‘Elk Surinaams meisje telt mee’

5

PARAMARIBO, 12 okt – Het is noodzakelijk dat onze Surinaamse meisjes daadkrachtige burgers worden die de ruimte krijgen al hun ambities waar te maken en op gelijke voet kunnen participeren binnen alle geledingen van de Surinaamse samenleving, met als belangrijke basis een kwaliteitseducatie. “ Dit stelt de politieke partij DA91 in verband met de internationale Dag van het Meisje.

Het daadwerkelijk vermogen tot positieve verandering van meisjes en de Surinaamse gemeenschap die het gevolg hoort te zijn van educatie voor meisjes, moet nog worden gerealiseerd, stelt DA91. Er is dringend behoefte aan ‘nieuwe, frisse en creatieve perspectieven om educatie voor meisjes krachtig te stimuleren op de weg vooruit. ‘ Sleutelwoorden hierbij zijn onder meer nieuwe technologieën, innovatie in partnerschappen, beleid en gebruik van middelen.

In Suriname is in de afgelopen decennia wat betreft meisjes die onderwijs genieten veel vooruitgang geboekt. Toch zijn er nog steeds meisjes die dit basisrecht op onderwijs moeten ontberen. Veel meisjes kunnen de school niet bezoeken of hun opleiding niet afronden door financiële omstandigheden, institutionele en culturele barrières. Het is dan ook van het grootste belang gelijke kansen te bieden, want, stelt DA91, elk Surinaams meisje telt mee.

5 REACTIES

 1. Denken jullie dat nou echt, da91 . Eerst de hele boel verzieken en een maatschappij creieren waar geld en sex makkelijk te verdienen is en dan vervolgens roepen deat meisjes een kans moeten krijgen. Wat denk je dat zij zullen kiezen naar school gaan of geld verdienen met drugs en sex. Denk a tori.
  Begin eerst het land op orde te krijgen. Die meisjes volgen wel. Als er welvaart is in een land dan zal iedereen anders gaan denken. Op dit moment kun je dat van su niet zeggen.
  Veel, vooral meisjes zieken hun heil in nedrland.


  Maak melding

 2. Heel goed initiatief ware het niet dat deze schurkenregering, met een vrouw zeer onvriendelijk beleid bezig is. Je zou op zijn minst een kundigevrouw moeten tegenkomen die de regering adviseerd desnoods vrouwenzaken aangaande, nieteens dat. Ook de laatste zeer capabele academisch geschoolde vrouw, is door deze in vergelijking met haar, door een “analfabeet” is ontslagen. In een rechtsstaat is het normaal dat men de “minst” presterende de laan uitstuurt, hierin Suriname is juist het omgekeerde. De minst geletterde bepaalt het lot van academisch geschoolden, en door dit achterlijk gedrag zal er geen vooruitgang te bespeuren zijn. En niet te vergeten, dat je heel veel achterlijke lui tegenkomt die juist vinden dat deze “uilskuiken” een goed beleid aan het voeren is. Ja hoor, rest mij te zeggen; “skap’ ede nanga krabita ede à no à wan” en “san buriki skrifi asi no kan lesi”. Het lijkt alsof Suriname geen kaderleden heeft, geen wonder dat er geen investeerders zich aandienen. Want niet één investeerder wil zijn of haar geld in een roversnest steken.


  Maak melding

 3. Eey DADA ..wat is dit voor meisjes discri in Su?

  hoe bedoel je?

  nou ik denk aan Harriet Ramdien , Wonny Boedhoe ,Adele Wijnerman!!!

  waar wil je heen?

  wel Pres.. deze carrière vrouwen naar huis sturen werkt tog demotiverend naar de female toe!

  pasew zeur niet aan mijn kop ja ik ben morgen jarig!

  sorry Pres…maar jij krijgt morgen veel goedbetaalde vrouwen op bezoek mang!

  hoe bedoel je??

  jou dochter = Hoefdraad = euro 20.000 waard per maand
  jou vrouw = srd 6000
  jou vele schoondochters zijn dankzij Dino-drug goed voorzien

  fijne verjaardag op de 13e ( stuk ongeluk) 🙂


  Maak melding

 4. Goed punt, maar zal wel moeilijk worden in dat macho cultuurtje met hun rare gedachtenkronkels, kijk maar naar de eerste reactie, het komt niet eens bij dat vogeltje op om zoiets een kans te geven


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.