Somohardjo en Brunswijk weer beste vrienden

26

PARAMARIBO, 25 okt – De leiders van de politieke partijen Abop en Pertjajah Luhur kunnen weer door één deur. De ruzie die begon met de campagne van Abop in Commewijne, hoort definitief tot het verleden. Ronnie Brunswijk en Paul Somohardjo willen zich voortaan richten op het werk binnen de coalitie.

Dat was ook de bedoeling van de bijeenkomst die de twee partijvoorzitters organiseerden. Uit dit ‘topberaad’ is een verklaring komen rollen. In de verklaring wordt onder meer aangegeven dat ‘de verstoorde relatie tussen beide partijen is hersteld.” Er worden hogere doelen gediend. “In het belang van de eenheid en stabiliteit van de coalitie hebben partijen besloten de strijdbijl te begraven en in alle eensgezindheid uitvoering te geven aan het regeerprogramma.”

De gelegenheid is ook te baat genomen om botsingen in de toekomst te voorkomen. “Partijen hebben besloten om in voorkomende gevallen constant in overleg met elkaar te treden teneinde de onderlinge harmonie te bewaren, uit te bouwen en voor te zetten.” Somohardjo nam het Abop vooral kwalijk dat die leden rekruteerde in Commewijne. Dat is zogezegd politiek bolwerk van Pertjajah Luhur. Vooral Abop-minister Alice Amafo moest het sindsdien ontgelden.

Bekijk ook:

26 REACTIES

 1. Natuurlijk ,natuurlijk ,zijn ze weer ‘goede’ vrienden,zou de ene weg vallen dan zou de andere niet meer kunnen genieten.Dus dan gewoon weer vrienden worden in de hoop voor altijd te blijven graaien uit staatskas,reizen,dure auto’s ,goudmijn enz..enz… VRIENDJES POLITIEK OP TOP NIVEAU !!


  Maak melding

 2. =Beide hebben een ding gemeend,,,zij mogen terug naar de schoolbanken om beter te gaan leren praten met anderen, omdat zij heel slecht zijn in eigen taal.


  Maak melding

 3. De man in de rode jas onze zedendeliqwent Somohardjo kiest toch maar eieren voor zijn geld, na verschillende orientatie gesprekken gevoerd te hebben met diverse andere partijen, en zal tot de conclusie zijn gekomen, dat andere partijen niet zo happig zijn om met deze chanteur in samenwerkings verband de verkiezingen in te gaan.


  Maak melding

 4. Somohardjo zit van alle kanten klem. Bouterse heeft onlangs opdracht gegeven aan de minister van onderwijs om de mensen van de partij van Somohardjo te ontslaan. De kiezers van PL beginnen nu ook te twijfelen aan de daadkracht van Somohardjo omdat deze keer op keer wordt vernederd door de NDP. Somo kan ook niet meer terug naar het Front, dus blijft er weinig over dan zich vast te klampen aan Brunswijk. Binnen de partij van Brunswijk zijn er echter toppers die er rekening mee houden dat de NDP verzwakt is en daarom alle deuren open houden om bijvoorbeeld met de VHP samen te werken.


  Maak melding

 5. Hahahaaa politieke deskundigen echte mensen die eigenlijk het land moesten besturen. ja waarom komen jullie niet allen samen en beginnen een partij? oke op mijn stem hoeven jullie niet te rekenen maar er zijn misschien wel vele voor jullie Hahhaaahaaaa.


  Maak melding

 6. Dit verwondert niemand hahahahaaaiiiii deze BEESTEN zijn niet van plan Su gezond temaken. Deze BEESTEN zijn met zichzelf bezig.Deze BEESTEN verrrraden hun achter- ban.Deze BEESTEN zijn hun achterban vergeten, deze BEESTEN geven aan dat de achterban hen nu koud laat. Somo laat steeds weer blijken dat hij niets temaken heeft met de achterban van Ronnie. Somo laat altijd weer blijken dat hij vooral Alice Amafo niet lust. Somo eist steeds weer ’t vertrek van onze alika Anaaamofo,want je hoort haar nooit hierover iets zeggen van hun compagnion Somo. Ik vraag me af of de achterban van Rommie deze grap zal pikken geen van de SRD nml Somo Ronnie DiDiBrie doet iets voor’t volk/ land. Ze doen alleen maar dingen voor zichzelf.Volk van Su straf deze BEESTEN af bij de eerst volgende verkiezing(en) in Su. Deze samenwerking is alleen goed voor deze zaka-zakas zelf. Volk van Su jullie zijn machtiger dan Som, Ronnie en DiDiBrie met ’t potlood straf ze daarom heel erg af op 25 mei 2015 mijn part eerder.Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 7. Deze twee niets voorstellende sujetten hebben hun persoonlijke problemen weer bij gelegd. Ook zijn deze figuren als veroordeelde delinquenten, die helemaal geen meerwaarde aan het geheel toevoegen, ten minste, hen op hun merites beoordelend, hebben zij niets te zoeken in het “hoogste college van staat”, zeker wanneer het deze “Uilskuikens” betreft, niet met deze twee misdadigers als leiders, dat moet duidelijk zijn. Hoe kunnen “integere burgers” dit toestaan/tolereren?, om eerlijk te zijn, zij hebben geen niveau en zijn van zeer laag allooi, ze betekenen niks omdat ze niets zijn, omhoog gevallen straatschuim schorriemorrie en tuig van de richel. Dit predicaat verdienen ze op geplakt krijgen. Deze problemen zijn onstaan omdat men niet omgaan kan met de toegekomen macht en weelde. Het toen ontstane probleem had niets te maken met politiek, maar gewoon eigen en persoonlijk belang, daar ging het om, opzouten arrogante laaggeletterde soort dat zij zijn! Je kan ook zeggen dat zij het zijn die de ontwikkeling van land en volk tegenhouden., en dat is ook 100% duidelijk.


  Maak melding

 8. het is beter om verdeeldheid te verwerpen tot eenwording en samen bundeling in suriname.
  wie zegt dat ndp met vhp samen wil werken heeft het mis;vhp zou eerst hun rasictische mentaliteit moeten verwerpen,alvorens er over samen werking word gesproken.


  Maak melding

 9. Te tigri barba e bron, bigi nattie di voe joe.

  De sluwe vos is bezig met zijn toekomst , maar de lachende derde is D.D.Bouterse……..stelletje dom oren.

  Vrienden kennen jullie het verhaal uit wij en de wereld nog:::? De dom oor als dief……….


  Maak melding

 10. @alfa:”Vrienden kennen jullie het verhaal uit wij en de wereld nog:::? De dom oor als dief……….”
  Ja die kennen we nog!

  En kennen jullie die van Bokito en Pleng-pleng?
  In de nieuwste Wij en de Wereld :)!
  Die komt binnenkort uit.


  Maak melding

 11. @Tamara ,
  Als ik de verhalen goed heb gelezen dan is Bokito in Nederland, dus moeten ze naar nederland, diergaarde blijdorp, helaas wonen ze in Suriname net als ik.

  En Brunsi durft het niet, evenmin Somo anders krijgt hij klappen van ZWARTE PIET BOKITO……HIHIHIHIHI>>>>>>>


  Maak melding

 12. Een lamme leidt een blinde >Ze willen het land regeren?In Su is alles mogelijk.De stemmers moeten zich afvragen:waarom die twee comedians?Zoek een geschoolde leider en gij zult welvaart in su vinden,


  Maak melding

 13. Het wordt tijd dat Suriname, die zogenaamde politiekeleiders onder een “vergrootglas” legt en hen naar hun “merites” beoordeeld. Deze twee poppenspelers in het geheel, die hebben eigenlijk niets te zoeken in het parlement, echt niet. Internationaal kan je nergens met hen naartoe, ze sporen helemaal niet. Alleen al hun taal gebruik, daar valt niet om over naar huis te schrijven, heel erg gebrekkig, beperkte vocabulaire, zo die ze hebben. Naar dit soort mensen luisteren, is het zelfde, ; als een koe in de kont kijken! Dit zijn gewoon asociale straatvechters, die je niet als serieuze vertegenwoordigers moet accepteren of zien.


  Maak melding

 14. het zijn net honden en katten,

  kleuters doen het nog beter en verstandiger.

  als je éénmaal aan elkaar veroordeeld ben,dan blijf je bij elkaar,wat gaat weg-lopen opleveren,niks..

  dus blijf elkaars poep eten..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.