Pluimpje voor morrende eliteteams politie

20

PARAMARIBO, 18 okt – Speciale eenheden van het Korps Politie Suriname, KPS, zijn in de bloemetjes gezet. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie vond het gepast na enkele succesvolle acties. Het gebeurde ook names president Desiré Bouterse.“Het is mij ter ore gekomen dat de mannen klagen”, zei Belfort.

De ontevredenheid heeft te maken met bezoekjes die Belfort brengt aan slachtoffers van crimineel geweld. Ook de aandacht die geschonken wordt aan het resocialiseren van gedetineerden deert. De manschappen van het Ondersteuningsteam, Faya Blo, de Antiterreur Eenheid en het Arrestatie Team voelen zich over het hoofd gezien. Het deert vooral omdat ze merkbare successen boeken bij het bestrijden van de misdaad. Belfort vond het tijd het recht te trekken.

Maar de teams schijnen meer nodig te hebben dan alleen maar een schouderklopje zo nu en dan. Volgens politiechef Humphrey Tjin Liep Shie is er meer onderhuids. Een heel zware zaak voor de mensen is het justitieel onderzoek tegen Faya Blo in de zaak van Tout Lui Faut (toen vier verdachten werden doodgeschoten, red.). Ze worden daarbij als verdachten verhoord. Niemand zou zich prettig voelen als hij wordt gehoord als verdachte van moord of doodslag”, zegt Tjin Liep Shie tegenover STVS.

Ook de bewapening vormt een heikel punt. Bij een recente overval zijn politieagenten beschoten met AK 47 geweren. “Het verzoek van de eenheden is om zwaardere bewapening ter beschikking te krijgen. Natuurlijk zeg ik als leiding dat we niet op basis van een incident beleid moeten maken. We ontkomen er niet aan om in ieder geval in beperkte mate betere mogelijkheden te scheppen, waardoor zwaarder bewapende eenheden sneller beschikbaar zijn”, aldus Tjin Liep Shie.

20 REACTIES

 1. Ten eerste mijn pluimpje voor de agenten die ook gezinnen en kinderen hebben en die hun leven riskeren, zodat wij als burgers een veiliger gevoel kunnen hebben…

  Het is niet niks om door criminelen beschoten te worden met machinegeweren, hoe zullen ze zich voelen als ze s’avonds thuis bij hun gezin zitten, na zo’n werkdag, terwijl de korpschef die op kantoor zit zijn bonus promotie krijgt, voor de behaalde resultaten…

  Omdat het bekend is dat criminelen tegenwoordig met zwaarder geschut te werk gaat, bijv. de first son die met raketwerpers rondloopt, zullen er meer van zulke gevallen zijn, vind ik dat de politie ook zwaarder mogen gaan gebruiken, ik vind namelijk dat de veiligheid van de burgers en van de politie voor gaan dan die van de criminelen…


  Maak melding

 2. Hoe kunnen deze geüniformeerde criminelen mopperen als de minister slachtoffers een hart onder de riem steekt? Deze georganiseerde moordenaar worden toch betaald, wat een kinder achtige opstelling, van deze jaloerse boosdoeners. Duidelijk is dat dit helemaal geen professionele houding is, wat een stelletje hufters, zijn ze de executies te Tout Lui Faut vergeten. Wanneer komt er een gerechtelijk onderzoek hieromtrent? Want hoe je het wendt of keert hier was gewoon opzet in het spel. Deze regering kennende zal dit steeds vooruit geschoven worden, want criminelen veroordelen elkaar nooit.


  Maak melding

 3. GMAP, jij moet maar eens ophouden met je propaganda t.b.v. het NieuwFront. Je haalt alleen maar leugenberichten uit de leugenpers uit Suriname.Overvallers,dieven,enz. moeten hard aangepakt worden.Dus rot maar op met je verhalen om et voor de criminelen op te nemen.


  Maak melding

 4. Hee mensen van het elite team, wat vinden jullie ervan als we jullie allemaal per persoon een ton uitbetalen? En jullie een ongekend grote pluim geven, een nieuwe auto naar keuze en daarbij de eeuwige roem? Nou…….da’s toch een mooi gebaar he?
  Uhhhhh wat jullie moeten doen?, nou dat is niet zo moeilijk, even baas b vangen en deze uitleveren aan Amerika of Nederland….goed idee he??
  Succes!


  Maak melding

 5. Oooo wat een gelul zijn er in andere landen geen criminelen dood geschoten er zijn zelf in NL niet echt criminelen dood geschoten de bijna allemaal buitenlanders wie kraait daar naar, en krijgen gevangenen in NL geen recht en geld voor werk en weet ik veel wat nog dus ik vind het gewoon gezeur. wanneer ze roven moorden mishandelen hebben jullie een mond vol de politie is te zacht en zwak wanneer ze hard op treden om onze familie te beschermen ook niet goed het zou pas goed zijn als het jou familie overkwam ja dan wel het is de risico die jij neemt en dan weet je wat er kan gebeuren roof niet en meestal met onnodig geweld dus dubbel misdadig maar ja ik weet dat de mensen die hier zogenaamd heilig zijn het zijn omdat ze of SU of Deze regering haten dus niks is goed ga maar op dorens zitten of op vuur kijk wat er gebeurt. GOD BLESS YOU ALL


  Maak melding

 6. RobG,
  Ik sta aan de kant van het recht, iedereen die de wet overtreden moeten aangepakt worden binnen het rechtssysteem. Jij bent een zeer hypocriete ding, jou president is een veroordeelde drugscrimineel, hij is ook een massa moordenaar met amnestie dus hou a.u.b jou paarse smoelwerk dicht over het opnemen voor criminelen.
  Jij adoreert een megalomane en meedogenloze moordenaar, zijn zoon zit nu vast in Amerika op verdenking van drugs en wapensmokkel .RobG jij bent een JUDAS en een landverrader.


  Maak melding

 7. “Het verzoek van de eenheden is om zwaardere bewapening ter beschikking te krijgen,,

  ff wachten Tjin Liep Shie ik ga vo je bellen..

  tring tring… tring tring..

  oeps sorry mang maar die Dino neemt niet op 🙂


  Maak melding

 8. Treedt op maar treedt verantwoord op! U zult ooit eens als het u door God gegeven is de pensioengerechtigde leeftijd bereiken en al dat wapentuig moeten inleveren. Als u als dan niet met uw geweten in het reine kunt komen over wellicht het onterecht buitenproportioneel toebrengen van letsel of benemen van leven(s) dan heft u een groot gewetens vraagstuk. Bezint eer gij begint. Wij kunnen allemaal wel de stoere Henky uithangen, in de stille tijden staan wij er alleen voor.


  Maak melding

 9. Geef ze maandelijks een extra risico toelage.
  Van mijn part mag dat.
  Als die ellendige rovers die kinderen en volwassenen molesteren, maar uit de samenleving gaan. Trauma’s laten ze achter voor de mensen.
  Dus als ze hun werk goed doen dan maar belonen. Zo helpen we elkaar. We moeten ook een goede DNA onderzoek kunnen doen en ook en sporen onderzoek. Super laboratorium is ook nodig. Overal camera’s en gelijk optreden als mensen bellen. Onderzoek de zaak.
  Buurman koopt ineens een heleboel dure spullen, waar komt dat geld vandaan?? Onderzoek.


  Maak melding

 10. Hebben de Faya Blo, de Antiterreur Eenheid en het Arrestatie Team levensverzekeringen gesloten??? Ik bedoel de natuurlijke,bij de verzekeringsmaatschappijen en de geestelijke bij de Here Jezus.


  Maak melding

 11. dan moet je voor alle wisje wasje deze heren een pluimje geven..

  vergeet niet,, deze mensen doen normaal hun werk waarvoor ze betaald worden en verder niks meer beters..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.