Bouterse: reconstructie totaal financieel beleid

39

PARAMARIBO, 28 okt – “We werken aan een reconstructie van het totaal financieel beleid.” Dit zegt president Desiré Bouterse. De samenleving zou nog wat geduld moeten hebben. Er zal dan meer ‘overzicht’ zijn in het financieel beheer van de staat.

Het betekent ook dat er meer duidelijkheid komt in de financiële mogelijkheden van de regering. “We kunnen dan beter beslissen waar we aan de handrem moeten trekken en waar we wat vrijer moeten laten”, zei Bouterse tijdens de Big Sma Dey feestbijeenkomst voor oudere burgers. Bouterse zei eerder dat er te weinig zicht is op de financiële stand van zaken op nationaal niveau. Dat was kort voor het vroegtijdig vertrek van minister Adelien Wijnerman van Financiën.

Volgens Bouterse is het geen kwestie van geldgebrek. “Er is geld”, zei het staatshoofd tijden het radioprogramma Baka’na Tori. Er is nog geen opvolger aangewezen voor Wijnerman. Zij volgde Wonnie Boedhoe op die ook vroeg de koffers pakte. Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer neemt op Financiën waar. Vanuit de oppositie is al kritiek geuit op het lange uitblijven van een nieuwe minister. Dat zou niet goed zijn voor de economie.

Bekijk ook:

39 REACTIES

 1. Deze criminele massamoordenaar voelt zich als en vis in het water tussen ouderen die niets terug kunnen zeggen, ga naar het parlement daar moet je jou beleid verdedigen.


  Maak melding

 2. Wat lees ik. “Er is geld”. Waarom blijven de uitbetalingen uit aan de schuleisers uit? Oh wat een slap gezeur. Simons. Draag de president om in het parlement uitleg te geven. Blijkt duidelijk dat Simons een verlengstuk is van de regering. Maar. “Wiens brood men eet, diens taal men spreekt.”
  Waaarom komt de president niet in het parlement om tekst en uitleg te geven?
  Somins doe toch wat…


  Maak melding

 3. Ik hou mijn hart vast….

  “Er is geld” aldus Bouterse….

  Er zijn alleen nog veel meer schulden…… En de geldpersen draaien op volle toeren.

  Let op mijn woorden: voor einde jaar staat de SRD op Euro 4.95


  Maak melding

 4. Give it up loser ,..in de naam van de bevolking Suriname. Hoe sneller hoe beter. Suriname heeft experts nodig en geen amateurs. Die fase zijn we allang voorbij.


  Maak melding

 5. DDB, je hebt geen kaas gegeten van economie; Je hebt eerst geld uitgegeven à la dol en je komt nu met een reconstructie.

  Op zijn Surinaams zeg ik; als het kalfje verdronken is KOMT DE KOE KIJKEN


  Maak melding

 6. Bouterse en reconstructie van geld?
  In zijn jaarrede zou hij een onderzoek laten doen zijn de resultaten al bekend?
  Met bouta kan je lekker lachen maar van besturen heeft hij geen kaas gegeten. Het wordt altijd een rommel


  Maak melding

 7. Bouta , ga je ook vertellen waarmee je die 6 cadilacs hebt gefinancierd. Of is er daarvoor ook een speciale constructie voor. Ik ben benieuwd baja.


  Maak melding

 8. Bouta, wil je een totale reconstructie van het financieel beleid dan moet je aan een ding werken en dat is het woord vertrouwen. Vertrouwen terugwinnen voor het Surinaams financieel economisch beleid. Niet alleen een begroting van lands inkomsten en uitgaven moet worden opgesteld, maar ook een liquiditeitsprognose per maand en op basis daarvan groeien naar budgettering. Niet meer geld uitgeven dan je hebt en schulden op tijd betalen. Je zegt moni de, maar bushouders, aannemers, naschoolse opvang, AOV en diverse zaken worden niet betaald. Ook plannen is belangrijk. op dit moment is er een lerarentekort. overduidelijk dat Suriname organisatiedeskundigen ontbeert. Men gelooft en vertrouwt jou niet meer, en als het vertrouwen in het systeem zoek is, dondert de boel in elkaar. Zoals ik al zei, zijn wij, woonachtig in het buitenland, niet meer bereid dozen met levensmiddelen naar Suriname te sturen. Jullie zijn al ruim 40 jaar onafhankelijk en dus volwassen genoeg om jullie eigen basale problemen op te lossen en als je dat niet kan, moet je opstappen.


  Maak melding

 9. Deze DiDiBrie heeft echhhhht droge ogen, maar ja dit kan hij doen omdat hij zijn schaapjes op’t droge heeft. Deze DiDiBrie kan elke dag eten wat hij wilt/ lust, maaaarrr dat arme Su volk waar hij zelf zegt van te houden daar heeft hij lak aan, vooral de Su oudjes deze hebben veel te lijden onder deze DiDiBrie. DiDiBrie waarom heb je alles op alles gezet om de leider van Su te worden? DiDiBrie joe noooo mang tja na kondre kong vooruit. Je kan dat werk niet aan, waaarom doe jij DiDiBrie dat Su volk waar jij van houdt dit aan? Je maakt de mensen ondanks je ouderdomsverhoging’t toch wel knap lastig.DiDiBrie dit kan zo niet verder heb je dit nog niet door? Het beste voor jouw DiDiBrie zou zijn EXIT or ESCAPE from Su, want met jou oeng no o doro. Heb je nog iets kunnen verzinnen voor Adelientjes vertrek? Su wacht op ’t antwoord ook de wereld/ investeerders. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 10. “Bouterse zei eerder dat er te weinig zicht is op de financiële stand van zaken op nationaal niveau”

  Dit durft een president te zeggen na 3 jaar en 2 maanden regeren. De president kan niet duidelijker zijn ten aan zien van de incompetenties van ZIJN regering en alle presidentiële commissies etc.


  Maak melding

 11. Bij DDB is het muntje nog niet gevallen.
  Misschien is er wel inzicht in de cijfers, maar hij wil het anders in beeld brengen.
  Dat noemen we ook wel: “de boel anders weergeven dan de werkelijkheid” of te wel ” zaken mooier voorspiegelen dan ze zijn” of te wel “problemen voor je uit schuiven ten gunste van kortstondig politiek gewin.
  Het duidelijkst is toch wel de volgende: Liegen tot je barst.


  Maak melding

 12. Bij diverse gelegenheden was verkondigd door Hoefdraad en de president dat het monetair beleid zeer goed te noemen was.
  Nu wil men reconstructie, meer overzicht en duidelijkheid. Het volk zou het zeer op prijs stellen als de justitie een goed overzicht en duidelijkheid zou geven over de frauduleuze handelingen van de criminele president en zijn comparanten.


  Maak melding

 13. Bij de afwezigheid van de minister van financiën heeft meneer onbeperkt toegang tot de financiën van Suriname. Dus is het feestmaal officieel begonnen.


  Maak melding

 14. Werken aan de constructie van het financieel beleid getuigt gewoon van slecht financieel beleid. In een geordende staat dient men ELK moment de financiele stand van zaken te kunnen presenteren als het volk (DNA) daarom vraagt. Indien Bouterse NU niet kan beschikken over dat overzicht, heeft zijn regering gefaald.


  Maak melding

 15. Voor de zoveelste keer is deze heer bezig zand in de ogen van degenen die in hem geloven.Nog steeds niet ogen open van velen.Macht ,macht desnoods over lijken.


  Maak melding

 16. GMAP zei het onlangs perfect, Bouterse doet maar wat zonder na te denken, zonder visie :

  1. Eerst coup 1980 en daarna zien hoe verder
  2. Telefoon coup eerst doen daarna zien verder
  3. 8 december moorden plegen en daarna zien we verder
  4. Moiwana alles kapot schieten daarna zien we verder
  5. Gouddeals tekenen en daarna naar t contract kijken
  6. Ballast Nedam contract tekenen en daarna lezen en de boete voor miljoenen aan Ballast Nedam terug betalen
  7. Minister financiën ontslaan en daarna kijken hoe verder


  Maak melding

 17. van dubbel naar creatief boekhouden?

  van kwaad tot erger?

  van bedekt stelen naar openlijk stelen?

  van staatseigendom naar desie’s eigendom? misschien?


  Maak melding

 18. 1.000 bussen om 25.000 mensen naar de bigi sma dei te vervoeren?

  klagen is ingevoerd door de kolonisator?

  1.000 bussen?

  bron: dagblad van suriname. van vandaag, 28-10-2013.


  Maak melding

 19. Ik heb in Su op de lagere school gezeten en ken alle tafels nog uit me hoofd. Bouta mag ik aub minister van financiën worden ? Ik wil ook mee-eten.


  Maak melding

 20. Weer het zoveelste bedrog, hoe kan deze steeds met zijn illusiepolitiek komen vertellen, dat er geen gebrek is aan geld. Maar de kas is leeg de goudreserves zijn gehalveerd, hoe verklaar je dat. Deze man moet eindelijk ophouden met zijn list en bedrog en hersenspinsels, het is tijd dat hij opkrast. Je moet eerst geld verdienen en het dan uitgeven. Maar niet het omgekeerde, omdat hij met zijn eigen- en partijpolitiekbelang bezig is. En helemaal geen verstand van financiële zaken heeft. Er moet er helemaal geen totale reconstructie in het financiële beleid komen, maar jij moet je niet daarmee bemoeien, jouw niveau is hiervoor niet toegerust. Dus, jij bent het probleem. En juist dat is het probleem, jou geld- en verspilzucht, daar moet een reconstructie inkomen. Wie denkt deze schaamteloze landverrader voor de gek te houden met zijn smakeloze “yorkasupu”, denkend dat hij de aangewezen man is om het land vooruit te brengen. In de laatste drie jaren, werden juist de financiële middelen of de landeigendommen op totaal verkeerde wijzen verbruikt. Vooral het veel meer uitgeven dan er verdient wordt. Als er geld is zoals beweert, waarom moeten dan de schuld eisers – dienstverleners – nog steeds wachten op hun geld. En dit jaar zal er geen verandering hierin komen, het uitblijven van inkomsten. En nu vooral de schoolkinderen de jeugd – geen vervoer geen geld – zijn nu de dupe van jouw wanbeleid. Weet deze “uilskuiken” niet, dat zolang je de monetaire financiële autoriteit buitenspel houdt, kan en zal er geen economische stabiliteit optreden. Dat wil juist deze duivelse “oen” niet door hebben. Goed oplettend naar de neigingen van deze heerschap, dan ontkom je niet aan de indruk, dat objectief gezien, hij dictatoriale trekken vertoond. Nu er nog ruim anderhalfjaar resten tot het keerpunt in 2015, valt het op dat deze egoïstische-narcist, de volksvertegenwoordiging totaal aan het negeren is. Naast het onbehoorlijk bestuur dat er gevoerd wordt, wordt er ook wangedrag geconstateerd. Als er niet snel hiertegen wordt opgetreden, dan vrees ik het ergste voor Suriname. Deze president is geenszins van plan af te treden, mocht het tot verlies komen voor zijn partij. Vooral wanneer je de laatste mega verspilling in ogenschouw neemt. (veiligheid bescherming) Nergens ter wereld worden deze playboyfeest limousines door staatshoofden gebruikt. En dan te bedenken dat je met zo’n imposant voertuig niet overal komen kan, van wege de lengte. Het meest vreemde is dat nauwelijks of geen geld verdiend wordt, Suriname stevend met deze brokkenpiloot die zich president mag noemen, rechtstreeks op een financiële ram(p)koers af. Zogenaamd heeft hij deze luxe auto te danken voor zijn inzet, als verdienste voor het laten “lijden” van land en volk. Stuk voor stuk landverraders, incompetente zootje die steeds voor eigenbelang gaan.


  Maak melding

 21. Ondertussen word de kas leeg geroofd, en de armen en minder bedeelden creperen in Suriname.
  Dit geld zal dan vanaf medio 2014 geheel ingezet worden voor de verkiezing van 2015 en Bouterse zal geld uitdelen aan de mensen alsof de NDP geld heeft.
  En het volk zal massaal voor DD Bouterse kiezen..
  Dit is een voorspelling hoe de verkiezing van 2015 zal verlopen.
  Dit is de reden waarom binnen korte termijn twee ministers van financiën zijn ontslagen en Bouterse zoek nu naar een dief die het werk kan klaren..
  VHP, NPS,KTPI , zijn gewaarschuwd, Santhokie heeft geen schijn van kans in 2015 tenzij men nu het volk van Suriname mobiliseert zodat hun ogen open kunnen gaan.


  Maak melding

 22. Wie gelooft deze man nog? Ik niet in ieder geval. Een crimineel blijft een crimineel. Een moordenaar blijft een moordenaar. Een dief blijft een dief.

  Ongelooflijk dat hij nog steeds ondanks zijn zeer zware criminele verleden van het volk de kans krijgt om de staatskas te beheren. Ook heeft hij in het verleden het land in ondergang gebracht, geen enkel beschaafd land wou zaken doen met Su dankzij hem.


  Maak melding

 23. @perko
  Jij zegt:”Ik heb in Su op de lagere school gezeten en ken alle tafels nog uit me hoofd”.

  En waar stonden de stoelen?
  Op je rapport zeker!!! 😆


  Maak melding

 24. Er is geld zat ? Waar zijn die 18.000 te bouwen huizen gebleven ? En niet te vergeten de 6 baansweg met flyovers naar de luchthaven en de te nog bouwen dijken oa wanica en saramacca. Suriname zou ook een diepzee haven krijgen en de luchthaven zou de hub worden van zuid amerika. Ook zou Suriname de voedselschuur van Caricom worden.
  Gratis zorg voor iedere surinamer en een laptop voor iedere leerling
  .
  Waarom zijn deze plannen nog niet gerealiseerd ? De kas is leeggeroofd door DDB en makkers. Stelletje prutsers


  Maak melding

 25. Alfa, dat zie je fout, hij deelt echt geen geld uit aan de mensen, nee iedereen mag weer een gratis bordje eten komen halen op dat ndp terrein. Precies als bij de eerste keer…hahaha


  Maak melding

 26. De bigi sma dey (eigenlijk een politieke massameeting van Bouterse) is ondanks de gedegen voorbereiding ( zie de vele advertenties in de kranten) een totale mislukking geworden. Onvoldoende stoelen, verzuurd en ook niet genoeg eten, leiders die zakkenvol eten achterover drukten om mee te nemen. Dit is een duidelijke mentaliteitsverandering onder de Surinamers. Het lijkt alsof de Surinamers als Bouterse beginnen te denken. Eerst mijn eigen zakken vullen en dan pas aan anderen denken en als het even kan geld vangen en helemaal niet werken. Ja, als wij nu als Bouterse gaan denken dan komen wij, ook al hebben wij alles goed georganiseerd en gecontroleerd, niet ver en degenen voor wie deze dag bestemd was (de oudjes) worden het slachtoffer. Bouterse heeft beloofd om deze dag te evalueren. ik ben benieuwd wat hij zal ontdekken en wat zijn te nemen maatregelen zullen zijn. Mijn professor zei altijd: geen organisatie is ook een organisatie. Dus ja. In mijn ogen was het niks, maar in ogen van anderen was dit een zeer goed georganiseerde dag. Neen, ik klaag niet want ik wil niet op de kolonisator lijken. Zie mijn bijdrage als positieve kritiek. Er is hiervoor wel een Surinaamse term heb ik laatst nog in Rotterdam gehoord : een ka orga.


  Maak melding

 27. Het maakt allemaal niets uit. Bouta heeft schijt aan iedereen.Onze volksvertegenwoordiging heeft geen functie. Hij doet toch wat hij wil. Stelen van het volk en zijn drugskartel leiden.HET MAG VAN ONS gewoon doorgaan we houden van je.


  Maak melding

 28. Zo dan, ga jij al het gestolen geld terug geven aan dit land dan Bouterse?
  Zodra je al het gestolen geld bij je vriendjes en vriendinnetjes hebt terug gehaald en netjes terug in de staatskas hebt gestopt gaan we je geloven.
  Pas dan kun je spreken over een reconstructie van het financiële beleid in SU.


  Maak melding

 29. De crimineel heeft zich weer van zijn slechte zijde laten zien, anti propaganda voor zichzelf en zijn partij de NDP. Terwijl hij lekker koeltjes in zijn gepantserde airco Caddilac naar de Pina Ding Bigisma Dey reed, moesten de arme oudjes urenlang wachten op de bus om daarna weer urenlang in de zon zonder zitplaats te wachten op een bordje verzuurd eten en een fles warm water.
  In zijn toespraak had hij nog het lef om de oudjes te verwijten omtrent hun klaagzang mbt de organisatie. Hij probeerde de toegezegde AOV verhoging te ontzenuwen en zijn fiasco Algemene Ziekenzorg stokpaardje de hemel in te prijzen, hetgeen door de hongerige oudjes met slechts een lauw applaus werd beantwoord.
  Seniore burgers jullie kennen deze crimineel langer dan vandaag, jullie zouden beter moeten weten. Draaiboek beheersing en pornoblaadjes verkoop een heeeel groot verschil.


  Maak melding

 30. De Surimarboose President is de grootste BULLEBAK ter wereld. Weet niet eens wanneer en waar ie geboren is. Hoe kan Zo iemand over Finacien praten. Alles over Bullebak is bekand en zijn Bullebak zoon die de vader en vader nietmaar zal zien bij het heengaan van beiden. Bouta “Bullebak” houdt de eer aan je zlef en ga naar het binnenland waar je thuis hoort. Daar heb je misschien respect onder de Inheemsen.


  Maak melding

 31. @Fadso volgend jaar geven de mensenen/ oudjes zich weer op. De mensen hebben anders geen vertier. Het was ook deze DiDiBrie die tegen de Suries had gezegd dat ze niet bang moesten zijn om in Su oud te worden, dankje wel. Ai de NDP zal mooi niet voor jullie zorgen. Dit verhaal was podiumtaal zou die visieloze Ronnie zeggen.A no mie takie na DiDiBrie takie; de twee andere partners zijn visieloos. Hopelijk is deze keer de laatste keer geweest voor een/ die bigisma dey met deze BEESTEN. Mensen stem ze weg op 25 mei 2015 oke. oeng takso. Odi odiiii baja.
  Glenny.


  Maak melding

 32. Ik begrijp totaal niet waarom hier nog zo op wordt gereageerd, DDB kan toch alleen maar liegen, dat doet hij over alles!
  Laat die opvreter toch lekker in de val lopen, zijn eigen val wel te verstaan!
  Weg met die dictator, dat is hij, niets meer en niets minder.
  Wat een enorme galbak is dat stuk ongeluk dat zich press noemt hier in SU!
  Let op mijn woorden, wij Surinamers kunnen straks weer krom liggen om de schulden die DDB maakt af te lossen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.