Werknemers Iamgold sparen voor dollarpensioen

7

PARAMARIBO, 24 okt – Werknemers van multinational Iamgold maken aanspraak op pensioen. Het bedrijf heeft een spaarplan met lijfrente opgezet bij verzekeraar Assuria. Ruim twaalfhonderd werknemers nemen deel. Het plan maakt deel uit van een cultuuromslag.

Volgens het management is er een verschuiving van human resource- naar people & culture-beleid. “We denken dat met de invoering van het pensioenplan een evenwichtige regeling is bereikt die voldoet aan de eisen van de tijd”, zei directielid Sharmila Jadnanansingh tijdens de formele introductie. Het voordeel van het plan zit vooral in de waardevastheid. Aan het einde van de eigen loopbaan krijgt de werknemer zijn pensioen in dollars uitbetaald.

Daar wordt maandelijks voor gespaard bij Assuria. Volgens Stephen Smit, directeur van het verzekeringsbedrijf, is het plan een goed voorbeeld. Mensen krijgen zo de gelegenheid te sparen om hun toekomst zeker te stellen. Jadnansingh zegt dat er niet over één nacht ijs is gegaan bij het selecteren van een partner voor het plan. Assuria bleek goede garanties te bieden, ook omdat het al ruim zestig spaarfondsen beheert.


7 REACTIES

 1. Goed idee, want die srd, onderleiding van die Njang Drien Partij en gebrek aan een capabele minister van financiën wordt binnenkort gedevalueerd zoals wijdenbosje het flikte.


  Maak melding

 2. Had niet deze zaka-zakas ’t volk beloofd dat ze een dusdanig financieelbeleid zou voeren,waardoor de srd goed en sterk zou zijn.Deze BEESTEN met DiDiBrie voorop zou ervoor zorgen dat GEEN Dollar/ Europrijzen meer in de winkel zou zijn. Maar wat zien we nu gebeuren(alhoewel ik niet tegen;wat er nu gebeurt ben ’t zal allemaal wel goed zijn voor de arbeiders)we zijn 3 jaar verder en er is geen M..r van wat er beloofd was op dit vlak ingelost. Het Su volk heeft ’t nu veeeeeel slechter dan toen PRESIDENT VENETIAAN er (aan)zat.
  @Ram Singh we kunnen ons dat gedrag van Jules WijLenbos nog goed herinneren,vandaar dat de ABN uit Su vertrok. Men Bosje en boevengevolg van 96 – 2000 bing verbras alla a monie in Su, toen kwamen deze(altijd)boeven alle gelden valuta opeisen van de bank. En hoezeer de bank zei dat dit niet kon omdat dat geld(veel spaargeld)niet van de bank was,maar van de clienten. Maar fa ding 2 letter Beest dies bing geweldig luisterde niemand en zo hebben deze vuile honden Su in’t ravijn gestort. Nu zien we weer’t zelfde patroon van verspillen. Ai piesie in bedie bosje en DiDiBrie Su/ Suries bedankt jullie foe ala ogrie san oeng e doe now in Su.Grantangie en Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 3. En de USD is wel betrouwbaar?!!
  De VS zijn een oorlogszuchtige, verwende en hebzuchtige natie geworden met een schuldenberg die zo groot is dat hij niet meer met woorden kan worden omschreven.
  Hun staatschuld bedraagt inmiddels meer dan 17 BILJOEN dollar die ze nooit terug zullen betalen en de rente hierover wordt betaald door maandelijks ruim honderd MILJARD USD te printen.
  Zie hier de “debt clock” van de VS: http://www.usdebtclock.org/

  Aan dit soort financieel wanbeleid kan zelfs DDB nog een puntje zuigen. Het is dan ook sterk af te raden een pensioen op te bouwen in USD aangezien een vel wc papier over 25 jaar meer waard zal zijn dan een 100 dollar biljet.


  Maak melding

 4. 24 okt. 2013

  In beginsel een goed lijkend plan.

  Maar hoelang denkt Iamgold zelf in Suriname te blijven en overziet Assuria de nationale en internationale economie in de komende 25 a 35 jaar, om zo uiteindelijk voor die pensioenen garant te staan?

  Garantie op een bepaalde grootte van pensioen is geen vanzelfsprekendheid meer en zeker niet als het pas over ongeveer 35 jaar effectief moet worden.

  Maar een vanzelfsprekendheid zijn wel de minpunten.
  Srika


  Maak melding

 5. Hans, het is 17 trillion USD.
  Ondanks dat ze hun geld drukken dat ze “quantitative easing” noemen, blijven hun rente en inflatie veel lagen dan die SRD.
  De volgende regering heeft bijna geen andere keus dan de USD als nationale betaalmiddel te bevestigen. Curacao heeft een vaste wisselkoers tegenover de USD, zelfs Zimbabwe is naar USD overgestapt, net als Panama, Equador, Panama, East Timor.


  Maak melding

 6. waarom kopen de arbeiders geen aandelen in het bedrijf,zodat ze na een tijd alles in bezit hebben of althans een groot deel..

  dat lijkt mij een beter deal..

  wat voor zekerheid heeft die usa dollar,die is ook aan inflatie onderhevig..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.