Stopzetten gratis schoolvervoer fout getimed

9

PARAMARIBO, 24 okt – Het vrij abrupt stopzetten van het gesubsidieerde busvervoer voor avondstudenten kon niet verkeerder getimed worden. Onvoorstelbaar stom is ook nog dat het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling ‘bezuiniging’ als reden opgeeft. Studenten, vaak dagwerkers, die het donker in gestuurd worden. Nu.

Nu net naar buiten is gekomen dat de beurs flink is opengetrokken voor het mobiel verplaatsen van de eerste burger. Of de intussen losgebarsten kritiek nu fair is of niet, hoe rijm je dat met de bezuiniging op schoolvervoer? Wat kan er in de knappe koppen op Onderwijs & Volksontwikkeling hebben rond gespookt om op zo’n briljante ingeving te komen? Wanneer een president/partijleider het heeft over sociale contracten, is het avondschoolvervoer er niet uit te schrappen.

Dit type vervoer is weliswaar het product van de vorige regering. Het was geen spontaan sociaal of politiek gebaar. De doelgroep zelf heeft er lang en aanhoudend om moeten bedelen. Je zou kunnen redeneren dat avondonderwijs maar uit eigen zak betaald moet worden. In een land waar het onderwijs vrijwel geheel gecentreerd is, is die redenering niet logisch. Het avondonderwijs is vaak een tweede sociale kans. Sociaal contract of niet, die kans onthoudt je mensen niet.


9 REACTIES

 1. Het is verschrikkelijk dit soort toestand. ouders,bushouders,studenten en zelfs leerkrachten krijgen een heel moeizaam tegemoet.Ik denk dat we nu dagelijks nu te kampen gaan krijgen met nog hele hoop andere omstandigheden!!


  Maak melding

 2. Dit type vervoer is weliswaar het product van de vorige regering. Het was geen spontaan sociaal of politiek gebaar. De doelgroep zelf heeft er lang en aanhoudend om moeten bedelen. Je zou kunnen redeneren dat avondonderwijs maar uit eigen zak betaald moet worden.

  moet de huidige regering nog meer puinhoop van de vorige regering opruimen.
  dus die sociaal structuur van de vorige regering was alleen maar,bla bla.

  en vene zag het al aankomen,daarom is hij opgestapt.
  vene soet faja,lukoe fa a harie na dang.
  nu houd vene zijn kop onder een steen verborgen.


  Maak melding

 3. Onderwijs is geen prioriteitsdoel in het beleid van deze regering want met een ulo-diploma kan je zelfs president,minister,assembleelid of beleidsadviseur worden.
  Voor de heren geldt BUKKEN en de dames geldt SPREIDEN.
  Waarom moeilijk als het makkelijk kan.
  Paars is macht en de rest zijn staatsvijanden.


  Maak melding

 4. Vene en Telting hadden deze ramspoed zien aankomen en zjn kopje ondergedoken. Vene was bang het addergebroed bij de lurven te pakken. Als grote voorvechter van het nationalisme weet deze wetenschapper als geen ander dat het kwaad met wortel en al aangepakt moest worden met risico van slachtoffers. Schuilen is ook een optie.


  Maak melding

 5. @een boodschap.

  nogmaals: de huidige regering heeft alle gelegenheid gehad de fouten van de vorige regering te corrigeren. maar wat doen ze? juist. ze zeggen: jij deed het fout, ik doe het fouter. en durf wat te zeggen want jij doet het ook fout.

  geen trots zoals: jij deed het fout, ik zal je een flinke scheet laten ruiken, weet je gelijk hoe het goed hoort.

  nee, hoor, geen enkele vorm van trots hebben de raven en de ratten.


  Maak melding

 6. Als er blijkt dat er geen geld beschikbaar is voor avnd vervoer zal de president waarschijnlijk zijn nieuwe auto verkopen om zo enigzins een oplossing te brengen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.