dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname bij hardgroeiers toerisme-industrie

Suriname bij hardgroeiers toerisme-industrie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 okt – Suriname hoort bij de hardst groeiende Caribische landen wat betreft het toerisme. Dit meldt de Caribische Toerisme Organisatie, CTO. Volgens het halfjaarlijks rapport van de organisatie maakte het toerisme in Suriname een groei door van ruim vijf procent.

In de eerste helft van 2013 hebben ruim negentigduizend toeristen Suriname bezocht. De sterkste groei werd genoteerd in maart. Toen kwamen ruim twintigduizend toeristen binnen, een groei van ruim twintig procent in vergelijking met 2012. In januari arriveerden ruim achttienduizend toeristen. Dat is een groei van ruim tien procent ten opzichte van begin 2012. De groei is opmerkelijk, omdat in het eerste halfjaar de belangrijkste toeristenlanden minder opleverden.

Uit de Verenigde Staten van Amerika kwamen ruim vijf en twintig honderd toeristen. dat is een terugval van ruim tien procent. Uit canada kwamen nog maar ruim zevenhonderd toeristen. Dat is ruim achttien procent minder dan in 2012. Het aantal Europese toeristen bedroeg ruim vijf en dertig duizend, bijna tien procent minder. Volgens de CTO kwamen ruim vijftig duizend toeristen uit ‘andere gebieden’. Aanbevolen wordt om ook meer in te spelen op de grote markt van cruisetoeristen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Het toerisme in Su.is gedaald, dat komt omdat de veiligheid is tegen gevallen er gaan meer mensen naar gebieden waar ze veilig voelen ,omdat deze een fam.band hebben met Su. zijn heel velen verplicht,de achterband te gedenken,het is namelijk dat Su.steeds minder aantrekt.


  Maak melding
 2. Wat is de definitie van ’tourist’ ?

  Als ik zelf naar Suri ga, moet ik op het papiertje ook invullen dat ik toerist ben, terwijl ik gewoon op familiebezoek ben.

  Naar mijn mening zijn toeristen (kort door de bocht) blanke mensen die geen familieband met Suriname hebben en puur op vakantie naar het land komen.

  Daarvan het je er 15 in het vliegtuig zitten, de overige 300 zijn gewoon SuriNeds die op bezoek komen… en dat zijn geen toeristen (ze zitten niet in hotels, gaan niet het binnenland in, gaan niet uit eten, kopen geen souvenirs, etc…).

  Ik hoor juist van alle toeristen- tour-providers dat de bezoeken teruglopen en het zware tijden zijn momenteel (bij gebrek aan toeristen).


  Maak melding
 3. Gegoochel met cijfers.
  Elke keer presenteert Suriname andere getallen en claimt men groei etc.
  Er worden zelfs regelmatig 250.000 toeristen gemeld. Nu komt het een beetje bij de realiteit met 90.000. Dat getal is echter ook veel te hoog.
  Iedereen die het land binnen komt en weg gaat wordt geteld. waarschijnlijk op basis van wat men op de landingskaart invult. Toerist is dan de makkelijkste oplossing. Ofwel ook familie bezoek wordt dan als toerist gerekend voor de statistieken.

  Echter met 8 intercontinentale vluchten per week en wat lokale vluchten met B737 oid is het makkelijk rekenen dat het niet kan kloppen.

  Wat dan nog. in een totale markt van 17.000.000 toeristen in het Caribisch gebied telen 90.000 echt niet mee. Om eilanden als Aruba en Curacao in te halen moet men de komende jaren met honderden procenten groeien.

  Ga werken aan toerisme en breng geen indianen verhalen in omloop. Kranten denk aub na voor dat u iets overschrijft.


  Maak melding
 4. ———————————————————————
  ER KLOPT GEEN REET VAN !!!
  ———————————————————————

  Een simpele rekensom;

  In de eerste helft van dit jaar kwamen er 90.000 toeristen.

  Dat zijn dus 90.000 (toeristen) gedeeld door 6 (maanden).

  Per maand kom je uit op 90.000 / 6 = 15.000 toeristen.

  Per week is dat dus 15.000 / 4 (weken) = 3.750 toeristen.

  Elke week gaan er 5 vluchten (3 KLM, 2 SLM) dus per vlucht is het;

  3.750 / 5 = 750 toeristen aan boord?!

  Dat past niet eens in een vliegtuig!!


  Maak melding
 5. @ Bakra basi
  het is niet erg geloofwaardig.
  SLM vliegt 5 keer per week met maximaal 275 passagiers. KLM 3 maal met ongeveer 400 passagiers. Dan zijn er nog een paar vluchten met de 737 in de buurt en 3 maal per week via/via naar Miami met maximaal 150 stoelen.

  Ofwel als iedereen toerist zou zijn dan kom je er nog niet

  De kans is groot dat ze iedereen met een toeristenvisum 2 maal tellen in en uit. Dat doen ze namelijk op alle luchthavens om de getallen op te leuken.


  Maak melding
 6. Jezussss hebben jullie, azijnpissers niks beters te doen. Zelfs in de statistiek zijn jullie deskundig. Sommige Suri’s zijn proffesor legwalesa, maar vraag ze wat voor werk ze doen! uitkeringstrekker!


  Maak melding
 7. De cijfers spreken elkaar tegen.

  Eerst wordt gerept over een groei van 5 procent in 2013 tov 2012.

  Vervolgens blijkt uit de cijfers per land dat er een teruggang is.

  In de eerste helft van 2013 kwamen er 90.000 toeristen binnen.

  Echter, wat blijkt:

  USA – minus 10 procent ( 1e helft 2013 slechts 2.500 )
  Canada – minus 18 procent ( idem 750 )
  Europa – minus 10 procent ( idem 35.000 )

  Vervolgens heeft die CTO het overige toeristen uit andere gebieden – 50.000

  Dan weet ik welke gebieden daarmee bedoeld wordt: CHINA

  Maar dat zijn geen toeristen, dat zijn nieuwe Surinamers !

  Vandaar dat de Chinezen op grote schaal landbouw willen bedrijven in Suriname.

  In elk geval blijkt dat Amerikanen, Canadezen en Europeanen (de SurNeds) niet meer gecharmeerd zijn van Suriname. En dan kunnen ze nog zo hoog van de toren blazen, minder toeristen betekent minder inkomsten en minder werkgelegenheid.

  De vraag naar pakketjes zit aan te komen !


  Maak melding
 8. @micheal,
  Je hebt het echt het verstand van een pinda, maar wel grappig jou simpele analyse.
  Als je de ontwikkelingen in de wereld zou volgen dan weet je dat europa en amerika nog is crisis is. Dat betekent ook minder surineds die kunnen reizen. Turkije daarentegen is bijv. booming voor Europa. Terug naar Suriname, weet je dat het toerisme uit de caricomlanden aan het toenemen is. Dit heeft te maken met een grotere bekendheid en promotie van Suriname.


  Maak melding
 9. houden jullie er ook rekening mee dat het gaat om hoeveel toeristen dat pariode in het land zijn gekomen. dus nie alleen de toeristme die met de vliegtuigen van de slm en klm komen. insel air en american airlines vliegt ook op suriname.


  Maak melding
 10. Vraag je eerst af waar de cijfers vandaan komen? Juist ja, de Surinaamse overheid. Dezelfde overheid die al geen betrouwbare cijfers kan produceren om zijn eigen overheidsorganisatie te sturen.


  Maak melding
 11. Tang Lafoe,die anti-Surinamers maken van elk goed bericht hun eigen bericht.
  Lees nou ene Michael heeft het oveer aanvraag van pakketjes ,welke pakketjes dan,want zelf heeft men het hier ook moeilijk om het hoofd boven water te houden offfffff,hebben de Surneds daar geen last van,zijn ze soms de rijksten onder de allochtonen,zij die pakketten lopen te bedelen bij hun familie hier zijn luiedonders denk ik zo.

  In juli jl zijn we naar Galibi geweest met een tour,er waren 3 Amerikanen,4 blanke Nederlanders en 2 Arubanen echte echte toeristen,dus ja Suriname wordt/is iet wat aantrekkelijk voor toeristen,daar ben ik heel blij mee.
  EN NEEN IK BEN GEEN PAARSE,kan me geen ene mallemoer schelen wie daar aan de macht is,ik heb daar niets mee te maken aangezien ik geen stemrecht heb ,ik ga niet voor de politiek,maar voor mijn rust na een jaar hard werken maw GENIETEN van mijn vakantie klaro.
  I Love Surinam .


  Maak melding
 12. @Sita.
  Jij slaat spijkers op de kop! Je hebt gelijk en niet te vergeten er zijn ook toeristen (niet alleen Fransen en Guyanezen)die het land via albina en nickerie binnenkomen. Veel toeristen die de guyana tour (guyana, Suriname en Frans Guyana) maken.


  Maak melding
 13. Er is wel degelijk potentie in de toerisme. De veiligheid in het binnenland op de oorden etc. is erg toegenomen en wordt er nu ook gewerkt althans men is willing om aan wat standaarden te werken. De cijfers zijn goed, omdat er in de tweede helft van het jaar significant meer toeristen komen vanwege vakanties en eindejaarsviering. Er wordt ook vergeten dat in de high seasons er meerdere vluchten zijn en zijn er ook andere spelers op b.v. de dagelijkse regionale vluchten, welke men ook


  Maak melding
 14. Als het toerisme moet groeien mogen ze eerst de exursies naar het binnenland wel wat goedkoper maken,als je ziet wat de gemiddelde Suri verdient en wat je voor een tochtje naar het binnenland betaald dan vult iemand in ieder geval schaamteloos zijn of haar zakken,de gemiddelde wereldreiziger krijgt een hartverlamming als hij de prijzen ziet en gaat liever naar Costa Rica en gelijk heeft hij.


  Maak melding
 15. Great  I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES