Importinspecties vooraf werden nekslag minister

22

PARAMARIBO, 28 okt – De maatregel om importen vooraf te inspecteren, is heeft Adelien Wijnerman haar positie als minister gekost. Dit meldt de Ware Tijd. Met name de overeenkomst die gesloten werd met Société Générale de Surveillance, SGS, bleek fataal. De overeenkomst kostte miljoenen dollars en dat niet alleen.

Ook blijkt Wijnerman de rest van de regering niet op de hoogte stelde. De procedure van besluitvormen binnen de ministerraad is compleet genegeerd. Volgens de krant is dit lezing die president Desiré Bouterse gaf tijdens een ontmoeting met ministers en enkele deskundigen. Wijnerman ging met SGS in zee, terwijl Bouterse noch vicepresident Robert Ameerali been zien in samenwerken met SGS. De deal met het Zwitserse bedrijf is overigens in de ijskast gedaan.

Wijnerman nam gas terug na hevig protest van het bedrijfsleven. Ondernemers klaagden dat zij onnodig in de kosten werden gejaagd. Op den duur zouden de prijzen van goederen en diensten in Suriname alleen maar omhoog schieten. Wijnerman en de belastingdienst wilden met de maatregel een eind maken aan stelselmatige onderfacturering bij importen. Intussen is geen andere maatregel bedacht om deze kwaadaardigheid te smoren.

22 REACTIES

 1. Ik hoop dat Wijnerman haar kant van het verhaal verteld, zoals het hoort in een parlementaire democratie.
  Hoop tegen beter weten in , want niemand mag drugscrimineel, dictator en massamoordenaar bouterse tegenspreken .
  daarom is hij naar die ouderen bigi sma de gegaan.


  Maak melding

 2. PARAMARIBO, 27 mrt 2013 – ***De regering*** roept de hulp in van het Zwitserse Société Générale de Surveillance, SGS. Volgens legerofficier buiten dienst Aanand Ramdjielal moet de douane meer gaan opleveren. De staat wordt nog te zeer benadeeld door fraude. SGS controleert de waarde van importen al bij de inkoopplek, dus nog voor de verscheping.

  In het ontwikkelingsplan 2012-2016 van de regering spelen hervormingen van de belastingdienst een belangrijke rol.

  !!!Ter ondersteuning hiervoor is door de regering van Suriname de Société Générale de Surveillance (SGS) aangetrokken!!!

  alles is breed uitgemeten in de pers maar DADA verklaart doodleuk dat hij & zijn Ali hier geen weet van hadden!!

  Eey DADA… kom met wat beters, want wij zijn niet PAARS-DOM 🙂


  Maak melding

 3. De dood moet een oorzaak hebben.
  Onderfracturering door importeurs is een bekend fenomeen in de samenleving, waar miljoenen U$ aan wordt verdiend, als de minister hieraan een eind wou brengen. So what!!!!!
  Zouden de paarse importeurs zoals De Lip hiervan de dupe worden? Het is overduidelijk vanwaar de pressie kwam. Het komt neer op; eigen belang van vooral de paarse importeurs die zorg dragen voor sponsering van de paarse partijkas.


  Maak melding

 4. Mevrouw Wijnerman heeft teveel aan fatsoen, normen en waarden. Dat wordt je niet in dank afgenomen in een dictatuur o.l.v. een drugsveroordeelde massamoordenaar.


  Maak melding

 5. voor een afdoende verklaring inzake Wijnerman laat zijn gebit hem in de steek, maar een Bigi-Sma-Dey te Colakreek, ja mang het Parlement is immers broko-ede tog!

  bij oprichting CTU zei DADA… niemand kan mij beter beschermen dan mijn eigen zoon.

  zoon weg dus koopt DADA een arsenaal bat-mobiel.. ai boi


  Maak melding

 6. President : DD> Bouterse
  VP : Ameer Ali
  Ministerraad
  Regeringspartijen
  Parlement
  DNA

  Dit zijn de instituten die Suriname in kaart moeten brengen en zaken moeten doen.
  Maar als partijen langs elkaar gaan werken en niet met elkaar communiceren, hoe moet het dan verder ????
  Triest, triest, triest.
  Verder commentaar overbodig.

  Kleuterklas freubelen.


  Maak melding

 7. Ik raadde Braam ex korpschef aan om hem niet te laten landen toen hij uit NY kwam van zijn bezoek.Nu is Braam verbannen en zit eenzaam op Curacao.

  Ik zei tegen Dino om een paleis revolutie te beginnen en laat hem als banneling in China verblijven.Nu verblijft Dino onder de naam Dina in Sing Sing.

  Ik zei tegen Wijnerman rennen uit de regering toen ze aan de handrem trok.Nu is ze eruit geschopt.

  Nu hoop ik Dada lang genoeg leeft om hem achter de tralie’s te zien.Gewoon dood gaan is een te makkelijke ontsnapping aan zijn straf.


  Maak melding

 8. Hoe kun je het volk het best misleiden, om de staatskas te kunnen plunderen zonder dat er te veel ogen meekijken, het antwoord is simpel, nl. de minister van financien de laan uit sturen, en dan met allerlei onzinnige redenen komen om haar ontslag te onderbouwen, terwijl deze minister al 30 jaar ervaring heeft op de central bank.


  Maak melding

 9. Eigenlijk was het systeem van minister Wijnerman een optimale vorm van inkomsten binnenhalen. Geen onder facturering meer, de douane of inklaarders konden de staat dan niet meer bedotten. Vooraf controleren daar is toch niets mis mee. Natuurlijk was er dan geen “nyan” meer te maken. Dus, in het lands belang heeft deze zeer kundige mevrouw gehandeld. Het is toch publieksgeheim dat de rijkste ambtenaren in Suriname bij de “douane” zitten. Deze ambtenaren wonen stuk voor stuk in kapitale landhuizen. Minister Wijnerman zorgde tenminste dat er meer geld gegenereerd werd, voor de staatskas, en daarom werd zij geslachtofferd, nu is de aap uit de mauw.


  Maak melding

 10. tijdens de presentatie van SGS en de douane in de KKF is duidelijk gemeld dat dat hele plan in stilte is voorbereid door de president en de minister van financien….
  selectief geheugen mss?


  Maak melding

 11. Als het waar is dat minister Wijnerman op eigen houtje een contract kon sluiten met SGS, dan is het een brevet van ongeschiktheid voor Bouterse en niet een brevet van ongeschiktheid voor Wijnerman.

  Bouterse denkt dat iedereen in Suriname gek is of een paarse bril met paarse oogkleppen op heeft (wat op hetzelfde neerkomt), hij denkt dat hij de meest doorzichtige smoezen kan verkondigen omdat we het toch, zonder zelf na te denken, voor zoete koek zullen slikken.

  Het is onmogelijk dat een minister in Suriname zo een ingrijpende beslissing kan nemen zonder dat Bouterse daarvan op de hoogte is, er is voor SGS een hele organisatie op poten gezet, er zijn tientallen mensen in dienst genomen er is een heel kantoor met alles erop en eraan opgezet en Bouterse wist daar niets van?

  Als het echt waar is dat Bouterse er niets van afwist, dan kan ik het nu ook begrijpen dat Abrahams ongestoord zijn gang kon gaan op O.W.. Dit soort wantoestanden krijg je omdat de president systematisch weigert om vragen, die gesteld worden door assembleeleden, te beantwoorden, ministers hoeven ook nooit verantwoording over hun daden af te leggen. Hoe je het ook draait of keert, dit levert het zoveelste bewijs dat Bouterse slecht leiding geeft aan het land (ik druk me wel heel netjes en diplomatisch uit).


  Maak melding

 12. de overheid heeft op alles wat zij ge-importeerd hebben zo hoog-mogelijjk gefactureerd om njan te maken terwijl de goederen veel goed koper waren..

  zie maar naar b.v. die zeventig of tachtig autoos veel te hoog opgegeven , die school boeken voor miljoenen betaald,terwijl die boeken veel minder waard zijn..

  wat kosten die gadillac per stuk in werkelijkheid zelf,niemand weet het behalve die frommel inkoper..

  zo zijn er vele vele v.b. te noemen..


  Maak melding

 13. Vreemd dat men onderfacturering als de manier in Suriname ziet om belasting te ontduiken, terwijl er honderden manieren zijn om de belasting door middel van allerlei constructies en trucjes legaal te omzeilen. Onderfacturering dient om invoerheffingen te ontduiken, de andere manieren dienen om inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en dividendbelasting te omzeilen. Kennelijk zijn de invoerrechten in Suriname zeer hoog, waardoor onderfacturering aantrekkelijk wordt gemaakt. Neen, ik ga jullie geen college belastingrecht geven.


  Maak melding

 14. onder-factureren is ook niet echt slim.
  je inkoop wordt daardoor lager, je invoerkosten worden lager. Het verschil moet je met privé-zwart geld bijleggen.

  Hierdoor wordt de brutowinst voor belasting hoger (WVIB)
  En betaal je uiteindelijk meer belasting.

  Slimmer is over-factureren. Daardoor maak je minder winst, dus minder vennootschap belasting, en laat je het teveel betaald factureren vanuit een belasting paradijs.

  gratis adviesje…


  Maak melding

 15. Hahahahahaaaai wat is dit nou……… hahahaaaaiii inportinspectie werd nekslag minister woei woei woeiii wat een flauwwwwwekul zeg. Een kabel van mij hier op dit forum zou zeggen; hmmmm de leugen REGEERT. DiDiBrie zou zeggen ze bakken’t te bruin. Degene die nu alles mooi bruin bakt is DiDiBrie en Co zelf. Mensen stem anders,vooral jullie in’t binnenland. Trouwens DiDiBrie heeft niets meer te zoeken in ’t binnenland en heeft de kiezers niet meer nodig, want ook al zou hij al de 10 zetels van’t binnenland zou krijgen de NDP verliest de verkiezingen. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.