Fluitist Snijders brengt 20 nieuwe cd’s tegelijk uit

3

Een zeldzame gebeurtenis in de muziekwereld: Een musicus brengt twintig nieuwe cd’s tegelijk uit met hoofdzakelijk eigen werk. Met in totaal 382 nog niet eerder uitgebrachte tracks in diverse stijlen en bezettingen met een totale speellengte van ruim 22 uur. De musicus is fluitist, multi-instrumentalist, componist en bandleider RONALD SNIJDERS ( geboren in Suriname, 1951) en vanaf 1970 woonachtig in Delft, Nederland.

De twintig albums van de cd box MADE FOR MUSIC bevatten hoofzakelijk eigen werk in door hem beoefende muziekstijlen: jazz, wereldmuziek waaronder Braziliaanse, Caribische, Indiase en Surinaamse muziek, funk, pop en andere Anglo Amerikaanse muziek, westers klassieke muziek en dergelijke. De uitvoeringen in dit veelzijdig muzikaal biografisch overzicht, variëren van de Ronald Snijders band tot en met bigband en symfonie orkest. Daarnaast zijn er ook solo’s, duetten en trio’s en studiosessies. Behalve instrumentale tracks komen er diverse vocale tracks voor.

Op een aantal cd’s voert Snijders alle muziek zelf uit op o.a. fluit, sax, gitaar, bas, slagwerk, keyboards en percussie. Er is verder een singer songwriter cd met spontane composities waarin Snijders tekstloze vocalen op gitaar begeleidt. In de cd box zijn twee informatieve 48 pagina boekjes gevoegd met talrijke foto’s, toelichtingen, een discografie en biografische overzichten. De geluidsopnamen, gemaakt in de afgelopen 45 jaar vanaf 1968 komen grotendeels uit zijn eigen archief, en enkele andere bronnen.

De 20 cd box Made for music uitgebracht in eigen door Ronald Snijders op zijn label BSM.

3 REACTIES

 1. Hee mr. Ronald Snijders. Yu sab a froitie yere brada. Ye froitie moro wan picolet, saangg. Zelfs de twatwa van paé fluit niet zo geweldig zoals u fluiten kan. Mijn pa was een fan van u, hij leeft nu niet meer, maar die man heeft mijn oren moe gemaakt met jou muziek hoor.” Ik heb zijn collectie muziek geërfd, ik kan er geen zak mee, want dit is niet mijn smaak, maar als aandenken aan hem hou ik ze graag in mijn bezit. Houden zo en succes verder!
  django


  Maak melding

 2. Jammer dat er niet meer mensen reageren op de muziekvaardigheid van de heer Snijders. Ik vind het erg triest dat verder nog niemand de fluitkunst van de heer R. Snijders luister bijzet. A man disi na wan picolet op twee benen tok.

  Uit sympathie met de heer R.Snijders wil ik hem nogmaals een hart onder de riem steken met de woorden; “Meneer Snijders yu blaka no ka yere. Nu weet ik ook waarom wijlen mijn vader uw muziek erg geweldig vond, bikasi a pa fu mi bin blaka moro yu.”

  Ik, doei, tien…. yu na wan blaka tiengtieng!

  No hard feelings mr. Snijders, tang bun.
  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.