als uitweg kunnen bewijzen voor de benauwde rechter. “Als de uitspraak positief uitvalt, heb je nog geen voldoening, omdat de rechters dan gewoon vrijuit gaan zonder disciplinaire maatregelen. Het is eigenlijk niet meer goed te maken”, verzucht Van Exel. Interessant is te volgen hoe lang het duurt eer ook anderen gaan zwaaien met ‘rechtsweigering’. En hoe lang de rechter daar nog van onder de indruk blijft.

10 REACTIES

 1. Met de nu zeer onbetrouwbare rechter – wiens brood men eet, diens taal men spreekt – (die horen onafhankelijk zijn) is het afwachten. Vooral nu de rechtspraak aan partijpolitiek onderhevig is, zal het voor de klager niet beter op worden, en hopen dat er “recht” gesproken wordt. Dat een eenvoudige (ontslag) rechtszaak ruim twaalf jaren moet duren, in zo een kleine gemeenschap zegt heel veel over de staat Suriname. Eigenlijk zet Suriname zichzelf te kijk in de regio, want er is niets en dan ook niets goed geregeld in dit land. Dit land Suriname genoot vroeger veel aanzien in de regio. En nu kijkt men met gefronste wenkbrauwen naar Suriname, dankzij de criminele samenraapsel die zich (inclusief de president) regeerders noemen.


  Maak melding

 2. Tuurlijk MEBARYU als het een ander regering is zou jij zwijgen die meneer loopt al 10j hiermee wie regeerde er toen praat toch niet zo dom lees goed en begrijp dan weet je dat dus ga en lees nog een keer dat deze rechters het doen is toch prima het zijn de regeringen daar voor die het hebben laten liggen maar jij praat zonder dat je weet waar en wanneer dit begonnen is anders praat je wel anders of niet of is het omdat je een hekel aan deze regering hebt. Hahahaaa


  Maak melding

 3. Hij zou als paarse aanhanger beter moeten weten, dat sinds jaren tachtig de rechtsgang sterk op achteruit is gegaan. Nu lijkt het nog erger te worden met de rechtstaat die zal verworden, een autoritaire staat met de komende dictator aan de macht, als het volk en de domme aanhangers nog meer van dergelijke wetten als I’m nasty zonder protest slikken.


  Maak melding

 4. owroe gwintie dus niets nieuws. Kan als een boemerang werken dus zou ik maar niet op een positieve uitslag hopen, veeleer dat de zaak weer opgeschort wordt en getracht wordt consensus te bereiken door partijen weer aan de tafel te krijgen.
  Mark my words


  Maak melding

 5. Ook dit kan in een bandeloze staat één en al anarchie

  Twee politie-ambtenaren en een politie-assistent zijn gistermiddag te Bensdorp door een groep mannen aangevallen en zwaar mishandeld. De ene politie-ambtenaar heeft vermoedelijk een arm en been fractuur opgelopen, terwijl de andere een ernstig letsel heeft opgelopen aan een oog, meldt de voorlichtingsdienst van de politie. De politie-assistent heeft kneuzingen opgelopen. De drie ambtenaren waren naar het dorp gegaan om een geval van bedreiging te onderzoeken.

  Een plaatselijke bewoner zou een Braziliaan ernstig hebben bedreigd. Na aanhouding van de verdachte werden de politie ambtenaren door een groep plaatselijke bewoners aangevallen en mishandeld. Om weg te komen waren deze ambtenaren genoodzaakt gebruik te maken van hun vuistvuurwapens. Zij hebben schoten in de lucht afgevuurd. Onder tussen zijn 3 verdachten aangehouden en in verzekering gesteld.

  Vijf andere verdachten zijn na verhoor heen gezonden. De verdachten zijn door de politie, in nauwe samenwerking met het Nationaal Leger, aangehouden. Het is niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen zullen plaatsvinden.


  Maak melding

 6. Mijn advies, wil je mij niet aanspreken – ik ken je niet, laten wij het zo houden – en doe eerst wat aan jouw taal gebruik. Leer eerst begrijpelijk Nederlands te schrijven. Kijk naar mijn taal gebruik en naar dat van jouw, en over “dom” gesproken. Jij schrijft om te schrijven, veels te lange zinnen zonder één hoofdletter, over dom gesproken. Ik zie dat je niet weet wat interpunctietekens zijn. Let op jouw onzin inplaats van niets zeggende apekool te willen verkopen aan mij.


  Maak melding

 7. @ Boegroe,

  Heb je wel eens van punten en komma’s gehoord? Behoudens je inhoudelijk infantiel gewauwel heb je absoluut niets te melden. Maar dat ben ik al gewend van die paarse analfabeten. Opnieuw: Leer eerst eens knap en begrijpelijk Nederlands te schrijven en misschien kunnen we daarna nog eens inhoudelijk op je postings ingaan.


  Maak melding

 8. aah… het Suri volk is hypocriet door te vitten op de Rechterlijke Macht.
  Kijk maar naar je zogenaamde leiders en
  steek dan de hand in eigen boezem.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.