Missie VN tevreden over antiterrorisme Suriname

26

PARAMARIBO, 13 okt – Een delegatie van de Verenigde Naties is tevreden over de wijze waarop Suriname beveiligd wordt tegen eventuele terroristische aanvallen. Dit is aangegeven tijdens een bezoek van deskundigen van het Counter Terrorism Committee van de VN. Volgens Weixiong Chen, delegatieleider, noemt Suriname een voorbeeld.

Een voorbeeld dan voor andere landen als het gaat om het voorkomen van terroriristische haarden. “Wij zijn onder de indruk van de inspanningen die de regering pleegt om terrorisme de kop in te drukken. Suriname is een rustig land. We zijn onder de indruk, maar ook verrast met het Bureau Nationale Veiligheid waar ook de nationale coördinatie terrorismepreventie onder valt”, zegt Weixiong Chen tegenover de Times of Suriname.

Het bureau is bij de aanvang van de regering Bouterse ingesteld en valt rechtstreeks onder het de president. Het bureau beschikt ook over een speciale eenheid, de Counter Terrorism Unit. De delegatie heeft gesprekken gevoerd en publieke observaties mogen doen. “Ik heb gezien dat rechtshandhavers er alles aan doen om mee te gaan met de nieuwe uitdagingen wat criminaliteit betreft en terrorisme, ondanks grote uitdagingen”, aldus Weixiong Chen.


26 REACTIES

 1. Zo,zo,zo

  Én die ene meneer maar schreeuwen dat Suriname op alle negatieve lijsten in de wereld voorkomt.

  Zit hij nouw te fantaseren,of ……,,,,,,,,,,,,????????????????


  Maak melding

 2. Hahaha laat mij tog niet lachen mang , dino bouterse wordt gearresteerd en daar wisten niks van , en laast een kind dood eenvoudig van Suriname naar nederland ontvoerd waar was toen de veiligheid dienst .ik ligt plat van zeg.


  Maak melding

 3. Weixiong Chen zag zoveel gebouwen met chinese namen en mensen die op hem leken en hem in zijn eigen taal spraken.Dat heeft hem overtuigd dat er geen terroristen in Sur.zitten.Hij heeft niet naar Limbo geluisterd en de regering over volks vijanden en nieuwe democratie.En Abdoel en Gopie verstond hij absoluut niet.


  Maak melding

 4. Die meneer Cheng moet zich beter laten informeren. Uiteraard zijn wij blij als ons land geprezen wordt door een VN organisatie, maar laten we mekaar in deze niet voor de gek houden. First of all, Lincheer is een man met bloed tussen de vingers. Second, de CTU is nog steeds niet bij wet geregeld en is daarom een papieren tijger. Third, wat voor terrorisme als Guyana een stuk van Suriname in bezit houdt? Over Dino praten we niet, want daarover weet Cheng vermoedelijk niets van: kilo’s cocaine die worden vervoerd via de national airline. Complimenten!


  Maak melding

 5. Mie gadoh dit is geen goed nieuws voor die sabie,mangs hier op waterkant hoor. Andren zeggen dat ze niet bijkomen van het lachen hè maar ik denk niet dat dit lachen is. Ik niet hoor ik denk eerder dat dit nieuws heel pijnlijk aankomt door dit nieuws van de VN ,, odi,odi lachie uit swietie sranang


  Maak melding

 6. Yep, eens met Weixiong!!!

  Sinds de sublieme actie van 2 maanden geleden, durft de grootste ……. het land meer niet te verlaten.
  Elk nadeel hebt zijn voordeel, whahahahahahahahahaha
  Weixiong, het is niet zo zeer het interne, maar meer het externe beleid, dat het prima doet.

  En die andere …… in Nickerie gaat als een cycloon tekeer. Het zaait alleen maar dood en verderf in Nickerie.

  Nospang, Nickerie zijn ze sowiezo kwijt.
  Wanica kunnen ze ook vergeten, zeker als dibri himself de kar trekt, dom, dom, dom!

  De ondergang gaat gestaag verder……


  Maak melding

 7. Hsahahaaaaaaa…de enige terroristen die wij in Suriname kennen zijn …bouta,dinootje,de amnesialijders van Boxel,de ctu,belfort
  Hahahaaaaaaa….nu Amerika dinootje heeft opgepakt is Suriname nu stukken veiliger, alsof de amerikanen dit niet weten!!!!!!
  De rest van de terroristen houden zich koest en gedragen zich netjes want zij kunnen de next zijn die opgepakt kunnen /zullen worden,daarom hoor je voorlopig niks meer van OCER het hoofdkantoor van de ndp terroristen. Het lijkt alsof Ocer in de bodem van moeder AARDE is verdwenen!!!


  Maak melding

 8. @simpel,waar was de beveilegingsdienst?Die was bouterse toch aan het beveilegen.Jaja want de Amerikanen zijn nog niet klaar met aressteren toch!!!!


  Maak melding

 9. =Als ik de tekst zo leest is het dubbel, omdat ik mij afvraag wat voor onderzoek gedaan is dat suriname een voorbeeld is als het gaat om terrorisme.

  -Hoe zit het dan met Dino die al eerder in de gevangenis heeft gezeten en toch zo een hoge functie heeft gekregen??

  -Vergeet niet dat het een Chinees is de heer Weixiong Chen, delegatieleider die deze opmerking maakt.
  ==Zij er ook Chinese belangen hiermee gemoeid????


  Maak melding

 10. Ze zijn kennelijk uitermate tevreden omdat de controversiele zoon die de leiding had over de Antiterrorisme Eenheid, vanwege dringende redenen met verplicht buitenlands verlof moest. Laten we elkaar niet voor de gek houden, onze grenzen zijn uitgstrekt en moeilijk te controleren. Het is derhalve heel makkelijk Suriname binnen te komen, getuige de honderden illegale Brazilianen, Haitianen, Chinezen en Guyanezen in Suriname, dat we de telling kwijt zijn. Dus de VN prijst zich daarom gelukkig met de gevangen genomen DrugsDinosaurus.


  Maak melding

 11. 15 okt.2015

  De VN is in deze helder en duidelijk!

  Maar er zijn anderen die het met deze conclusie van Srika niet eens zullen zijn.

  En hoe maken zij dat aan Srika duidelijk? Als gewoonlijk!
  Srika


  Maak melding

 12. Hallo Suri’s, ik heb gelachen hoor. Maar waarom zou die chinees geen gelijk hebben? De Surinaamse regering is zeker niet één van de beste en het ambtelijk apparaat aldaar evenals de Suri bevolking ogen erg zwak, maar ze zijn niet van suiker. Inderdaad zien er vele ogen niet wat gezien moet worden, en evenveel ogen zien alleen zaken die in hun eigen straatje passen. Men weet in het algemeen hoe men een Surinamer door het lint kan krijgen.. door zijn moeder uit te schelden. Scheldt nagenoeg elke Surinamer zijn moeder uit, dan heb je de poppen aan het dansen. Dus… voor futiliteiten hebben Surinamers oren naar maar als het op feiten aankomt dan geeft er niemand thuis. In feite heeft die Chinees zich tactvol geuit, waarlijk een wijs man, want waarom zou hij een negatief verhaal rondbazuinen wanneer bijna iedereen al bij voorhand weet, dat voor wat Terrorisme bestrijding in Suriname betreft het er van alle kanten een heleboel aan schort. Of hij werd bij het zien van zoveel geelhuiden in Suriname week van binnen. Zijn uitspraak doet mij denken aan “Hong Kong Foei”! Je weet wel, die hond in zijn schoonmakersplunje werkzaam als schoonmaker bij de politie, die altijd tijdens zijn werkzaamheden bij elke binnenkomende telefoon zijn oren spitst naar een spannend avontuur alwaar hij in het geheim de held kan gaan uithangen.
  django


  Maak melding

 13. Ja hoor zie ik heb gelijk zodra er goed gesproken word van SURINAME hoor je de zelfde mensen klagen niks is goed in hun ogen en als ze Negatief horen dan is het feesten echt mensen met haat tegen SU want steeds klagen hoe slecht de PRESS is maar ook SU wel laat SU met rust en kies blijf en bemoei dan in land dat je beter vind ja toch wat is er dan zo moeilijk aan en wat begrijpen jullie niet de VN dat betekend dat niet alleen mhr Weixiong Chen de beslissing heeft genomen al had hij de leiding en het is weer te zien de mensen die roepen omdat hij een Chinees is racisten gedrag maar kan niet anders ook want achterlijk niet vergeten want het is de VN en niet China die dit bepaald maar ja het spreek woord zegt joe kang poeroe soema in toko toko ma a toko toko joe no mang poeroe uit ding en voral omdat a de innie ding ede Hahahaaha je kan de mens uit het modder halen maar niet het modder uit hun en vooral omdat het in het hoofd zit dus dat GOD BLESS haters en niet haters dank U Amen


  Maak melding

 14. Anti-terrorisme van Assad in Syrie zal volgens de VN ook goed zijn.
  Maakt niet uit wat de beweegredenen zijn op politieke vlak.
  De VN mag niet bemoeien met interne aangelegenheden.
  En intussen gaan de moorden gewoon door en Suriname is zeker geen uitzondering.


  Maak melding

 15. Suriname een land geleid door een kartel.Moordenaars, drugsbaronnen en boeven. Echt een voorbeeld voor de rest van de wereld . Een president die veroordeeld is een zoon die veroordeeld moet worden. De wereld ligt plat van het lachen. Wat een natie ??Het volk is er kennelijk trots op.Geef ze brood en spelen en alles zal regt kom.


  Maak melding

 16. @perko je vergeet eending,een land waar 12 ministers geschoffeld zijn en waar 12 weer ingezet zijn.Raar bij zulke situaties lijt het toch verstandig dat het hele kabinet naar huis gaat.Nergens op de wereld dan in suriname is alles mogelijk.
  Wat zal het volk doen in 2015.
  Wat jammer is een groot deel van het volk staat niet open om kennis en inzichten te nemen.Waar ze goed in zijn het na [raten.En dat nekt nu dit mooi land.


  Maak melding

 17. Zo wat een gedoe kunnen de mensen niet lezen en begrijpen of willen ze dat niet of weten ze niet wat terrorisme betekent wat heeft wat ze allemaal opsommen met terrorisme te maken niks helemaal niks en SU vergelijken met Syrie Zelf dat is geen terrorisme maar een uit de hand lopende burger oorlog dat misschien later kan leiden tot terrorisme maar ik denk dat ik weet wat speelt het is het feit SURINAME BOUTERSE dus de haters spugen hun gal op alles nega zoals positief de dan is het niet anders echte nep Suries en juist daarom hoop ook ik dat 2015 weer de NDP komt want hoe dan ook er is niet alles gedaan wat er gezegd werd en er zijn veel naar huis gestuurd maar ook vele malen meer gedaan dan alle vorige regeringen dat is een feit en daar gaat het om en dat doet de haters pijn zeker weten en wees eerlijk Hahahahaha


  Maak melding

 18. tegenstanders(haters).

  zoeken jullie een ander cd,jullie kunnen het maar niet laten om su,bevolking en regering(bouterse)op een negatieve manier te bekladden.

  hebben jullie dit ook gelezen

  de vn zegt dat zij tevreden zijn.
  Het bureau is bij de aanvang van de regering Bouterse ingesteld en valt rechtstreeks onder de president. dus,’wat,.

  De delegatie heeft gesprekken gevoerd en publieke observaties mogen doen. “Ik heb gezien dat rechtshandhavers er alles aan doen om mee te gaan met de nieuwe uitdagingen wat criminaliteit betreft en terrorisme, ondanks grote uitdagingen”, aldus Weixiong Chen.

  en nog wat,’jullie zijn geen surinamers,maar mensen die zich als surinamers voordoen”bemoei dan niet met suriname en blijf weg met jullie verdeel en heers politiek.


  Maak melding

 19. @ Boegroe
  Order om de nep Surinamers op te pakken en te deporteren als ze echt zo nep zijn. Jullie hebben toch een CTU en een Nationale Liegdienst geleid door Cliff Limburg?


  Maak melding

 20. @boegroe
  Zo te zien een mee-eter. Een zielig figuur die het prima vind dat zijn volk verkommert en dat het land wordt geregeerd doo een stel criminelen.Dat ons land affglijd qua normen en waarden. Dat we 4 advocaten betalen voor de verdediging van een wapenhandelaar en drugscrimineel mt een diplomatieke paspoort .Wwn dergelijke reactie zegt genoeg over Boegroe . Ook zo een crimineel


  Maak melding

 21. Hahahahah iemand hier boven zegt ons land ik denk niet dat Suriname bedoeld misschien nl wel haha ons land dan weet je helemaal niet hoe su eruit ziet hou je zelf bezig met jou land nl maar geen su Aub hou je zelf voor de gek hè ons land hahahahah je moet je schamen


  Maak melding

 22. Boegroe joe na wan boerikie.
  Is het zo moeilijk om in te zien dat bouta dezelfde waanideeen en strategies hanteren om zijn volgers zoals jij en soortgelijke idioten te onderdrukken.
  Vreet jezelf kapot ezel!!!!


  Maak melding

 23. wat kan dat mij schelen , de witteman gaat problemen opzoeken en dan verwachten ze van de derdewereld landen om hun rotzooi opte ruimen .
  wie zoekt zal vinden en als je het gevonden hebt moet je ermee leren omgaan .
  suriname is geen waakhond voor geen enkel land die zelf terorisme voed eerst de mensen uit hun huis jagen en dan verwachten dat ze niet terug gaan slaan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.