Verdeeld parlement moet begroting keuren

22

PARAMARIBO, 28 okt – Met de begrotingsbehandeling voor de deur vertoont het parlement zich verdeelder dan ooit. Daar bovenop sijpelen ook de verkiezingen van 2015 door. Nog voor de nationale begroting echt behandeld wordt, luidt het luid: dictatuur.

De dictatuur dan van de meerderheid. “De voorzitter is dictatoriaal bezig”, zegt parlementariër Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) tegenover Dagblad Suriname. Voorzitter Jennifer Simons zou zich niet houden aan afspraken. Volgens Gajadien is het gebruik om vooraf te overleggen hoe de begrotingsbehandeling zal plaatsvinden. Onder meer wordt dan afgesproken hoeveel tijd elke fractie krijgt om commentaar te leveren.

Nu zijn de parlementariërs opgeroepen voor de eerste debatten zonder ook maar de minste afstemming. “Bovendien weten we ook nog steeds niet hoe het gesteld is met onze financieel monetaire situatie. De president zou het parlement informeren, wat beaamd is door Simons, maar dat is nog steeds niet is gebeurd”, aldus Gajadien. De toon is dus gezet voor een begrotingsbehandeling met veel politiek vertoon. En meer dan de afgelopen jaren, de schijn van het naderend oordeel.

22 REACTIES

 1. Ze hebben haast tokk,..gauw ff de boel afjassen en door drukken zodat de zakken met de restjes gevuld kunnen worden. Toppunt van wanbeleid !!


  Maak melding

 2. Die begroting zal niet al te veel problemen opleveren met al die jaknikkers van de Ndp in de assemblee, want die omstreden amnestiewet was ook geen enkel probleem voor die grondwetrechtenschenders.


  Maak melding

 3. De heer Gajadien zou de laatste moeten zijn die zo hoog van de toren blaast. De Frontregering moest het voor een aanzienlijk deel hebben van de zogenoemde ontwikkelingsgelden vanuit Nederland. Daar konden/mochten ze op rekenen. De Surinaamse regering onder Bouterse, is de eerste regering die het heeft moeten stellen zonder die “hulp”. Vriend en vijand zijn hierover verbaasd geraakt, dat de nu zittende regering deze test goed tot degelijk heeft doorstaan. Het reizen m.n. om contacten te leggen en het netwerk van Suriname te verbreden en/of te onderhouden heeft geresulteerd in ruimere mogelijkheden voor Suriname en haar bevolking.

  Kritiek oftewel opbouwende kritiek zou derhalve niet misplaatst zijn. Daarom moet Suriname zich niet in de luren laten leggen door zulke goedkope politici als ene Gajadien. Alleen maar de naam: Ga ja dien! “Ga ja dien” de belangen van het buitenland i.p.v. die van het Surinaamse volk. Wat illustratief die naam “Ga-ja-dien”.

  Dergelijke lui die het vernuft als het gaat om communicatie met de bevolking als geheel missen, omdat ze dat zich nimmer hebben aangeleerd en gewend zijn maar alleen op te komen voor hun eigen soort, of beter gezegd de elite van hun eigen soort rondom hen.

  Voor dergelijke misbaksels mag de deur van de politiek in Suriname, zelf niet op een kier worden gehouden.

  Dat de partij van Ga-ja-dien?, de VHP, niet met voorstellen kan komen voor wie, wat en waar, spreekt boekdelen over het inhoud-loze als het gaat om beleid m.b.t. de totale Surinaamse bevolking. Een dergelijke conservatieve partij met een racistische inborst , hetzij direct of indirect, heeft niets te zoeken in het centrum van de macht in Suriname. Het zal alleen van vooraf beginnen betekenen en het progressieve vanuit de bevolking op “hold” zetten en houden.


  Maak melding

 4. Weer een bewijs dat de heren politici geen oor hebben voor de wijze woorden van WKN commentatoren. Beleid maken is vooruitzien. De houding van de coalitie was voorzienbaar. Dus had de oppositie een eigen begroting moten presenteren en het volk vooraf inlichten en voorlichten over de voornemens .Het getuigt van weinig effectief beleid door steeds achter ade NDP en consorten te lopen.

  2015 is cruciaal. Laat praatjes varen en overtuig het electoraat nu.


  Maak melding

 5. @Uncle
  de resterende verdragsmiddelen waren een fractie van wat de vorige regering gepresteerd heeft. Ik heb ooit een weergave voor RobG gevonden waaruit bleek dat er jaarlijks tussen euro 20.000.000 en 60.000.000 aan ontwikkelingshulp beschikbaar kwam. Totaal was het minder dan er in 2 jaar Bouterse aan extra goud inkomsten binnen gekomen is.

  Van een 4 jaar stilstaande economie in 2000 naar een goed draaiende economie in 2010.
  Het bruto nationaal product is tussen 2000 en 2010 gegroeid van $ 1.300.000.000 naar $ 4.700.000.000. De afgelopen 3 jaar groeide het BNP ook echter niet in echte echte dollars maar in SRD’s.

  Beter gezegd de huidige economische ontwikkelingen zitten weer opslot er is stagnatie omdat de goudprijzen (zoals door azijnzijkers voorspeld) dalen. Na potverteren kan men nu niet maar zo iets anders doen.

  Alle mooie rapportcijfers van de Wereldbank en IMF waren nog rapportcijfers van de vorige regering (het ijlt iets na).
  Zelfs moet de governor van de Centrale Bank van Suriname toegeven en publiceren dat President Bouterse een gevulde kas aangetroffen heeft. Een kas die nu heel negatief staat.


  Maak melding

 6. Maffia bende om na de begrotingen de PL en ABOP eruit te trappen en te regeren met decreten zonder een Parlement. Ik had altijd een hoge dunk van Mw. Simons, maar helaas is ze te licht bevonden. Bye the way, er komen in 2015 geen verkiezingen, omdat DDB tegen het begin van het jaar 2015 gewoon de noodtoestand zal aankondigen.


  Maak melding

 7. Hoe vaak heb ik laatste keren het woord (dictatuur of dictatoriaal) niet gebezigd, en nu het parlement het ook door heeft. Kan je zeggen de kaarten zijn geschudt, de president houdt de gang van zaken doelbewust op. Deze gewetenloze president komt zijn afspraken gewoon niet na. Dit wordt de meest besproken begrotingsbehandeling, je kan gerust zeggen het is een “gatenkaas” met lucht gevuld. Het grootste probleem is de financieel monetaire positie van het land. Weer zie je de houding van de president, als of hij bang is voor het voetlicht te treden. Normaal wordt vooraf afgestemd hoe de behandeling verlopen zal, zelfs dat nog niet, alsof het niet van belang is. Overduidelijk blijkt de incompetentie van deze heerschap zich “president” noemend en de weelde niet kunnen dragen. En maar steeds mooi weer spelend, met echte dictatoriale trekken, het parlement in gijzeling houden, met jouw verborgen agenda.


  Maak melding

 8. De bekende truc van die paarse idioten clubje, als ze in de problemen zijn, dan komen ze met de blanken of kolonisator die het heeft gedaan, Uncle kom met iets nieuws, bouterse geeft de kolonisator de schuld dat die ouderen hebben geklaagd over die paarse puinhoop te cola creek.


  Maak melding

 9. Verdeeld parlement MOET begroting (goed?)keuren

  slagvaardigheid krijgt een nieuwe dimensie!

  het moet zeker voor november gebeurd zijn, want wanneer er nieuws uit new york gaat komen, dan zou het kunnen zijn dat wij niet zo blij zijn, God weet. amnestiewet deel II of deel verder dan II?


  Maak melding

 10. kosten wat het kost zal de wolf proberen zijn huid duur te verkopen. Het maakt hem niets uit als hy maar aan de macht blijft ten koste van het onnozele volk…

  @uncle
  realiseer je wel wie de grondlegger is geweest van de totale vernietigingsproces in/van ons geliefde land ??


  Maak melding

 11. Sinds de aanvang is het duidelijk dat tante jenneke in opdracht van de komende dictator werkt. Duidelijk is dat leugenaars het nu voor het zeggen hebben.


  Maak melding

 12. noem je dit een begroting,ik denk dat een gewone vereniging of voetbal club een veel beter begroting op papier kan zetten..

  wat je hier leest is een samen raapsel van afgelopen periode en stelt geen reet voor..

  schande..


  Maak melding

 13. @Uncle, jammer dat je niet naar radio apintie hebt geluisterd dan zou je met je eigen oor gehoord hebben wat Venetiaan allemaal heeft moeten incasseren wat deze zelfde Bouterse heeft gedaan en nu nog steeds mee bezig is.

  =Dat geld waarover jij het hebt, is niet in handen gekomen van de regering, maar is besteed aan projecten.

  =Ik krijg er kippenvel van hoe jij en vele anderen reageren, terwijl Bouterse WEL als een DICTATOR opstelt.

  ==Tot nog toe heeft Bouterse NIETS voor het volk en land betekent, omdat er steeds mensen plaatst moeten maken voor anderen. Ook is er helemaal GEEN geld, anders zou men niet blijven klagen in het land.

  =Waar blijven al die miljoenen van dat goud???
  =Er is nog steeds geen verklaring gegeven over dat geld waarmee die auto’s zijn gekocht.

  ==Aanhang van Bouterse, jullie zullen leven in een sprookjes wereld onder deze regering.


  Maak melding

 14. De mensen veranderen wanneer ze aan de macht zijn. Hun eigenbelangen,vrienden en familie eerst veilig stellen en wat overblijft is voor het volk als er tenminste nog iets overblijft.


  Maak melding

 15. 30 % salarissen inleveren van de President,adviseurs,ministers,DNA leden en governor van de CBvS. Laat de DNA leden voor – tegen stemmen,kijkt wie met het volk meent.


  Maak melding

 16. De eerste die zijn huiswerk moet maken is;

  “Maandag 28 oktober 2013 om 13:47 uur, door Uncle”

  Niet de ndp heeft Suriname uit een diep ndp (Wijdenbosch)
  dal gehaald, maar de combinatie waar de mensen met knowhow
  zitten. NF natuurlijk!!!

  De huidige ndp regering is inmiddels op de bodem van
  nog een dal.


  Maak melding

 17. Ja JOJO,jaarlijks 20.000.000 en 60.000.000 aan ontwikkelingshulp waar is het geld en wat is er mee gedaan want nog was er niks in SU waarvan je kan zeggen dat is het.IRA het geld is niet in handen van regering gekomen maar besteed aan projecten welke en waar zijn die projecten noem er een paar op vandaar dat de mensen niet over water en Electra konden beschikken en een kleine oudevandagen van 250,- en kijk wat de politicus toen verdiende allemaal Electra water en goed te vreten vandaag is alles fout…ROY, realiseer je we wie de grondlegger is geweest van totale vernietiging van geliefde Suriname weet jij dat vertel eens kijken of jij de Surinaamse geschiedenis kent en wie Suriname heeft gered van vrij maar toch onder druk van ex kolonie.GOD BLESS


  Maak melding

 18. Klopt helemaal in de senario.
  1. Begroting goed keuren
  2. PL wordt eruit gegooid.
  3. NPD zet een vertrouweling bij Binnenlandse Zaken.
  4. Verkiezing 2015 …… vul maar zelf in….
  Eerlijke verkiezing??? Hoop van wel….
  Hoop dat de jeugd wel inziet dat NDP een ramp is voor Su. Want zij zullen het verschil maken bij de komende verkiezing.
  “Geef het volk brood en spelen, en zij houden zich rustig.”


  Maak melding

 19. Pas als Ronnie en Somo NIET aan hun zakken zouden denken en verstand zouden hebben ,kunnen ze ervoor zorgen dat de begroting NIET wordt aangenomen,want na de aanname hiervan zal’t gewoon exit voor Somo of Ronnie, of allebei zijn. Zullen we binnenkort weer een peiling krijgen? Ik ben bennnnnieuwd odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.