Presentatie magazine Tranga Uma over omgaan met borstkanker

1

Op donderdag 31 oktober vindt de presentatie plaats van Tranga Uma, het eerste magazine over borstkanker in Suriname. Het magazine telt 36 pagina’s en staat vol met informatie, ervaringsverhalen en praktische tips over omgaan met borstkanker. De titel verwijst naar de kracht die vrouwen met borstkanker laten zien in hun strijd tegen de ziekte.

Op de laatste dag van oktober borstkankermaand zal een Pink Delivery team het magazine tijdens een speciale presentatie-actie aanbieden aan vier ziekenhuizen in de binnenstad. Het team zal hiervoor rondrijden in een heuse Tranga Uma auto en afgevaardigden van de ziekenhuizen ‘trakteren’ op een pizzadoos met inhoud: het magazine.

Tranga Uma is allereerst gericht op vrouwen met borstkanker en hun naasten. De onderwerpen zijn daarbij zó gekozen dat zij voor een bredere doelgroep interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan een artikel over voedingsadviezen bij kanker, een artikel over de rol van geloof naast een medische behandeling, of een waar-of-niet-waar kennisquiz over borstkanker.

Het magazine is ontwikkeld op basis van de informatiebehoeften van Surinaamse vrouwen met borstkanker, met subsidie van Pink Ribbon Nederland. Pink Ribbon Suriname en andere partijen die zich met dit onderwerp bezighouden, ondersteunen het initiatief. Het magazine zal na presentatie gratis worden verspreid via onder meer de ziekenhuizen, diverse zorginstellingen en de Pink Ribbon shop.

Bekijk ook:

1 REACTIE

  1. In onze kleine gemeenschap is het mij opgevallen dat het een “taboe” is om te praten over wat we onder de lede hebben. Ook mannen ontkomen niet aan deze ziekte wat borstkanker heet. Borstkanker ontstaat en verergerd door onwetendheid en het is ook makkelijk erachter te komen, door algemene voorlichting om hoe te handelen om te voorkomen, dat deze dodelijke aandoening voortijdig ontdekt wordt. Want verwaarlozing van borstkanker leid vaak ook tot botkanker en dan is het onomkeerbaar tot de dood leidend.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.