‘Benoeming minister van Financiën duurt te lang’

39

PARAMARIBO, 20 okt – Het aanwijzen en benoemen van een nieuwe minister van Financiën duurt te lang. Dit stelt parlementariër Carl Breeveld van eenmansfractie Doe. President Desiré Bouterse zou maar haast moeten maken. Het ministerie is te zeer van strategische belang.

Daarom mag het niet te lang duren met het aanwijzen van een opvolger van Adelien Wijnerman. Wijnerman is de laan uitgestuurd om zogezegd meer duidelijkheid te krijgen in de ’s lands financiële staat. “Ik vind het niet leuk dat wij zo lang in het ongewisse worden gelaten. Het gaat om een belangrijke positie”, zegt Breeveld tegenover de Times of Suriname. Alleen voor het nationale imago en ook dat van de regering zou het niet goed zijn nog langer te wachten.

Ook het gebrek aan informatie rond het ontslag van Wijnerman steekt. De officiële verklaring van het kabinet van de president voldoet geenszins. “Ik vind het maar zwakjes. Ik vraag me af of de redenen die zijn aangedragen alleen geschoven kunnen worden in de schoenen van maar een minister, een wel een minister die amper twee jaar aanzat”, aldus Breeveld. Hij vindt dat het staatshoofd meer opheldering zal moeten geven.

39 REACTIES

 1. eventuele opvolger(s) van zwaar kaliber zit in de oppositie da hoe verder???

  maar neks no fout kijk maar naar Belfort..

  ..hij leent zwaar geschut bij Latour 😉


  Maak melding

 2. eerst ontslaan dan pas na denken wie je gaat benoemen, bouterse op zijn best.
  1} staatsgreep plegen, dan na denken hoe verder
  2) jou tegenstanders doodschieten dan pas na denken over de gevolgen.
  3)Amnestie aannemen,jou criminele zoon benoemen tot hoofd CTU, 11 ministers ontslaan, presidentje willen spelen, dure reizen naar het buitenland en achteraf na denken wat de gevolgen zijn, onze achteraf president, zo dom als een ezel.


  Maak melding

 3. “Beste” DADA,

  jij leent je een ongeluk aan yuan bij China,..

  leen eens wat kennis bij de oppositie want dat is immers binnenlands product tog 🙂


  Maak melding

 4. De president speelt met ieder zijn gevoelens in dit land.Dagen\jaren gaan al voorbij en niemand durft wat te zeggen of bepalen.Stilletjes heeft hij het hele land onder controle!!en nu is het grote momemt om hem aan te pakken zoniet dan nog even wachten op de Amerikanen.Hij is nu zeker druk bezig met de zaken van zijn Dino samen met Irvin Kanhai


  Maak melding

 5. Breeveld je woont niet in Su noh?Je kent DiDiBrie toch wel; je weet dat deze DiDiBrie zich stoort aan noch(jouw en zijn god)noch gebod. Je zal wachten tot 24 mei 2015. Heel Su weet( en vindt’t leuk)dat dit indiaans jongentje alles aan zijn militaire laars lapt wat Su en volk be-treft,behalve als’t om zijn zoon(fam en vrienden)gaat zie de verdedegers die men optrommelt om die CRIMINEEL DI-NAAPJE in Amerika met Su geld te laten/ gaan ver-dedigen,terwijl de artsen,carifestawerkers,naschoolse keukens e.a. niet(uit)betaalt kunnen worden.Volk van Su laat deze DiDiBrie je niet langer voor de gek houden,wordt wakker;liever nu dan later. Als dit langer gaat duren zal ’t herstellen van Su lastiger zijn dan gedacht. Suries wake up nowwwww.Bigi odi.
  Glenny.


  Maak melding

 6. Het schijnt moeilijk te zijn voor deze job een capabele persoon te vinden met de eigenschappen van een jaknikker. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat je binnen een jaar eruit wordt getrapt en de schuld krijgt van het wanbeleid van de criminele president en zijn governor.


  Maak melding

 7. Waarom wordt niet Somo of Lonnie voorgedragen?Deze hebben voldoende ervaring.Lonnie begon zijn carriere zelfs bij de bank!En Somo grossiert in gronden.


  Maak melding

 8. Ik begrijp wat er precies gaande is.

  Niet lang geleden had ik gezegd dat commissariaat Wanica sedert begin van dit jaar zijn DA heeft weggestuurd. Daarna is niemand in die functie benoemd. Als men daar heeft gezien dat je dan ongecontroleerd gelden kan uitgeven, dan denk ik dat om die redenen ook zijne excellentie is weggestuurd. Heerlijk graaien in de pot met soep zullen ze denken. Of wil de regereing een andere verklaring geven, dan horen wij dat graag.


  Maak melding

 9. het kan verschillende redenen hebben..

  één ervan is,dat niemand meer durft onder de huidige lijder te dienen..

  niemand wil zijn/haar naam zwart maken voor de komende tijd, zo u wilt tot 2015

  de vraag is ook,wie wil onder deze man nog werken,die totaal ongeletterd is en een zeer negatief c.v heeft over de hele wereld met name wat drugs,crimis betreft..

  vergeet niet,wat de gevolgen zullen zijn straks in november a.s. met de zoon event. met de man zelf..

  hij is niet iemand die zo een dialoog kan,letwel kan voeren met wie dan ook in het openbaar ,vooral geen krietische vragen..

  een bedreiging is ligt op zijn lippen met alle gevolgen van dien..

  laat hij het maar uitzoeken,,het beste is ,,de benen nemen,,..

  goed voor land/volk


  Maak melding

 10. Ja kijk leuk zo,n reactie van Breeveld…vertel me iets nieuws er is ook zo iets als Guilty by omision….U meneer Breeveld verleend die man en zijn coalitie bestaansrecht zo langzamerhand…Hij weet.,..nee nog beter hij rekent erop dat u ( net zoals de gasten van Nieuw Suriname) een fatsoensrakker …en een moralist blijft (ten alle tijde)..Welnu meneer Breeveld….Nu.Nu..NU…en niet tegen de tijd van 2015 zult u zo langzamerhand moeten zeggen…EN NU IS HET GVD GENOEG!!!!


  Maak melding

 11. Aangezien de nu 2de naar huis gezonden min van Fin. jaren 20 jaren samen met de echte Min van Fin. Hildenberg heeft gewerkt was ze ook wat strak in de uitgaven beleid van deze verkwistende President die altijd zich een dictator heeft getoond en niets en niemand duld waarin hij zijn zin heeft willen zetten en deze te verwezenlijken kan zelfs over lijken gaan.En het is geen geheim dat er alleen maar Likkers in deze regering zitten zonder enig deskundigheid zal er iemand weer worden aangesteld om kiezers te winnen iemand uit de opositie ala Adhin en Parmessar.En dezen zijn zo op eigen macht en voordeel uit zijn kan het niet verwonderbaar zijn dat weer zich iemand uit de andere zijde samen met deze onbetrouwbare Pres zal willen gaan werken.Dan is er dan een vrij loop van uitgaven zonder met enig comptabel regel rekening te houden het land naar de verdoemenis te helpen ala de 3 eerdere keren toen DDB aan de macht is geweest.Dus because no Know How in de Coalitie partijen.Rovers allemaal bijmekaar.


  Maak melding

 12. ach waarom zou men snel doen? er zit niks in kas dus zit die minister daar toch maar voor spek en bonen. En om het geld van de Surinaamse bank naar didibrie zijn “bank” toe te sluizen dat kan niemand beter dan baas b zelf. Hoe minder mensen het weten des te beter is het toch? of niet baas???


  Maak melding

 13. Welke, bij zijn gezond verstand zijnde, persoon zou onder deze omstandigheden minister van financiën willen worden onder leiding van Bouterse? Alleen een masochistische idioot zal zich voor dit karretje laten spannen.

  Gelukkig vliegt Bouta de laatste tijd minder (a ogri fu Dino tja wan bun), hij zou anders in staat zijn om bij een van zijn reizen tijdens de vlucht de piloot te ontslaan omdat die niet genoeg gas geeft, terwijl hij er nog niet eens over nagedacht heeft wie de ontslagen piloot wel zal vervangen; piloot hier heb je een parachute, spring uit het toestel, je bent ontslagen (al of niet eervol), ik ben daadkrachtig, ik pik de rotzooi, die Vene pikte, niet.


  Maak melding

 14. De vele bekwamen die eventueel in aanmerking zouden komen, bedenken zich honderdmaal en waarom? Simpel, het risico vroeg of laat evenals hun voorgangers opgedonderd te worden, als het niet gaat volgens baas en ook nog je goede naam en diensten zien verdwijnen als sneeuw voor de zon, omdat je als zwart paarse ndpschaap wordt gepositioneerd door baas, zal bij vele paarsen uitgelegd worden door baas, als de zoveelste, die mijn beleid niet waard is.Onkunde dus.Het moet niemnad gaan verbazen als oude sluwe geldwolven van zijn vorig regiem wederom zullen worden ingezet onder het mom van krien denki.Hopelijk wordt het geen kutschalk. Ma kut, van een megalomaan kan men alles verwachten.


  Maak melding

 15. aanvulling..

  je kunt ook concluderen,waar zijn al die deskundigen van de partij gebleven..

  let wel vooral de jeugd de jongeren..

  wat wel opvalt,hij is de laatste tijd erg stil komt niet makelijk in het openbaar nergens een monoloog houden..

  hij heeft een soort samen raapsel zeg maar een jaar begroting voor gelezen en durft dit niet in het parlement te verdedigen..

  we wachten af,wat er komende is..


  Maak melding

 16. Hr Breeveld.
  Ik meen zo me voor te stellen dat “Dance Pres” het volgende zal zeggen:
  We zoeken de juiste persoon voor deze belangrijke post. Dat moeten we goed en gedegen doen. Mensen heb geduld, we zijn er mee bezig en gaan met een top minister komen.
  En daarmee is de kous voor nu weer af.
  Je zou denken dat al die adviseurs en andere coalitieleiders van deze Pres wel veel eerder hebben geweten dat zij gedist zou worden. Dus ze hebben al zeeën van tijd gehad.
  Jammer, maar van slagvaardigheid is er geen sprake. Doe jaar en meer van dat loze kreten. Same old people same old story


  Maak melding

 17. Bouterse heeft geen verstand van economie had ik al geschreven dus verwonderd het mij helemaal niet dat deze man niet goed weet wat hij aan het doen is punt uit.Hij en zijn achtervolgers vullen alleen maar hun zakken ten kosten van alles.Ik ben zelf geen politicus maar ik hen wel verstand van economie.Om een land te besturen moet je meer kennis hebben van zaken.Brunswijk wilt ook president van Suriname worden bij de komende verkiezing.Die kan nauwelijks zijn naam schrijven.


  Maak melding

 18. er wordt geen nieuwe minister benoemd omdat

  ddb kan nu met landsfinancien doen wat hij wil en de schuld later op wijnerman afschuiven

  hij op deze manier alle te betalen schulden kan uitstellen

  hij het volk kan blijven wijsmaken dat er genoeg geldis

  NEKS NO FOUT TOCH dom surinaas volk


  Maak melding

 19. Beaking News:

  Ex-minister van Financien is de laan uitgestuurd omdat ze geweigerd heeft om de advocaatkosten van zoon via staatskas te betalen. Advocaten in VS vragen 1 miljoen USD voorschot !! DDB heeft nota doorgestuurd naar Min. Financien met opdracht: Direct Overmaken. Ex-minister heeft geweigerd. Ze vond dat het een prive-aangelegenheid is, dus moeten de advocaatkosten uit eigen zak betaald worden. DDB heeft haar toen de laan uitgestuurd !!

  DDB heeft in de jaren 90 zijn advocaatkosten (Bram Masco) ook via de staat laten betalen. Ex-Pres Wijdenbosch heeft de nota van DDB via staatskas laten betalen.


  Maak melding

 20. ik weet niet waarom jullie klagen over het gevoerde beleid van ddb.
  er is massaal op de ndp gestemd en een ieder kent de heer ddb.
  van een verassing kan dus niet gesproken worden.
  er was ook geen alternatief want na 15 jaren front had men ook genoeg van die zelfverijkende corrupte kliek.
  in 2015 brunsje of somo voor pres en dan zullen jullie weer verlangen naar ddb.

  denk maar niet dat santokkie een kuthaar beter is
  laat me geen boekjes open gaan doen


  Maak melding

 21. Mensen nog even geduld! De nieuw te benoemen mini-ster
  van Financiën vertoeft momenteel nog in New York.
  Over 30 jaren is hij zover om de financiële puinhoop
  verder naar de afgrond te begeleiden!!!


  Maak melding

 22. Dada pleegt coup en na twee jaren was het al raak in Suriname, 8 december moorden, devaluatie van onze munt,verkopen van onze goudvoorraad,economie kapot en waardeloze geld ingevoerd.
  Dada word president srd devalueert, goud word verkocht,economie op zijn kop lege staatsbank, armoede neemt toe, wachten jullie op die tram die langst komt ja, stelletje burikie.


  Maak melding

 23. Er zijn geen ministers (van financien) nodig want alles gaat toch per decreet gedaan worden zoals Haakmat dat al deed.
  Welkom back militair bewind, maar nu de autoritaire president eerst zich ook tot generaal zal laten benoemen.
  het ontslaan van de minister van financien is ook een coup om de staats financien te kapen. Zo welke originele couplpleger leeft nog om minister van financien te worden welke van die loyale gangsters wordt het prof dr ir mr drs ing pinochio Abrahams, prof badrisein “gramxone” sital of de huidige president commisaris van staatsolie prof gangsta boerenveem?


  Maak melding

 24. Oh lala,Opo ko!!!Beste mensen,inderdaad duurt het te lang
  voor het benoemen van minister van financien.Dada DDB heeft
  zulke capabele colega,s bij de coalitie.Zoals Pae Somo,hij
  is zo goed in fraude beheer.Vooral het pikken van al die
  gronden in z,n vorige regeringsperiode met Vene en die engerd Sardjoe.De laatst genoemde hoor je niets meer.Die is
  zeker naar een andere planeet vertrokken.


  Maak melding

 25. Zondag 20 oktober 2013 om 14:26 uur, door Paraman
  Moet Bouterse persé de eerste de beste oen uitkiezen?
  =============

  Nee Paraman jij komt echt nooit in aanmerking.


  Maak melding

 26. @Neus
  Paraman zegt:”Moet Bouterse persé de eerste de beste oen uitkiezen”?
  =============

  Jij zegt:”Nee Paraman jij komt echt nooit in aanmerking”.

  Ik denk juist dat hij wel voor in aanmerking komt.
  Hij is toch persé de eerst en beste oen?
  Of zie ik dat verkeerd?


  Maak melding

 27. Persoonlijk vind brunswijk geschikt voor deze functie.
  Hij is slim, intneger en zeer vlot in afhandeling van zaken. Hij is zelf zonder schoolopleiding parlementslid geworden en dat zegt al veel over zijn competenties.


  Maak melding

 28. @Marron
  Dat de heer Brunswijk slim is kan niet ontkend worden, street wise of boerenslim.

  De parlementaire zetels zijn het gevolg van een apart kies systeem waarin in AC combinatie met 11.000 stemmen over 6 of 7 zetels kan beschikken (kopen van zetels wordt dan vrij eenvoudig) terwijl partijen als DOE en BVP met evenveel stemmen over 1 of geen zetel de beschikking krijgen. Ofwel de parlement zetel is meer gebaseerd op loyaliteit, vrijgevigheid, imago, bravoure dan op kennis (iets anders dan intelligentie).

  Integer is een heel ander verhaal. Zie wat er met AC gebeurt is, zie hoe flexibel er met standpunten als amnestie omgegaan wordt en zie het aantal baantjes dat naast DNA lid ingevuld wordt op de “eigen”ministeries, zie het aantal veroordelingen en zie het aantal rechten en concessies en ondernemingen dat hij naast dat alles lijkt te kunnen runnen.

  Deze meneer is beslist niet integer.

  Vlot afhandelen van zaken kan makelijk gezien alle middelen die naar hem toe vloeien uit goud en hout zonder dat de achter ban er iets beter van wordt.

  Denk eens aan alle hout dat op de Merian kreek concessie van Surgold vrij gaat komen ten gunste van de heer Brunswijk zonder dat hij daar ooit iets voor heeft hoeven te doen. Zonder risico glijden er vele miljoenen in de zak van Brunswijk.


  Maak melding

 29. Paraman,
  Jij leeft buiten de realiteit.
  Zoon Dino was toch ook de beste?
  Adelien was ook geknipt voor deze baan volgens jou megalomane president, die 11 andere ministers en onder ministers zijn ook door jou incompetente president benoemt, Paraman jou slaafse houding, en de rest van die paarse volgelingen zorgt ervoor dat bouterse op jullie neerkijkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.