‘Ik ben geen NDP’er, maar een Boutist’

60

PARAMARIBO, 12 okt – “Ik ben een Aaronist.” Dit zei ooit een fervent lid van de Nationale Partij Suriname, NPS. Een uitspraak die deze parlementariër, met staat van dienst, niet in dank is afgenomen. Toen. Vandaag, in andere politieke contreien, zijn er die zich minder graag partijfanaat laten noemen.

Lui die eerder een persoonscultus in stand lijken te willen houden. En dat niet onder stoelen of banken steken. “Ik ben geen NDP’er, maar een Boutist”, zegt Errol ‘Big Fellow’ Veldbloem tegenover Dagblad Suriname. Wie dat is? Niet eerste de beste, zeker niet in sportkringen. Veldbloem is voorzitter van de Wanica Sportorganisatie, belangrijke leverancier van voetbaltalent. En één van de meest kritische stemmen binnen de Surinaamse Voetbal Bond.

Een stem die aanmerkelijk zachtaardiger klinkt als het om de voorzitter gaat. De voorzitter van de Nationale Democratische Partij en president van Suriname. Big Fellow laat zich de kritiek dan ook makkelijk aanleunen als het aankomt op zijn politieke loyaliteit. Op een deel van de muur van het George Deul stadion, informeel hoofdkwartier van de Wanica Sportorganisatie, prijkt een levensgroot portret van Desi met de oproep voor nog een termijn president Desiré Bouterse.


60 REACTIES

 1. Het is logisch dat alleen misdadigers deze crimineel ondersteunen. Dat deze “big-for-nothing”, deze misdadige president ook steunt zeg heel veel over hem. Je moet wel achterlijk zijn om deze zonder visie en realiteitszin het land leidt ondersteunen. Wel is het alom bekend dat soort zoekt soort vooral wanneer het om criminelen gaat. Over duidelijk is dat deze big for nothing, waarschijnlijk verstand van voetballen heeft, maar van politiek heeft hij net zoveel verstand als een uilskuiken. Wat ik frappant vind is dat men gewoon blind is voor wat met het land gebeurt, dit soort figuren zijn laaghartige landverraders, die hun familie voor een bordje linzensoep verkoopt.


  Maak melding

 2. Zonet gelezen in de ware tijd.com. “Als Suriname mais en soja plant, wordt de kip stukken goedkoper”. Eindelijk voel ik mij geen roepende in de woestijn meer, daar ik mij reeds lang heb beziggehouden met de kippenproblematiek in de wereld in het algemeen en natuurlijk Suriname in het bijzonder. In mijn ondernemingsplan “Hoe herovert de Surinaamse kippenboer de kippenmarkt”, heb ik alles uiteengezet. Niet alleen het kweken van kip, maar ook het telen van mais etc. Let op: mais is nooit teveel omdat al het overtollige gebruikt kan worden voor biologische diesel en het levert veel meer op dan rijst.
  Nu heeft Suriname een vereniging van kippenboeren. Zodra ik in Suriname ben zal ik contact opnemen met deze vereniging. Ik denk dat ik met mijn internationale kijk op deze zaak een enorme bijdrage kan leveren bij het zoeken naar en vinden van een oplossing voor dit kippenprobleem in Suriname.


  Maak melding

 3. “Ik ben geen NDP’er, maar een Boutist”, zegt Errol ‘Big Fellow’ Veldbloem tegenover Dagblad Suriname.

  Zo iets kunnen alleen die gene zeggen, wiens geheugen/denken hem of haar in de steek heeft gelaten!!!! Jteepotie!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 4. Al die Boutisten of freet-tisten zijn de groooootste profiteurs. Niks anders dan dat.
  Hier en daar zijn neus insteken en freeten overal mee met de pot en gaat mee met de wind waar die mag waaien.

  En al deze gasten brengen dat land naar de kloten en vernieling. Er is tot nu geen enkele poditieve ontwikkeling te bespeuren ondanks de miljarden die verdient wordt dooe goud en olie winning.

  Al die handlangers en profiteurs doen niks anders dan hun grote waffels daar buiten als een ezel blerren.


  Maak melding

 5. Ik ben absoluut geen Boutist, ik denk niet dat ik met mijn helder verstand dat ooit eens zal zijn. Ik zal nooit loyaal zijn aan iemand die verdacht wordt van marteling en moord, die gevonnist is vanwege drugshandel, waarvan zijn zoon gevonnist is vanwege illegale wapenhandel en verdacht wordt van drugshandel. Er zijn teveel negatieve zaken die Bouterse omringen. Dat er heel wat Surinamers hem adoreren, kan bij mij niet in en zegt heel veel over onze normen en waarden en normen.


  Maak melding

 6. Deze simpele geest is rijp voor het gesticht!

  Vertel mij, wat heeft deze mensenrechtenschender voor
  ons land gedaan?! De staatskas is wederom geplunderd!


  Maak melding

 7. boutisme is een neer-gaande ster.,die komt nooit meer op..

  gepasseerd station..

  nu is er een nieuwe tijdperk komende..

  vers bloed,nieuwe mensen,goede uitvoerbare ideen met ondersteuning van het volk en het buitenland..

  geen loze lawaai,lucht-kastelen voor de gek houderij..

  maar nuchter denkers..


  Maak melding

 8. Een Boutist is iemand die DDB grenzeloos/totaal adoreert. DDB is voor zulke lieden een GOD die nooit kan hebben gemoord of in coca hebben gedeald. Deze lieden dichten DDB zelfs goddelijke gaven toe. Hoe zwakzinnig ben je dan niet??

  In de jaren 1938-1945 werd ene Oostenrijker in Duitsland ook grenzeloos/totaal geadoreerd.

  Ik zou me schamen mezelf een Boutist te noemen.!!!!


  Maak melding

 9. Ik zie het verschil of de overeenkomst tussen de verschillende ‘isten’ niet, maar Steve Meye als een van de grootste Boutisten wist zeker dat Rick Ross een Satanist was. Misschien kan Steve me uitleggen wat de overeenkomsten en de verschillen zijn, (als die er überhaupt zijn), tussen een Boutist en een Satanist, hoe meer we van elk in Suriname hebben, hoe sneller het land naar de verdoemenis lijkt te gaan.


  Maak melding

 10. tenminste is hij eerlijk maar jullie weten niet eens waar jullie staan,blijven jullie maar kritiek het beste ga jullie in een spiegel kijken dombo,s er zitten poep in jullie,s kop,s


  Maak melding

 11. Grootste verworvenheid van de regering Bouterse na 3 jaren is water op Domburg. De hele regering kwam kijken hoe water uit de kraan komt. Wawwww,….


  Maak melding

 12. @ john
  Vergeet je plan maar in het corrupte suriname is absolut gebrek en visie en hebben ze een hekel aan mensen met goede ideeen.
  Aan de import van mais is er iemand die daar veel geld aan verdiend, die zal echt niet toestaan dat het dan locaal verbouwd zal worden. Zo werkt het hier en zal ook nooit veranderen. Het belang van een enkele staat boven het algemene belang en zal su elk jaar verder inzakken


  Maak melding

 13. Vind dat de media {Dagblad Suriname} incorrect is om van zulke onnozele babbeltjes erop in te gaan voor zo een schuilhoudende sluwe aanhanger.Gewoon heel veel tijdverlies,trouwens is hij geen NDPer,maar een FOUTIST!!


  Maak melding

 14. Boutisme: “Het ophemelen van een president die zich schuldig heeft gemaakt aan ”

  1) Staatsgreep ( 2 x)
  2) Moord op politieke tegenstanders
  3) weigert zich te verantwoorden voor rechtbank
  4) De grondwet verkracht ( amnestiewet)
  5) Veroordeeld is voor drugshandel
  6) Zij land 3 keer economische afgrond stort
  7) zonen en stiefzonen heeft met lang strafblad
  8) zich nergens in de wereld kan vertonen (opsporing)
  9) Geen opleiding heeft
  10) Geen enkele verkiezingsbelofte nakomt

  Dan ben je een “Boutist”


  Maak melding

 15. God blijven jullie toch lekker daar in de kou man niemand hier in Suriname hebben jullie nodig,blijven jullie maar lekker bij Rutten ,, Groetjes daar in de kou odi,odi uit swietie sranang


  Maak melding

 16. Echt iets om trots op te zijn boutistas, maar niet heus!

  Wij noemen jullie boutistas, niet eens kopiëren kunnen die paarselingen!

  @Surinam patriot.
  Klopt niet van Domburg, de aansluitingen zijn absoluut geen verworvenheid van deze regering.
  De burgers moesten een bijdrage leveren van circa 8000srd.
  De Overheid is niet in staat om te voldoen aan de simpele basisbehoeften van het volk.
  Het overgrote deel van de ‘Domburgers’ zit dik in de centjes, maar dat geld niet voor iedereen.

  En zo ligt er achter elke zogenaamde ‘verworvenheid’ van deze regering een vieze, vette, dikke aboma, jakkes!!!!!!!!!


  Maak melding

 17. Je kan zeggen wat je wilt maar Bouterse zorgt goed voor zijn familie en vrienden. Iedereen wordt royaal beloond uit staatsmiddelen. Zijn motto is ,.ik eerst dan mijn familie dan mijn vrienden,..en misschien af en toe de bevolking met hier en daar bijvoorbeeld een waterleiding aansluiting


  Maak melding

 18. Meo heb je geen Andre cd om te draaien deze is een beetje eentonig hè hoeveel jaren draai jij maar een cd kom op ga Andre zoeken mie mang ,,,,, of ga een beetje naar Griekenland hahahahahha ,,, is echt zonnig vandaag hier hoor meo hihihihi


  Maak melding

 19. En wat is de mening van de boutistas, die vinden dat het de schuld is van de wknrs, dat investeerders wegblijven, of die van mening zijn dat suri binnenkort behoort tot de n=11 :):)

  De economische groei onder een vergrootglas!

  ‘’Terugval economische groei naar 4% verwacht.’’

  Stukkies!!!!

  `Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht in 2014 een fikse terugval in de groei van de Surinaamse economie. In 2012 werd er nog een economische groei van 4,8 procent van het Bruto Binnenlands Product (BBP) genoteerd, maar dat cijfer zal na een lichte daling naar 4,7 procent in 2013, op 4 procent blijven steken in 2014.

  Tijdens de laatste Article IV Consultation die het IMF in juli dit jaar hield, was er al voor gewaarschuwd dat de aanhoudende dalende olieen goudprijzen de economische groei zouden vertragen.

  Gewezen werd op de beperkte oliereserves van Suriname en de daling in de aluinaarde-export vanwege de lage wereldmarktprijzen. In dit verband toonde de IMF-delegatie zich toen content over het overheidsvoornemen om een spaar- en stabiliteitsfonds in te stellen, zodat in slechte economische tijden dit fonds kan worden aangesproken.

  In het rapport wordt geprognosticeerd dat er pas in 2018 weer een economische groei van 4,7 procent zal zijn. De IMF-delegatie had er voorts op gewezen dat de fikse overheidsuitgaven en loonstijgingen in de publieke sector een begrotingsprobleem veroorzaakten en het rapport toont dat dit prijsstijgingen tot gevolg zal hebben.’’

  Bron:nospang.

  No commend!


  Maak melding

 20. We zitten midden in de reshuffling seizoen, meneer solliciteert voor een minister’s functie. Moet je hem kwalijk nemen, een lange CV en competentie is niet vereist, je dient slechts loyaal te zijn aan de lijder.


  Maak melding

 21. Hij bedoelt te zeggen: “Ik ben voor moord, drugshandel, criminaliteit, vernietiging, dictatorschap enz”…

  Hij bedoelt te zeggen:” Ik ben voor corruptie en achteruitgang en tegen verdere ontwikkeling”.

  Hij bedoelt te zeggen:”Ik ben voor de bijbelse vloeken in mijn land Suriname en tegen voorspoed”.

  Gelukkig kan een normaal denkend mens nog goed relativeren zonder gehersenspoeld te worden door een dictatoriale maffiabaas.

  Wiens brood men eet diens taal men spreekt ook al is het de grootste vloek die Su ooit heeft gekend.


  Maak melding

 22. Tenminste is er eentje die overduidelijk aan geeft om wie het allemaal om gaat. Terechte naam, een boutist. In principe zijn allen die hem op handen dragen boutisten of simpel sekteleden die het boutisme aanhangen. Ze verdienen de komende dictator.


  Maak melding

 23. Deze Big Fellow ook in de boeien slaan!!!Hij promoot een MOORDENAAR en maakt van Sport een POlieke spel!!!!
  Sport moet gescheiden gehouden van Politiek,het dirty politiek van Suriname!!!!


  Maak melding

 24. Jaja,als hij weer komt zullen ze huilen,ze gaan weer dozen uit het buitenland van familie willen hebben.
  Dan ga je zien hoe ze gaan creperen.
  Want het volk heeft niet door,tenminste die ndpers,dat bouterse het touwtje steeds strakker aan het trekken is.
  Hij wil alleen heerser zijn,want in het parlement wil en kan hij geen verantwoording aflweggen.Maar dat komt omdat hij een geringe stel hersens heeft.En houd het volk dom,en zo zeggen ze vaak bouterse moet kansen krijgen wat voor kans.Mijn na geslacht moet het goed hebben.En ik zie dat wij bergafwaarts gaan.Voor het eerst maak ik mee dat er 12 ministers weggestuurd zijn.What a bout die ambtenaren.Deze man wil alleen ongeschoolde vrienden hebben.


  Maak melding

 25. z’n strotenhoofh is zeker geraakt toen die op zijn knieën moest vóór DDB, vandaar “boutist”.Hij kan de naam niet meer volledig uitspreken.


  Maak melding

 26. 15 okt. 2013

  @John,
  Goed integraal plan! Maar niet geschoten, is misgeschoten!
  Maar zorg wel voor, dat jij in Suriname je plannen goed bewaakt en ze niet laat ‘wegkapen’. Succes!!

  Ik bewaak wel mijn minpunten.
  Srika


  Maak melding

 27. Surinam Patriot, op Domburg in de straat even voorbij de warongs links moesten de huishoudens eerst betalen voordat de waterleiding aangesloten zou worden, twee van mijn kennissen uit die straat betaalden niet één betaalde wel. Ze hebben met z’n allen na maanden nog steeds geen leidingwater, de ene kennis die wel op voorhand betaalde krijgt nu elke maand een rekening in de bus en men dreigt bij niet betaling de watervoorziening (die er niet is) stop te zetten. Dat de huidige regering luchtkastelen bij de vleet bouwt wisten we al maar dat ze zelfs luchtwaterleidingaansluitingen realiseren was mij nog niet eerder bekend.


  Maak melding

 28. HAhahaha wat stom dat er zo gereageert word op Boutist dat is zijn mening of mag dat niet een boutist is een voor NDP omdat BOUTERSE de leiding heeft en iedereen die zegt wij willen santokie is een santokis en stemt dan VHP of een ruslandtis en stemt NPS simpel zat dus eigenlijk nex no fout Hahaahaahaha


  Maak melding

 29. Mensen, doen jullie toch normaal. Ik ken ook iemand die zich jaren boutist noemt. Deze persoon houdt van heerlijke kippen-, varkens-, herten-, koeienbouten en ga zo maar door. Toch een lekkerbekkie? Mensen wij zijn allemaal, op de vegetariers na allemaal boutisten. Ik ben daarom ervan overtuigd dat de meeste mensen op dit forum boutisten zijn.

  Kijk bijvoorbeeld naar de “heren of dames” zoals ene Ray, een Gmap, ene Henk Molenaar, een Esmerald, ene Whome, een Glenn Pengel, ene pasew, zij laten toch overduidelijk merken welke wensen en fantasieën zij allemaal koesteren t.o.v. hun President Bouterse. Ze lusten toch letterlijk en figuurlijk een bout van hem. Zijn deze “mensen” nou juist niet de boutisten bij uitstek. Mensen, wie houdt wie nou voor de gek?


  Maak melding

 30. @Srika.
  Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde staan, luidt het spreekwoord. In mijn plannen moet je dus altijd één of meerdere addertjes onder het gras verwachten. Als je deze addertjes niet uitschakelt gaat het plan je veel meer geld kosten dan wanneer je het samen met mij of onder mijn supervisie zou uitvoeren. Dat hebben anderen intussen ervaren. De in dit plan aanwezige problemen – we praten over een integrale multibedrijvenplan – hebben mij jaren en heel veel denkwerk gekost voordat het mij lukte om ze te elimineren. Neen, in hoofdlijnen wil ik wel over dit plan praten, maar de valkuilen houd ik voor mezelf. In ieder geval bedankt voor de waarschuwing. Zeker is dat als het mij niks oplevert,het gewoon niet doorgaat vanwege de voor mij te hoge investering.


  Maak melding

 31. Beste Takkie,
  Ik fiets elke dag naar het werk langs Suri Change op de Amsterdamse Poort en wat mij opvalt is dat wanneer stontji gestort wordt,
  Suri Change druk bevolkt is met Sranan sma die geld over maken voor hun dierbaren in Su die bijv. geen werk kunnen vinden
  of te oud zijn om te werken. Het zal mij niet verbazen dat zelfs sommige bautistas afhankelijk zijn van hun familieleden die een stontjie
  hier genieten, aangezien hier ook nauwelijks werk is. En daar(voor zij die hun dierbaren niet vergeten) maak ik een diepe buiging voor.
  Neerkijken op zij die een stontji genieten is niet slim en het getuigt tegen jou.
  Het zal wel duidelijk moeten zijn dat veel mensen in Su hun mensen in patata wel nodig hebben.
  Tan bun


  Maak melding

 32. @goed nieuws

  Arghhhhhhhhhh, mens bederf mijn werkweek alsjeblief niet zeg!
  Hoe durf je?
  Waarschijnlijk heb je teveel ‘bruine bone’ gegeten, net terug uit brokobaka of zo, het was zekersss gratuzzz noh.

  Iemand die tegen een ander zegt:”al hou je niet van mij, ik hou wel van jou”, spoort duidelijk niet.
  Zo iemand is een stalker.
  Stalking is in de normale wereld, wettelijk verboden.

  Alleen de gedachte al, kots, kots, kotsneigingen als ik er aan denk, jakkessssss.


  Maak melding

 33. De meeste NDP-ers zijn Boutisten. Daar is niets vreemds aan in het patronage-politiek landschap in Suriname.

  Mensen denken dat anderen ze gelukkig zullen maken, dat hun toekomst van anderen afhangt. Dat is ook de reden dat mensen in de rij stonden bij de SRS om een briefje met hun noden aan DiDiBri te geven. En die idioten denken dat ie dat echt allemaal zelf gaat lezen of gaat laten lezen.

  Het volk is er trouwens zelf ook debet aan. Als je domme jongens gaat bewieroken en vereren, gaan ze denken dat ze goden zijn. Dit systeem is er al vanaf Pengel en Lachmon. Ik blijf erbij: DiDiBri is net als Pengel en Lachmon, maar dan met geweren erbij.


  Maak melding

 34. oom desi,,of liever opa desie heeft tante wijnerman weg-gestuurt wegens ondeskundigheid op de ministerie van fin.

  hij heeft wel een jaar-begroting gepresenteerd die door die zelfde tante is opgesteld,danwel opgemaakt heeft hij oom desie dit voorgelezen..

  letwel letterlijk voor-gelezen,zelf weet hij oom desie niet wat er-in staat..

  nu hij oom desie deze tante heeft weg-gestuurt,kan hij niet met deze begroting van die onkundige ex.min.van fin.de komende tijd werken..

  die tante is/was onkundig,dus waarom zou je daarmee werken..

  tijd dus voor een nieuwe begroting opstellen,maar wie o wie gaat dat doen..

  er is geen andere min.fin. op dit moment en wie gaat zijn/haar vinger branden om op die stoel te zitten,wetende dat het over een paar maanden afgelopen kán zijn..

  we benne benieuwd..

  beste is,oom desie verlaat zelf het zinkende schip..


  Maak melding

 35. Zo had je ook van die mongolen die Hugo Chavez aanbaden, zo ook heb je in dit land van dat soort mensen die hun president verafgoden, omdat deze mensen geen normen en waarden bezitten, en bovendien maar 1 hersencel moeten hebben.


  Maak melding

 36. Wat zou er met Su gebeuren als we de financiële, de sociale- en de humanitaire stekker eruit zouden trekken.

  Heb respect voor al die mensen die net hun salaris of uitkering hebben ontvangen en richting Surichange rennen om te sturen wat ze nog kunnen missen. Soms 50, soms 70, soms nog minder. Ik heb het mogen ervaren. Respect voor al deze mensen die hun mensen in Su niet vergeten.
  Hoeveel miljard is al sinds 1980 niet richting Su gegaan???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.