Sheila Sitalsing wint prijs voor beste Nederlandse columnist

14

Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing heeft de Heldringprijs voor de beste Nederlandse columnist gewonnen. De prijs werd afgelopen weekend uitgereikt tijdens de Nacht van NRC in de Stadsschouwburg Amsterdam. De in Suriname geboren Sitalsing schrijft drie keer per week een nieuwscolumn voor de Volkskrant. De jury prijst de columniste om haar degelijke feitenkennis, humorvolle benadering en afwezigheid van cynisme.

Sheila Sitalsing (1968) is journalist. Een deel van haar jeugd bracht zij door op Curaçao. Ze kwam op haar 17e naar Nederland om te studeren. Ze begon haar journalistieke carrière, nadat ze haar studie economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam had afgerond, als verslaggever bij het Rotterdams Dagblad. Daar vertrok ze in 1996 om redacteur te worden bij het weekblad Elsevier. Voor dit blad werd ze in 1998 correspondent Europese Unie. Aan het begin van 2004 vervolgt ze haar loopbaan als chef van de economieredactie van de Volkskrant. In juli 2007 verruilt ze haar functie met die van politiek redacteur bij dezelfde krant.

Tegenwoordig is ze freelance journalist en schrijft ze columns voor de Volkskrant. Daar heeft ze een prominente plek op pagina twee, die ze om de dag deelt met Bert Wagendorp. In dit dossier van Sitalsing op Volkskrant.nl staat een verzameling van haar beste columns.


14 REACTIES

  1. Door moeite en goed doen vindt men 100% goed terug.

    Hartelijk Gefeliciteerd, ben heel verblijd voor U

    Mevr.Sheila Sitalsing Klasse en gewoon nog doorbijten.


    Maak melding

  2. En nu mogen de “journalisten” in SU een voorbeeld aan nemen. Of bij haar stage gaan lopen want de journalisten in SU zijn van bedenkelijk niveau.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.