Nabestaanden blij met onderzoek politiegeweld

18

PARAMARIBO, 1 nov – Nabestaanden van vier mannen die te Tout Lui Faut werden doorzeefd, zijn blij. Justitieel Het onderzoek van het Openbaar Ministerie geeft hoop. “Voor mij zijn ze gewoon vermoord:, zegt moeder Helouise Burleson. Politiechef Humphrey Tjin Liep Shie is zich bewust van gemor onder de manschappen.

Vooral de speciale eenheden zouden niet gelukkig zijn met het onderzoek. De negen politiemannen die betrokken waren, worden als aangemerkt als verdachten. “Ik heb alle begrip voor de ontevredenheid. Aan de andere kant hebben de nabestaanden van de vier overleden verdachten en de samenleving recht op een objectief onderzoek en correctie, als het onderzoek daartoe aanleiding mocht geven”, zegt Tjin Liep Shie tegenover de Ware Tijd.

De nabestaanden zijn achtergebleven met bergen vraagtekens. “IK wil alleen maar weten wat er speelde”, zegt Helouise Burleson. Of haar zoon werkelijk lid was van een gewelddadige bende, laat ze aan het onderzoek over. De vraag is wel of de man doodgeschoten moest worden. De vier zaten in een auto toen die onder vuur genomen werd. “Er speelde volgens mij wat anders”, aldus Burleson. Tjin Liep Shie hoopt dat zijn manschappen ook lering trekken uit de zaak.

18 REACTIES

 1. Dit wordt een “testcase” voor de rechterlijkemacht in Suriname, en het einde is voorlopig nog lang niet in zicht. Want in dit onderhavige geval spelen zeer duistere voorgewende criminele aspecten een rol. Waar opzettelijk en met voorbedachterade mensen zeer waarschijnlijk bewust zijn opgeofferd (geliquideerd geëxecuteerd zijn) om eigen criminele praktijken te verhullen. En dat is overduidelijk wat hier plaatsgevonden heeft, hoe je het wendt of keert. Maar, de tijd zal het leren, ik benne erg benieuwd naar de uitkomst, hoe dit zal uitpakken.


  Maak melding

 2. Natuurlijk moet er een onderzoek komen en Belfort is mede verdachte,hij is verantwoordelijk voor de executie van deze mannen op klaarlichte dag in de straten van Paramaribo. Zijn badge en wapen moeten hem ontnomen worden en moet hij bovendien van zijn titel gestript worden. Straks komt er een aanmeldings verzoek van Belfort en case is closed.Dit mag niet gebeuren. Gerechtigheid moet geschieden voor deze 4 mannen.


  Maak melding

 3. De vraag is … welke moeite de Politie heeft gedaan om deze “verdachten” aan te houden zodat Justitie onderzoek kon doen.

  Voor een gewapende macht is het echt geen moeite om een auto op te wachten en daarna te doorzeven met kogels …

  Echter in een land waar er wetten en regels zijn ook t.a.v. van verdachten moeten deze wel gerespecteerd worden.

  En die ene meneer Humphrey Tjin Liep Shie is een grote slappeling want als er voor het oog van de camera “kleine” overtredingen worden gemaakt door politie-ambtenaren weet hij wel te zeggen dat deze bestraft dienen te worden, maar grote overtredingen gaan aan hem voorbij en weet hij plots van niets.


  Maak melding

 4. Na 15 maanden dan eindelijk een onderzoek, behalve als deze criminelen op de politie hadden geschoten, dan zou je dezelfde dag nog een onderzoek hebben, maar aangezien justitie het in de doofpot had willen stoppen, is het hun uiteindelijk niet gelukt, en moet Belfort verantwoordelijk gesteld worden voor deze mensenrechtenschending.


  Maak melding

 5. Er heerst een moordvloek boven het land. Degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn worden aanbeden als afgoden door alle paarse aanhangers. De onberechte warlords zullen het land doen verworden als vele arme afrikaanse landen, waar misdadigers op handen worden gedragen en de wet v/d sterkste geldt. Albina is al hard op weg, alsook vele plaatsen in het binnenland.


  Maak melding

 6. Ja als zo goed de gehele top de zelfde personen zijn van de moorden van de tachtige jaren. Wat verwacht jij dan van het volk wat achter die paarse clean aanloopt.


  Maak melding

 7. Oke onder zoek hoeft niet er zijn mensen hier die weten wat er gebeurt is dus er is al veroordeeld door de rechters hier ik vindt dat onderzoek moet liever te laat dan nooit eerst werd er niet onder zocht en jullie zeuren nu word het wel gedaan ook niet goed deze mensen weten niet wat ze willen praten om het praten niet om wat te zeggen mijn mening sorry. GOD BLESS


  Maak melding

 8. Na 1,5 jaar hebben de agenten genoeg tijd gehad om hun verhaal af te stemmen en hebben hun eerdere alle administratie waarin hun opdrachten stonden unnen aanpassen.

  Het onderzoek door het OM had direct moeten gebeuren. Nu is het pas overgedragen aan het OM omdat het via de media weer in herinnering gebracht was. De regering denkt vermoedelijk dat het OM ook weer ruim 1,5 jaar kan uitstellen zodat de schande op z’n slechtst pas na de verkiezingen naar buiten komt.

  Wat waren de feiten.
  – de inzittende van de auto hadden geen wapens.
  – de buit is nooit gevonden.
  – een van de slachtoffers zat vermeodelijk niet in de auto en is buiten de auto vermoord. (zeker hierop had het OM een eigen onafhankelijk onderzoek moeten doen).


  Maak melding

 9. Wanneer houden ullie op met klagen, uit eindelijke heeft de politie goed werk geleverd, opruimen die halen, alle rovers
  moet hard aangepakt worden. GEWOON DOOD SCHIETEN.
  Suriname heeft momenteel veel last van rovers.


  Maak melding

 10. Stel je voor als het zware, recidive, criminelen waren, dan heb ik absoluut geen spijt ervan, dat ze doodgeschoten zijn, ook al waren ze ongewapend, dit moeten ze vaker doen, het scheelt weer een paar roofovervallen, onschuldige mensenlevens en mensen die voor het leven getraumatiseerd worden…

  Als het onschuldige mensen waren die neergeschoten zijn, dan kun je het de politie wel kwalijk nemen omdat ze hun huiswerk niet goed gedaan hebben. En moeten de verantwoordelijken gestraft worden…


  Maak melding

 11. Als je BEWUST als dief iemand rooft in zijn of haar huis met de kans dat je de persoon ook nog moord of verkracht en denkt dat je dan gespaard blijft, dan is het ook goed dat je goed moet weten dat als je dat doet, dat je ook de kans loopt dat je wordt dood geschoten door de politie… Je moet het dat niet vinden van dat JIJ dat mag wel doen en de politie niet… schiet alle dieven en moordernaars dood, want je moet eigenlijk in suriname met open deuren en ramen KUNNEN SLAPEN…als je in je EIGEN HUIS niet met alle vrijheid dat kunt doen….POLITIE ga je gang, uit roeien die achterlijke dieven… ze moeten gaan leren werken en niet stelen.. want werken kost veel minder moeite dan stelen en je loopt geen gevaar dat je wordt dood geschoten……


  Maak melding

 12. Ophef over ‘doorzeefde auto met daders’

  vrijdag, 15 juni 2012 12:33 bron no-spang

  Paramaribo – Op internet is ophef ontstaan over de vier mannen die deze week door de “politie eenheid Faya Blo” in hun auto zijn omgebracht. Een “insider” plaatste zijn verhaal hoe de politie eenheid Faya Blo werkelijk in elkaar zit.

  Lees hier het verhaal: Ik ben een ***insider*** dus ik ga jullie inside informatie geven. Schijn bedriegt! ‘ik ga jullie precies vertellen hoe dat ding in elkaar zit. Want jullie zitten …

  zomaar te juichen. Er is veel meer aan de hand wat jullie niet weten en daarom zijn jullie zo blij. Iedereen denkt dat Faya Blo een politie eenheid is. Het is in feite een soort verlengstuk van CTU.

  Faya Blo bestaat voor het overgrote deel uit militairen en een paar politieagenten. De aanwezigheid van politieagenten moet elk optreden van Faya Blo juridisch dekken. Het moet heten dat politieagenten worden bijgestaan door militairen, omdat militairen volgens de wet geen algemene opsporingsbevoegdheid hebben.

  Waarom doet Faya Blo nu het werk dat in feite het Arrestatie Team (A-Team) moet doen? Heb je je dat nooit afgevraagd? Het A-Team is speciaal in leven geroepen om vuurwapengevaarlijke verdachten te kunnen aanhouden. Het A-Team is geen doodeskader. Ze zijn speciaal getraind in het aanhouden van gewapende criminelen, zonder ze dood te schieten als het niet nodig is. Waarom wordt er een Faya Blo opgericht terwijl we al een A-Team hebben? Waarom is geen enkele journalist op het idee gekomen om deze vraag aan de PG te stellen?

  Dino Bouterse beheerst momenteel samen met enkele handlangers grote delen van de Surinaamse onderwereld. Vrijwel alle grote berovingen worden vanuit dit clubje gecoordineert en uitgevoerd. Soms door zijn eigen mannetjes (met een militaire achtergrond) of door andere rovers die samen met hem werken. Vrijwel alle grote berovingen van de afgelopen 2 jaren komen uit deze hoek. Aangezien men via de CIVD mensen kan afluisteren en tracen komt men aan veel gevoelige financiele informatie.

  De 4 “rovers” die twee dagen terug zijn doodgeschoten hadden niks te maken met de beroving van de juwelier in de Maretraite Mall. Na die beroving in de mall ontstond er grote beroering onder het volk en men dreigde het vertrouwen in de regering te verliezen. Dus om het gezicht van de regering te redden (en niet zozeer van de politie) werd er snel een plan in elkaar gezet.

  Er werd contact gemaakt met deze 4 oudbekenden van de politie die lange tijd niks meer hadden gedaan. Maar als je eenmaal in de onderwereld zit dan heb je bepaalde contacten. Er werd aan ze gevraagd of ze geen goud wilden kopen en er werd een afspraak gemaakt om elkaar op een bepaalde locatie te ontmoeten. Daar aangekomen werden ze gelijk doodgeschoten en aan ons werd verteld dat de daders van de beroving in de Mall waren aangehouden.

  Deze “rovers” zijn in feite dus opgeofferd. Ze moesten niet in leven blijven, anders zouden ze hun zijde van het verhaal vertellen en dat zou voor problemen kunnen zorgen. Dode mensen kunnen niet praten dus op die manier kon men makkelijk alle grote berovingen van de afgelopen tijd in de schoenen van deze 4 mannen schuiven.

  Deze 4 mannen hadden geen enkel vermoeden dat ze opgeofferd zouden worden. daarom hadden ze ook geen wapens bij zich. Tjin Liep Shie probeerde dit opvallend feit te verbloemen door met een verhaal op de proppen te komen dat deze 4 mannen bekend stonden als rovers die na elke actie hun wapens ergens opbergden, om daarna te doen alsof er niks aan de hand was.

  Vind je het niet vreemd dat er 5 mannen aan de Koningstraat werden aangehouden met een deel van de buit zonder dat er 1 schot werd gelost? Maar de 4 mannen die geen wapens en buit bij zich hadden werden wel doorzeefd? Op deze manier heeft men de massa met een mooie list gepakt. Iedereen is vol lof over de regering en de politie. Maar intussen lopen de echte daders vrij rond en ze lachen ons uit. En geen enkele politieagent gaat ze aanhouden want ze worden vanuit een bepaalde hoek beschermd. De rest van de buit zal nooit gevonden worden, want men gaat mooie autos en huizen mee kopen, en flink genieten van dat geld. 3 vliegen in 1 klap: de rust is terug in de gemeenschap, de regering krijgt meer credit en de echte daders blijven ongestraft.

  Als insider weet ik dit alles en ik kan je zeggen, men heeft jullie blij gemaakt met een dode mus. De grote berovingen zullen blijven plaatsvinden omdat men met professionals te doen heeft. Het doodschieten van die 4 mannen was slechts een truc om ons te pakken.

  Punwasi, Tjin liep Shie en Belfort weten ook wat ik weet.

  Geloof niet alles klakkeloos wat de overheid aan jou vertelt maar gebruik je eigen onderscheidingsvermogen.


  Maak melding

 13. Pasew, wauw…

  Als dit waar is heb ik toch ook gelijk, dat Suriname zo langzamerhand een maffiastaat geworden is…

  Geen wonder dat de minister van Juspol zegt dat criminelen, uit bepaalde politieke hoek aangezet worden om te gaan beroven, uit zijn eigen politieke hoek dus…

  Criminelen, politie, militairen spelen dus samen poppenkast om daarna de buit te verdelen en het volk voor de gek te houden.

  Bij de berovingen waar wel criminelen gedood, verwondt worden, door politie, die zijn dus echt???

  Pasew, graag antwoord op mijn vraag a.u.b.


  Maak melding

 14. Menesen leer je kinderen om af te blijven van andermans spullen .
  wat van je buurman is , is niet van jou
  ze moeten het afleren om te stelen en te moorden .
  de politie heeft volkomen gelijk .
  gaan jullie werken voor je centen , misdaat loont niet , het brengt steeds tranen met zich mee .hebzucht en afgunst mogen geen hoogtij vieren in su , als deze criminelen jou of je famillie aan pakken dan zal je anders pieppen , dus laat de politie haar werk doen .
  let goed op je zelf love you ….


  Maak melding

 15. dus wat als criminelen andere mensen uitmoorden dan mag dat wel, als ze beroven mag dat wel, en als ze stoptekens krijgen en niet stoppen maar beginnen te schieten mag dat wel, mensen ouders let eerst goed op de activiteiten van jullie kinderen en naaste fam leden als het amerika was zouden ze aan de galg gaan dan zou er geen onderzoek kunnen plaats vinden toch
  ik neem de politie niets kwalijk als je anderen genadeloos uitmoord, beroofd, mishandelt, en what ever nog meer dan hoeft ook de gerechtelijke macht geen mee delijden met je te hebben sorry ouders het zal wel triest zijn dat jullie geen giften meer krijgen van die geweldenaren maar het is een feit, en wat deden uw kinderen te midden van andere bandieten sorry is hard maar het is een feit


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.