Para middelpunt onafhankelijkheidsviering 2013

9

PARAMARIBO, 31 okt – Het middelpunt van Suriname’s acht en dertigste onafhankelijkheidsdag is het district Para. De regering heeft beslist dat de parade en het defilé in Para worden gehouden. Het district van awara, bauxiet en ‘de luchthaven’ bereidt zich al voor.

Volgens het commissariaat Para heeft minister van Defensie, Lamuré Latour, zich ter plekke georiënteerd met vertegenwoordigers van leger, politie, douane, brandweer en gevangenispersoneel. Al deze korpsen doen aan het defilé mee. Voor de lokale overheid wordt vooral het logistieke deel een uitdaging. Wegomleggingen moeten goed worden begeleid. Ook moet het verkeer van en naar de Johan Adolf Pengel luchthaven gewoon door kunnen gaan.

De meeste activiteiten worden op Onverwacht gehouden, de hoofdplaats van Para. Sinds 2012 wordt het onafhankelijkheidsfeest formeel steeds in een andere district georganiseerd. Vorig jaar was het voor het eerst dat Paramaribo werd overgeslagen. De meeste formele activiteiten zijn toen in Nickerie gehouden. Volgens de regering is het niet terecht dat alleen Paramaribo feest op vijf en twintig november. Critici vinden de omslag ongepast.


9 REACTIES

 1. Laat ze maar lekker feesten in Para, dat is het enige waar deze regering aan toe komt.

  In Nickerie laten ze zien hoe het ook kan met de ontwikkeling van Suriname.

  En wellicht een opmaat voor de toekomst van dit district als hoofdstad van de VHP aanhang. De Indiers kiezen niet voor niets deze regio uit voor hun investeringen in de landbouwindustrie.

  Quote

  Vliegveld Manglie over drie weken operationeel

  31 Oct, 2013

  De landingsbaan van het vliegveld van de ondernemer Imro Manglie krijgt de eerste asfaltlaag. Rijstmagnaat Imro Manglie zegt dat hij een lange weg met veel barrières heeft getrotseerd om het startsein te kunnen geven voor de asfaltering van de landingsbaan van “het modernste vliegveld van Suriname voor binnenlandse vluchten”. Hij is jaren met dit project bezig en is door zijn boezemvrienden bedrogen.

  Over drie weken kunnen er al vluchten uitgevoerd worden. Het vliegveld zal volgens de ondernemer veel voordelen hebben voor landbouwers. Manglie zegt dat hij de tegenwerking die hij heeft gekregen nu niet zal bespreken “maar de vulkaan zal tot uitbarsting komen”.

  Het startsein voor de asfaltering is dinsdag zonder politieke toppers gegeven. De officiële handelingen zijn verricht door de zoon en dochter van Manglie. Het particuliere vliegveld staat aan de Industrieweg in het district Nickerie. Het is de bedoeling dat ook andere landbouwers gebruik maken van de faciliteiten. Manglie heeft alle vliegmaatschappijen uitgenodigd om gebruik te maken van zijn vliegveld.

  Ultra moderne faciliteiten
  “Als de maatschappijen kiezen om vanuit dit vliegveld te opereren, zullen de landbouwers de uiteindelijke winnaars zijn. Het zal ze dan minder kosten om in te zaaien en het bemesten zal sneller en effectiever zijn”, zegt Manglie aan journalisten. Nu wordt gebruik gemaakt van het vliegveld van bananenbedrijf SBBS.

  Op zaterdag en zondag is het vliegveld van SBBS gesloten. “Bij ons zal dat niet het geval zijn. Het vliegveld zal van maandag tot en met zondag ter beschikking zijn”, deelt de industrieel mee. De baan heeft een lengte van 600 meter en er zullen moderne hangars en gebouwen worden opgezet. Als alle faciliteiten af zijn, zal er ruim zes miljoen US dollar in dit project zijn geïnvesteerd. De landingsbaan kan nog verder worden verlengd, waardoor ook passagiersvliegtuigen kunnen landen.
  Boeren kunnen alles wat nodig is voor de rijstbouw betrekken bij de ondernemer.

  Unquote

  Bron: Starnieuws


  Maak melding

 2. Het onafhankelijkheidsfeest is een nationale feest, dus wordt in het hele land gevierd en niet op een specifieke plaats. Dit kost nodeloos te veel geld en energie, wat een typische Surinaams gedrag van verspilling is. Al ruim drie jaren is het kommer en kwel in Suriname alsof het land geen regering heeft. Maar wel een stelletje anti-regeerders met een heel laag intelligentie niveau. Met een president die van toeten noch blazen weet. Door zijn aanwezigheid in het machtscentrum, stagneert de economische vooruitgang van het land. Deze dwingeland met zijn criminele achtergrond heeft het niet of wilt het niet weten dat hij – en zijn innercircle – het probleem zijn van de achteruitgang. En zolang hij deel uitmaakt van de regering, zullen de investeerders de kat uit de boom blijven kijken. Natuurlijk welke zakenman wil met onbetrouwbare en criminelen lui zaken doen? Een land waar de inflatie op het ogenblik al ruim 24% procent bedraagt, en langzaam maar gestaagd voortzet. Met deze criminelen zal het niet lang meer duren dat er weer met enkele nullen erbij het zullen moeten doen 1 SRD wordt een 1 met twee of drie nullen erbij. En dit is wat ons land te wachten staat. Weer bij af beginnen en daar stevend Suriname nu op af, wanneer er niet snel wordt ingegrepen door de monetaire autoriteiten van Suriname. En voorlopig lijkt er geen verandering hierin te komen, dat is duidelijk aan de houding van deze gluiperd te merken.


  Maak melding

 3. sme moet omgedoopt worden tot een land van

  ,, feest vieren alle dagen van de week,,..

  het woordt’werk ‘verbannen uit sme..

  niet van toepassing..


  Maak melding

 4. Onafhankelijksfeest, onafhankelijk van wat en wie, nog steeds niet zijn ze in staat na 38 jaar, zelf de broek op te houden, moeten ze nog steeds de hand (met een heel groot gat) ophouden bij anderen, kruipen ze in de kont van China en likken ze de voeten van Turkeye, en zo kunnen we nog wel even doorgaan, beter maken ze er een dag van bezinning van, waar zijn we in godsnaam mee bezig, Suriname gaat naar de kloten, helemaal met dit zooitje ongeregeld wat zich regering noemt onder leiding van een drugsbaron en massamoordenaar


  Maak melding

 5. Wat kunnen mensen toch kortzichtig zijn in hun denken.

  Suriname is niet alleen Paramaribo.
  Het is zeer terecht dat het feest ook in andere plaatsen of districten van het land gevierd wordt. dit kan dienen als een aanmoediging aan alle districten om te proberen hun zaakjes goed op orde te hebben, en is tevens een stimulans voor de inwoners om hun district als vestigingsplaats onder de aandacht te brengen. Op deze manier kan de aan vlucht naar Par’bo een halt toegeroepen worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.