Korps Politie Suriname leent vuurwapens leger

29

PARAMARIBO, 19 okt – Het Nationaal Leger zal het Korps Politie Suriname, KPS, van wapens voorzien. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Het gaat om relatief ‘zwaardere’ wapens dan de politie doorgaans hanteert. Het is een tijdelijke maatregel en de keus is bewust gemaakt.

Vooral de eliteteams van de politie dringen al geruime tijd op zwaardere wapens aan. De overdracht mag niet al te veel problemen opleveren, ook al is het als een soort tussenmaatregel. “We hebben goede vrienden bij het leger en ze hebben andersoortige wapens. Als ze zien dat bewapening nodig is voor we die aanschaffen, dan kunnen ze ons die ter leen afstaan”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Tussen leger en politie wordt al langer samengewerkt.

Militairen nemen vaker deel aan patrouilles en acties van de politie. “Nu zullen ze ook wapens geven”, aldus Belfort. Het management bij het KPS gaat er vanuit dat de politie steeds in staat is het criminele geweld bij te benen. “Zolang we met zijn allen de risico’s blijven nemen om de gemeenschap veilig te maken, zullen vanuit de dienstleiding de noodzakelijke attributen ter beschikking worden gesteld om hard terug te kunnen slaan”, zegt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie.

29 REACTIES

 1. Wat onzinnig,de politie leent wapens bij de militairen,onder het mom we zijn goede vrienden van mekaar.Nog nooit elders ter wereld van deze idioterie gehoord.


  Maak melding

 2. Deze criminele regering onder leiding van drugscrimineel en massamoordenaar bouterse denkt alleen maar in term van wapens, geen enkele probleem kunnen ze met slimheid, intelligentie oplossen, altijd met wapens en geweld.
  1) http://obsession-magazine.nl/?p=6308
  2)http://nl.wikipedia.org/wiki/Decembermoorden
  3)http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Moiwana


  Maak melding

 3. Ik heb ook bij de gewapende macht gezeten.

  Als Belfort weet waarover hij praat,HOUDT HIJ RUSTIG ZIJN MOND en gaat in een KLEINE HOEK ZITTEN.

  JE LEENT GEEN WAPENS VAN EEN ANDERE EENHEID.


  Maak melding

 4. De politie heeft vuurkracht nodig om de gewetenloze criminelen die door het NieuwFront worden aangestuurd, een lesje te leren.Met wapens daterend uit de tweede wereldoorlog komen de hardwerkende dienders niet ver.


  Maak melding

 5. Volk van Su jullie zijn hiermee nogsteeds niet veilig,want vele in de politiedienst en militairediens zijn oplichters/boeven en intimideren ons,vooral met een wapen in de hand. We weten ook dat met gemak wapens worden gestolen uit/ van deze diensten/ depot.Wij kennen de diefstal gepleegd door Dino Bouterse in dat wapen-magazijn/ depot Zorg & Hoop. Ik ben hier niet blij mee. Alweer een ander….. 2 letter. Suries wees aub op uw hoede zorg ervoor nnniet in aanraking te komen met deze organisaties.Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 6. Degene die het filmpje van de brute beroving 3 weken geleden bij Hermitage Mall heeft gezien zal begrijpen dat de politie zich inderdaad zwaarder moet wapenen om de gewetenloze criminelen te kunnen bestrijden!


  Maak melding

 7. Beste Armand en jona,

  Als de politie Paramilitairen en millitie stijl zal worden is een punt, maar wilt u a.u.b vertellen welk stijl de criminelen zijn geworden. Aktie wekt reactie en is een natuur wet. Mijn mening is, dat de politie die mijn beste kameraad is, mij moet kunnen beschermen tegen gespuis met jachtgeweren, karabijnen etc.
  Als de criminelen terug schieten op de politie met alle nare gevolgen van dien, dan moet de politie een gepast antwoord klaar hebben daarvoor.
  Ik wil geloven dat jullie beiden niet in sme wonen, anders zouden jullie blij zijn. Is het u niet opgevallen dat anderen niet reageren ? Zij zijn eens met de politie evenals ik.


  Maak melding

 8. =Belfort, is het niet zo dat de criminelen zich zelfs aanmelden?
  Waarom wapens van militairen gebruiken?

  =Ik vraag mij af of dit geen agressie oproept bij de zware criminelen. de tijd zal het leren.


  Maak melding

 9. waarom niet,,, de militairen op straat laten patroëren,dan zijn we af van het geboefte..

  letwel,dat militairen nog veel hoger waardering genieten dan de poltie..

  dus gewoon de miltair op straat..


  Maak melding

 10. OK dan ! Binnenkort zal het A team met de FN P90 PDW (personal defense weapon)worden uitgerust, en dat wil zeggen dat de bad boyz het strakjes zeker zullen merken !

  Moeders, vaders en familieleden die criminelen beschermen en onderdak verlenen, jullie zijn bij deze gewaarschuwd !
  De kogels van dit wapen doorboren zelfs kogelwerende vesten, dus kun je nagaan hoe vernietigend dit wapen is.

  Mi bari yu !


  Maak melding

 11. De pollitie moet meer aanwezig zijn op straat in plaatst van binnen naast de airco te zitten. En dan hoef je ook niet met zware wapens op criminele jacht.
  Straks krijgen wij Braziliaanse toestanden in Suriname, men schiet daar met zware wapens op criminelen en het resultaat is vaak dat ook onschuldige burgers omkomen, omdat die kogels dwars door de muren van woningen gaan.
  De Korpschef en Belfort moeten beter hun huiswerk doen. Ieder keer maar weer heel wat onzin verkondigen, maar nog steeds geen duidelijkheid over de 4 criminelen die door de politie zijn vermoord.
  Hoeveel politie agenten komen om tijdens in the line of duty in Suriname? Hoeveel zijn al dit jaar omgekomen? Indien niet meer dan 2, dan heeft men geen zware wapens nodig.
  Worden ook drugs criminelen in Suriname gearresteerd? Ik hoor dat men vaak ladingen coke onderschept, maar wanneer worden zij die het invoeren bij de kraag gevat?
  Indien men het drugsprobleem in Suriname goed zou aanpakken, zullen ook minder landgenoten op Schiphol gearresteerd worden. En ook minder criminaliteit in Suriname.
  Suriname zit opgezadeld met een groot probleem. En nu beweren de korpschef en Belfort dat het gebruik van zware wapens noodzakelijk is, terwijl men een paar maanden geleden nog beweerde dat de criminaliteit onder deze regering is afgenomen.
  Als je de oppositie moet geloven krijgt men het gevoel dat Suriname meer criminelen dan vredelievende burgers heeft. Maar zij hebben ook nauwelijks wat aan het probleem gedaan.
  Er zijn genoeg integere mensen binnen de politie en het leger. Helaas durven zij hun mond niet te openen. Jammer.
  Ook bij de douane heb je capabele mensen die geen tjoekoe’s aannemen. Maar ze geven hun corrupte collega’s niet aan. Omdat ding man frede do las deng wroko of misschien erger. Dus ik begrijp ook dat het moeilijk is om klokkenluider in Suriname te zijn.


  Maak melding

 12. Een goede zaak is dit. Het leger heeft destijds voor 100 miljoen us dollar aan wapens gekocht van Brazilie. Nu ze in de depot liggen te rotten kunnen ze goed worden ingezet tegen de straatterroristen.

  Tip:
  Die wapens heeft dino destijds ook doorverkocht aan de Frans Guyanezen. Kijk ook of je van hen mag lenen.


  Maak melding

 13. Dit zijn allemaal de mensen die klagen over de veiligheid inhet land. Ik kan me nog een tijd herinneren Waar het onnodig was de politie te bellen want die kwamen gewoon niet omdat ze geen voertuigen hadden. Wat zitten jullie nu te kletsen. deze minister is beter dan jullie hele Santokie.Hoeveel criminelen hebben zich aangemeld tijdens Santhokie. Jullie zoeken gewoon spijkers op laag water. Feit is dat overal ter wereld de politie gemilitairiseerd dus ook in Su. Als het de veiligheid kan garanderen doe het.


  Maak melding

 14. Dit onderwerp is gewoon onvoorspelbaar!!Wie gaat nu wie in het ootje nemen? Met de dag wordt van kwaad tot erger.Wat een dwaze ontwikkeling!! Er moet preventief fouilleren ingevoerd worden dan te maken hebben met zwaardere wapens!!


  Maak melding

 15. RobG zegt: “”De politie heeft vuurkracht nodig om de gewetenloze criminelen die door het NieuwFront worden aangestuurd, een lesje te leren.Met wapens daterend uit de tweede wereldoorlog komen de hardwerkende dienders niet ver.””

  Nu weet ik zeker dat je geschift bent en bovendien niets van Suriname weet. Van bovenstaande klopt niets!!


  Maak melding

 16. kunnen ze wel schieten daar bij de k.p.s.,straks schieten ze gewoon op belly die za aanzien van hert / oso tigrie daar in latour..

  dan wordt het echt leuk..


  Maak melding

 17. Ik zie niet in waarom er geen leger(wapens)gebruikt mogen worden voor de veiligheid van burgers en politieagenten, zeker nu gebleken is dat criminelen zeer zwaar bewapend zijn en ook op de politie schiet…

  Nomaliter is de leger voor de nationale veiligheid voor gevaar van buitenaf… Daar hoeft Suriname momenteel niet voor te vrezen… Het grootste gevaar voor burgers en politie komt van binnen SU… Dus waarom geen zwaardere wapens gebruiken, al is het maar preventief…

  Als de politie een van de raketwerpers van Dino had gebruikt, hadden die criminelen nooit terug kunnen schieten…


  Maak melding

 18. Ja wie kan mij helpen mijn spullen terug te vinden? De politie zit gewoon te grappen als ik daar mijn aangifte komt doen zit er een daar in een hoek met zijn mobiel en lullen van 3512 wat moet ik later begrijpen dat je niet serius wordt genomen die rovers van flora hebben op 23 december mijn tas met inhoud meegenomen waardevol mijn € en srd ook hebben ze mijn cd speler van het merk pioneer meegenomen ik had auto pech dat heeft zich afgespeeld bij een winkel aan de ramboetang str is een nest daar van drug verkopers en rovers zo te zien ligt mijn aangifte als een mars daar te ding foermang disi e dede no sari wroko de genoeg ik mag geen mobiel nr plaatsen maar als u wat meer van af weet neem dan kontakt op met die gasten politie flora k ben heeeeeeeeel wat kwijt vral informatie dank u dus leger en politie samen werken prima en graag meer burger voertuigen gebruiken voor opsporing geen onodig sirene gebruiken die gasten gaan gelijk schuilen das een tip


  Maak melding

 19. Beste hr steven waar was die fajablo dan gebleven k hoop dat jij echt geholpen zal worden want bepaalde foe ding kill ab wroko mang drape na flora ga naar faja blo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.