Venetiaan: veel strijd, succes en tegenslag

40

PARAMARIBO, 26 okt – Vanaf 1964 is het werken geblazen geweest voor de gemeenschap. Veel strijd, veel succes, veel tegenslag, we zijn er doorheen gekomen.” Dit zegt ex-president Ronald Venetiaan (NPS) aan het eind van een negen en veertigjarige politieke carrière. Het moment van afscheid is bewust gekozen. “Misschien zouden sommigen zeggen, rondt af tot vijftig jaar.”

Maar zijn periode in het parlement uitzitten tot de verkiezingen van 2015 is er niet meer bij. “Het moet duidelijk zijn dat ik niet van plan ben deel te nemen aan de verkiezingen. Dus maak ik plaats voor de jonge leeuwen en leeuwinnen”, zegt Venetiaan. Ontevreden is hij geenszins. “Ik heb de gelegenheid gehad president van Suriname te zijn. We begonnen niet zelden onder zeer moeilijke omstandigheden. Laat me zeggen dat we het er goed van af gebracht hebben.”

De politieke periode nu lijkt haast symbolisch. Venetiaan heeft als president vaker door anderen veroorzaakte malaise moeten helpen ruimen. “De feiten spreken voor zich. We zijn er elke keer weer in geslaagd de samenleving omhoog te trekken uit de blubber. Staatsgrepen en dingen die vanuit politieke duisternis op ons afkwamen, de jungle oorlog, we hebben een bijdrage mogen leveren om die situaties te normaliseren. Bij al die moeilijkheden vertrek ik met een gevoel van voldoening.”


40 REACTIES

  1. ja beste surinaamers de echte president neemt nu afscheid een leider voor heel surinaame een man van het volk een fronter in hart en nieren en er kleeft geen bloed aan zijn handen een man van god jaren lang de leider van de nps heeft hij zijn best gedaan voor surinaame een man een voorbeeld een leider vene bedankt voor al die mooier jaren god bless surinaame leve de nps leve het nieuwfront


    Maak melding

  2. Goede beslissing meneer venetiaan gaat u maar genieten van uw tijd. U zegt het is tijd voor de jonge leeuwen en leeuwinnen. Ik vrees dat het zij zelf deze strijd niet meer zullen aan kunnen. Zij zijn niet tevreden met een stukje vlees , ee jongeren van tegenwoordig willen zo lux mogelijk hun vlees verorberen als u begrijpt wat ik bedoel.


    Maak melding

  3. Opgeruimd staat netje,
    Je hebt gewoon het land verraden, zogenaamde president. Je was zo arrogant dat je gewoon door het volk weggestemd bent, idioot dat je bent. Je noemde jezelf een nationalist, maar niets van bewezen. Bouterse heeft bloed aan zijn handen, maar bij jou is het, tien schone vingers maar elf vuile handen. Eindelijk.
    Sranang sa sooktu.


    Maak melding

  4. Meneer Venetiaan, uw politieke loopbaancarrière willen wij zo snel mogelijk vergeten.Uit beleefdheid bedanken wij u voor uw bewezen diensten, en we gaan over tot de orde van de dag.————- Volgende onderwerp!!!!!!!!!


    Maak melding

  5. Dat Vene aftreedt is byzonder deze man heeft met beste weten en kunnen zijn best gedaan voor ons land.

    MAAR Tamsiran ooooooooooooooooooooooooooooooooooh de grote vriend van Rudi Somojono.

    Met moet eens onderzoeken wat zij rol was bij de Dienst der Domeinen.

    Hij kwam mensen helpen en vertelde haha zijn vrouw gaar naar I…..nesie ticket is duur jaja er is geen geld hahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Maak melding

  6. Ik zal nooit Dhr Venitiaan zijn politieke loopbaan vergeten.Deze gentleman heeft degelijk zijn bijdrag geleverd aan land en volk .Hij is degene geweest die voor rust stabiliteit gezirgd heeft.Was niet met een zweef-tekie cultuur bezig.Zoals het heden tendage gebeurd.Ik zal nooit tot de orde van de dag gaan.Zijn naam zal ik altid eren.Echte gentleman hij kan met opgeheven hoofd het parlement verlaten.De heden daagse pres tippeld niet achter deze gentleman.Geniet van U vrijetijd !U stond met waarden en normen klaar voor u geliefd land,en u verlaat het parlement met waarde en normen.Petje af.


    Maak melding

  7. Bedankt Meneer Venitiaan voor alles wat U voor Suriname heeft betekent!U bent een DJA DJA SRANANG MANG!Ding o go karie joe ning!Het gaat U goed!Bless you!


    Maak melding

  8. KriKoMaKa. Brandstichting Hindoestaanse Immigratiegebouw complex Fort Zeelandia. Mathematisch leiden mijn geliefd Suriname naar de afgrond met als dieptepunt 25 februari 1980. En toch dankzij Jaggernath Lachmon de redder van NPS via district Saramacca en de vredesonderhandelingen. Bedankt voor het vertrek.


    Maak melding

  9. Marlon 115 en RobG, jullie zijn te stom om voor de duvel te dansen, maar jullie zitten wel zijn @#$% te likken en denken dat wat jullie daar aantreffen goud is, door jullie geringe geestelijke vermogens en jullie oogkleppen zien jullie in de duivel de verlosser.


    Maak melding

  10. Er zullen heel weinigen zijn die de politieke arena zullen verlaten met een schoon blad op hun naam. De huidige president zal zich nooit en te nimmer kunnen tippen aan El Vene. Deze criminele president wordt achtervolgd door landverraad (coupe met behulp van Nederland), folteringen, massa moorden, drugs trafficking, nepotisme en frauduleuze handelingen.
    EL Vene geniet van uw vrije tijd met uw gezin, familie en vrienden. Het Surinaamse volk is u zeer erkentelijk voor uw vele verdiensten, enkelen beseffen dat nu nog niet maar de geschiedenis zal dat uitwijzen. Gran Tangi mi mang!!!!


    Maak melding

  11. De hele goede dingen dat MR.Ronald Venetiaan gedaan heeft voor het land wil niet zeggen dat wij helemaal van de kwade hebben overwonnen,hij heeft door zonder leugens en bedrog kunde en door zijn keiharde inzet zich moegestreden,d.w.z dat het licht nog niet helemaal gewonnen heeft van de DUISTERNIS!!Hij is en blijft een GOED MENS en laat de strijd voor de echte hongerige brullende LEEUWEN en LEEUWINNEN,want er zijn families van middelgrote roofdieren nu in het land zeer actief.


    Maak melding

  12. Bedankt meneer Venetiaan U bent het voorbeeld van wat een ECHTE LEIDER betekent. U heeft geregeerd en nooit heeft U zich bedreigd gevoeld en daarom dus ook nooit de behoefte gehad rond te rijden in een Cadillac die een aanslag op Uw leven zou moeten voorkomen.Er is nergens een opsporingsbevel tegen U en U bent geen verdachte in wapen -en of drugssmokkel.U heeft geen banden met de FARC noch Roger Khan of Muntslag.Wees gezegend dat U geen meriba en dinootje als zonen hebt.Tijdens U warden criminelen opgespoord ,aahgehouden en voorgeleid.Heden leven de criminelen in een sort van criminele paradijs. Ze Mogen a la dol hun criminele daden ten uitvoer brengen,vervolgens wachten op een oproep van Belfort en dan meldt de crimineel zich aan zonder het gemaakte buit mee te nemen. ze volgen een ULO cursus in santo boma , krijgen een diploma en komen dan weer on ons midden wonen om de boel te terroriseren en genieten van het gemaakte buit eerder!


    Maak melding

  13. @Sjang

    Hij heeft het land geregeerd als een echte leider.Hij heeft het volk nooit Hemel op Aarde beloofd. Hij hield de surinamers de realiteit voor ogen en geen SPROOKJES!!
    Meneer Venetiaan maakt zijn EXIT zo strakjes maar dan met Trots en opgeheven hoofd!!Niemand die hem zou willen vermoorden zoals de ene loijder zichzelve de hele dag bezig is wijs te maken!!
    Leider van het land zijn betekent niet dat je elke dag een cadeautje voor de deur van de bewoners gaat zetten,of ze gaat vertellen dat er niet gewerkt hoeft te worden,dat de chinezewn ,de israelieten ,de cubanen enz…het werk voor ons gaat komen doen.


    Maak melding

  14. @Sjang

    ….en de huidige lijder!?Die beloofd de Surinamers hemel op aarde en voor de criminelen Paradijs in Suriname.Het lijkt alsof hij tot in je oren komt fluisteren van mensen…gaan jullie slapen hoor en vergeet je kansarme bord niet te hangen bij je slaapkamer deur. je hoeft geen werk te gaan zoeken hoor wij brengen ht werk tot in je slaapkamer en als het werk te zwaar blijkt te ziin dan kan je het afzeggen we gaan jullie niet dwingen maar we gaan gelijk een lading aan chinezen of ander vreemd volk binnenhalen om het werk voor jullie te doen.


    Maak melding

  15. De enige echte, zijne Excellentie, ex-President van Suriname!

    Een excellente zeer scherpe bestuurder.
    Heeft suri na de afbraakperiode, met vereende krachten, weer stabiel gemaakt.
    Ik mocht dat wel, de zeer scherpe, droge, intellectuele opmerkingen.
    Bedankt voor de hele leuke en veilige tijden die ik heb mogen meemaken in Suriname.

    Het is u gegund buurtje.

    “Je diepste ik kan niet gekwetst worden.
    Dat komt doordat het heel en compleet is.
    Er ontbreekt niets aan.
    En je hoeft er niets aan te verbeteren.”
    Ferrini.

    Respect!


    Maak melding

  16. Hij zal wel goede dingen hebben gedaan maar deze man was een haatdragende man.
    Hij had geen liefde voor NPS want hij heeft mensen als Arron uit grun yari laten gooien, Assen en Breeveld dwarsgezeten. Kader heeft hij laten gaan door zijn gedrag.
    Deed alsof hij eigenaar van de parij was.
    Arron was een man van het volk maar Venetiaan niet.
    We hebben de ellende met Somo en Brunswijk aan hem te danken.


    Maak melding

  17. Sjang, wat voor zin heeft het om jou uit te leggen wat Vene voor het land heeft gedaan? Alleen door deze vraag te stellen geef je er al blijk van heel erg simpel van geest te zijn, je bent te dom om goed van kwaad te kunnen onderscheiden, waarom zou men moeite moeten doen om jou iets uit te leggen?


    Maak melding

  18. Die Henkes is een slaafje van Venetiaan zeker.
    Alleen het feit dat hij 2 dagen voor zijn vertrek pas door geeft dat hij weggaat zegt al genoeg.
    Als je een baan hebt kan je je baas niet vandaag zeggen dat je over 2 dagen niet meer komt. Je zou dan een verdomd goede reden moeten hebben of je bent super onbeschoft.
    Heeft hij rekening met 1 persoon gehouden??????
    Zo ging hij met mensen van zijn partij om en ook met het Surinaams volk.


    Maak melding

  19. @henkes,

    Ik zou zeggen eer je je waffel open trekt ga goed speurwerk doen.
    Daarom schreeuwde Somo naar jouw waardige president V. Ik ben jouw BAAS!!!. Vene was niets meer dan een VOETBOY, Die man was gewoon niet regeer geil, maar president geil. De rest mocht hem gestolen worden zolang hij maar met zijn kwattabek kon zeggen ik ben president van Suriname.
    Hij was zo arrogant dat het van zijn kop afdroop.

    Als hij nu nog president van Suriname was, scheelde het niet veel meer dat de kolonisator ondanks de onafhankelijkheid van het soevereine staat Suriname gewoon kon blijven bepalen hoe de Surinamers moesten ademen. Mie begie yu.

    Ik blijf het zeggen ik ben GEEN voorstaander van de huidige president, maar zodra het volk het beter kan hebben en/of krijgen dan zal je me niet horen klagen.

    Alsof de kolonisator geen bloed aan haar vingers heeft. Ga goed je geschiedenis leren dan kan je komen praten. Ik zal je een handje helpen, de executies in voormalig kolonieland Indonesië, ga lezen aangaande Shell op Curaçao, ga lezen gifschip Probo Koala, ga lezen de voorvader van koning Willem Alexander over zijn drugsverkoop(Opium) in kombinatie met de Handelsbank(huidige ABN/AMRO Bank), verdiep je ook meteen in waarom Nederland zo nodig Afrika achter ging stellen, verdiep je in de Hollanders die naar Zuid-Afrika toentertijd zijn gegaan en daar massa’s mensen zijn gaan vermoorden(Apartheid), Verdiep je in deze zaken voor dat je komt praten. Zo kan ik nog verder gaan. Jongen mie begie yu.


    Maak melding

  20. Vene is een waardige president geweest in velen ogen.

    Dan wil ik jullie vragen ga aan hem vragen waarom hij zijn eigen moeder die hem 9 maanden heeft mogen dragen en ook nog groot gebracht, in eenzaamheid heeft laten vergaan? Zo waardig is hij voor jullie, hij is een djadja mang geweest. Nogmaals als jullie iemand niet kennen zal je altijd lof over hem spreken maar weet zijn achtergrond dan zal je anders praten.
    Fijne oude dag verder Vene.


    Maak melding

  21. @Marlon115

    Ik heb sinds dit bericht verscheen lopen wikken en wegen om commentaar te geven over wat ik van Venetiaan denk. Ik besloot het toch maar niet te doen om te voorkomen dat men mij gaat betitelen als commentaar geil. Voor deze keer dacht ik “laat de gelovigen elkaar maar gaan afmaken, want ze weten heus wel hoe de vork in de steel zit.” En warempel of u levert het commentaar wat ik ongeveer in gedachten had …

    U heeft mij helemaal verrast Marlon115, u bent misschien hypocriet (weet ik niet) maar in ieder geval geen hielenlikker. Inderdaad, die Venetiaan is een arrogant baasje vanaf de Jordaan tot aan de dode zee, dat ik me wel eens heb afgevraagd “waar hij de air opeens vandaan haalde.” Toch zijn er mensen die hem dweperig aanhangen. Weet u ook waarom? Ik wel. “Soort zoekt soort en zijn meestal van het zelfde laken een pak.”

    En wie heeft er allemaal baat bij gehad toen Venetiaan aan de macht was. Ga dieken in zijn vrienden- en familiekring, want aan de vruchten herkent men de boom. Venetiaan was gewoon een van de academische schurken 1ste klas in vereniging met zijn geschoolde dievengilde. De Surinaamse mooipraters/aanhangers zijn gedurende de ambtsperiode van Venetiaan keer op keer opgelicht zonder dat ze het zelf beseften. Dit komt omdat ze gevallen zijn op zijn geleerdheid in plaats van de realiteit onder ogen te zien. En Venetiaan heeft hier goed gebruik van gemaakt. Ik neem de heer Venetiaan niets kwalijk, want het was immers zijn ultieme recht als geijkte gelovige hielenlikker, om in zijn machtspositie van alles te doen wat zijn God hem verboden heeft door onder meer samen met zijn kliek het volk te misleiden en op een dwaalspoor te brengen zodat de onwetenden, de domme geschoolde en ongeschoolde Surinaamse klasse van hem bleven houden.

    Om de heer Venetiaan een hart onder de riem te steken zeg ik “Wintie wai Lanti pai.”

    django


    Maak melding

  22. @django je kan El Vene inderdaad niet vergelijken met jou hedendaagse president.De huidige pres heeft een gebrek aan woordkeuze,stratiemang (in de volksmond).Hij heeft moorden gepleegd,wordt gezocht,zijn zoon zit bij de yankees.Jij bent ook degene die had moeten lijden onder coup van je huidige pres.Jou pres koopt 6 cadilacs en laat het volk stikken.Staatskas is nu al leeg.DRS venitiaan heeft voor de rust gezorgd.Zijn echgenote heeft nooit meegelifd geld te ontvangen.wat de huidige vrouw van bouta wel doet 9000 srd zonder diensten te bewijzen.Hoeveel surinamers als jij kijken niet naar hun ouders.Al zou vene zijn moeder verwaarloosd hebben zorg dat jij het voorbeeld ben.Krtom spijkers op laag water zoeken maar deze man kan niemand breken.jou pres kan niet zomaar reizen,hij begint nu al met staatsmiddelen zich zelfs te pantseren.Succes met je huidige pres.


    Maak melding

  23. Wendy, je suggereert dat ik een slaafje ben van Venetiaan, kun je uit een van mijn opmerkingen opmaken dat ik Venetiaan adoreer? Ik heb veel kritiek op Venetiaan gehad als president (dat mag in een democratie), maar ondanks alle kritiek respecteer ik hem wel, dat kan ik niet zeggen van twee andere presidenten van Suriname.

    Wendy, Venetiaan heeft twee dagen voor zijn vertrek bekend gemaakt dat hij vertrekt. Dat zou in een goed functionerende organisatie niet in de haak zijn, maar ons parlement functioneert niet goed , nooit is er quorum, nooit geeft de president antwoord op vragen gesteld door coalitie en oppositie, de president komt er alleen om monologen te houden, het maakt niets uit dat Venetiaan twee dagen voor vertrek opgezegd heeft, hij had net zo goed, net als Bouterse in het verleden, een heel jaar weg kunnen blijven totdat hij ontslagen werd, terwijl hij al die tijd zijn vergoeding incasseerde.
    Bouterse maakt vier maanden nadat hij 6 gepantserde auto’s besteld heeft, pas bekend dat hij ze aangeschaft heeft. Hij maakt twee weken nadat hij een integere minister van financiën heeft ontslagen nog steeds niet bekend waarom ze ontslagen is en hij maakt ook nog steeds niet bekend wie haar opvolger zal zijn. Volgens mij heeft hij van de elf ministers die hij in deze regeerperiode ontslagen heeft, van geen enkel verteld waarom hij hen ontslagen heeft. Vene zou, als hij onbeschoft is, nog heel veel kunnen leren van Bouterse. Bouterse is, als het erop aankomt om op het volk van Suriname en de vertegenwoordigers van dat wolk te schijten, de onbetwiste baas.

    Marlon 115, ik dacht totaal niet aan de kolonisator die bloed aan zijn handen heeft, ik dacht slechts na over de staat van dienst van een Surinaamse ex president die geen bloed aan zijn handen heeft, het lijkt er veel op dat je met alle geweld Venetiaan zijn handen ook met bloed wil besmeuren, desnoods via een omweg via de kolonisator. Ik wil het hier niet hebben over een Nederlandse koning die drugs heeft verkocht, ik praat over een Surinaamse ex president die nooit drugs heeft verkocht, Marlon 115 we kunnen de misdaden van Nederlandse koningen, Hitler en Idi Amin erbij halen, maar wat heeft dat met het functioneren van Venetiaan te maken? Als we per se iemand anders erbij moeten halen om te vergelijken met Venetiaan, dan lijkt me een andere Surinaamse president een juistere keus.

    Marlon, je bent GEEN voorstander van de huidige president, maar zodra het volk het beter kan krijgen zal men je niet horen klagen? Jij bent dus van mening dat het volk het beter krijgt onder de huidige president? Ben je soms gek? De huidige president heeft zelf toegegeven dat er niets echt goed van de grond komt/gekomen is onder zijn leiding, het enige wat hij nog niet heeft toegegeven en ook nooit zal toegeven is dat het aan hem ligt dat er niets van de grond komt. Zijn grootste wapenfeiten zijn dat hij de AOV en de kinderbijslag heeft verhoogd, hij zegt er wijselijk niet bij dat door zijn financieel en monetair wanbeheer en de government take die verhoogde bedragen weer ongedaan zijn gemaakt. Naschoolse opvang en ziektekostenverzekering voor kinderen en bejaarden noem ik niet want die zijn door dat zelfde financieel wanbeheer op sterven na dood.


    Maak melding

  24. Gehaal en getrek. Ga de feiten na, zet ze naast elkaar.
    Geef ere wie ere toekomt.Ik vind dat men tenminste het fatsoen moet hebben om een gewezen president op waardige wijze vaarwel moet zeggen en geen natrap moet geven. Niemand zit zonder fouten, wie zonder fouten zit, mag de eerste steen werpen. El Vene had tenminste een drs. titel. Wat heeft DDB? Ik vroeg me af of hij het land zou kunnen overnemen zonder wapens in de jaren 80. Zogenaamde revo.vanaf die tijd vonden benoemingen links en recht plaats.Men keek niet naar scholing etc. vandaar dat je scheefgroei kreeg in het land. Je hoefde niet hard te studeren om een positie te krijgen in het land.Vandaar dat je zoveel problemen hebt op alle fronten in het land. Geen wonder dat zelfs een ongeschoolde aap president wil worden, omdat het kan.Mensen die Vene uitschelden doen het, omdat ze in zijn regeerperiode niet aan hun trekken kwamen.Volgens mij is Vene opgestapt, omdat hij ’t niet meer kan aanzien dat er op deze manier wordt omgesprongen met de staatskas. Pres bos na Kas.


    Maak melding

  25. Weet je waarom sommigen niet van Vene houden?

    Hij is zwart en is geen inheemse.
    Hij is van Para en niet van Ca sa wini ka.
    Hij heeft een negermond, maar is eerlijk en oprecht.
    Hij is geleerd en hield het volk geen worst voor hun neus.
    En weet je waarom nog meer? Omdat hij geen geweer in z’n hand kan houden. Ook ging hij niet bij de duivel te gast , ook niet bij Awarie domries.


    Maak melding

  26. @Django,

    Laat mij duidelijk zijn, ik ben een Surinamer in hart en nieren, Hypocriet ben ik niet en zal dat ook never zijn. Ik zeg de dinges zoals ze zijn en als meneer of mevrouw daar een probleem mee heeft is zijn/haar zaak niet de mijne.
    Ik slaap er niet minder van, juist beter van want het ligt niet meer op mijn maag. En een hielenlikker NEVER.
    Ik zal nooit onder doen voor wie dan ook. De enige die mij bevreesd, is de Schepper die mij zijn energie heeft gegeven om te mogen leven en ademen.

    Zodra iets gezegd dient te worden zal ik het zeggen.
    Wat ik altijd geleerd hebt van huis uit is ‘No serie yu negre oso bangie fu go sidong na tapu wang witmang sturu’.


    Maak melding

  27. @henkes,

    je kan de huidige president niet alles dat fout gaat in de schoenen schuiven. De vorige administratie heeft ook een grote bende achter gelaten. Hoe kan Barack Obama een puinhoop van goede vriend G. Bush Jr. komen opruimen in twee regeerperiodes? Had de president voor Bush niet een sluitende begroting? Een ongeschoolde kracht die wou zonodig president worden met alle catastrofale gevolgen van dien. Andere landen niet uitgesloten. Kijk naar landen in het Libie en Saoedie Arabie, die zijn stinkend rijk maar toch zijn er mensen die daar in armoede leven.
    Terug naar waar het omgaat. Suriname heeft een president die mij niet boeit wat zijn verleden is. Hij heeft bepaalde zaken niet op orde, zo wat? Het is dat de liquide middelen niet voor handen liggen om zijn streven uit te laten rollen. In Nederland gaat het ook niet van een leiendak. Vandaar dat ze 28 miljard willen bezuinigen om dat weer aan andere landen te gaan geven, die allemaal op grote voet gingen leven, lees Griekenland, Cyprus, Spanje etc etc. De VS. heeft een staatsschuld van 16.7 biljoen dollar. Daar hoor ik niets van terug.
    Het grappige wat mij opvalt is dat er geen woord over gerept wordt die hele Amerikaanse NSA spionage. Ga jullie je daar eerder druk over maken want het is een wereldwijde gebeuren, jouw en mijn privacy staan op het spel dan je bezig te moeten houden met een omstreden president die nog jouw nog mijn familie om zeep hebben geholpen, die noch jouw nog mijn drugs hebben verkocht. en zo voort. Ik zou me daar niet druk om maken. Ik bekijk het zo, hij heeft het verkocht aan de mensen die het graag willen gebruiken. Gebruik jij drugs? ja dan heeft hij het aan jou verkocht omdat jij het zo graag wilt en moet consumeren. Heeft hij aan mij verkocht, nee, goed zo omdat het niet in mijn levenspatroon past. Drugs is my worst enemy. Welke staat hier op aarde is brandschoon? Noem mij 1.
    Jullie hebben volgens mij niets te doen dan je tijd hier te verdoen met onzin. Als de president een AOV of kinderbijslag wilt geven dan is het zijn goedvinden. Wie ben jij en ik om te gaan zeggen dat het niet moet. Als je werkgever jouw salaris gaat verhogen ga je ook tegen protesteren. Jij zal de eerste zijn die het gaat aannemen. Dus zo hebben de mensen die een kinderbijslag of AOV krijgen het recht dat te nemen en een droog brood extra te kopen.
    Over die zorgstelsel van Suriname zeker goed nagedacht worden hoe het allemaal op rolletjes moet gaan lopen. Want ook in het o zo grote Amerika hebben ze problemen met het invoeren hiervan, OBAMACARE. De republikeinen verzetten zich toch ook met hand en tand om dat geen doorgang te laten hebben. Hier in Nederland is die hele zorgstelsel picobello georganiseerd maar wat hoor je allemaal rondom? Ziekenhuizen die frauderen, tandartsen die frauderen, huisartsen die verkeerde declaraties (fraudeplegers)indienen. Hoeveel miljarden moeten de instanties niet allemaal aan al deze frauduleuze praktijken van de goed georganiseerde zorgstelsel van de nederlandse regering niet betalen? Wie betaald dit allemaal gaan betalen? Dat zijn jij en ik.
    Dus wie met een vinger wijst naar een ander moet zich realiseren dat er 3 a 4 vingers terug wijzen naar jou. Betekend niets anders dat jij en ik die een vinger wijzen niet beter zijn. Dus zou ik zeggen hou je liever bezig met zaken die jou als persoon aangaan dan met een president die niets van bakt.
    Afrika zit ook vol met van zulke presidenten als dat van Suriname, maar hoor je iemand daar over praten? Geen haan die naar kraait. Italie zat ook met een clown als premier en elk ander persoon liep hij te schofferen geen enkele staatshoofd die zich aan hem stoorde. Ook Obama had hij voor zwartje uitgemaakt, maar is Obama van zijn stuk gevallen of daar minder om gaan slapen, NEE. Andere landen hebben hetzelfde maar hoor je dat anderen zich druk om maken? Nee. China schend bij de fleet mensen rechten maar hoor je andere staten zich druk maken? Nee, omdat zij weten dat ze zich koest moeten houden. Rusland is ook ten tonele verschenen. Moet Nederland zich heden niet koest houden. Ze hebben excuus moeten maken aan de Russen, wat ook is gebeurd omdat ze weten Rusland is geen kleintje. Nederland dient zich als een schoothond te gedragen in deze omdat ze weten als Rusland zegt oh we hebben bloemen hier gevonden met vliegen er tussen, dan mogen ze hier alle bloemen doordraaien of nog erger de Russen zeggen van niets uit Nederland komt nog het land binnen. Wie is hier de verliezer.
    Nederland is een natie die altijd op de bres wilt staan om anderen de les te leren. Maar vergeet niet, wat 50 jaar geleden als normaal werd gezien accepteert men nu, vandaag, niet meer als normaal en heeft men als ‘wie denk je wel dat je bent’. En dat is vast gebeiteld in de organen van nederland.
    Suriname is een soevereine staat, wat in houd dat Suriname zelf zijn zaken moet bezigen en niet dat een of ander achterbaks land moet komen bepalen van hoe de Surinamers moeten leven. Het zal wat zijn je bent uit je ouderlijk huis op je eigen benen gaan staan en nog komen je ouders met je leven bemoeien, wie jou partner wel mag zijn en wie niet! Zou niemand willen accepteren mag ik van uit gaan. In mijn geval zou ik dat ook niet willen.

    Dus Suriname, je bent een kind dat reeds +/- 38 jaar op eigen benen staat, met natuurlijk wat hulp van de kolonisator waar je alle recht op had, dus ga zo door en zet hem op.
    Ooit zal het zo worden dat jij als kind de ouder wat geld zal komen toestoppen om niet te vergaan van de honger dan wil ik alle haters weer hun mond horen roeren.

    Het gaat je goed mie kondre SRANANG. Je bent nu aan het kruipen maar ooit zal je op je twee benen gaan staan en je stapjes maken. En vandaar uit de stapjes in lopen om te zetten. Het gaat je goed mie swietie Sranang.
    Yu djadja en laat haters haten, laat praters praten.

    Het bekende gezegde is omoro ding e trowe dotie a yu tapu omoro yu e kong fatu.


    Maak melding

  28. Vene heeft gezorgd voor herstel en stabiliteit, maar ook voor de val van NPS, hij had net als Ram Sardjoe afscheid moeten hebben genomen van de politieke arena.


    Maak melding

  29. Marion115

    Maak je niet druk, de meeste front waterkantposters hier op waterkant.net zijn net zo tolerant als de zwartepiet fans, vrijheid van meningsuiting en democratie schreeuwen ze dan in koor die hypocrieten als het in hun straatje past.

    Lees maar hieronder wat Anouk overkomt.

    Anouk bedreigd door Zwarte Pieten-fans van onze redactie
    AMSTERDAM – Anouk heeft de afgelopen dagen tientallen haatberichten ontvangen nadat zij zich mengde in de Zwarte Piet-discussie.

    Foto: ANP
    De zangeres schreef vrijdag op haar Facebook dat zwarte piet voorgoed ons land moet verlaten. “Wat staan wij Nederlanders voor lul !!
    En niet 1 gemeente in Nederland die het eens anders wil gaan aanpakken. Ga je schamen!”. Deze uitspraak schoot bij vele Facebookvrienden in het verkeerde keelgat.

    Op Facebook deelt Anouk alle haatberichten die ze de afgelopen dagen ontving.

    Willem Charite: vieze rvuil vewende kankerhoer dat je bent hoop dat je binnenkort doodvalt het liefst doe ik het zelf tyfus slet.

    Jane Smith: vergeet niet door die haters en paar racisten heb jij nou wel je gheld zal je aan dat stel apen niet verdienen zo en nee ik ben geen racist maar je kan het krijgen zoals je het wil hebben

    John van Elteren: Viert vast wel Sinterklaas, alleen met der eigen zwarte pietjes, nikker lover.

    Kelly Maria Dijkhuizen: Beter een racist dan een bruine lover, vies wijf!

    Rob van Es: ze heeft goeie nummers hoor maar ze blijft een nigger bitch in mijn ogen en ze sterft van de capsones en vind haar superarrogant dus meschien heeft ze ook wel nigger bloed, leve SINTERKLAAS en zijn ZWARTE PIET.

    Natascha Beton: Ga lekker met die asielzoeker van je naar zijn land van herkomst blanke negerslet

    Cees Vrolijk: We moeten niet discrimineren. Zwarte piet eruit, dan alle zwarten eruit.

    Na de opmerking dat dit haar fans zou gaan kosten, zei Anouk: “Ik ben blij dat ik daar vanaf ben. Ik wil nog geen Cent aan jullie ugly haters (en een paar racisten) verdienen. ff de bezem er doorheen. Soms moet dat gewoon ff. Jullie mogen ook mij “bannen” hoor, scheelt mij weer.”


    Maak melding

  30. @marlon al schrijf je een A4 vol je reacties blijven vals…
    Jij laat Barabas de moordenaar vrij en roept kruizig hem bij de onschuldige. You are a weirdo


    Maak melding

  31. Ooit zullen we dit gesprek weer voeren. Ik gebruik coke, xtc, ghb, wit, bruin etc etc. Maar de waarheid zal ik altijd spuien. Ik ben geen hater noch een huichelaar.

    Ik zit niet met de duivel himself aan dezelfde tafel.
    Ik zit niet met Bouterse of wie dan ook aan tafel om hem te verraden, ik heul niet met de vijand. Past niet in mijn straat.
    Zodra je de waarheid verkondigd zal het aan je schenen geworpen worden dat je drugs gebruikt.

    Het Surinaamse volk moet nu eindelijk haar/zijn ogen openen om tot besef te komen dat wij, zwarten/gekleurden, niet langer onder het juk van de haters, de farizeeërs willen voortgaan.
    Schut alles van je af en open jezelf en van binnen uit aanvaarden dat je een mens bent en geen beest bent. Er is ons vele eeuwen voorgelogen, ons als zo het gezegd wordt als een wild paard afgericht moest worden.
    Wij Surinaamse kinderen moeten inzien dat anderen het nooit met ons menen zolang het ze goed uitkomt, zolang ze zien dat hun gelieg werkt.

    Wat gebeuren moet bij ons sranangmang, is dat wij niet langer tegenover elkaar moeten staan maar gebroederlijk een front vormen, ga niet een brada of sisa als jezelf af kafferen, maar ga naast haar/hem staan.
    Omhels je brada en sisa en niet als hoe anderen het graag wilt zien gaan behandelen.

    Ik zal never nooit de kont van een ander komen likken om bij te moeten horen. Ik hoef mij niet thuis te voelen bij anderen, maar wil mezelf zijn en dat is wat voor mij telt.

    Nogmaals, ik zal never nooit mijn (voorouders) afkomst verloochenen om bij de anderen te kunnen/mogen horen.
    Zodra je de waarheid praat zal je bestempeld worden als loco, Waco, gek etc.
    Ding dinkie ding kang broko mie, ma mie na afoe sensie no wang tapu na grontapu.

    Ooit zal dit opnieuw gevoerd worden. Ik zal plagiaat plegen, Read my lips, ooit zullen we dit gesprek opnieuw voeren.
    1 ding kan ik velen zeggen kijk verder dan je ogen kunnen zien en/of kijken, staar niet blind op wat er enkel voor je gebeurd.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.