Veiligheid Surinaams staatshoofd wordt opgekrikt

84

PARAMARIBO, 23 okt – De veiligheid rond president Desiré Bouterse krijgt een flinke boost. Volgens Melvin Linscheer, directeur van het Bureau Nationale Veiligheid, krijgt het staatshoofd een gloednieuwe gepantserde Cadillac Escalades ESV-Limousine conversion 2013. De kosten: ruim driehonderdduizend dollar.

Het moet kunnen en dan kun je liever niet kijken op een centje meer. “Men valt over de prijs, maar veiligheid is duur. Het is een keuze die je maakt. Wil je een president adequaat en goed beveiligen, dan moet je investeren en aanschaffen wat noodzakelijk is”, zegt Linscheer tegenover de Ware Tijd. Er mag dus flink worden uitgepakt. Het koesteren van de veiligheid blijft niet bij de aanschaf van één wagen. Er zijn maar liefst zes Cadillacs aangeschaft.

Volgens Linscheer wordt nog bekeken hoe de rest in te zetten. De voertuigen zijn er in elk geval. Ze kunnen onder meer worden ingezet voor het verplaatsen van bezoekende staatshoofden. Een mooie gelegenheid is er later dit jaar. Dan verwacht Bouterse de ambtgenoten van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur. Volgens Linscheer is het gebrek aan goed beveiligde voertuigen één van de lessen geweest uit de Unasur-top van juli.

Bekijk ook:

84 REACTIES

 1. Van wie heeft deze lijder dan te vrezen??!!
  Niemand in Suriname zou hem dood willen ,dat is een te gemakkelijke straf voor zijn misdaden gepleegd in de jaren 80-82 en al de andere jaren die erna volgen!!!
  Hij maakt zeker gebruik van de drugsmoney van Dinootje om in een dure auto te rijden??Wij vrezen juist voor hem en niet omgekeerd!!!!!


  Maak melding

 2. het is duidelijk dat de ndp regering een njang dringi party is zonder resultaat en zich verrijken. Eerder heeft deze regering al bewezen hoe ver ze met hun ontwikkelings visie komen. Nihil


  Maak melding

 3. en ik maar denken dat wij gaan bezuinigen.

  maar misschien ligt het aan mij. wat is bezuinigen? ga je dan 7 cadilacs kopen ipv? mijn god. ik ben even sprakeloos van zoveel boldness. later.


  Maak melding

 4. De Beste man voelt zich wel erg belangrijk.

  Ik denk dat de beveiliging van de beste man opgeschroefd word omdat er mensen in het drugs scene zijn die Bouterse willen pakken.
  Dus ja dan is het goedkoper om gemeenschap geld aan te wenden.


  Maak melding

 5. -Dat land heeft geld als er maar liefst zes Cadillacs aangeschaft zijn voor een enorme bedrag.Waarom niet drie dan?

  =Was het niet verstandig geweest een gebouw aan te schaffen voor de mensen van bureau familie rechtelijke zaken. Deze mensen wachten nog steeds op Belfort die steeds weer in de media onzinnige berichten weergeeft dat er een gebouw gekocht is, terwijl dit helemaal niet waar is.
  Deze mensen gaan s’morgens tekenen en zitten dagelijks buiten, omdat zij in een gebouw zitten die afgekeurd is.

  =Bouterse weet wat hij verkeerd heeft gedaan en is zeker bang voor die Amerikanen, maar die Amerikanen zijn veel slimmer dus Suriname is gewoon een open tafel als het gaat om beveiliging.

  =Waarom was Venetiaan nooit zo streng beveiligd????? Tijdens zijn periode waren er ook andere presidenten in het land gekomen, hoe zijn deze toen vervoerd???


  Maak melding

 6. Pff, en wéér met geld uit de staatskas… EEN GEPANSERDE AUTO nog wel!! en wat voor een, waar is hij bang voor? dat de Amerikanen hem komen halen? nou die nemen hem met auto en al mee hoor, géén probleem. En dan nog wat, denkt hij echt dat hij veilig zit in zo een auto? nou dan bekijk die filmpjes op youtube maar eens…..


  Maak melding

 7. Alibouta en zijn roversbende zijn bang voor de Amerikanen. Dom dat ze zijn bestellen zij de auto’s bij UNcle Sam. Deze auto’s worden bij voorbaat al voorzien van afluisterapparatuur. By the way een quick research op internet laat lezen dat je gepantseerd voertuigen al voor 60 tot 90 $ kunt aanschaffen. zie http://www.armormax.com. Blijkbaar ontvangt die Roofdier Linscheer zijn commissie.


  Maak melding

 8. en dit is het in een dictatoriale staat beste mensen,wonny bhoedoe is ook de laan uitgestuurd om de bentley mie boy allen
  zij kan het vertellen en de insiders.wij blijven maar lekker slapen en die beesten maar lekker genieten.dit alles hebben wij te danken aan de regering vene sardjoe,thank you.


  Maak melding

 9. Plus een NIET.DENKERS.PARTIJ.die vaker leven als parasieten van dag op dag de niet denkers!!het volk alleen maar verarmen.Een heleboel burgers schuwen nog steeds het ergste.


  Maak melding

 10. Knettergek. Bouterse roept om rem op overheidsuitgaven en bestelt voor miljoenen aan gepantserde wagens.

  Volkomen de weg kwijt.

  En de leverancier van deze wagens is ongetwijfeld weer een Paarse vriendje

  Wordt Suriname ooit wakker???


  Maak melding

 11. Ik denk dat deze aankopen ook is bedoeld om te slijmen bij de amerikanen.Zo van zie je ik geef ook uit in jullie land,dus laten jullie mijn zoon en mij met rust.
  whahaahah ghegheghe


  Maak melding

 12. En toch stemmen op zo een moordenaar,die man kan niet normaal leven hij is het leven als cocadealer gewend en snuift constant .nu niet zeuren met wat hij doet met slandsgeld want bouta boeng tok ai mie go stem bouta.

  Dit wisten mensen al voordat hij ging zitten maar tja de graai cultuur van su is if you cant beat them join them.


  Maak melding

 13. Ben ik nou gek en zijn deze auto’s ruim voor Unasur gekocht?
  De argumentatie van Linscheer klopt dus van geen kant. Liegen met open ogen noemen wij dat!!!!!


  Maak melding

 14. …. wij kijken niet op een centje meer wanneer het om de veiligheid van het staatshoofd gaat…..

  inderdaad @1968 suriname is zo ontzettend veilig……

  wij kijken niet neer op een centje meer. het geld lag daar toch maar te liggen nu wij niet meer de slm hoeven te gebruiken. lekker weg in eigen land.


  Maak melding

 15. deze bolides (zo wil de status) associeer ik altijd met een tal van pin-ups in – en eromheen!!!!

  maar DADA treft het ook hoor… Silos en tante Jenny gaan mooie ritten beleven 🙂


  Maak melding

 16. Henk Molenaar

  Waar blijft het commentaar van RobG???
  =============================================
  En Molenaar en ROBG moge naast elkaar op het dak gaan zitten.
  Zie jij het al voor je? De Surinaamse president rondrijden in een twee cilinder Dauxchevaux rondrijden???


  Maak melding

 17. Bin Laden waande zich ook veilig in een onherbergzaam gebied. We weten inmiddels hoe het met hem afgelopen is.

  De yankees vinden deze moordenaars toch wel.

  AMERICA….MAKE MY DAY


  Maak melding

 18. Een grof schandaal en dat de Surinaamse bevolking dit allemaal pikt onbegrijpelijk . dit kan alleen in een bananen republiek . De hoop is dat onze lieve heer hier een stokje voor steekt en hem zo gauw mogelijk van deze wereld verwijderd . Het geld kam beter gebruikt worden voor de herstructuering van suriname zodat de hele gemeenschap hiervan profiteert. Hoe kun je dit aan de bevolking verantwoorden . Ach De bevolking krijgt wat ze heeft gestemd enkele jaren geleden . Stem ook de volgende verkiezingen maar weer op hem maar hopelijk valt er dan niet meer op deze crimineel te stemmen en heeft god zijn broodnodige werk inmiddels gedaan


  Maak melding

 19. Deze man geeft meer geld uit aan zichzelf uit dan Obama. Terwijl het volk zit te pienaren en de staatskas al leeggeroofd is. Precies als zijn grote voorbeeld papa doc. Het volk krijg de regering die het verdient en waar ze op gestemd hebben, niets meer en niets minder.


  Maak melding

 20. Om zijn aanhang te eren (o.a. Paraman), die ervoor gezorgd heeft dat hij president werd van het land, is een deux chevaux (twee P.K.) niet het juiste voertuig, hij zou een ezelkar (buriki wagi) moeten aanschaffen.


  Maak melding

 21. in elk geval feliciteer ik PAARS met deze Bolide v DADA!!

  voor wat betreft jullie…

  … wachte wachte…het busje komt zo, en straks is er ook een tramlijn 🙂

  abrabroki of ramgoelam…onderlopen (regen) of ondervoed..

  WIJ HOUDEN VAN JOU & SLAAP ALS EEN ROOS 🙂


  Maak melding

 22. Melvin Lincheer moet het doen in opdracht van zijn Bos,anders moet hij ook vertrekken zoals alle anderen hij weet ook wat hem te wachten staan zogenaamde moord comando,hij heeft ook een beveiligde auto nodig,loop eens rond in Paramaribo ,dan ga je het zelf merken hoe veel ze van jullie houden,maar de heer slaapt niet jullie wel.Voor wie zijn jullie zo bang,als een schot gelost word dan is iedereen binnen,bang om president te worden.


  Maak melding

 23. De kosten: ruim driehonderdduizend dollar. Het moet kunnen en dan kun je liever niet kijken op een centje meer. Hoe moet zo’n regering een economie kunnen draaien, eentje die niet naar geld kijkt maar alleen naar luxe???

  Is dat per Cadillac of alle zes Cadillacs samen???
  Voor 1.8 miljoen dollar hadden wel 80 volkswoningen gebouwd kunnen worden…

  Met deze bananenrepubliek zal het nooit wat worden helaas, het is dweilen met de kraan open, als de ene regering met man en macht opbouwt komt de volgende weer om het te vernietigen…


  Maak melding

 24. You can take the man out of the gutter, but you cannot take the gutter out of the man;
  Een voormalige pornoblaadjes bitoloog/drugsdealer kan president van een land worden, hij kan de Paus en alom gerespecteerde wereldleiders de hand schudden, maar de aan het oude beroep inherente achterdocht en grijpen wat je grijpen kunt gedrag krijg je er toch nooit meer uit.


  Maak melding

 25. Volkspresident die bang is voor zijn eigen volk. terwijl het volk pinaard en wijnerman wordt beschuldigd van onkunde. ja veiligheid kost geld maar tegen wie moet je je beveiligen. een rein geweten vreest geen aanklacht. SZF kan huis artsen niet betalen en de president de laffen krijgt een auto van $ 400.000 om rond te rijden. Baas asoe e kwinsie ding zou Papa Touwtje zeggen maar zij wilde baas dus ding e firie ing te inie ding maag.


  Maak melding

 26. Alleen in dit soort landen als Suriname en Afrika, zie je dit soort dingen, terwijl het volk in armoede leeft, baad de president met zijn famillie zich in weelde, omdat het naar hun kop is gestegen, en maar blijven beweren dat je een volkspresident bent, die moordenaar moet snel achter slot en Grendel,i.p.v. in een overdreven dure gepantsterde Cadillac te rijden.


  Maak melding

 27. Ze hebben te veel op hun geweten,dus moeten ze zich bepansteren, als de ogen van deze bevolkingniet open gaat bij de volgende verkiezing da mino sabi jere,a volk dong moro varkens achterkant de volk pinaart en pinaart en deze mpp moeten bepansterd worden ,ik wil weten tegen wat moeten ze beschermd worden ?????? NDP kies a volk/ opgelicht


  Maak melding

 28. een ZWARTE limousine???????????????????????

  voelen jullie nu niet de pijn van slavernij als je die megalomane gek in een ZWARTE auto laat rijden.

  HYPOCRIET KUTVOLK


  Maak melding

 29. 23 okt. 2013

  De foto lijkt meer op een Cadillac Escalades ESV Premium, Black Edition, V8. En bij bepantsering, kan het eventueel verlengd worden.

  Een Escalades voldoet zeker aan de eisen van klimaat en terreingesteldheid van Suriname.Verlengd met bepantsering voldoet dit type ook als vervoersmiddel van bijzondere personen.

  Srika vraagt zich wel af, in hoeverre deze voertuigen staatseigendom blijven en niet ergens eindigen als voertuigen voor een savanne-rally.

  Ja Paraman, Srika mag toch zo een vraag wel stellen?

  Jammer dat de minpunten nog zo vogelvrij gegeven worden!
  Srika


  Maak melding

 30. Een leven in voortdurende angst is geen leven!
  Ook al haalt een gloednieuwe gepantserde Cadillac Escalades ESV-Limousine conversion 2013, de angst, schijnbaar voor even, weg.

  Iedereen weet hoe het met Heil Hitler is afgelopen in zijn dubbelgepantserde superbewaakte onderaardse bunker! Een moordenaar blijft een moordenaar!


  Maak melding

 31. Een voorzitter van Unasur die niet durft zijn poten buiten Su te zetten uit vrees voor de USA! Zal niet lang duren voordat het exit wordt u/d Unasur indien het een zichzelf respecterende organisatie is.
  Na ontvangst ambtgenoten Unasur wacht hem weer een lelijke verrassing!! Die Molen maalt langzaam maar zeker, Let’s wait and see


  Maak melding

 32. Kennelijk is Melvin Linscheer vergeten dat vlak nadat deze president in 2010 werd geïnstalleerd er ook nieuwe auto’s werden besteld omdat de “oude” auto’s niet voldeden aan de eisen …

  Dus dit is de zgn vooruitgang waar de paarse aanhang zo trots op is … nog even en straks is er helemaal geen geld meer.


  Maak melding

 33. Baas zei van zijn Vene dat hij zijn pyjama moest uitdoen. Vandaag is het paarse volk door zijn mooie woorden in een diepe slaap gezonken.
  Deze crimineel van een baas slaapt nooit, als er ergens geld te halen valt om zijn eigen zakken te vullen.
  A nei s’iebie te moni de fu meke, na wi volku fu Sranan ei snorku anga dreng fu flyover, broki, anga loco. Ung sa tang s’iebie ye’e.


  Maak melding

 34. Paniek bala.Dino is gewoon uit de roulatie geplukt zonder dat onze inlichting diensten wat wisten van de op handen zijnde arrestatie.Dan maar voor alle zekerheid Dolan’s Cadillac aanschaffen voor de pres.Verder weten ze niet wat te doen.
  Wel yere noh.Samoza ex-dictator van Nicaragua reed ook in een gepantserd Cadillac.Hij werd met auto en al opgeblazen met een RPG door een sandinist.

  Intussen voelt de eerst geborene zich zoveel vrouw dat hij aandringt op overplaatsing naar het vrouwen deel van de gevangenis onder de naam Dina.


  Maak melding

 35. Vraagje voor jack russel wie zijn onze buitelandse vrienden ? Antw : veneu/obiang/Haitie/kenja Iran en de pres komt lekker uitleggen dat hij tevreden is met buitenlands beleid kijk stuk voor stuk naar regerings beleid dat in de bovengenoemde landen wordt gevoerd en stel je zelf de vraag hoe verder met ons geliefd land Suriname.

  Geloof me die bimbo gaat als smoesje opgeven dat ten tijden van El vene ,chan santokie ook in gepansterde wagen rond reed , maar het verschil is dat die geen belasting gelden van het arme volk was maar een donatie van het buitenland .


  Maak melding

 36. Dat de bevolking haar dievenijzer nog niet kan weghalen is op zich al een blammage.
  Nee ze moeten deze laten en waarnodig verstevigen.
  En de Pres doet een absurde aanschaf voor zijn eigen veiligheid. Kosten eveneens absurd. Staat betaald en die heeft al betaal achterstanden.
  Auto’s ook voor rondrijden andere staatshoofden is gewoon broodje aap verhaal. Maar zo doen we het nu eenmaal.
  Jammer Suriname.


  Maak melding

 37. Tien Amerikaanse mariniers op Sur. bodem en ‘a herie beveiliging ai go kibrie’!! Inclusief chauffeur van die cadillac!!
  En hij wordt nog belaagd door de drugsmafia, for ribdeal! Probeert zijn vege lijf te redden. Tje potie
  Next: a bunker to hide!!!


  Maak melding

 38. Bouterse is waarschijnlijk nu de doelwit nu zoon Dino is opgepakt en waarschijnlijk zit er een zeer waarschijnlijke aanslag op hem te wachten. Zoon Dino heeft waarschijnlijk alles verklapt voor strafvermindering van 30 jaar voor 10 % minder straf
  God behoede Suriname


  Maak melding

 39. Waar is de zogenaamde volkspresident die DDB pretendeert te zijn, gebleven. Ik dacht dat DDB zich gewoon onder het volk kon begeven en communiceert via Limbo bakana Tori.

  Ik vermoed dat er meer speelt waarom deze voertuigen worden aangeschaft. Misschien heeft te maken met leveranciers van het Witte Spul, die nog niet zijn betaald????

  Leveranciers die nog geld krijgen van de overheid zullen nog even moeten wachten op hun Paisa, biekasi deze voertuigen zullen voorrang krijgen qua betaling.


  Maak melding

 40. Waar is die BENTLEY gebleven??

  Mag die niet meer de straat op??

  De PRESIDENT is toch een VOLKS jongen?

  A PIKIN BOI FU KASIWINICA???????

  Voor wie is hij nu ineens BANG????


  Maak melding

 41. Venetiaan had never, ever zo een aanschaf gedaan. Venetiaan is een man van het volk, maar het volk ziet hem niet. De bevolking wil stoere jongens, die al het geld over de balk gooien.


  Maak melding

 42. Ik weet het hij denkt dat bezuinigen veel meer geld uitgeven betekent. Zij eerste bezuinigingspoging was toen hij 1 miljoen surinaamse dollars uitgaf aan die overleden en begraven opperhoofd of iemand anders, eerder dit jaar. Dus dit is de volgende bezuinigingsronde. Er wordt dus bezuinigd rechtstreeks op het volk. De vos, de haren en de streken. En nog iets: een idioot ontwikkelt zijn hersenen niet meer na zijn twaalfde jaar. Niet vrijwillig natuurlijk, het overkomt hem gewoon, en dan noemen wij hem een idioot.


  Maak melding

 43. De Westerse inlichtingendiensten beschikken over apparatuur om de electronica van auto’s van een afstand uit te schakelen. Dus tegen hen is deze auto niet beschermend. Wel tegen lokale avonturisten die een joyride met die bolide willen maken.


  Maak melding

 44. Nu nog en private jet.Kan hij de binnenlanden in.In het buitenand kan hij niet meer komen. Bouta voor als je meeleest.Ik weet dat het je geen bal kan schelen , maar FUCK YOU.


  Maak melding

 45. @Dre jouw vraag laat de essentie zien van het land SU. Wel kopen maar verder denken kunnen niet. Onderhoud zullen ze zelf niet kunnen plegen. Let op: over 1 jaar staan de auto’s gewoon in de garage. Dit zoals zo veel projected van deze regering. Stoer in kopen, maar achterlijk in het vervolgtraject.


  Maak melding

 46. hebben jullie echt niets beters te doen dan te kwijlen over bouta ?
  van alle nonsens aankopen en uitgaven is die auto een van de weinige zinvolle dingen die bouta echt nodig heeft.
  regeren is vooruit zien.
  en alleen bouta weet wat hij ziet.


  Maak melding

 47. En mensen: vergeet nooit welke partijen NDP aan de macht hebben geholpen. Zij houden zich stil. Maar het is de MegaCombinatie die dit alles mogelijk maakt. DUS vergeet niet wie nog meer behalve de NDP voor de huidige rotzooi zorgt in SU.


  Maak melding

 48. Met de jaarrede liep hij aan mij voorbij ik stond aan de kant van het plein en hij passeerde me op 4a5 meter,als ik of iemand hem hadwillen doden had dat met een schot gekund,maar waarom zou ik dat doen het gaat om DDB en die heeft gelijk met mij in 1968 in Seedorf gelegen,voor dee ongeletterde onder jullie dat was een legerplaats waarvandaan we de Russen moesten stoppen als ze Europa widen binnenvallen en een matie daar schiet je niet op.


  Maak melding

 49. Met de jaarrede liep hij aan mij voorbij ik stond aan de kant van het plein en hij passeerde me op 4a5 meter,als ik of iemand hem hadwillen doden had dat met een schot gekund,maar waarom zou ik dat doen het gaat om DDB en die heeft gelijk met mij in 1968 in Seedorf gelegen,voor de ongeletterde onder jullie dat was een legerplaats waarvandaan we de Russen moesten stoppen als ze Europa wilden binnenvallen en een matie daar schiet je niet op.


  Maak melding

 50. Ja hoor het ontslag van tante ADELIEN is duidelijk,laat bouterse ophouden duidelijk een dictators gedrag.Wel mensen laat me een ding duidelijk maken,nemand moet meer dozen en hulp goederen van uit het buitenland sturen.Laat de mensen die deze man daar hebben geplaatst het voelen.Het armew volk pinaart, ziektenkostenstelel wordt niet betaald niks wordt betaald.Wie beveiligd het volk dan.Het volk wordt aan zijn lot over gelaten.Openbare werken coppenamestraat wordt niet onderhouden.bufas zoekt nog steeds naar onderdak.


  Maak melding

 51. Een massamoordenaar, drugscrimineel, maffiabaas heeft in alle hoeken wel vijanden zitten, mensen die uit zijn op wraak. Vandaar dat Dino tot de tand, illegaal, zwaarbewapend was.

  Alleen vind ik het wel erg jammer dat hij belastinggeld gebruikt om zichzelf te laten beveiligen. Ja, zolang hij president is kan hij dat doen. Al kost het miljoenen dollars terwijl zijn volk van de honger sterft, waar kennen we zulke gevallen nog meer???

  Maar zijn beveiligingskosten bewijst ook aan de ene kant hoe laf en bang hij is, terwijl een groot deel hem zien als een nationale held.

  In mijn ogen is hij gewoon een van de grootste vloek die Suriname ooit heeft mogen kennen.


  Maak melding

 52. ja, ok, hij mag zich laten beveiligen als hij de hoogste man van het land is, dus de eerste mand van het land. maar alleen, zijn presidentschap brengt hem niet in onveiligheid. dat doet zijn verleden en zijn heden in de drugswereld.


  Maak melding

 53. Dit is wat je in goed Surinaams noemt; “fisti prodo”, terwijl er geen inkomsten gegenereerd worden, gaat men stug door met het onnodige verkwisten van staatsmiddelen/staatseigendommen, want anders is dit niet te omschrijven, denkend dat de president orde op zaken zou stellen. Het financieelbeleid aangaande, juist het tegen overgestelde is waar te nemen. Weer komt het list en bedrog mentaliteit kijken, waar heeft deze meest onkundige die zich president mag noemen dit aan verdient?, is dit beloning voor zijn onkunde en is nu “machtsdronken” geworden. En die landverraders om hem heen, die het apathische volk illusies blijft voor houden. Wat heeft deze “egoïstische-narcist” het land gebracht?, is het niet zo dat juist hij Suriname internationaal negatief op de kaart heeft gezet. Je hoeft niet met mij eens te zijn, en kom me niet vertellen dat het met politiek te maken heeft. Het probleem is dat deze president een persoonlijke strijd met de Noordzee voert. Het is gewoon een veroordeling met feiten gestaafd. Maar, daar gaat het nu niet om, het gaat om deze zich president noemend, heeft Suriname alleen maar, let wel; “hat’ ede” gebracht en gegeven. Want er nu in SME gebeurt heeft helemaal niet met een Land besturen te maken, dat kan deze president in de verste verte niet, heeft geen kaas van gegeten. Met zijn (zogenaamde adviseurs) “awari donri bende” poppenkastspelers, het volk met hun “yorkasupu” zoet houden dus, zowel adviseurs als bestuurders. Landverraders zijn het, stuk voor stuk.


  Maak melding

 54. Daar gaan ze weer met belastingcenten strooien.Ik lach mij rot.Dat geld kunnen ze liever gebruiken voor armoede bestrijding.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 55. Gelet op de vrienden waarmee Suriname een vriendschap zowel diplomatieke relaties heeft, is ook niet om over naar huis te schrijven. Deze landen onder Westerse noemer worden als “schurkenstaten” aangeduid, landen waar men het niet zo nauw neemt met voor wat als democratie zou moeten doorgaan. De geruchtenstroom was dat zoon vader zou opvolgen, daar hebben de DEA een stokje voor gestoken, zo wat is de volgende zet. Naar voorbeeld van bijvoorbeeld zijn Afrikaanse vriend Obiaman, een “verlicht-despoot”. En plotseling vindt/voelt deze president zich erg belangrijk als leider, de macht geproefd te hebben. Deze president bereidt zich voor op de komende verkiezingen, met in het achterhoofd; met dien verstande verliezen is “geen” optie. Je krijgt gegarandeerd Mugabe of Obiaman stylie, denk maar aan de; “Trias Politica”, is al uitgeschakeld. Met ander woorden; partijpolitieke uitspraken zullen door rechters uitgesproken worden, een rechterlijke uitspraak, zal nooit ten uitvoer worden gebracht, en dat is nu al onder weg. Waarom komt deze president niet spoedig in de volksvertegenwoordiging zijn verantwoordelijkheid tonen. Deze geeft duidelijk aan de er een Bakbawinkry politiek van te maken, de pres gaat en komt wanneer het hem uitkomt, want dat mag gezegd worden. Je bent goed of niet, ben je geen “jaknikker”, dan is daar het gat van de deur. En juist nu de staatskas leeg is, eigenlijk zou dit het laatste zijn wat je zou kunnen verwachten, zo zie je, hoe het kan verkeren.


  Maak melding

 56. Halloooooo MEBARYU ben jij dan blind of dom let goed op elk klein landje die niet naar pijpen van het westen dans is slecht waarom praat Europa niet over israel hebben zij geen kernwapens word Palestina niet onder drukt wat doen zeen hoe behandelen ze de uit oorlog gevluchte mensen in hun land wie zegt er wat van wat gebeurt er niet in Turkije wat doet SHELL in AFRIKA denk jij dat ze niet weten wat voor schade ze aanrichten en dan zogenaamd geld geven een boete van maar wat weg gaat is miljarden en wat verdient AFRIKA zelf BINLADEN SADAMHOESEIN NORJEGA waren toch allemaal pionnen van AMERIKA en om het grof te zeggen zijn ze nu KA geworden of niet praat niet dom vriend wat is er van de INDIAANEN in AMERIKA geworden uitgemoord of niet als je achteruit wil kijken kan ik je helpen wat eerst goed was is nu fout begrijp jij dat nou ja laat maar ik denk dat dit water naar zee dragen is u begrijpt het toch niet maar komt wel heb geduld.


  Maak melding

 57. @ wijna1
  Excuse me, ook ik ben in 1969 in Seedorf geweest hoor en heb toen gelogeerd in de van Hohne Kazerne in het dorp Seben (toenmalig Oost-Duitsland). Ik begrijp echter de connectie tussen jouw opmerking en het artikel niet. Want, terwijl dorpen in het binnenland geen nutsvoorzieningen hebben, en terwijl aannemers niet over hun geld kunnen beschikken, en terwijl het Bufaz in sit down actie is, schaft jouw baas een Cadillac aan. Yes, Emile Wijntuin heeft gelijk hoor: “Trawan e lo boto, en trawan e jang batjaw.”


  Maak melding

 58. HOUDEN JULLIE ALLEMAAL DAAR IN NEDERLAND JULLIE GROTE BEK ! TEGEN RUTTE & CO KUNNEN JULLIE GEEN VUIST MAKEN, MAAR LEUTEREN OVER SU, DAAR ZIJN JULLIE HEEL GOED IN.
  WAT HEBBEN JULLIE OOIT IN NEDERLAND BEREIKT ? ”NADA”
  DUS BEMOEIEN JULLIE IN JE ”EURO CRISIS” DAAR IN HOLLAND ! WE HEBBEN JULLIE ECHT ”NIET NODIG” !


  Maak melding

 59. MAKOE ik ben zeker dat jij pinaart als een hond in sur.
  nergens op de wereld gaat het goed met een land waar een zwarte aan de top zit ,soso corruptie ,moorden ,kijk maar naar afrika,haiti,daarom was simons en panka hier (jij zegt we hebben niks bereikt)de suri staat heeft toch gehoord wat de VERMOGEN is van de surinamers hier DIRECT ZIJN ZE BEGONNEN MET DIASPORA.MAKOE JE SLAAPT,SRIBI SWITI JERE.VERANDER JE NAAM NAAR PINASSSS!!!!!!!! TANG BOENG


  Maak melding

 60. Is die gepantserde Cadillac Escalades ESV-Limousine ook DRONE PROOF !

  Hoogmoed komt voor de val !

  Het einde van een dictator komt nabij, het feest kan al worden voorbereid !


  Maak melding

 61. waar is de bek gebleven van de coalitie,de kerk voorganger misiekaba ,panka,simons,doekhie,en de rest ze zijn allemaal stil,ze vreten uit de zelfde pot dus ding tierie!!!!!!!! de coalitie kan met aftellen beginnen ,het eind is in zicht.BOEVENBENDE,MOORDENAARS,BANKROVERS HOREN IN CELLENHUIZEN EN NIET IN HET PARLEMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 62. @Eduard Lupson…
  …je kan wel zien uit wat voor hout @wijna 1 (@bijna 1) gesneden is.
  Hij kon Baas wel 10x doodschieten (1x is wel voldoende, lijkt me). Maar wanneer we tóch over ’t leger en zo hebben; voor hem geldt straks ook: “FOUT IN DE OORLOG!!”


  Maak melding

 63. Bin laden was ooit ook steeds aan het schuilen en verzetten als de staatshoofd en als je gepakt moet worden dan gaan ze ervoor en binnenkort is dat te verwachten.Is 1 piece of cake 4 the Yankees!!


  Maak melding

 64. =Via radio apintie is bekend gemaakt dat een Cadillac 300.000 Amerikaanse dollars kost en plus wordt er nog een apart gekocht voor de president: Cadillac-Escalade-ESV van SRD 1.1 miljoen voor President.

  =Is er wel of geen geld in het land? Ik denk dat men zich nu al aan het beveiligen is om straks de dictator macht te versterken in 2015. Zie maar Chavez zijn model waar hij een financiële puinhoop heeft achtergelaten voor het volk.


  Maak melding

 65. @wijna 1 (20.11 uur)…
  …Seedorf in Duitsland.

  Vlakbij ligt Braunschweig/Brunswieck/Brunswijk.
  Is Ronnie daarom óók ineens jouw vriendje/lieverdje??


  Maak melding

 66. @makoe, je schrijft zelf::WE HEBBEN JULLIE ECHT ”NIET NODIG” Vergeet niet dat bijna alles die tot nu is afgerond in Suriname het mensen zijn uit Nederland.

  Onderzoek maar zelfs dan zul je verstelt van staan hoeveel er nog gedaan wordt door de Nederlanders.

  =Waterkant is mooi geworden, maar een Nederlandse bedrijf heeft het gedaan.
  Straks wordt de Suriname rivier uitgebaggerd, maar een Nederlandse bedrijf gaat dat doen.

  ===Ik kan nog meer opnoemen, dus de Surinamers kunnen NIET zonder de Nederlanders hun kennis.


  Maak melding

 67. HALLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO:

  Bouta wil lijken op Obama,
  daarom de zelfde zwarte gepantserde auto.
  Maar niemand in Suriname heeft het gemunt op hem. Wij Surinamers zijn vrede lieven mensen en hebben geen tijd om aanslagen te plegen op wie dan ook.
  Pas in de jaren tachtig hebben wij dit mee gemaakt en hopen dat dit nooooooit meer terug kom.

  Dus zo´n dure auto park is nergens voor nodig. Er is wel geld voor beveiliging voor de president , maar geen geld voor woning bouw.

  En nog wat. De minister van financiën wilde geen geld vrij maken voor deze dure auto park en daarom moest ze het veld ruimen.


  Maak melding

 68. Duidelijk
  Ja hoor: DiNotie heeft alles eruit gepoept. Lynx weet het al. Die moet PRES beschermen. Die Fransen laten het al ruiken mr RB.

  Hé Lynx wat verwarrend: die overlading was toch op volle zee in internationale wateren. Wat is dan mis. Pres neks no fout.

  Veiligheid: enige optie aanmelden te Domburg.


  Maak melding

 69. De pres zal het beter aan dino moeten vragen ,die zal hem kunne uitleggen dat met zo een kleine anti tank wapen hij met die hele geweldige auto de lucht in vliegt .

  Iedereen heeft het op dit moment over uitgaven ik hoor niemand meer praten over die diesel smokkel boot die op politie post te munder , zonder dat de eigenaar op de hoogte was is door verkocht aan tony van Global oil te Domburg .

  Deze tony was ongeveer 2 tot 3 jaren terug opgepakt door de douane rech en rech Nieuwe haven voor het smokkelen
  van diesel met een van zijn trawlers totdat minister misidjan van hem een bedrag met zes nullen heeft ontvangen
  mocht hij er uit.

  Daarna zijn er met deze zelfde tony afspraken gemaakt door toppers in het kabinet ,nu mag meneer vrij diesel uit guyana smokkelen geen verwei geen rech Nw h kan die man iets nu doen ze hebben hun opdrachten van hogerhand al gehad . diplomaten van guyana moeten echt wel onderzoek doen want er worden ofc papieren nagemaakt om zogenaamd te doen blijken dat die diesel uit guyana komt ,maar dat is niet zo ,pg aub stelt uw nu een onderzoek in u zal schrikken wat er op dit moment bij global oil plaats vindt


  Maak melding

 70. Suriname heeft zo zijn eigen Papa Doc, Baby Doc zit in gevangenis, ik zelf hoopt voor heel lange tijd.
  Voor dat die auto word afgeleverd stoppen ze het vol met onzichtbare microfoons.
  Het is wel zeer opvallen dat die paarse landverraders ondergedoken zijn , RobG, Paraman en de rest van de schapen. Brood met gepantserde wagen gaan jullie straks eten, vader 1 miljoen voor een auto, Zoon Dino 350,0000 voor zijn continental, die domme massa staat erbij en kijkt verdoofd ernaar.


  Maak melding

 71. daarom gaat suriname niet vooruit , we willen op houtscool blijven koken .
  bijt de tijd voor dat de tijd je bijt .
  dit noemt men vooruitgang en ruimdenken .


  Maak melding

 72. De president weet natuurlijk niet wat lieve zoon Dino heeft verklaard. Dan moet je uit voorzorg natuurlijk je beveiliging opschroeven. Hij doet het dun in de broek.


  Maak melding

 73. Het was te verwachten dat de president zogenaamd zijn veiligheid opgekrikt dient te worden. Dit omdat deze president een dubbele-agenda opnahoudt, en dat is on tegen zeggelijk zo. Deze president heeft of denkt helemaal niet aan de verkiezingen, die aanstaande zijn, want die heeft hij of gaat hij koste wat kost winnen. dus, natuurlijk zal je je moeten beschermen tegen het volk dat in razernij zal geraken. Mensen wees toch op jouw hoede, Suriname gaat roerigetijden te gemoet, want dat is een feit. Er is geen weg meer terug, dus, komen zeer binnenkort, andere soort van wetten, ik zal zeggen, gemakshalve decreet of decreten genoemd. Daar is waar Suriname nu naar toe gedirigeerd wordt. Vooral nu de democratie niet meer functioneert, er is een “Constitioneelhof” met alleen administatieve bevoegdheden, en mag geen rechtsspraak plegen. Dus, het constitutioneelhof is verworden tot een politiekinstrument. Een niet rechter kan een rechterlijke uitspraak ongedaan maken, stel je dat eens voor. Wel juist dat speelt nu vandaag de dag in de huidige Suriname, geloof het of niet, maar zo is het toch. Als je een beetje van recht en wet kennis afweet, dan zie je dit overduidelijk. Waarom worden de beloofde plannen niet uitgevoerd?, ook dat zegt heel wat, maar niemand die daarop let, tot het te laat is. Nog steeds geen minister van financiële zaken. In een rechtsstaat is dit ondenkbaar. Natuurlijk is dit ook de bedoeling van deze struikrover, wedden dat hij het zal gaan beheren, dus; “puspus’ o luku merki”, en ook niemand die dit tegen zal spreken, behalve een roepende in de woestijn. Wanneer de parlementsleden het willen, kunnen zij een impeachment procedure tegen deze president inwerking stellen beginnen en aannemen. En dat kunnen ze ware het niet zo dat het om “marionetten” gaat, die hun achterban mee helpen beliegen en bedriegen. Dat is ook een probleem, waar de meeste mee zitten vooral die verraders, die met een dubbele tong, want die zijn er waar je ze niet verwacht. Maar die zijn er overal en dat moet je weten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.