woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGeen geld om dure artsenhulp te betalen

Geen geld om dure artsenhulp te betalen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 okt – Er is geen geld om de hogere tarieven van huisartsen te betalen. Deze noodkreet uit het Staats Zieken Fonds, SZF. De overeenkomst voor aanpassing van de tarieven kan niet worden nageleefd. De voornaamste oorzaak: de overheid is laat met subsidiebetalingen.

Het geld, tientallen miljoenen Surinaamse dollars, is de bijdrage voor ambtenaren. De meeste cliënten zijn nog steeds ambtenaren. “We gaan onze verantwoordelijkheid niet uit de weg. Maar het SZF verkeert in een moeilijk financieel parket”, zegt Ronald Hooghart, SZF-bestuurslid en leider van ambtenarenvakcentrale CLO, tegenover de Ware Tijd. Bekeken wordt hoe een betalingsregeling te treffen met de artsen.

Een alternatief is er niet, ook omdat niet duidelijk is wanneer de overheid inkomt. Minister Michel Blokland van Volksgezondheid heeft wel geld belooft. Maar daar is niets van gezien tot nog toe. Het SZF had geen andere keus dan mee te gaan met de hogere tarieven. Frappant is dat de overheid daar zelf aanleiding toe gaf. De artsen krijgen namelijk al meer geld van verzekeraar Self Reliance. Het bedrijf is de beheerder van het door de gesubsidieerde zorgstelsel voor ouderen en kinderen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

34 REACTIES
 1. Jullie moeten ff wachten jongens,…eerst de peper dure auto’s voor de president, dan de peper dure advocaat kosten voor dinootje, dan zijn jullie misschien aan de beurt,..pasensi, pasensi,…by the way niet vergeten 2015 weer op NDP te stemmen hooor,..zodat Bouterse en vrienden weer op groooote voet kunnen leven,..laat de champagne vloeien!!


  Maak melding
 2. Su nang en plezier land, veel vrije dagen gratis ziekte kosten gratis bigismaday gratis naschoolse opvang gratis school pakketten, maar heeft iemand zich afgevraagd wie dat allemaal moet betalen.


  Maak melding
 3. Nooit hebben ze geld maar wel geld als het om EIGEN BELANG gaat ,zie maar de plannen voor de koop van 6 peperdure auto’s gewoon zomaar voor de show!
  En bovendien fietst die man vrolijk langs de straten van Paramaribo en geen iemand die denkt deze man te willen vermoorden!Je moet je dan wel afvragen of deze man een peperdure wagen verdiend zogenaamd kogelvrij glas etc…wel ik denk van niet!!


  Maak melding
 4. Er is geen goede sturing van het beleid in het land. Het vertrouwen van de regering neemt bergafwaarts.Capatiteits problemen!!Mensen worden onstlagen zonder pardon.De president heeft kiespijn als hij opgeroepen wordt.MR.Lackin moet alles recht trekken wat krom is en nu geen geld voor artsen die mensen in leven moeten houden. De meeste situatis zijn onveiliger geworden in SRANANG.Hoop dat er snel een oplossing voor komt.


  Maak melding
 5. Suriname is een ontwikkelingsland en door de huidige regering wordt er met geld gesmeten i.p.v goed besteden. Geen ontwikkelings visie, dure advies bureau’s worden ingehuurd die hun werk niet kunnen afronden omdat deze beleidsbepalers zich weinig hebben laten informeren over de resultaat en de mogelijkheden. NDP Duidelijk niet denkend proberen.
  Veel belofte maar weinig daden, Carolina brug, diepzeehaven, de snelweg, voedselschuur etc etc. Men probeert het volk dom te houden, maar suriname is geen afghanistan!!!!!


  Maak melding
 6. Het kan Bouterse geen ene moer schelen. Hij en zijn kliek zitten er voor zichzelf en niet voor het DOMME volk Wie betaalt de advocaatkosten Dino ? Iedereen weet het maar iedereen is stil.


  Maak melding
 7. 24 okt. 2013

  In dit geval geeft Srika de populist Ronald Hooghart gelijk.

  Een regering maakt een begroting,stelt prioriteiten, weet wat haar vaste lasten zijn en moet conform die begroting handelen.

  SZF is ook op begroting ‘opgebracht’ en afhankelijk van gemaakte afspraken wordt dat deel van de overheid op tijd gestort op de rekening van SZF. In dezen, doet de regering of minister haar of zijn werk niet goed.

  Ja, die populist Ronald Hooghart krijgt hier gelijk.

  Vergeet die populistische minpunten niet te geven.
  En aan sommigen van dit forum: Prettige vakantiedagen in Spanje!
  Srika


  Maak melding
 8. Yep, er is geen goede sturing van het beleid in het land, of de regering smijt zomaar met poen, de Suri-regering doet aan schuldenplafondverhoging, oftewel de overheidsvandalen zijn alweer bezig.. zo wordt er zoals gewoonlijk alom geroepen door allerhande beleidsadviseurs achter het glas. Dit allemaal wetende ben ik van mening dat de beste stuurlui aan wal staan. Daarom snap ik nog steeds niet waarom de beste raadgevers alsnog op de zijlijn blijven zitten. Als ik het politiek beter zou weten dan zou ik niet alleen maar staan roepen, maar ook meewerken zodat s’lands eer en bestel soepeltjes verlopen. Ondanks alle beste raadgevingen van de geijkte bollebozen ten spijt, loopt het er in Suriname zeer dikwijls de spuigaten uit.

  Het volk is ontevreden hoor ik vaak van alle kanten, maar ik ben toch benieuwd hoeveel percentage van het volk deze ontevredenheid deelt. Gelet op de heftige commentaren van de beste stuurlieden die op de kade staan te trappelen van ongeduld om hun theorie ten gehore te geven a la Ronald Snijders, lijkt het er veel op alsof heel Suriname in de sjool is gedompeld door financiële duisternis en beleidsverbijstering.

  Ik zag jongstleden nog een schoolmatie van me die tegenwoordig ook deel uitmaakt van de regeringsvandalen. Hij kreeg vroeger bijna altijd pai-pai van mij nadat hij tegenover mij zich weer eens naar en gelovig had gedragen. Ik zag hem rijden in een RAV4 mi boi. Heel trots keek hij uit het raam, zijn ellebogen op de raamrand, maar hij stopte toen hij me zag. Ik dacht op dat moment meteen..”mo fomming mars als hij revanche wil van vroeger”, maar hij was juist zichtbaar dolblij mij weer te mogen zien en gaf me een stevige omhelsing waarna hij mij zowat bedolf met een waterval van nostalgie. Hij was zeer ingenomen over hoe ogrie ik vroeger was, en vroeg zich af of ik enigszins verandert ben. Hij keek ernstig naar mijn gezicht en lachtte, hij wist meteen dat verandering niet mijn hobby is en zei “we hebben standvastige mensen als jou in de regering nodig” en of ik er over wilde nadenken terwijl hij mij zijn visitekaartje overhandigde. Toen hij wegreed stonden mijn comparanten en ik te brullen van het lachen, want wij zagen unaniem wat er dan zou gebeuren…”allemaal lege stoelen in het parlementsgebouw, het gelovige lijf van de leden van het DNA op de bank en hun kop letterlijk en figuurlijk onder de banken geschoven”. Ik zie mij in gedachten al het gebouw uitlopen, en mijn gordel zo rood als robijn, want een deal sluiten met mensen die van jongs af aan een hersenvergiftiging tijdens hun opvoeding hebben opgelopen, is onbegonnen werk.
  django


  Maak melding
 9. Geef het land aan de Chinezen en Indiers. Dan komt er in elk geval bedrijvigheid en economische groei. Die weten hoe je een land naar grote hoogten moet stuwen.

  De Surinamers hebben het nu bijna 40 jaar lang laten zien geen goed beleid te kunnen voeren. Na de onafhankelijkheid in 1975 is het alleen maar bergafwaarts geweest !

  Sommige dingen zijn onafwendbaar, zoals de toevloed van Chinezen en Indiers. Waarom tegenstribbelen? Zie de feiten onder ogen en maak een keus.

  De Surinamers worden binnen 10 jaar Medelanders van de Chinezen en Indiers.

  Surinamers moeten zo langzaam de realiteit onder ogen gaan zien: wij kunnen het niet, laat anderen het ons voordoen en wij worden een minderheidsgroepering in eigen land.


  Maak melding
 10. Kijk, zo lui zijn de Surinamers !

  Nederlandse en Belgische kinderen van 16 tot 18 jaar, middelbare scholieren, gaan vrijwilligerswerk doen in Suriname !

  En wat doen de Surinamers dan, want dit soort werk kunnen ze toch ook doen?

  Waarom moeten scholieren uit Nederland en Belgie dit soort gewone werk voor hun doen? Zijn Surinaamse middelbare scholieren niet in staat om schoolmeubilair te schuren en te lakken ? En hebben ze geen studenten op de Natin die computers kunnen repareren.

  We hebben het hier over 3e klas middelbare scholieren van 16 tot 18 jaar hoor ?

  Nog heel even en ze halen schoonmakers uit Nederland en Belgie om hun toiletten schoon te maken, want Surinamers voelen zich te goed om de handen uit de mouwen te steken. Er is geen enkel solidariteits- en sociaal gevoel bij die luie Surinamers.

  Quote

  Buitenlandse studenten doen vrijwilligerswerk

  24 Oct, 2013

  Studenten van de Sint-Gabriël College uit Boechout, Antwerpen. Twintig Belgische leerlingen van 16 tot 18 jaar zullen zich gedurende 4 dagen inzetten voor sociale instellingen. De studenten van het Sint Gabriël College in Boechout, Antwerpen komen vandaag in Suriname aan.

  Het gaat om een inleefreis voor de derdejaarsstudenten van het College. Van 26 tot en met 29 krijgen zij een beeld van vrijwilligerswerk in Suriname. Onder begeleiding van hun docenten zullen de Belgische studenten zich inzetten bij huize Betheljada, kinderhuis Lobi Pikien, Weid mijn Lammeren, Unu Pikin en kinderhuis Arya Dewaker. Er zullen sport, spel en creativiteitsprojecten worden uitgevoerd. Het gaat om de tweede groep studenten.

  De eerste groep studenten uit Nederland heeft de reis achter de rug en is van de week vertrokken. Vier studenten hebben na drie weken rondreizen in Suriname gewerkt bij Stichting Unu Pikin. Ze hebben schoolmeubilair geschuurd en gelakt en computers gebruiksklaar gemaakt. Ook hebben de studenten 500 euro gedoneerd aan Unu Pikin voor de aanschaf van stoelen voor de OS Hockeystraat.

  Stichting Projecthulp Suriname
  Deze ontwikkelingsprojecten vinden plaats door bemiddeling van Stichting Projecthulp Suriname (SPS). Er worden enthousiaste en gekwalificeerde vrijwilligers uit Nederland en België geplaatst voor de projecten. Voor oktober zijn er twee groepen die zich op vrijwillige basis zullen inzetten voor diverse SPS-projecten.

  SPS is een onafhankelijke stichting voor en door vrijwilligers en bestaat sinds 2005. De projecten die SPS in Suriname ondersteunt, moeten bijdragen aan de sociale en/of economische ontwikkeling van het land. SPS gaat de samenwerking bij de projecten aan voor de lange termijn en streeft naar continuïteit in de plaatsing van vrijwilligers.

  unquote

  Bron: Starnieuws


  Maak melding
 11. klopt mijn zoon gaat als ambasadeur naar suriname met zijn klasgenoten elk kind van zijn klas moet 3leesboeken meebrengen naar hun leeftijd mijn zoon is 15jaar.plus elk kind sponserd hier in ned 300euro verdienen gerekend 16leerlingen keer 300euro en zelde voor de leesboeken plus als ouder moet je 650euro betalen voor de tickets .allemaal om de suri kinderen te hlpen met hun mediatheek in suriname. en wat krijgen onze leerlingen logeren buiten suriname geen stromend water. mijn zoon lach zich nu al kapot.ervaring gaat hij opdoen. weet je wat hij mooi c=vind dat hij mt zijn dreads in de klas gaat zitten en de reactie van de suri krijgen wachten kijken wat ze zeggen/ ik heb hem al voorbereid niet overal eten en loop met toilet papier en water en zeepje voor de handen te wassen .en alleen in de restuart gaan eten mensen die op hem lijken geen chinees anders rattekop


  Maak melding
 12. Wij hebben nooit gebruik gemaakt van onze hersenen,altans als we die hebben ,we laten ons makkelijk naaien door de Baas,maar jullie hebben voor hem gekozen ,dus no lul /


  Maak melding
 13. @ Micheal

  Surinaamse jongeren gaan liever in hangmat de hele dag pingen dan in een tehuis vrijwilligerswerk te doen. Maar je weet: zo ouders, zo kinderen.

  En wanneer gaan de kinderen van al die NDP toppers vrijwilligers werk doen in kindertehuizen en bejaardentehuizen ipv al die blanke meisjes? Want schelden op die bakras kunnen ze goed maar de billen wassen van moesje laten ze liever aan die bakras over.


  Maak melding
 14. 24 okt. 2013

  Beste surinam patriot,

  Bedankt voor je opmerking, dat Srika niet eenzijdig is in zijn posting.

  Nogmaals, Srika probeert inhoudelijk en objectief een posting te doen over voorgedragen items. Dit geldt ook voor items aangaande de regering in Suriname.

  Srika heeft hier op dit forum vaker gezegd de Surinaamse regering te beoordelen op grond van haar geschreven regeerprogram en afgeleiden daarvan.

  In deze, bekeken vanuit het regeerprogram en gemaakte begroting, is actueel te bevestigen dat de regering/minister in Suriname haar huiswerk naar SZF toe niet (voldoende) gemaakt heeft.En dus heeft die populist Ronald Hooghart, objectief gezien, gelijk.Zo makkelijk is Srika wel!

  En zo makkelijk worden ook minpunten gegeven, zonder een vorm van inhoudelijke objectiviteit.
  Srika


  Maak melding
 15. Wat een schande voor onze eigen mensen,erg hoor ze willen niets doen.Kijk hoeveel sociale instellingen door buitenlanders gesponserd worden.Petje af voor hun hoor!
  Laat het surinaams volk lering uit trekken.
  Proficiat buitenlandse leerlingen.Moge onze lieve Heer jullie zegenen.


  Maak melding
 16. Tarieven huisartsen te hoog, ga opzoek naar de goedkopere huisartsen. Al moet je zelf importeren uit Cuba.
  Concurrentie helpt de tarieven omlaag te brengen.


  Maak melding
 17. koning keizer ,,bosaka,, van sme is geboren..

  lang leve de lol,wie leeft die zal betalen..

  zo gaat dat in afrika en dus in sme..

  wat had je anders verwacht van die domme indiaanse jongen..

  hij weet dat het al bijna voorbij is..

  het is,dat die amerikanen de hand rem hebbn getrokken voor hem door te bedreigen ook de vader optepakken,want anders was hij weer gaan vliegen met de s.l.m.


  Maak melding
 18. Onze democratische rechtstaat Suriname is verworden tot een dictatoriaat met een crimineel als leider.Het parlement bestaat uit puppets on a string.
  Wie niet ja en amen zegt wordt de laan uitgetuurd.
  Normen en waarden van een grote groep profiteurs en achteloze volgelingen zijn door de criminele achtergronden van hun politieke leiders naar beneden afgegleden.
  Het echte belang van het volk en dan vooral het toekomstige wordt totaal verkwanseld. Alleen het eigen belang telt. Zelfverrijking vind al jaren op grote schaal plaats en het geld komt allemaal uit de staatskas. De zogenaamde nieuwe rijken leven op grote voet.


  Maak melding
 19. Surinamers krijgen wat ze toekomt , jullie hebben ddb gekozen , jullie vereren deze gek, jullie dingen mee met zijn levensstijl , jullie vinden zijn domme achterlijke manier van praten peachtig , jullie lachen met hem mee terwijl hij jullie ee mes in jullie rug steekt , zo dom en mismaakt zijn de surinamers, dus niet lullen maar gewoon doen wat jullie baasje zegd. Wanneers komen jullie in opstand hiertegen en vergeet niet dat de bestaande ondernemers hier een grote rol in spelen.


  Maak melding
 20. HEEL GOED VOOR DE MENSEN DIE GESTEMD HEBBEN OP DE NDP.
  EN HEEL ZIELIG VOOR DE ANDERE MENSEN.WAAR GAAT SURINAME NAAR TOE.

  ZIE JE HOE MAKKELIJK BOUTA ZIJN GANG KAN GAAN.
  NIEMAND DIE DURFT WAT TE ZEGGEN.

  ZO EEN MOOIE LAND DIE NAAR DE KLOTE GAAT .


  Maak melding
 21. @Michael ik vind het verband dat jij legt tussen studenten die vrijwilligers werk gaan doen in Suriname en de luiheid van de Surinaamse jeugd een kromme.
  Ik denk dat het een goede stageplek is voor kinderen van de technische school.
  Waarschijnlijk is het nuttig om een particuliere opleiding meubelmakers maken.
  Het zijn geen studenten van het vwo maar waarschijnlijk studenten van het vmbo een technische richting.


  Maak melding
 22. Natuurlijk zal er geen geld zijn voor de “eerste-basis-levensbehoeften” , maar wel om de “Hodonische-levenstyl” te bekostigen. Dit is gewoon het apathische en onnozele volk negeren, en laten blijken dat hun noden ondergeschikt zijn aan het eigen- en of partijpolitiekebelangen. En dan te bedenken dat “onderwijs en volksgezondheid” de graadmeters zijn voor/van een voorspoedig en welvarende samenleving, maar is juist dit valt nergens te bespeuren. Niet één van die zogenaamden zich volksvertegenwoordigers (verlakkers) noemen komt hiervoor in aanmerking. Wel mogen die zogenaamde (spookambtenaren) vergulde steuntrekkers zo u wilt, vrijelijk hiervan (mis)gebruik maken. En terwijl deze parasieten niets en dan ook helemaal niets produceren, het tegendeel is waar. Kijkend naar dit “Moloch”, wat als regering(met regeerders) moet door gaan, met een gezondverstand, dan weet je en zie je dat het de verkeerde kant opgaat. En dan moet je verdomd moedwillig zijn om dat niet te (willen) inzien. Maar ja, krabita ede nanga skap’ ede à no à wan. Als u begrijpt wat ik bedoel, snap! Waarom gaat men niet massaal de straat op? Want nu kan het nog, het is echt vijf vóór twaalf, het kán nu nog, deze “Illusie-politiek” leidt toch overduidelijk nergens naar toe, tenzij een afgrond daarmee bedoeld wordt. Ook omdat de staatskas leeg(geplunderd is), en het weinige wat er nog is voor eigenlof en glorie uitgeven. En men is geenszins van plan met een evenredig verdeelplan te komen, totaal eenzijdig beleid wat gevoerd wordt. Hun onkunde is duidelijk te merken aan de “onpragmatische beslissingen” en ook handelingen, die tijdrovend en geld verslindend zijn, wat ook achteraf blijkt. Terug kijkend, Suriname had ooit na de Verenigde Staten en Canada de hoogste levensstandaard, Volksgezondheid en Onderwijs, hierin was Suriname een voorbeeldig land in de hele regio, het trieste is tot wat wij nu verworden zijn, u mag het zelf inv……………, let wel; het is nog niet te laat, together we will overcome.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES