Extra routes nog te duur voor Surinam Airways

11

PARAMARIBO, 21 okt – Extra routes invoeren is iets te hoog gegrepen voor de SLM op dit moment. Plannen om nog dit jaar een aantal nieuwe routes te openen gaan niet door. Ook een tweede kist inzetten op de Mid-Atlantische route blijft voorlopig een droom.

Wat vooral speelt, is de vraag. Maar ook geld om de investeringen te plegen, is er niet. “Alles wordt eerst grondig onderzocht. Wij kunnen plannen hebben, maar de klanten moeten ook willen. Wat beantwoord moet worden is of de vraag er is en of mensen ervoor willen betalen om de route rendabel te maken”, zegt SLM-directeur Ewald Henshuys tegenover de Ware Tijd. De meest recente route van de SLM, tussen Georgetown en Miami, voldoet wel.

De route is al rendabel gebleken. Dit heeft alles te maken met de reisbehoefte. In de Verenigde Staten van Amerika wonen veel Guyanezen. De intensiteit van het personenverkeer kan vergeleken worden met die op de Mid-Atlantische route. Het bedrijf heeft daar dus een goede marketingstudie gedaan. Er wordt nu ook gekeken naar New York en Toronto, waar zich ook veel Guyanezen bevinden. Ook Brazilië en Venezuela worden nu bekeken.


11 REACTIES

 1. Zaken goed onderzoeken voor je gaat roepen vd daken.
  Luchtkastelen maken kan de Pres al heel goed.
  Als de markt er niet is niet doen.
  Beter het geld zetten in het verhogen vd kwaliteit vd de huidige lijnen.

  Het gaat u goed


  Maak melding

 2. Waarom geeft China geen vliegtuigen cadeau aan Suriname?
  Een stuk of 2a3 zou niet gek zijn. Misschien is er op dat gebied nog iets te handelen? China moet wel wat meer inleveren om in onze land te komen werken en te graaien.


  Maak melding

 3. Henshuys speelt met zijn brood door zulke uitspraken. Zou de SLM niet vliegen naar Fortaleza , Toronto etc? gerardje zag het goed vliegen. Waar is het onbesuisde enthousiasme gebleven? The sky does have limits?


  Maak melding

 4. Er zijn een heleboel verschillende verhalen. Wat berust op waarheid en wat niet
  Dan wilt slm uitbreiden, nu op eens niet meer
  Dan willen ze een hotel hebben, maar ze beweren nu dat ze geen geld hebben
  Dan willen ze de route uitbreiden, nu opeens weer gaat het niet door wat er is geen geld

  En nu in 1 bericht lees je dat ze niet genoeg geld hebben om in nieuwe route’s te investeren maar later schrijft waterkant dat ze aan het kijken zijn naar nieuwe routes???

  Slm moet hun prijzen droppen, overbodig personeel ontslaan en de juiste mensen op de juiste posten zetten(zodat er niet weer geld verdwijnt en weer een toestel wordt gekocht dat duur is on onderhoud enz)dan pas kunnen ze denken aan vooruitgang, zoals vloot uitbreiding, route uitbreiding enz.


  Maak melding

 5. Allen,

  Als SLM meer winst wil over de komende boekjaren, moeten zij de prijzen van SU naar Ned en andersom verlagen, zodat KLM dit ook verplicht is te doen.
  Dan zullen er meer toeristen vanuit Ned Suriname bezoeken,zal er meer geld in het land binnenkomen.
  Zo simpel: beter voor de economie.


  Maak melding

 6. Waarom laten WIJ de chinezen niet de route onderhouden die de SLM niet kan.De China man doet al bijna alles voor ons.Ze bouwen huizen en ziekenhuizen,bouwen winkels,drijven handel.Waarom zouden ze dan niet mogen vliegen?!


  Maak melding

 7. @Eerlijk

  Dit is geen gemakkelijke taak voor Suriname,omdat wij alles in DEVIEZEN moeten betalen en ons munteenheid is helemaal niet sterk om de concurrentie aan te gaan het is waardeloos betaalmiddel onze SRD!


  Maak melding

 8. SLM heeft geen geld o.a. vanwege de niet betaalde rekeningen van de door de overheid gehuurde vliegtuigen …

  Alleen zal de heer Ewald Henshuys daar niks over zeggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.