Santokhi: Cadillacs bewijs onbehoorlijk bestuur

40

PARAMARIBO, 25 okt – De aankoop van zes gepantserde Cadillacs door de regering is het zoveelste bewijs van slecht en onbehoorlijk bestuur. Dit stelt ex-minister en parlementariër Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP). Los van het moment van de aankoop, is er de waas waarin het allemaal gebeurt.

Er hangen te veel vragen rond de aankoop. “Waarom doe je het middels verkaveling van de offertes, om onder de rechts- en comptabele regels van openbare inschrijving te blijven? Hoe heeft de selectie van leveranciers plaatsgevonden? Wat is de record en expertise van het bedrijf dat zal leveren, in de branche van beveiligingsauto’s? Allemaal vragen die de samenleving het gevoel geven van dat Suriname inderdaad heel onveilig is geworden”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

En juist het laatste zou niet mogen. Anders dan de oppositie, beweren kopstukken uit de regering vaker dat het veilig is in het land. “Suriname kampt met financiële problemen. Daarnaast zegt deze regering dat Suriname veilig is en dat er niks aan de hand is met de veiligheid. Waarom dan zo een luxe en dure investering in beveiligingsauto’s?”, aldus Santokhi. Volgens Melvin Linscheer van het Bureau Nationale Veiligheid moet de beveiliging van lokale en bezoekende toppers beter.

40 REACTIES

 1. Dit moet als de opmaat naar een totaal ander politieke beleid gezien worden, we verdommen het gewoon te willen zien dat er drastische veranderingen zich voordoen. Op weg naar een politiestaat die voorbereidingen worden nu getroffen, kijk goed om jou heen dat is alom aanwezig, verder kijken dan kan je dit waarnemen. En dit zonder verantwoording te hoeven afleggen. Gezien de regeer tijd wat rest is het om eerlijk te zijn niet nodig. En let op, vergeet de decreten die zullen volgen niet, we weten allemaal hoe decreten ontstaan. Wel kan ik mij best voorstellen dat het bij sommige, eerst zien dan geloven, sji na bribi, dus. Weer zo een winti wai lanti pai project.


  Maak melding

 2. Wat ik al eerder zei!! Gewoon STAP voor STAP en dan kan je finaliteit {mikpunt}met een gerust hart nastreven.Melvin Linscheer denkt dat hij heel intelligent is.Chan.Santokhie is een geincaneerde ENGEL.


  Maak melding

 3. chan is een geincaneerde boef ja. 93 kg uit politie kluis. goud, geld van oeverlenen tijdens de vliegramp 1988. en buitendien hij reed zelf in een gapanserd voertuig die hij nota bene van hirsch ballin cadeau had gekregen.


  Maak melding

 4. santhoki had beter moeten weten,’toen hij het voor het zeggen had,had hij ook een peper duure wagen voor zijn eigen bescherming”maar neee dat zal hij niet naar voren halen.
  trouwens wat gaat het dat aan over de gang van zaken wat die auto’s betreft.hij moet niet zomaar kletsen.
  santokhi moet ophouden om het proberen dom houden van het volk.

  1,heb jij die wagen van obama.clinton,rutte,en andere politieke leiders wel gezien en nog een aanhang van bevieliging’s wagens achter hen aan.


  Maak melding

 5. Onderwijzers moeten maandenlang op hun geld wachten maar er worden peperdusre wagens aangeschaft alsof dat het belangsrijste is dat de regenring op dit moment voor Su moet hun alhelemaal met de legestaatskas die ze nu hebben!! De jaren 90 herleven weer, deze regering gaat moedwillig zoveel schulden maken dat front straks weer kan gaan beginnen met puinruimen!!


  Maak melding

 6. Sinds zijn verkiezing tot pres.is hij maar met één ding bezig.Zichzelf redden!Ook Meriba in stelling gebracht.Al zijn zeepbellen zijn geploft.Huizen,naschoolse opvang.En nu Dolan’s Cadillac.Ik ben benieuwd of dat hem gaat redden….


  Maak melding

 7. Gaan we Bouterse vergelijken met Obama en Clinton?????

  Als je dat onderscheid niet weet te maken dan heb direkt psychische hulp nodig, want je bent KNETTERGEK


  Maak melding

 8. Dat Vene aftreedt is byzonder deze man heeft met beste weten en kunnen zijn best gedaan voor ons land.

  MAAR Tamsiran ooooooooooooooooooooooooooooooooooh de grote vriend van Rudi Somojono.

  Met moet eens onderzoeken wat zij rol was bij de Dienst der Domeinen.

  Hij kwam mensen helpen en vertelde haha zijn vrouw gaar naar I…..nesie ticket is duur jaja er is geen geld hahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Bouta: als ik aan de macht komt, kunnen alle dievenijzer van huizen eraf, want de veiligheid zal er zijn. Wat nu, gepantserde auto’s besteld om zich zelf te beschermen. Dit kan alleen in Su.


  Maak melding

 10. Hahahaaaaa….ndp baasje voelt zich niet veilig tenmidden van het volk aan wie hij dagelijks vertelt dat de boel veilig is in Suriname!!Deze crimineel vreest zogenaamd voor zijn leven ,enne dit smoesje is heel gemakkelijk toch om rond te paraderen in een Cadillac die een fortuin kost!Dat hij perse vraagt om een dure beveiligings auto met de laatste high-tech bevestigd alleen maar hoe onveilig Suriname is. Zie maar iedere dag denkt deze crimineel dat iemand hem gaat vermoorden,wel dan moet je toch iets kwaads gedaan hebben om met deze gedachte in je kop rond te lopen??!!!


  Maak melding

 11. Zie het als laatste stap van deze grote loser, Bouterse weet dat hij straks nergens meer veilig is en dekt zichzelf en aan aantal van zijn paarse bende nu vast in op kosten van ons allemaal hier in SU.
  Maar weet dat zelfs een gepantserde auto opgeblazen kan worden hoor, kijk maar wat er in Afghanistan gebeurt met die grote gepantserde voertuigen!
  Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van een ras psychoot, die denkt dat er achter elke boom een moordenaar zit te wachten op hem.


  Maak melding

 12. In elk ander land zou de bevolking massaal de straat opgaan tegen zoveel verkwisting en corruptie. In Suriname blijft iedereen lekker op zijn balkon zitten en denkt: “Laat een ander het maat opknappen”


  Maak melding

 13. Het verbaasd mij enorm dat de coalitie leden in het parlement massaal zwijgen terwijl het land verder afglijd. Durft niemand te zeggen dat er een eind moet komen aan de onverantwoorde uitgaven? Dit is schandalig!!


  Maak melding

 14. De macht is in handen van degene die zich verschuilen achter de omstreden amnestie regeling van 2012.
  Allen die strafrechtelijk vervolgd hadden moeten worden gaan of lands belang op dit moment. Hoe ver kun je als land afglijden.


  Maak melding

 15. Oooo, Henk Molenaar in welk land dan want in Nederland moest het al vaak maar niemand doet het vooral nu.En de mensen van SU massaal de straat op niet nodig er is of ze wachten op jou als jij toch durf en de ballen hebt die zij niet hebben,jij bent gewoon een onruststoker denk jij dat het SU volk zo achterlijk is omdat jij dat vindt nou neem de voor touw laat jou ballen zien.santokhi moet zwijgen over veiligheid want hij was toen veel veiliger dan de president toen de hele straatwaar hij toen woonde was zogenaamd van hem en hij moest toen toch de en ook waren de dievenijzers er drugs en nog veelmeer verdween het huis dat zijn vrouw zogenaamd kocht met welk geld en van wie want zijn vrouw en hij wisten toen niet van wie en trouwens zij huurden toen wagens voor hoeveel per dag en bij wie oke wat niet weet niet deert wat hij nu doet is zeggen dat iemand stinkt terwijl je dan erger bent dus mensen scherp.


  Maak melding

 16. Je kunt het geld maar 1 keer uitgeven.Pronkstuk van het land.Al hebben ze geen nagels om hun kont te krabben,maar zes gepantserde auto hebben ze wel,tbv de promenten,high-society.Het volk is tevreden met een derde handse vehicels.


  Maak melding

 17. boegroe wat een onsamenhangend verhaal,het gaat over de cadillac van bouterse en jij verteld in een zucht 10 andere verhalen.leer eerst debateren dan kunnen we misschien volgen wat je probeert te vertellen.


  Maak melding

 18. Henk.
  Lekker dat ze op hun kont zitten heb jij daar bemoeienis mee is landsbelang en geen Nederlands geklets.Altijd maar zeuren over Suriname bemoei je met de crisis van Nederland en de oplichterijen fraude bij het kader van Nederland. Leugens en verdraai komt overal voor waarom gaat Nederland niet massaal protesteren. Nee want het gaat heel goed in Nederland.
  Denk aan het racistisch gedrag van de Nederlanders probeer daaraan te werken.


  Maak melding

 19. D.D.B is zelf bang voor zijn eigen schaduw,die coca geld moet toch witgewassen worden,het einde is in zicht mag hij weten ,bij de meeste criminelen is dat gebleken,als de tijd aanbreekt dat ze hun gaan pantseren.


  Maak melding

 20. Bouterse moet, met zijn periode als Bittoloog van pornoblaadjes huis aan huis in Duisland, in gedachten, gedacht hebben; Der Unterschied soll sein (er moet verschil zijn), Brampie pimpte zijn ‘oude’ auto, maar ik als CAPO di tutti capi (maffia opperbaas) koop meteen een fabrieksgepimpte auto en nu ik toch bezig ben als Berlusconi, bestel ik er meteen 5 of 6 extra bij, dan krijgen we als land een mooie korting van de fabrikant. Paars ziet in deze slimme aankoop, die de Godfather hem niet zou kunnen verbeteren, het bewijs dat Bouterse zuinig omgaat met ons schaarse geld.


  Maak melding

 21. Het argument dat deze cadillac’ s bestemd zijn voor ‘toekomstige’ visites van de Unasur presidenten is een bull shit argument!

  Alias b, ze ‘motten’ je niet!
  Niemand komt meer op visite.
  De nieuwe voorzitter van Unasur alias b, is nergens op de site te bespeuren.
  Algehele gene binnen de Unasur gelederen, konden ze dit maar terugdraaien.

  Bovendien is alias b. voor 1 jaar ‘voorlopig’ voorzitter van Unasur. Wie schaft nu voor 1 jaar van die opzichtige vehikels aan, notabene voor mensen die je niet lusten, whahahahahahaha

  Echt een drugsdealers vehikel, op zem suri’s een ‘motjopa waggie’.


  Maak melding

 22. En men de gemeenschap en de buitenwereld constant voor houden, hoe veilig Suriname wel niet is. En nu voelt de president “himself” inpersoon niet “veilig”, dan is er zeer zeker iets “gaande”, deze zelfde pres ooit voor God noch Gebod niet bang. Ik zeg het volgende,; te yu mati e kor’ yu à no e lafu. De bedoeling hierachter is het volgende; deze meneer is voorlopig niet van plan, de nu “hebbende” positie vrij te geven. Alleen wanneer je objectief en zakelijk naar de plotselinge veranderingen kijk. (strikt eigen belang geen landsbelang voor ogen) Alleen al het feit dat de democratie op een subtiele manier op de helling gezet is, alleen in een “BananaRepubliek” waar de “Rechtsstaat” buitenspel is gezet, komt dit voor. En juist die veranderingen vallen sommige mensen niet op. Het is toch overduidelijk die gewapende-eenheden, met indrukmakende namen, anti-terreur unids, milities noem ik ze, toen had je ze ook, in een endere gedaante, nu zijn ze officieel, en dat maakt het verschil, snap! Het zal niet lang meer duren, en dan krijgen ze andere naam, mijn advies maak jouw borst nat, dit verhaal is nog helemaal niet afgelopen. Kijk goed om jou heen, you will overcome!


  Maak melding

 23. Allemaal grootdoenerij van de wolf, hy is in de veronderstelling dat hy ook in de gepantserde auto onschendbaar is als hy geen press is. Hy is anderen aan het naapen.
  De auto van chan s. was een gift omdat de wolf en consorten hem wilden laten opruimen, geen staatsgeld integenstelling tot de wolf die alles opvreet en het volk hongerig en armoedig toekijkt,
  Hoe strak kan de riem nog worden vastgemaakt…???


  Maak melding

 24. Su heeft een revo nodig voor herstel van democratische waarden en normen, rechtstaat. Ik hoop dat de Amerikanen dit varkentje wassen populair gezegd.


  Maak melding

 25. er is niks meer te doen to late,regelrecht richting Equatoriaal-Guinea.kogelvrije auto,s,paleisgebouw wordt
  omgebouwd geen evenementen meer voor het paleis,dus beste
  mensen hij is boos.just look.nuchter denken en vanaf het begin alles op een rij dan zie je het vanzelf.(Vene is niet gek hoor)!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 26. Gepantserde Cadillacs houdt de waarheid en de kogel niet tegen. Een mens kan zich niet wapenen tegen de waarheid. Men zegt: de waarheid deugt iedere keer opnieuw. Terwijl de leugen blijft heugen.

  En al is de leugen nog zo snel, de kogel achterhaalt hem wel.


  Maak melding

 27. BAAS B heeft zijn agenda. In het binnenland heeft hij een gewapende macht. Heeft hij vroeger altijd ingezet tegen de democratische krachten in Su, tegen Vene. Denk maar aan de Tucajana’s. Die hebben ze zelf bewapend. Niks voor niks zit hij nu weer veel in het buitenland van Suriname. Namelijk in het binnenland.


  Maak melding

 28. Santhoki kreeg een gepantserde voertuig omdat men een aanslag wou plegen op zijn leven. Vraag je baas maar hoe dat zit. De rest: verhalen op sterk water. Want anders zou de rest van de beschaafde naties geen zaken met hem doen.


  Maak melding

 29. @ Molenaar
  Heb je niets beters te doen dan te reageren op de stommiteiten van Boegroe. De Nederlandse neerlandici hebben terecht het woord Boutist toegelaten in het woordenboek, of course verwijzend naar mensen als de paarse Boegroe. Je kunt toch Mr. Santhoki, de man van Apeldoorn niet vergelijken met een onderofficier uit Weert? Come on!


  Maak melding

 30. Ja, Sing Sing. Goed gezegd, gezien, en waargenomen. Boegroe is niet op de hoogte dat DDB Columbiaanse rebels had aangezet om rotzooi te schoppen in Suriname om Venetiaan af te zetten. Mensen die geloven in verkiezingen in 2015 gaan wel lang wachten hoor, want die komen er niet. DDB kondigt tegen het begin van mei 2015 rustig een staat van beleg af hoor.


  Maak melding

 31. Hi hi han ulloe.Denkt Santokhi niet,als hij de roer straks
  overneemt van de Baas in 2015,dan zijn de gepantserde
  Cadillacs voor hem hoop ik.Alleen ben ik wel bang,dat ze
  ook naar Bigi Mati Obiang gaan van de Baas.


  Maak melding

 32. henk gaan ze in nederland de straat op ??
  met al de rasisten in nederland moesten wij allang de straat op zijn gegaan , maar als denhaag het zelf ook ondersteunt dan kan men weinig doen .
  rasisme begint in het torentje in dehaag


  Maak melding

 33. in welke straten gaan die gadillac’s rijden..

  er zijn ook tien stuks personen bussen 70 pesoons ge-importeerd uit china en staan ergens te verrotten in parbo..
  en zo nog veel meer vernieteging, verspilling ,van het kapitaal..

  wat denk je zelf van die 40 tractoren ,de vijf containers met landbouw gereedschappen , w.o. kleine tractoren met frees enz enz enz..

  dat het dombo volk dit allemaal niet inziet,verbaast mij..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.