Nederlandse zakenlui optimistisch over relaties

37

PARAMARIBO/DEN HAAG, 31 okt – Het mag niet al te lang duren eer er verbetering komt in de betrekkingen tussen Paramaribo en Den Haag. Dit stelt de Surinaams-Nederlandse ex-burgemeester Roy Ho Ten Soeng. Zijn recente missie met ruim Nederlandse ondernemers heeft het een en ander kunnen opvangen in Paramaribo.

Het heeft er veel van dat er een ontdooiing komt. En dat hoeft niet al te lang meer uit te blijven. De missieleden nemen dit mee uit de ontmoetingen met de Nederlandse zaakgelastigde Ernst Noorman en parlementsvoorzitter Jennifer Simons. “Verbetering van de politieke relatie is ook in het belang van beide landen en hun bevolking. Beide landen hebben er ook economisch belang bij’, zegt Ho Ten Soeng tegenover de Ware Tijd. Ook recente ontwikkelingen geven hoop.

Zoals de ontmoetingen tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van de twee landen. “Mensen willen zaken doen en voor sommige dingen heb je de bemoeienis van beide overheden nodig. Dus we hopen op een snelle verbetering van de relatie”, aldus Ho Ten Soeng. De stichting Vriendschapsbanden Nederland – Suriname organiseert jaarlijks dit soort ‘oriëntatiemissies’. Ho Ten Soeng hoopt al bij de volgende missie in Paramaribo te praten met een Nederlandse ambassadeur in plaats van een zaakgelastigde.


37 REACTIES

 1. Daarmee is het onderliggende probleem nog niet opgelost. De huidige president van Surinaem zal nooit welkom zijn in Nederland echter alleen om zijn straf uit te zitten.

  Roy Ho Ten Soeng spreekt op persoonlijke titel. Deze man neem ik niet serieus.


  Maak melding

 2. Allemaal mooi, maar ook dit staat vele buitenlandse investeerders en ondernemers te wachten:Bedrijfsonvriendelijk klimaat Suriname gelaakt. Daarnaast zijn de kansen groot om beroofd te worden zlas vandaag. Salesman beroofd door twee gewapende mannen. Leverancier Chinese krant overvallen. Salesman beroofd voor restaurant. Ma kut, sinds onberechte misdadigers de macht is gegeven stijgen misdaad,morrel en geestelijk verval, naast moorden en drugsdelicten. Toch a fout a no neks krijsen vele paarse aanhangers. Loekoe noh, dja no erg so leki Zimbabwe.


  Maak melding

 3. Roy Ho Teng Soeng is een Grappenmaker. Deze verklaring wordt elk jaar gegeven na het vakantie tripje, sorrie studiereis, van mensen met te veel tijd.

  Er is echter nog nooit iets uit voort gekomen behalve een fiscaal compensabel bezoek aan Suriname.


  Maak melding

 4. NL wacht tot dat zijn Politieke Partij/NF aan de macht komt voor een goede relatie tussen beide landen wat niet meer mogelijk is.
  Eenmaal de NDP/MC aan de Regeermacht wil zeggen altijd aan de Regeermacht blijven.
  Hoe langer NL wacht, hoe meer er nadelen zijn voor hun land.
  Ik blijf herhalen dat het fout bij de NL Regering ligt, omdat NL eerst begonnen was geweest met het verbreken van de relatie.
  Zodra de Premier van NL contact maakt met de Pres van SU en hem in NL uitnodigt voor een persoonlijke gesprek zal het betekenen wederom een goede relatie tussen beide landen.


  Maak melding

 5. NEDERLAND….TRAP NIET IN DEZE VAL

  Nu er totale politieke en economische chaos in Su. is dankzij roversbende Bouterse, hebben ze Nederland weer nodig.

  Doorknippen die navelstreng en zoek je heil maar lekker bij China, Venezuela, Haïti en overige corrupte dictaturen.


  Maak melding

 6. begin eerst de lijn a’dam – parbo open te stellen voor een betaalbare prijs,zodat inderdaad veel meer mensen van alle nationaliteiten daarheen kunnen gaan..

  aan al die bla bla bla hebben we niks..

  eerst open stellen ,dan loopt het van zelf wel..

  vergeet niet ,dat de hotels in suri ook te betalen zijn, en geen uitbuiters prijzen..


  Maak melding

 7. Radjkoemar radjaram, jouw ndp is in 2015 verledentijd. Het volk heeft DDB door. Van zijn beloftes is geen moer terecgt gekomen. Onder wijle van Venetiaan was het rustig. Koers srd was stabiel en geen stoelendans met ministers. Huishoudboekje was ook op orde en suriname stond nog redelijk op de kaart. De zaak Dino heeft geen goed gedaan. Er is nog hoop voor je. Gewoon straks op Front stemmen.


  Maak melding

 8. @Radjkoemar radjaram
  Nl heeft in Suriname geen enkele Politieke partij. Het zijn allemaal Surinaamse partijen. Ook het NF had nadrukkelijke problemen met Nederland. Venetiaan ging vaker naar China dan formeel Nederland aan te doen ook al heeft hij toch nog euro 300.000.000 aan verdragsmiddelen geheel vrij mogen besteden.

  Uw reactie eenmaal NDP/MC aan de macht altijd aan de macht geeft aan dat u de principes van democratie en nationale autonomie niet begrijpt. U reactie is enigszins beangstigend aangezien u ons terug voert naar de politieke benadering van een heer Adolf Hitler.


  Maak melding

 9. Het is opvallend dat de NL Regering allerlei mogelijkheden toepassen via verschillende personen voor een goede relatie met SU tot stand te brengen, terwijl ze zelf de oorzaak waren geweest van een verbroken relatie.
  Ik wil keihard zeggen dat het nooit gaat lukken en een grote tijdverspilling is.
  Pas wanneer de Premier van NL persoonlijk zal onderhandelen met de Pres van SU denk ik dat er resultaten bereikt zullen worden, anders bestaat de mogelijk niet.


  Maak melding

 10. @ Radjkoemar Rajaram

  elke burger is bevoegd een voortvluchtige misdadiger aan te houden en uit te leveren aan de bevoegde instantie[lees politie]
  Ben je dan niet bang dat Rutte je pres.meeneemt naar Scheveningen?


  Maak melding

 11. Ho Ten Soeng houdt de boel voor de gek. Het gaat alleen maar om zijn snoepreisjes naar Suriname, want zijn bezoeken hebben nog nooit geresulteerd in een zakendeal. Bovendien is Ho dubbel, want hij geeft zichzelf niet uit als Surinamee, maar als Chinees. Hij vindt het een belediging om als Surinamer te worden aangemerkt. Ik las dat hij van mening is dat Venetiaan te laat terug is getreden. Maar hij is ook al rond de 70, maar blijft ook doorgaan met zijn 50+ partij. Ook zijn voorman Somo weet niet van ophouden. Het lijkt mij daarom ook niet zinvol deze Ho serieus te nemen. Met zijn opmerken dat de zakenrelatie tussen Nederland en Suriname aan het ontdooien is, probeert hij de mensenzand in de ogen te strooien. Hij zal nu weer bezig zijn met zijn volgende snoepreis naar Suriname en die idioten in Suriname zullen hem wederom ontvangen met zijn valse beloften.


  Maak melding

 12. @Radjkoemar radjaram
  U vergist zich. De Nederlandse regering heeft niets gedaan en doet niets. Er is slechts gesteld dat iemand die in Nederland veroordeeld is tot de hoogste instanties alleen welkom is als gast van de regering voor het uitzitten van de opgelegde straf. Niet meer en niet minder. De uitspraken zijn gedaan door de bevoegde rechter en de regering moet een vonnis uitvoeren.
  De Nederlandse regering erkend de on uitvoerbaarheid van het vonnis zolang de veroordeelde staatshoofd is van Suriname. Daar is niets vreemds aan.

  De Nederlandse regering erkend resultaten van verkiezingen en de beslissingen van het parlement.
  Voormalige ministers van Buitenlandse zaken hebben wellicht niet de meest handige uitspraken gedaan echter het lijkt mij dat de Heer Bouterse en later de president van de Republiek Suriname eerder met boute uitspraken gekomen is als de regering van Nederland. Vanaf dag nul is deze President gestart met het uitsluiten van Nederland.
  Pas bij het aannemen van de Amnestie wet die zonder enige twijfel ingaat tegen de Surinaamse grondwet en internationale verdragen en de rechtszekerheid van slachtoffers heeft Nederland diplomatieke statements gemaakt door haar Ambassadeur voor Consultatie terug te roepen. Suriname is diplomatiek gaan slaan niet Nederland.
  Nederland heeft niet gebroken Suriname heeft gebroken althans zo ziet de rest van de Wereld het heel duidelijk.
  Uw president heeft de ambassadeur van Nederland genegeerd en niet de gelegenheid geboden te feliciteren.

  Nederland heeft een speciale positie aangezien een niet te verwaarlozen deel van haar bevolking bestaat uit Nederlanders van Surinaamse afkomst. Nederland zal hun belangen moeten behartigen en dus ook de belangen van nabestaanden van de 8 december slachtoffers.

  Als men de dingen niet zakelijk wenst te zien kan er alleen maar verweten worden en niets opgelost worden.
  Gegeven is dat het er voor Suriname geen serieuze alternatieven zijn. Parijs neemt Suriname, ook al is het een buurland, niet echt serieus anders zou de ambassade daar wel eens een keer opengaan. Letwel minister Hok heeft de ambassade in Parijs 2 jaar geleden feestelijk geopend echter en gebeurt nog niets.

  Het is meer dan vreemd dat de partij die breekt voorwaarden stelt aan de andere partij. De President heeft steeds geroepen Nederland niet nodig te hebben. Prima toch we zien wel!


  Maak melding

 13. niet de Nederlandse regering is de oorzaak van de verbroken banden, maar de breuk kondigde zich al aan toen een crimineel en massamoordenaar zich verkiesbaar stelde als president en was definitief toen deze gekozen werd door een stel dombo”s die in allerlei loze beloftes trapten, en hoe naief en onnozel is het te denken dat een minister-president van Nederland zal onderhandelen met een voor cocainesmokkel cq handel veroordeelde zal onderhandelen, dan ben je toch echt wel van de pot gerukt


  Maak melding

 14. kOOS en wie van NL gaat in SU de staf uit zitten voor geschiedenis wie allemaal. wel ik zeg wie wat in SU doet hoort door SU gestraft en in SU niemand van een ander land heeft het recht dat dan te doen voor Baas en GOD te spelen welk persoon levert AMERIKA uit niemand mag hun burgers veroordelen maar zij een ieder nogmaals voor de goede orde wat is er met BOTA OF VADER VAN MAXIMA GEBEURT WIE GAAT HUN HAALEN EN STRAFEN HOOREN JULLIE WAT DAAR VAN, dus dat is wel oke bij jullie welk recht hebben die mensen wat wij niet hebben vertel eens.


  Maak melding

 15. Nogmaals noem één groot bedrijf uit Nederland wat zaken wil doen met Suriname?

  Top 50 Nederlandse bedrijven 2013
  Positie Bedrijfsnaam Omzet (miljard Euro)
  1 Royal Dutch Shell 347.339
  2 Unilever 46.467
  3 LyondellBasell 36.588
  4 Koninklijke Ahold 30.271
  5 AEGON 20.992
  6 ING Groep 18.829
  7 Achmea 18.802
  8 SHV 17.362
  9 Heineken 17.123
  10 Randstad 17.086
  11 Akzo Nobel 15.697
  12 Rabobank 13.378
  13 Koninklijke KPN 13.163
  14 Argos Groep 10.237
  15 FrieslandCampina 9.646
  16 Koninklijke DSM 9.131
  17 Koninklijke Luchtvaart Maatschappij 8.651
  18 Koninklijke Philips Electronics 8.647
  19 Stichting Pensioenfonds ABP 8.529
  20 BAM 7.920
  21 ABN AMRO 7.794
  22 CZ Groep 7.562
  23 TNT Express 7.327
  24 Reed Elsevier 6.925
  25 PON 5.865
  26 Delta Lloyd 5.730
  27 Nutreco 5.229
  28 VION 5.173
  29 VGZ 5.166
  30 Royal Imtech 5.113
  31 Pensioenfonds Zorg en Welzijn 4.915
  32 Eneco 4.839
  33 SNS REAAL 4.746
  34 ASML 4.731
  35 Nuon 4.450
  36 Wolters Kluwer 3.354
  37 USG People 3.244
  38 CSM 3.112
  39 NXP Semiconductors 3.006
  40 SBM Offshore 2.831
  41 Koninklijke Boskalis 2.809
  42 Blokker 2.730
  43 Jumbo 2.678
  44 Mediq 2.657
  45 Oce 2.596
  46 Fugro 2.577
  47 Menzis 2.560
  48 Sligro 2.467
  49 Heijmans 2.361
  50 Koninklijke Agrifirm 2.271

  Kies maar.
  Roy Ho Ten Soeng is een aardige man maar heeft geen verstand van zaken en geen enkele invloed in Nederland.


  Maak melding

 16. ik vind dat suriname geen onderhandelingen met nederland of nerderlandse bedrijven zou moeten aan gaan.
  zij hebben tijdens hun bezetting in su al aangegeven dat wij(surinamers)hun voet mattje zijn geweest,’nu zij in een financiele breakdown verkeren zoeken zij naar bronnen om hun economie op te bouwen.

  1.binnenkort gaat alexander met een grote groep handelaars naar afrika om handels onderhandelingen te realiseren,’waren het niet deze mensen die gezegd hebben dat zwarte mensen apen zijn en niks van het leven weten.

  2.waar komen die bedrijven ineens vandaan die optimistisch zijn om in suriname hun bedrijf op te zetten,’probeert nederland op deze manier toegang tot surinaamse bedrijf’s leven te vinden en op deze manier suriname en de surinamers weer uitbuiten.

  suriname wees gewaarschuwd’deng mang o kong foe vernietig unu,luku sang deng doe nanga tra kondre,luku sang deng doe nanga su,if unu mekie deng kong baka,dang unu e sribi ete.

  GEEN ONDERHANDELINGEN MET NEDERLAND


  Maak melding

 17. @Boegroe
  Hallo kip zonder kop, Bota en of de vader van Maxima hebben de surinamers geen kwaad gedaan en wij gaan ons daarom niet bezighouden met deze 2. Enne kijk no ,dinootje was op de RADAR van de amerikanen en dat wist dinootje bliksemsgoed . Maar hiij dacht dat hij schotvrij zijn handel zou kunnen voortzetten met een diplomatiek paspoort in zijn zaak en immunuteit zou genieten want wat voor papaatje geldt geldt ook voor mij moest dinootje gedacht hebben . Maar nee hoor hij heeft het mis,je baasje kan zijn zoon niet eens gaan bezoeken want dan gaat hij in de hoedanigheid als burger en niet als lijder.hahahaaaaa….dan wordt hij op de vleigveld aangehouden in Amerika. Je baasje heft a,ltijd een grote mond als het om anderen gaat ,nu houdt hij zich muisstil/
  Zie een vergelijking tussen de vader van Nishayad en papa van dinootje. NIshayat zijn vader vecht als een leeuw om zijn zoontje terug te krijgen,en papa van dinootje zegt ‘ik buig mijn hoop en wacht op een wonder..’
  Whahahahaaaaaaaa……..


  Maak melding

 18. Het is begrijpelijk dat het voor jou moelijk voor te stellen is dat Nederlandse bedrijven zaken doen met Suriname. Echter van oudsher zijn Nederlandse bedrijven in Suriname geïnterreseerd ( slavernij ) en dat is heden ten dage niet anders.
  Enkele grote Nederlandse bedrijven die op dit moment op zakelijk niveau bezig zijn in Suriname zijn;
  Ballast Nedam, MNO Vervat, KPMG… dan heb ik het nog niet eens over de minder bekende ondernemers..

  Tedje, ik heb willekeurig enkele recente berichten uit Nederlandse dagbladen voor jou verzameld. Niet zo zeer om jou te willen overtuigen dat er wel degelijk zaken met Suriname wordt gedaan vanuit de Nederlandse zakenwereld maar meer om mijn eigen opvatting met feiten te onderbouwen.

  ‘Steeds meer Nederlandse bedrijven verplaatsen werk naar callcenters in Suriname. Het gaat om bekende bedrijven als Eneco, Wehkamp en UPC Nederland. Door de aanleg van een nieuwe tweede glasvezelkabel zijn de internet- en telefoonverbindingen verbeterd. Hierdoor neemt outsourcing naar Suriname toe op het gebied van financiën en ICT, zo meldt de website NL EVD Internationaal van het ministerie van Economische Zaken’

  Suriname als backoffice

  „Wat kan ik voor u doen?” „Dan wens ik u nog een fijne dag.” In het callcenttrum van Unamic/HCN aan de Zonnebloemstraat in Paramaribo handelen tientallen medewerkers vakkundig de telefoongesprekken af met klanten van Nederlandse bedrijven. „Eigenlijk spreken we liever niet meer van een callcenter”, zegt manager Mark de Vries. „We doen veel meer. Wij zijn ook servicedesk voor ICT-dienstverleners, we verwerken meterstanden, of beheren debiteuren.”
  Unamic/HCN heeft z’n hoofdvestiging in Almere, Nederland. Het kostenvoordeel van offshoring naar Suriname kan volgens De Vries tot 40 procent oplopen. De medewerkers in Suriname verdienen 300 à 500 euro per maand.

  ‘Diplomatiek charmeoffensief moet Nederlandse bedrijven kans geven in Suriname’

  De diplomatieke toenadering die Nederland zoekt tot Suriname, heeft mede tot doel meer kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven te scheppen. De nieuwe zaakgelastigde ad interim, Ernst Noorman, zegt in gesprek met de Ware Tijd dat hij joint ventures tussen het Nederlandse en het Surinaams midden- en kleinbedrijf wil bevorderen.

  Hij denkt aan de landbouw en voedselverwerking, het toerisme, en IT- en financiële dienstverlening. Noorman: “Bovendien is waterbeheer een speerpunt voor Nederlandse bedrijven en de overheid.”

  Volgens Noorman is de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans bezig met een “duidelijke toenadering” naar de republiek. Eind vorige maand zei Timmermans dat Nederland actiever wil zijn in opkomende economieën met grote rol van de overheid. Die omschrijving lijkt naadloos aan te sluiten bij Suriname.

  “Economische diplomatie is een groot goed”, reageert de zaakgelastigde. “Het gaat economisch goed met Suriname, en hoewel het een kleine markt is, liggen hier wel degelijk mogelijkheden.” In landen waar de overheid een grote rol heeft, kan de ambassade deuren openen voor bedrijven, geeft hij aan. “In een transparante markt heeft een ambassade logischerwijs een kleinere rol.”

  Voelen Nederlandse grote bedrijven, zoals baggeraars en aannemers, de hete adem van bijvoorbeeld Chinese concurrenten in hun nek? Noorman: “Nederlandse firma’s gedijen bij een open markt met eerlijke concurrentie. Ik adviseer Suriname niet alleen naar de prijs te kijken, maar vooral naar de kwaliteit die Nederlandse bedrijven bieden.”

  Volgens de diplomaat wil de voormalige kolonisator Suriname ondersteunen bij een duurzame ontwikkeling van de economie. “Zoals veel landen moet Suriname van een extractie naar een transformatie-economie. Je moet zelf iets doen met je natuurlijke hulpbronnen.”


  Maak melding

 19. Cees van Os
  KPMG heeft Nederlandse wortels maar is allang geen Nederlands bedrijf meer.
  MNO Vervat (Boskalis) en Ballast Nedam voeren alleen werk uit waarvan de betaling in het buitenland gegarandeerd is. Zij werken niet voor OW maar voor FinMechanicca (hoofdaannemer raffinaderij) en/of door de IDB (interamerikaanse development bank) gefinancieerde werken.

  De lijst tedje is interessant maar niet bepalend. Daar heb je gelijk in. Veel kleintjes zijn voor Suriname wellicht interessanter dan een enkele grote. Echter zelfs deze mini ondernemer die zich de benen uit het lijf gelopen heeft voor een serieus plan zal nooit zaken doen met het huidige Suriname omdat deze regering te grote afdrachten wil en betalingen vooraf claim en niet eerst presteert omdaar na mee te delen. Hoor het goed deze jonge is best bereid smeermiddelen af te dragen maar wel na de verdiensten en nooit vooraf.
  De adviseurs van de president willen vooraf delen en dat werkt niet.

  Ze zijn kansloos geworden. Alleen de dingen van de oude regering werken nog de rest is niet meer dan KOEIEN POEP


  Maak melding

 20. jojo

  het maakt niet uit wat jij neer typt,’en wat de bedrijven betreft,het zijn nederlandse bedrijven,als er winst in su door die berdijven gemaakt zou worden,zou,meer dan 80% van de gemaakte winst naar nederland door vloeien en zou suriname maar een laag percentage ontvangen,;tenzij de afdraagbare kosten door die bedrijven aan de staat van surinname op 55% voor suriname zou zijn en zou moeten zijn,en scherpe toezicht op die bedrijven houden in verband met natuur verkrachting(milieu verveiling,uitbuiting van natuurlijke grondstoffen en andere natuur produckten).
  suriname moet een andere stellinggen,wetten,die,mensvriendelijker en in ballans met de natuurlijke wetten zijn aannemen b.v.een algemeen sociaal orde,een economie dat door die sociale orde geformd wordt,wetten vaststellen die de bevolking in positieve zin inspireert om samenwerkings verband te herstellen en vast te houden,enzv,.
  waar ik op aanduidt is dat wij ons(su)economie niet naar europese manier moeten formen anders wordt ons samen leving een copy in alles van wat die europeaan betreft,’op die manier blijven wij altijd mentale en geestelijke slaven van mensen die het nooit met ons gaan menen.
  wij moeten ervoorzorgen dat wij kleren dragen die wij gemaakt hebben,schoenen dragen die wij gemaakt hebben,educatie volgen die ons door onze voorouders overgeleverd is kwa techniek,sterren kunde,matametiks,enzv.politiek en bedrijven zijn volgens de normen van nu,het zelfde,zonder bedrijven zou er ook geen politiek zijn.natuurlijk onder goede samenwerking,een sociaal economische orde,van,rechtvaardigheid,ballans,oprechtheid,orde enzv,’en daar heeft het polie-tiek(e)systeem dat uit koloniaal beweging is ontstaan natuurlijk niks aan,omdat zij naar macht streven boven het wereld bevolking en natuurlijk denken dat zij in de stoel van god te gaan zitten maar dat hun einde zal zijn.

  als su deze form van polietiek gaat volgen,zal,het heel snel met suriname en bevolking afgelopen zijn in ons samen leving,’die kenmerken zijn al meerdan 40 jaren waarneembaar in su.

  wij moeten aan onszelf toegeven dat wij door onze vroegere kolonialist(en)behoorlijk voor de gek gehouden zijn en uitgebuit zijn,ook wat educatie betreft,was en is nog steeds gericht voor hun winsten en heeft niks met opbouw van een land of natie te maken,’het is puur uitbuiting van een ander volk op de slinkste manier.

  denk daar maar over na.


  Maak melding

 21. jojo

  over rutte en bouterse;toen bouterse president van suriname geworden was,heeft,rutte een uitspraak richting bouterse en bevolking van suriname geuit,met de woorden;omdat bouterse als pres gekozen is stopt nederland met ontwikkelings gelden naar suriname en,jullie (wij de surinamers) gaan het voelen.

  de uitsprrak van bouterse was; rutte,heb ik jou ooit geld gevraagd,houd het maar,jij gaat het voor die voedselbanken nodig hebben,en trouwens weet jij wel hoeveel milj wij al hebben.

  jojo

  wie is begonnen met drijgen en zijn ambasade terug geroepen,bouterse(suriname)was het zeker niet.

  dus is het makkelijk te raaden.


  Maak melding

 22. De Suriname-HATERS zijn weer bezig en weten alles zo “goed” te brengen dat je soms in een deuk ligt van het lachen ,ze zijn zoooo bang dat het Suriname steeds beter zal gaan en zij hier maar meer en meer in de schuldsanering belanden.

  Er zijn genoeg bedrijven hier die graag zaken doen en willen doen met Suriname,denkt men nou echt dat ze deze bull-shit lezen wat sommigen hier neertypen,zo ja dan zullen die bedrijven/zakenlui barsten van het lachen met o zo domme betweters hahahahahhahahahahahahahahahahahah.


  Maak melding

 23. Er zijn mensen die aan NL kant zijn en proberen met onwaarheden de NL Regering te verdedigen dat het de schuld van DDB was voor een verbroken relatie tussen beide landen wat helemaal niet juist is.
  NL had DDB Voorzitter v/d NDP constant gesaboteerd voor verkiesbaarheid als Pres van SU voor de verkiezing van 2010.
  Toen DDB de verkiezing gewonnen had en Pres van SU geworden was hadden een aantal Presidenten van diverse landen hem persoonlijk of schriftelijk gefeliciteerd, behalve NL.
  Als NL het zou beseffen als een speciale positie hebbend, omdat een deel van hun bevolking Nederlanders zijn van SU afkomst moest NL als eerste de Pres DDB gefeliciteerd hadden om de goede relatie te continueren, maar dat was niet gebeurd.
  Laat het duidelijk zijn aan alle Nederlanders dat het fout is bij de NL Regering tevens Premier Balkenende van de CDA en zijn opvolger Premier Rutte v/d VVD, omdat ze met een vieze politiek aan het voeren waren met SU en gingen nog bemoeien met SU interne zaken.
  Oorzaak van verbroken relatie zijn door deze 2(twee) premier,s. die geweldig wilden spelen alsof SU afhankelijk was van hun land en zonder ontwikkeling hulp niet hoofd boven water zouden houden.
  De SU Pres DDB/het volk van SU wacht rustig en heeft helemaal geen haast met de relatie NL, totdat de NL Premier zijn fouten inziet en hem benadert om te onderhandelen voor herstel van verbroken relatie tussen beide landen.


  Maak melding

 24. Sra waar heeft die ontwikkelings hulpin de vorm van gelden in afgelopen 38!!! jaar dan toe geleid, tot weinig of niets, verdwenen als sneeuw voor de zon, waar is Bruynzeel waar is Biliton, gebleven, Suriname, Surinamers moeten eens leren wat SOLIDARITEIT betekent, en dan heb ik het niet over de bevolkingsgroepen onderling, maar als Surinamer, dan pas kun je kijken wat buitenlandse investeerders en bedrijven voor je kunnen betekenen, en gewoon minder afhankelijk opstellen, initiatieven worden nog te vaak door jaloezie de grond in geboord


  Maak melding

 25. Radjkoemar, hoe had jij het gevonden als (weliswaar in het verre verleden), Al Capone, toendertijd toch ook een behoorlijk crimineel , zich beschikbaar had gesteld en was verkozen tot president van de VS, zo dom als in Su waren ze daar gelukkig niet, had diezelfde Capone dan ook gefeliciteerd moeten worden?


  Maak melding

 26. hans

  jij vraagt waar die onwikkelings gelden gebleven.

  antwoordt;tijdens regeer periode nps/vhp(front)heeft nederland inderdaat ontwikkelings gelden richting su overgemaakt,’maar wist jij dan niet dat die gelden in opdracht van NL voor nederlandse bedijven gebrijkt werd en de winsten ook naar nederland doorgevloeid werden(wat voor ontwikkelings gelden).en de toen zittende regering heeft volgens NL normen en wetten een verbastering onder het volk teweeg gebracht.

  ik heb liever dicipline,derest komt van zelf,’europese mentaliteit,gewoontes,manier van denken zal nooit tot opbouw voor suriname zijn,en niet alleen voor su,maar ook voor de meeste zuid amerikaanse landen

  een buiten landse bedrijf investeert als er 100% winst door die bedrijf gemaakt kan worden.


  Maak melding

 27. @ Hans, Als NL de verkozen Pres DDB van SU niet had gefeliciteerd, wegens door U opgenoemde redenen.
  Als NL de Pres DDB niet wil accepteren.
  Mijn vraag is, waarom al die moeite door NL om SU proberen zover te krijgen, zodat hun ambassadeur in SU toegelaten wordt.
  Waarom ook al die moeite door NL om dmv tussen personen zijn doel proberen te bereiken.
  Als NL keihard wil zijn moeten ze rustig wachten tot dat iemand anders de Pres van SU wordt dat voorlopig niet meer van sprake is, nu niet, in 2015 niet en ook in de toekomst niet.
  De enigste oplossing die er bestaat heb ik al in de bovenste reactie al vermeld en punt uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.