Investeerders Trinidad ‘ontdekken’ Suriname

30

PARAMARIBO, 18 okt – Vanuit Trinidad is er interesse voor investeringen in Suriname. Volgens de Ware Tijd zijn er ondernemers op het Caribische eiland die willen meeliften met het economische getij. Het is een flinke omslag.

Het lijkt de herontdekking van El Dorado wel. “Wij hebben altijd richting het noorden gekeken, naar Barbados en Jamaica. Maar wij zien dat Suriname en Guyana het heel goed doen op economisch gebied en Trinidad wil hier zijn en meegroeien met Suriname”, zegt Ramesh Ramdeen, directeur van de Trinidad & Tobago Manufacturers Association, TTMA. Samen met ruim twintig ondernemers uit Trinidad heeft deel genomen aan ‘oriëntatiegesprekken’ met Surinaamse collega’s.

Ook met de overheid zijn gesprekken gevoerd. De Trinidadianen zijn vooral geïnteresseerd in energie en de voedselindustrie. Uitgegaan wordt ook van internationale rapportage over Suriname’s economische prestaties. “Volgens het Internationaal Monetair Fonds is Suriname één van de snelst groeiende, zo niet de snelst groeiende economie van de regio”, zegt TTMA-voorzitter Nicholas Lok-Jack. Hij ziet bepaalde ondernemers al binnenkort Suriname weer bezoeken voor zaken.

30 REACTIES

 1. Weer zo een broodje aap verhaal !

  Ik snap niet wie dit soort verhalen verzint, er zijn weinig investeerders bereid om in Suriname te investeren.

  Alleen al die steekpenningen maken de investeerders huiverig om zaken te doen in Suriname.

  En dan heb ik de instabiele politieke toestand met Bouterse en zijn kliek maar gemakshalve buiten beschouwing gelaten.

  Dromen zijn vaak bedrog en de droom van de Surinaamse regering is KLETSNAT !


  Maak melding

 2. Hulde aan het beleid van president Bouterse. Weg met het Nieuwfront, weg met de holle vaten van het Nieuwfront.Weg met de meelopers van het Nieuwfront die hier op waterkant actief zijn.Proost.


  Maak melding

 3. Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap

  Hoeveel investeerders heeft Somo al binnen gehaald de afgelopen 3 jaar als speciale gezant van Suriname op zijn tripjes naar het Verre Oosten….?

  Worden Surinamers nu echt nooit wakker>?


  Maak melding

 4. RobG
  Hulde aan het beleid van president Bouterse. Weg met het Nieuwfront, weg met de holle vaten van het Nieuwfront.Weg met de meelopers van het Nieuwfront die hier op waterkant actief zijn.Proost.

  Beste Rob Gestoord:

  Hoeveel investeerders heeft het beleid van Bouterse al opgeleverd>????????


  Maak melding

 5. suriname is goed onderweg,als er meer surinaams personeel indienst door een van die bedrijven aangenomen wordt,dat,er ook een opleiding aan verbonden is.


  Maak melding

 6. 18 okt. 2013

  Eerst was het IMF, met een positief rapport over Suriname.
  En nu ondernemers uit Trinidad.

  Objectief gezien, heeft de regering in Suriname in deze de wind mee!

  Trinidad heeft een bevolkingsgrootte van 1.3 miljoen inwoners, en haar dienstensector en industrie zijn zeer goed georganiseerd.

  Hierbij spelen de winning van aardolie en aardgas een belangrijke rol en is op Trinidad die kennis en technologie aanwezig. Staatsolie Suriname heeft al een werkrelatie met de olie- en gasmaatschappij op Trinidad.
  Zeker de toekomstige gaswinning in Suriname kan hierin interessant worden en kan zo (tijdelijk) het hoog benodigde hoogopgeleide technisch kader aangetrokken worden totdat Surinamers dat zelf kunnen.

  Maar veel grondstoffen heeft Trinidad zelf niet voor haar 1.3 miljoen inwoners en haar industrie.Voldoende en goed drinkwater is zelf een probleem op Trinidad.

  Een samenwerking tussen bedrijven in Suriname met bedrijven op Trinidad lijkt economisch zo erg aantrekkelijk.

  Maar Trinidad heeft een totaal andere cultuur en mentaliteit voor het doen van zaken, productie en succes.
  Antony Nesty is voor vele Surinamers het voorbeeld.

  Ze zijn goed georganiseerd (Volgens ‘Britisch system’), werken efficiënter en zijn zakelijker. Hier zal Suriname echt in moeten veranderen, willen zij in zo een werkrelatie Trinidad bijbenen.

  Maar Srika is hierin wel positief. Zo een samenwerking kan de bedrijven in Suriname een ‘boost’ geven zich efficiënter, gerichter en beter te organiseren. Want niet ver van huis kunnen, in samenwerking met investeerders op Trinidad, ten minste 1.3 miljoen klanten extra gemaakt worden.

  Maar Srika blijft klant van de minpunten!!
  Srika


  Maak melding

 7. 18 okt. 2013

  Beste Henk Molenaar,

  Srika kan jouw postings, t.a.v. dit item, niet thuis brengen.

  Jaarlijks ga jij ten minste een keer naar Suriname.

  In principe ben jij ook investeerder binnen de economie van Suriname en dus binnen de economische ideeën van de regering van D.D.Bouterse. Met jouw euro’s, die je daar uitgeeft, draag je bij aan die economie.

  Dus op jouw vraag aan RobG: ‘Hoeveel investeerders heeft het beleid van Bouterse al opgeleverd>????????’ wil Srika antwoorden met ’ten minste Henk Molenaar!’

  En geef Srika hier geen ongelijk!!

  En hoeveel minpunten levert dit Srika nu op?
  Srika


  Maak melding

 8. De investeerders en dan…….wordt het een zootje.De belangen van surinamers moeten eerst behartigd worden.Het is een ieder SURINAMER zijn droom!!!!Een toneel kent/heeft zijn einde ook.


  Maak melding

 9. de gemiddelde investeerder in trinidad end tabeco is een hindoestaan,de rest hangt erom heen.

  kijk maar die nu in sme komen de meeste zijn hindoestaanse trinidadianen..

  in para coronie met zoveel lawaai in sme,heb ik nog nergens een blaka-mang een bedrijf zien draaien die meer dan tien arbeiders heeft..

  de meeste zijn een lingen en na een tijdje hebben ze niks meer..


  Maak melding

 10. Who is Trinidad in the region and in the world. Trinidad weigert de produkten van Rudisia (sappen, groenten, etc.) volgens de Caricom regels in te klaren. Dilip Sardjoe klaagt steen en been dat Trinidad het been stijf houdt voor produkten uit Suriname. Zo, ik begrijp deze onzin niet.


  Maak melding

 11. Eduard,
  Yu srepi srepi gersi wang ipi k@!
  Niets is verdori goed in jou kloooootenogen. Ga toch zachtjes op het dak zitten man!
  De Trinidadianen zullen de plaatsen innemen van dierasporanen.


  Maak melding

 12. Heeft Ramesh Ramdeen ( directeur van de Trinidad & Tobago Manufacturers Association, TTMA) open kaart heeft gespeeld met de ondernemers van Trinidad en hun verteld heeft dat de Anti-corruptie wet al jaren niet door de regeringen is aangenomen? En dat het onder andere ondernemers beschermt als ze bestolen worden en hun recht willen halen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 13. Hahahahaaha hij durft te praten over holle vaten .
  RobG, een goede leider zegt wat hij doet, en doet wat hij zegt,een echte leider liegt en bedriegt niet, waar zijn die 18000 woningen? waar zijn al de paarse beloftes gebleven?
  RobG en Paraman zijn niet meer te redden.
  Paraman wanneer stap je in de tram naar para? YU BURIKI.


  Maak melding

 14. Paranam
  Jij bent geen antwoord waard. Ik laat je daarom over aan de overige forumleden. Ik hoop dat je wel eens reageer op de kritische beschouwing van jouw CBvS naar jouw regering toe. Matigen en geen Moor(den). Ik heb begrepen dat Kandhai naar Manhattan zal vliegen voor de woorden die jij tegen mijn heb gebruik. Wat een niveau man, zo erg dat de redactie van dit dagblad jouw opmerkingen vaak moet verbergen. Een niveau van een riool rat.


  Maak melding

 15. For mutual understanding: Hoe zal de voorlichting geschieden mbt het versneld in bezit komen van aanvragen/vergunningen dmv “onder tafel” onderhandeling?

  In 2010 stonden investeerders in de rij voor import/export van zuivere witte “pimba doti”.


  Maak melding

 16. henk molenaar
  Vrijdag 18 oktober 2013 om 18:13 uur, door Henk Molenaar
  RobG
  Hulde aan het beleid van president Bouterse. Weg met het Nieuwfront, weg met de holle vaten van het Nieuwfront.Weg met de meelopers van het Nieuwfront die hier op waterkant actief zijn.Proost.

  Beste Rob Gestoord:

  Hoeveel investeerders heeft het beleid van Bouterse al opgeleverd>????????

  als het zo is wat jij schrijft,’waarom kom jij dan elke jaar’volgens jou eigen zeggen,in suriname investeren en niet in bv nederland.
  jij maakt jou bekend als een tegenstander van su,bevolking en regering(Bouterse),wat trekt jou dan zo aan om in mijn land te komen hosselen,wat vind jij zo geweldig van mijn land of ben jij ook een van die pedo’s die het op kleine jongens en meisjes van suriname voorzien hebben.

  leg uit,want jij maakt jou als een racist bekend.

  ik wacht op jou antwoord.


  Maak melding

 17. de investeerders(buitenlandse bedrijven) die groei mogelijkheden in suriname gezien hebben ,willen nu met het surinaamse economie mee groeien,bedrijven uit chin,nl,bras,guyan,amerika,afrika,er zijn dus genoeg gedaagden voor een investering in bepaalde projecten in suriname waardoor het surinaamse economie zal blijven groeien.
  wel vind ik dat su stabillieteit van zich zelf zou moeten ondergaan en blijven handhaven,zodat er volgens onze regels en wetgeving orde op zaken gesteld worden”elke bedrijf zou zich dan volgens onze wetgeving,orde,normen en waarden moeten handhaven of aanpassen.

  henk molenaar die suriname,surinamers,en het belEid van de reging(Bouterse)op racistische manier bejegend zou beter naar zijn eigen gang van zaken moeten kijken”hij investeert zelf ook in suriname en als hij in nl is scheld hij suriname uit”wat een hypocrit.

  henk molenaar’verplaats jou bedrijf naar nl en laat suriname dan met rust.


  Maak melding

 18. hahahahaaaaaiii wie investeert in een land met heeeeel veeeeel onstabiliteit als Su? Hahahaaaai wie gelooft dit nou soso ding dommies foe Su en niemand anders. Tang tang tang wacht’ns even Amafo gaat wel zelf investeren in ’t binnenland van Su met een new Lips 2 program. hahahaaaai ze denken ai mo kies ding in’t binnenland e,e BEP let op je zaak; er komen woningen in ’t binnenland wooooolo jhepiemaaa(saramaccaanse taal) Odiiii
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.