dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie arresteert Facebook- en pingoplichter

Politie arresteert Facebook- en pingoplichter

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 okt – De politie heeft Louis Dandel aangehouden voor oplichting. De zeven en twintigjarige had er een rijke gewoonte van gemaakt op te lichten via Facebook en BlackBerry Messenger, de zogenaamde ping. Beide media waren dankbare instrumenten bij het maken van slachtoffers.

Volgens de politie wist de man geld los te weken bij personen die of een stug domeingrond of een rijbewijs wilden hebben. En dat dan op een makkelijke manier in plaats van er echt voor te werken. Tegen een ‘kleine vergoeding’ zou het heerschap het gewenste dan in orde maken. Het contact met potentiële (gewillige) slachtoffers werd gelegd door ‘Sefania’. Dat was het fictieve zusje wiens broer politieman was.

Hij zou de contacten hebben die de lap grond of het rijbewijs binnen handbereik wisten te brengen. De ‘vergoeding’ die Sefania vroeg, werd door Dandel zelf opgehaald. Hij was keurig gestoken in kledij die veel weg had van het uniform van het Arrestatie Team en de Anti Terreur Eenheid van de politie. Meer overtuigingskracht bleek niet nodig, er werd grif neergeteld. Dandel hanteerde de mobielnummers: 8162425, 8380296, 7440910, 8212811, 8917355 en 8860852.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Dat nog mensen zijn die nog intrappen,eigen schuld dikke buld,kun je zeggen ,maar oplichters moeten zwaar gestraft worden ,strafrecht moet aangepast worden,is goed voor de ontwikkeling,dat stimuleerd de vooruitgang.


    Maak melding
  2. Zulke praktijken worden ook door erkende politiemannen zelf uitgeoefend binnen de K.P.S meermaals.Ze moeten gewoon ermee uitscheiden met dit soort praktijken!!Roekeloos.Dit kunnen de gevaren zijn van de handelingen.


    Maak melding
  3. Dat is makkelijke manier om aan geld te komen,en het slachtoffer denkt precies hetzelfde,makkelijke manier aan een lap grond/rijbewijs te komen.Maar de oplichter wint.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES